Fotbal made in China

  1

  Luna trecută am scris despre cum va arăta ciclismul în minunata lume nouă pe care ne-o pregătesc socialiştii gen Ponta şi idioţii utili împătimiţi de BRIC  – Ciclism made in China.

  Astăzi – despre fotbal.

  [pullquote]Câtă vreme Uniunea Europeană nu este salvată de către China, mai avem timp să sperăm. Până atunci să contemplăm un proiect pilot al salvării, mai puţin ambiţios: fotbalul european salvat de cel chinezesc.  [/pullquote]

  Cum arată fotbalul în viziune chinezească? Care-i sunt subtilităţile? E mai aproape de tehnica şi rafinamentul brazilienilor sau de forţa şi disciplina germanilor?  E fotbalul chinezesc o manifestare a reconcilierii după model franco-german? A reuşit măreaţa Chină sinteza acestui sport occidental şi a venerabilelor tradiţii extrem-orientale sau fotbalul chinezesc e încă un spaţiu al manifestării splendorii multiculturalismului?

  Un filmuleţ de la un meci antologic, China – Japonia, câştigat, în ciuda măcelului de pe teren, de japonezi cu 1-0. Inutil să vă spun că fotbaliştii chinezi au echipamentul roşu.

  Câtă vreme Uniunea Europeană nu este salvată încă de către China, mai avem timp să sperăm.
  Până atunci să contemplăm un proiect pilot al salvării, mai puţin ambiţios: fotbalul european salvat de cel chinezesc.

  O mostră de Fotbal made in China de la jocurile asiatice:

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  1. Ierea de vină arbitrii, domle. Doar se ştie că nu e niciodată corecţi, capitaliştii ăştia.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here