Garçon, o cafea şi presa (9)

  0

  peace_girlDespre tragedia de la Fort Hood se va mai scrie, mai ales că investigaţia autorităţilor este la început. Însă detaliile care au ieşit la suprafaţă pînă acum permit formularea unor opinii provizorii, a căror validitate rămîne să fie confirmată sau infirmată de finalizarea cercetărilor aflate în plină desfăşurare.
  Walid Phares, specialist în contraterorism, recapitulează pentru Newsmax atentatele cu motivaţie jihadistă săvîrşite în anii recenţi asupra bazelor militare din SUA şi consideră drept certă încadrarea atacului de la Fort Hood într-un pattern mai larg de “demonizare a SUA şi a forţelor sale armate, legitimînd astfel percepţia că America este duşmanul.” – Tragedy Strikes Fort Hood.
  Ralph Peters, colonel în rezervă şi publicist pe teme militare, are un editorial necruţător în ziarul New York Post, în care nimeni nu este iertat pentru climatul de corectitudine politică care în parte a făcut posibil acest atentat, nici măcar armata – Fort Hood’s 9/11.
  Corectitudine politică? Revista Newsweek îşi educă cititorii în arta îmbrobodelii, cu o analiză construită pe o idee de o simplitate… dezarmantă: dacă armata SUA ar sta în SUA atunci nimeni nu ar mai fi supărat pe ea; ergo, nimeni nu ar mai avea vreun motiv să tragă în soldaţi – Is Fort Hood a Harbinger? Nidal Malik Hasan May Be a Symptom of a Military on the Brink.

  Poster_ProfitAgenţia de presă Associated Press are puseuri dizidente. S-a apucat de puricat rezultatele economice ale administraţiei Obama în opera de construire a socialismului victorios din satele şi oraşele americane şi l-a descoperit pe Pristanda numărînd slujbele create sau salvate de faimosul stimulus aprobat de Congres prin februarie, la indicaţiile preţioase ale Casei Albe. Stimularea merge cam aşa: statul ia vreo 800 miliarde de dolari din buzunarul contribuabililor, indatorind pe parcurs copiii şi nepoţii acestor contribuabili, şi îi pompează în contabilitiatea creativă de slujbe create sau salvate. Ziarul Denver Post citează lucrarea subversivă a celor de la AP şi menţionează, în treacăt, cazul firmei Tele Tech Government Solutions care a beneficiat de un contract guvernamental în valoare de $28 milioane în urma căruia a raportat crearea a 4,231 de slujbe noi… din care 3000 au durat cel mult 5 săptămîni… apoi s-au evaporat, deoarece era vorba de contracte individuale pe termen limitat – Stimulus jobs overcounted nationwide. But wait, there is more! – cum se zice în reclamele care îţi vînd două gogoşi la preţul uneia. Ziarul local Milwaukee Journal Sentinel despre numărătoarea de slujbe s(t)imulate din statul Wisconsin:

  A stimulus job report that says more than 10,000 jobs were saved or created in Wisconsin is rife with errors, double counting and inflated numbers based more on satisfying federal formulas than creating real jobs, a Journal Sentinel review has found.

  In one case, five jobs were mistakenly listed as 50 – and then counted twice. In another, pay raises to workers were listed as saving more than 100 jobs. And in another, jobs were listed as saved even though the money had not been received and no work on the project had begun.

  Don’t count on stimulus job tally

  Sau în Boston:

  A review of the latest stimulus reports – which the White House promised would undergo extensive reviews to ensure accuracy – found that more than two-thirds of 14,506 jobs credited to the recovery act by Head Start programs involved pay increases.

  Health and Human Services spokesman Luis Rosero defended the practice. “If I give you a raise, it is going to save a portion of your job,’’ he said.

  Pay raises used to tally number of jobs saved by stimulus

  Guvernul e la fel de productiv şi pe coasta pacifică. În California, ziarul Sacramento Bee descoperă:

  Up to one-fourth of the 110,000 jobs reported as saved by federal stimulus money in California probably never were in danger, a Bee review has found.

  In a required state report to the federal government, the university system said the $268.5 million it received in stimulus funding through October allowed it to retain 26,156 employees.

  That total represents more than half of CSU’s statewide work force. However, university officials confirmed Thursday that half their workers were not going to be laid off without the stimulus dollars.

  “This is not really a real number of people,” CSU spokeswoman Clara Potes-Fellow said. “It’s like a budget number.”

  Many California jobs ‘saved’ by stimulus funds weren’t in jeopardy

  Scamatoria e prea la vedere dacă pînă şi New York Times se sesizează – Reports Show Conflicting Number of Jobs Attributed to Stimulus Money.
  Dar totul are şi un happy-ending. Doar o treime din cele 800 de miliarde a fost “investită” în economie în acest an. Pristanda va fi şi mai ocupat în anul care vine.
  Cît pe-aci să uit: Unemployment tops 10% for 1st time since ’83.

  Pe acest fond optimist, Peggy Noonan, analist politic conservator de la Wall Street Journal, recapitulează rezultatele alegerilor locale de marţi şi observă că Obama vorbeşte la fel de mult ca de obicei, dar publicul nu îi mai dă atenţie – The Rose Garden Path. Doamna Noonan nu menţionează, dar în urmă cu un an s-a numărat printre conservatorii cu greutate din publicistica americană care au sprijinit candidatura la preşedinţie a celui pe care azi îl găsesc suficient de narcisistic pentru a merita comparaţii cu Stalin. Hm… boală grea, narcisismul.

  EUVeşti excelente pentru drepturile omului ale europeanului (şi, prin ricoşeu, iată că şi România se află o dată în avangarda progresului): Curtea Europeană a Drepturilor Omului – prima la stînga din curtea Uniunii Europene – a interzis crucifixurile din şcolile italiene. “Crucifixurile de pe pereţii şcolilor ar putea deranja pe elevii care nu sînt creştini” – Italy, Vatican in uproar over court crucifix ruling.
  Oarecum simetric, şi egiptenii sînt deranjaţi… ştiţi voi, cei mai paşnici dintre egipteni – Islamic critics blast Beyonce on eve of Egypt show.
  V-o imaginaţi pe Beyonce încercînd şpilul Madonnei – crucificare pe scenă? Ce apoplexii simultane s-ar înregistra la Bruxelles şi Cairo…

  Şi, după o săptămînă nebună, puţină muzică de inimă albastră.

  Warsaw Village Band

  Trei Parale

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentCine este PNL?
  Articolul următorSura 1: Fatiha sau “Deschiderea”, sau “Mama Cărții”
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here