Kaghebismul “prolife”, capcană pentru idioți utili

  0

  Pe 22 mai, pe situl președinției Republicii Moldova, a fost postat un comunicat de presă despre întâlnirea avută de Igor Dodon cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, care se afla în vizită în Republica Moldova, la invitația președintelui rusofil. La întâlnire s-ar fi discutat despre organizarea unui eveniment de anvergură, “Congresul Mondial al Familiei”, care va avea loc anul acesta la Chișinău, în septembrie, sub patronajul președinției Republicii Moldova.

  Dodon a spus că are confirmarea de participare a Patriarhului Kiril al Rusiei, dar și a unui reprezentant al Vaticanului, și i-a mulțumit lui Brian Brown pentru invitația pe care acesta i-a făcut-o de a veni în vizită de lucru, vara aceasta, în Statele Unite, spre a discuta “subiectul păstrării valorilor tradiționale, familiilor tradiționale”. http://www.president.md/rom/comunicate-de-presa/igor-dodon-a-avut-o-intrevedere-cu-brian-brown-54725

  Așadar, urmează ceea ce ar trebui să fie o serie de beneficii de imagine pentru președintele Dodon, cu ajutorul unei organizații americane care pretinde că apără valorile morale tradiționale. Numai că organizația este susținută financiar de Konstantin Malofeev, apropiat al Kremlinului și asociat al lui Dughin în echipa de promovare a imaginii “conservatoare” a Rusiei putiniste. https://inliniedreapta.net/amicii-fascisti-ai-antifascistilor-lui-dughin/

  Evenimentul a fost pregătit de anul trecut, din august 2017, de la momentul când Dodon l-a întâlnit pe Malofeev la Muntele Athos, lucru relatat atunci de presa din Republica Moldova. Așadar, americanii care îl vor onora pe Dodon sunt tot oameni ai rușilor, din divizia cunoscută de propagandă. http://www.balkaninsight.com/en/article/dodon-confirms-russian-patriarch-kirill-visit-to-chisinau-05-23-2018

  Cum, de altfel, este și Patriarhul Kiril, invitat la Congres, care, pe lângă susținerea necondiționată pe care o oferă lui Putin în toate aventurile criminale în care bagă Rusia, mai este și un vechi “prieten” al României.

  Biserica Rusă, condusă de Kiril, a atacat constant slujitorii și credincioșii Mitropoliei Basarabiei (a Patriarhiei României) încă de când a fost înființată. Apoi, deși a fost invitat și a venit în România tocmai pentru a se încerca oprirea îndepărtării și mai mari a Bisericii Rusiei de restul Ortodoxiei, după Sinodul din Creta, dar și, în particular, de Biserica noastră – practic pentru a se face pace între Biserici – Patriarhul Kiril a continuat să se poarte la fel. A făcut acest lucru și atunci când a mințit prin omisiune grosolană, la Sofia, negând rolul țării noastre în eliberarea Bulgariei în Războiul de Independența din anii 1877-1878, lucru care i-a enervat zdravăn chiar și pe bulgari.

  Iar participarea la “Congresul Mondial al Familiei” reprezintă o formă vizibilă de susținere a lui Igor Dodon, care ar trebui să câștige prestigiu politic din acest eveniment – Dodon, care este cunoscut ca antiunionist și mare neprieten al țării noastre.

  Cu ocazia congresului, anunță situl președinției Moldovei, “Chisinăul va fi o platformă de discuții între ortodocși și catolici”. Nu se pomenește, în schimb, nimic despre eventuale discuții între ortodocși și ortodocși, între credincioșii Bisericii Ortodoxe Române (din Mitropolia Basarabiei) și cei ai Mitropoliei Moldovei a Patriarhiei lui Kiril, care i-a atacat și îi atacă de câte ori are ocazia pe creștinii ortodocși ai Bisericii noastre https://inliniedreapta.net/stire/biserica-rusa-trimite-infractori-ca-sa-atace-o-biserica-romaneasca-din-republica-moldova.-mitropolia-basarabiei-cere-intervetia-autoritatilor/.

  Specializată în susținerea intereselor lui Putin în Moldova, acționând la fel de agresiv ca întreaga armată de propagandă a Kremlinului, Mitropolia Moldovei îl are ca membru de seamă, bine cunoscut la noi, pe Savatie Baștovoi, care ar fi de mirare să nu participe și el la evenimentul rusesc susținut în folosul lui Dodon, câtă vreme slujește în acea Mitropolie care aparține Moscovei.

  ACP

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here