Istoria Braziliei are acum, pentru prima dată, acest nou personaj: poporul

  0

  Duminică 13 martie 2016 | La manifestația de pe bulevardul Paulista din São Paulo au fost prezente mai mult de un milion de persoane care, cu politețe și ordine, au protestat împotriva guvernului PT, „Partidul Muncitorilor”, și împotriva establishment-ului politic brazilian.

  Clasa politică a fost total respinsă și manifestațiile au fost exclusiv populare, fără participarea partidelor politice. Partidele nu reprezintă câtuși de puțin poporul, se reprezintă numai pe ele însele: nici PT, (care nu reprezinta poporul, ci tradiția marxistă), nici PSDB, „Partidul Soccial-Democrației Braziliene”, (care nu reprezinta poporul, ci tradiția fabiană).

  Simbolul acestor manifestații a fost sprijinul pentru judecătorul Sérgio Moro, care, în acest moment, catalizează dorința de justiție a brazilienilor, care cer judecarea și condamnarea la pușcărie a politicienilor și oamenilor de afaceri corupți, cu restituirea banilor furați din avutul public.

  Dupa părerea filozofului brazilian Olavo de Carvalho: „Istoria Braziliei are acum, pentru prima dată, acest nou personaj: poporul.”

  Numărul manifestanților nu este cunoscut exact, pentru că presa mainstream are simpatie pentru PT și preferă să nu scrie despre manifestații. Dar numai pe Bulevardul Paulista, Poliția Militară a calculat circa un million și patru sute de mii de persoane.

  elpidio

  Citiți și Proteste gigant în Brazilia: Între 6 și 10 milioane de brazilieni cer, în stradă, demisia președintei Dilma Rousseff

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here