În parlamentul Austriei, ripostă pentru ambasadorul turc

  5

  Ewald Stadler, deputat în parlamentul Austriei din partea partidului Bündnis Zukunft Österreich, răspunde ambasadorului Turciei, după ce acesta a acuzat Austria de intoleranţă faţă de imigranţii turci şi a cerut ministrului de interne austriac să “nu se mai amestece în procesul de integrare”. Acest tip de discurs este neobişnuit pentru dezbaterile parlamentare europene, unde subiectul imigraţiei musulmane şi al enclavelor islamizate din Europa este fie tabu, fie abordat dintr-o perspectivă corect politică, adică de prosternare şi recitări de platitudini multiculturale. După o lungă perioadă în care acest subiect a fost alungat din discursul politic, frustrarea acumulată este articulată deschis şi la acest nivel. Dl. Stadler greşeşte în două privinţe – (1) Austria a cerut activ gastarbeiteri turci după al doilea război mondial, iar (2) preoţi catolici nu sînt omorâţi în fiecare an în Turcia, chiar dacă asasinatele de pînă acum arată că Turcia are de a face cu o problemă uşor de identificat – însă, pe ansamblu, această intervenţie este o ripostă binevenită la adresa mentalităţii de paşă a emisarilor islamici în Europa.

  Domnule ministru federal, doresc să formulez următoarea solicitare şi ştiind că această discuţie va fi urmărită îndeaproape de ambasada turcă, iată formularea exactă:
  Domnule ministru federal pentru afaceri europene şi internaţionale, vă cer să îl declaraţi persona non grata pe ambasadorul turc Kadri Ecvet Tezcan şi să cereţi concedierea sa imediată.
  Domnilor de la ambasada turcă, nu voi fi la fel de politicos precum colegul meu Van der Bellen, nu o să cad în genunchi şi nu mă voi adresa cu “excelenţa voastră”. Nu, “domnilor” de la ambasada turcă – nu este nicio doamnă prezentă aici… “Domnilor” de la ambasada turcă, membri ai parlamentului, daţi-mi voie să încep cu un asasinat. Pe 3 iunie 2010 – nu cu mult în urmă – arhiepiscopul Luigi Padovese din oraşul Iskenderun a fost înjunghiat de opt ori în inimă, de musulmanul Murat Altun în vîrstă de 26 de ani, în timp ce striga “Allahu akhbar” sau “Allah este atotputernic!”. Arhiepiscopul a fugit din grădină în stradă, strigînd după ajutor, dar în zadar. Făptaşul i-a tăiat capul, lăsîndu-l să atirne de o fâşie de piele. Numeroşi preoţi au fost ucişi în Turcia, începînd cu anul 2008… ce aţi spus? “Şi ce-i cu drama asta?” Ştiu că nu va pasă de această dramă. Aceştia sînt prietenii dumneavoastră! Ar trebui să vă fie ruşine, de aceea nu vă convine! Acesta e motivul! Mă aşteptam la aşa ceva. Devotamentul dumneavoastră pentru libertate religioasă nu este altceva decît pură ipocrizie! Nicio reacţie atunci când un arhiepiscop catolic este decapitat.

  Iar acum doresc să mă adresez domnului de la ambasada turcă. Nici nu pot să îmi imaginez indignarea ce s-ar produce dacă cineva s-ar atinge de un imam musulman sau de alt musulman stimat religios. Nu are rost să îi numesc călăuze “spirituale”, dar niciun reprezentant al religiei dumneavoastră nu a fost asaltat vreodată, însă acest lucru are loc în fiecare an în ţara dumneavoastră. Domnule ministru de externe, vă rog să luaţi notă de acest ambasador, noi nu v-am cerut să ne trimiteţi toţi analfabeţii din Anatolia. Nu v-am cerut să ne trimiteţi islamişti anatolieni din epoca de piatră, oameni care îşi îngroapă de vii fetele de 16 ani, pentru “relaţii extraconjugale”, aşa cum s-a întîmplat în urmă cu doi ani. Doamna Muhltonnen, aveţi vreo compasiune pentru fata de 16 ani care a fost îngropată de vie? Nu a fost catolică, deci aveţi voie să vă pară rău de ea. Noi nu v-am spus să îi trimiteţi aici! Turcii i-au trimis aici. Iar apoi ambasadorul se plînge că nu s-au integrat şi în acelaşi timp le spune să nu se integreze. Toate acestea în timp ce Erbakan călătoreşte prin Europa declarînd integrarea şi asimilarea drept “crime împotriva identităţii turce”!

