Intrarea Domnului în Ierusalim

  0

  Ierusalimul de acum două milenii sărbătorea, la vremea asta, Floriile. Romanii aduseseră și acolo sărbătoarea asta a lor, dar evreii de atunci, observând cu atenție Legea și învățăturile profeților, erau foarte greu de convins să se bucure din toată inima de o sărbătoare păgână. Grecii, perșii, egiptenii, cei în trecere din oraș, erau pe străzi, împreună evreii și cu romanii – nu se iubeau mult între ei, dar era sărbătoare, până la urmă.

  Vremurile se schimbau rapid și ei chiar simțeau că lucruri mari urmau să se întâmple. Se aflase de ceva vreme de un Iisus Hristos, despre care unii mărturiseau că este împlinirea proorociilor vechi. Auziseră că vindecase niște leproși, că dăduse înapoi unor orbi privirea, că ridicase paralizați care acum erau întregi, că alungase demonii din niște tineri. Era un vindecător? Hrănise mulțimile, înmulțind pâinea și peștele. Chiar unii spuneau că făcuse din apa vin. Avea, se pare, ceva putere asupra materiei. Spunea că iartă păcatele celor care veniseră la el spre a se vindeca și pocăi, dar păcatele erau făcute înaintea lui Dumnezeu… Era Dumnezeu venit pe pământ? Proorociile spuneau că Fiul lui Dumnezeu va veni între oameni, să îi scape de întunericul definitiv al morții. De pierderea ființei. De iad. Așadar, era Fiul lui Dumnezeu? Unii spuneau că e. Inviase câțiva oameni și mulțimi de martori mărturiseau asta. Trebuia să fie El, Mesia, Fiul lui Dumnezeu. Intrând în oraș, înconjurat de ucenicii săi, a fost ușor de remarcat, chiar în mulțimea celor de pe stradă. Și lumea întreagă, atunci, l-a aclamat, și puneau mulți înaintea Lui cregute înflorite, flori, hainele lor, spre a nu calcă măgărușul Lui pietrele drumului, dar și pentru a avea hainele atinse de el, de măgărușul pe care era purtat. Să ia putere de la El, de la Fiul Lui Dumnezeu. Aveau acum speranțe că avându-L între ei, puteau să-i ceară ajutor pentru cei dragi, vindecare, iertarea păcatelor, viață! Și cei mai mulți se bucurau, văzându-L – Fiul lui Dumnezeu e în oraș, pe stradă noastră! E între noi!

  Între cei din Ierusalim erau și cei care nu se bucurau de venirea lui, ba din contră… Dar aceia erau acum tăcuți, în casele lor. Își așteptau momentul. Acum, cei mai mulți din oraș, evrei ori păgâni, sărbătoreau venirea Mântuitorului Hristos în Ierusalimul lor. Sărbătoarea primise un rost nou, mai înalt. Hristos Domnul era între oameni.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentÎn sfârșit, lumea civilizată i-a răspuns cum trebuie Rusiei lui Putin
  Articolul următorPoliția gândirii din Londra
  Preot Alexandru Coman
  Hirotonit preot în anul 1994, Parintele Alexandru Coman este și absolvent de Psihologie, specializat cu Master în Logopedie (Terapii și compensare în tulburările de comunicare), membru în Colegiul Psihologilor, având și cursuri post-universitare de Jurnalism/Publicitate (anul 2001), timp în care a slujit neîntrerupt în Biserică.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here