Investigație Channel 4 – Femeile britanice care recrutează pentru ISIS

  3

  Channel 4 a investigat timp de un an, sub acoperire, fenomenul recrutării femeilor britanice de religie islamică pentru cauza ISIS. Channel 4 este un post tv britanic. Cele două femei care au efectuat această investigație sunt ele însele musulmane, dar nu simpatizează cu ISIS. Ele și-au asumat riscuri considerabile.

  Acest program tv a fost difuzat după carnagiul recent din Paris, cînd un grup de asasini musulmani europeni a ucis în mod premeditat peste o sută de oameni nevinovați într-un act sfidător de barbarie și teroare, conform unui plan pus la punct și revendicat de ISIS.

  Acest program tv prezintă felul în care o minoritate infimă a islamului de generația a treia din Europa face prozelitism pentru o altă minoritate infimă a islamului din lume… care totuși controlează în prezent, în Siria si Irak, un teritoriu mai mare decît Marea Britanie.

  Dar acesta nu e un motiv de îngrijorare. Cel mult 1% dintre musulmanii europeni au astfel de simpatii și cel mult 1% dintre musulmanii de pe glob gîndesc pozitiv despre califatul nou înființat. Încălzirea globala este un factor mult mai perturbant, cu o pondere de cel puțin 30% în geneza harababurii și confuziilor din prezent. Acest factor va fi fără îndoială rezolvat, o dată pentru totdeauna, cu ocazia întrunirii la nivel inalt a șefilor de state de la sfîrșitul acestei luni, la Paris… cînd se vor lua măsuri și se va aproba un plan multilateral de oprire a secetelor din Siria, care au produs în ultimii ani condiții climatic-comportamentale grave, datorită emanațiilor de CO2 din emisfera occidentală.

  Și totuși… cînd se vor învrednici multiculturalii si toleranții, majoritari și călăuzitori în schema europeană, să protesteze împotriva acestui infim 1%? Pe cînd un “occupy the 1% of those who pervert the real Islam”? Unde sînt corturile de militanți pentru pace și drepturile omului, care să conteste zile și săptămîni în șir 1% de moschei extremiste? Unde este refuzul principial de a mai permite ca taxele și impozitele percepute de guvernele voastre să mai finanțeze măcar 1% din “centrele comunitare” de îndoctrinare islamistă? Bun, să zicem că de aceea li se zice “no-go zones” și din acest motiv ar fi greu de ridicat o tabără de protest… dar unde sunt hashtagurile? Nici măcar atît, o rezistență dîrză pe Twitter sau Facebook?

  E prea riscant. Mai bine să ne uităm la tv. Două femei admirabile au făcut o treabă bună, iar dacă li se va întîmpla ceva vom aprinde lumînări de solidaritate și vom cînta Imagine, la un pian de reculegere solemnă.

  Am câștigat încrederea unui cerc interior al susținătorilor ISIS britanici. Prietena mea Aisha a fost chemată la un grup secret de studiu din cadrul unui centru comunitar din nordul Londrei. Centrul a primit o finanțare de mii de lire sterline din partea autorităților locale. Ele nu au nicio idee despre ce se întâmplă înăuntru. Aceste întâlniri sunt strict pe bază de invitație.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  3 COMENTARII

  1. ISIL exista pentru ca asa vor unii sarlatani wahabisti, mingea este in curtea arabilor! Liga araba trebuie sa recruteze rapid 500.000 de soldati (sau un 1 milion daca este nevoie) si sa distruga armata sarlatanilor ISIS in doi timpi si trei miscari. In plus, practicarea salafismului trebuie imediat interzisa, incepind cu lumea araba… si trebuie rapid publicate listele alea negre cu teroristi si cu imami care indeamna tineretul sa comita crime, violuri, atrocitati, etc in numele lui Dumnezeu (blasfemie).

   http://revistablogurilor.ro/explicatie-de-ce-teroristii-islamisti-produc-atentate-doar-in-seara-de-vineri/

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here