  Domnilor şi doamnelor din coaliţia de guvernare, cu romanticismul dumneavoastră tolerant şi “devotamentul” faţă de drepturile omului, ştiţi că există o lege în Turcia – paragraful 301 din codul penal – care stipulează că oricine spune lucrurile pe care ambasadorul le-a afirmat, dar la adresa Turciei, este pasibil de condamnare? Paragraful 301 criminalizează “înjosirea naţiunii turce, a statului, republicii şi instituţiilor”, ceea ce atrage între 6 luni şi 2 ani de închisoare. Aceasta este Turcia, care ne spune acum ce să facem. Domnule ambasador, luaţi Orient Expresul înapoi la Istanbul, minunăţia dumneavoastră! Vă spun însă, această ţară nu este formată exclusiv din romantici toleranţi, există şi oameni sătui pînă peste cap de bolboroselile toleranţei cu sens unic, din care vă hrăniţi şi dumneavoastră, domnule ambasador. Acest lucru îl exploataţi, nu-i aşa? Trebuie să vă spun, unii politicieni nu acceptă aşa ceva. Iar electoratul de afară nu acceptă aşa ceva sub nicio formă, vă asigur de acest lucru.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentO investiţie beton
  Articolul următorOstatecii din Sinaiul egiptean, ignoraţi de politicieni şi presă
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  5 COMENTARII

  1. emil,

   am googelit din curiozitate

   – februarie 2006, parintele Andrea Santoro este asasinat in propria biserica la Trapezund
   – la scurt timp dupa aceasta, un preot catolic este atacat la Izmir
   – tot in 2006, un tinar musulman ataca (cu un cutit de macelar) un preot si un calugar la Mersin (manastire catolica). In urma acestui atac, Luigi Padovese (unde am mai auzit acest nume?) declara ca nu se mai simte in siguranta in Turcia si incepe sa calatoreasca sub paza.

   – 18 aprilie 2007, trei evangelisti sunt macelariti la Malatya (detaliile amintesc filme despre ucigasi psihopati)
   – in decembrie 2007 doar interventia timpurie a politiei a impiedicat asasinarea preotului Ramazan Arkan la Incil, Anatalya.

   – in 2008, preotul Adriano Franchinni supravietuieste unui atac cu cutitul, la Izmir.

   Si sa nu uitam de tentativa de asasinat asupra Papei Ioan Paul II. Tot un turc.

  2. israelianca, uite, si caleharii a scris un aritcol pe subiect

   Recep Tayyip Erdogan, respinge orice încercare de asimilare a turcilor din Germania, considerând-o “o crimă contra umanităţii” şi cere chiar înfiintarea de licee pentru turci în Germania.
   În acest timp, în Turcia, creştinii catolici, care sunt cei mai numerosi, reprezintă aproximativ 1% din cei 70 mil. locuitori. Cum biserici crestine nu se mai construiesc de mult, ce ar remarca un observator ca este caracteristic “libertatii” de exercitare a religiei creştine în Turcia în ultimii ani?
   Să vedem:
   în 2006, preotul Andrea Santoro este împuşcat mortal în biserica sa din localitatea Trabzon, chiar în timpul slujbei, de către un baiat de 16 ani care “avea probleme psihice”.

   în 2007, preotul catolic Adriano Franchini din Ismir a fost înjunghiat în stomac de un tânăr de 19 ani
   tot in 2007, un comando format din 5 persoane pătrunde într-o tipografie din localitatea Malatia –Anatolia- unde se tipăreau biblii, şi ucide 3 creştini, unul fiind cetăţean german. Tipografia este distrusă
   la 3 iunie 2010, vicarul apostolic al Anatoliei (numit in 2004), monseniorul Luigi Padovese, este ucis în cadrul unui sacrificiu ritualic musulman, de Murat Altun, 26 de ani, şoferul şi ajutorul său. Monseniorul a fost înjunghiat de mai multe ori în casă, a reusit să iasă în stradă pentru a cere ajutor, dar asasinul l-a urmărit continuând să-l lovească cu cuţitul. După ce s-a prăbuşit, acesta i-a tăiat capul. Potrivit declaraţiilor martorilor oculari, Murat Altun a strigat de pe acoperisul casei prelatului: “L-am ucis pe Marele Satan, ALLAH AKBAR!”

  3. Fain :), e un fel de “La portile Vienei”, editia 2010.
   Nu uitati ce a raspus un imam turc unui ambasador european acum citiva ani: “burtile femeilor noastre si cu legile voastre ne vor ajuta sa cucerim lumea”.
   Islamul e un cal troian perfect pentru liberalismul vestic european.

  4. pentru turci in romania nici un fel de intelegere sunt extrem de perfizi si vicleni si au aceeasi cruzime ca in timpul califatului

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here