Jarosław Kaczyński: "Ştim perfect ce s-a întâmplat acum un an la Smolensk"

  1

  Discursul lui Jarosław Kaczyński în faţa Palatului Prezidenţial pe 10 aprilie 2011 (fragment)

  Polonezii știu bine ce s-a întâmplat acum 71 de ani, la Katyn, la Harkov, la Mednoie, la Twer. Știm perfect asta. Și știu perfect ce s-a întâmplat acum un an, ce s-a întâmplat la Smolensk. Știm, și ne dăm seama de ce s-a întâmplat așa. Dar mai știm și că ceea ce s-a întâmplat în acest loc, în fața acestui Palat, ce s-a petrecut în toată Polonia, știm, ne amintim că națiunea, că acea parte cea mai bună a națiunii era atunci unită, ne amintim cât de intens am trăit această unitate, câtă forță am dobândit din această unitate. Ea a fost pentru noi ajutorul în clipa cea grea, ne-a fost sprijin, nădejde pentru viitor. Dar sunt și unii pe care această unitate i-a înspăimântat. Sunt unii pe care i-a înspăimântat. Să-i lăsăm cu frica lor, cu cordoanele lor [politienesti], care nu permit aici să se ajungă în fața Palatului. (traducere: Anca Cernea)

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentJaroslaw Kaczynski: “Au fost trădaţi în zori”
  Articolul următorSăptămâna Patimilor, icoana dragostei depline
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  1 COMENTARIU

  1. Ati putea sa mai traduceti si alte interviuri video ale lui J. Kaczynski? Este foarte interesant ceea ce spune. V-as fi recunoscator….Multumesc!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here