Klaus Iohannis a avut mereu mai multe opțiuni, dar a ales să mai fie încă o dată laș

  10

  Circulă o vorbă despre lipsa de opțiuni a lui Klaus; că dacă n-ar fi demis-o, ar fi fost suspendat, iar Tăriceanu și-ar fi făcut oricum de cap, punând-o pe liber pe Kovesi și promulgând toate aberațiile legislative posibile.

  Este doar o explicație nevolnică.
  Tentativa de demitere a președintelui ar fi dat foarte probabil foc la țară și ar fi dus poate la blocarea marilor orașe; niște modificări legislative care păstrează aparența de legalitate nu scot lume la proteste pe cât ar fi reușit încercarea de înlăturare vădit abuzivă a celui ales de milioane de oameni.

  Și cum să fii împăcat cu lipsa de bărbăție a șefului statului? Cum să accepți că e normal să intre în orice joc netrebnic, cu consecințe teribile pentru destinul țării, doar ca să nu fie demis.
  La fel s-a pus problema și când a mai dat o șansă, a treia, PSD-ului și a acceptat-o în funcția de premier pe Viorica Dăncilă, care în mod normal ar ieși batjocorită de la orice interviu de angajare pentru o funcție cu o minimă responsabilitate în mediul privat; exact aceeași explicație s-a auzit și atunci: ce era să facă? L-ar fi suspendat, iar Tăriceanu ar fi numit un alt sinistru prim-ministru.
  Dar ce viață e asta pe care o trăiești ca o râmă, fugind mereu de lumină, mereu cu spaima că o să-ți facă unii de petrecanie dacă nu le cânți în strună?

  Da, Klaus a avut mereu mai multe opțiuni: putea să n-o numească pe Dăncilă, putea să meargă la ședințele de guvern, putea cel puțin să n-o demită a c u m pe Kovesi; Klaus putea să le transmită pesediștilor că-i pasă doar de principii, de câțiva parlamentari care-și mănâncă ficații în dispute cu Nicolicea, Ciordache, Șerban Nicolae și cu alte creaturi asemenea, dar mai ales că-i pasă de oamenii care și-au dat viața peste cap și de mai bine de un an au adunat săptămâni și luni stând pe străzi la proteste.
  Da, Klaus putea să le spună pesediștilor: mă bat cu voi orice ar fi, care pe care; eu am fost votat de 6,3 milioane de oameni și am atâția în spatele meu, cei mai mulți pregătiți, onești, care pot schimba în bine țara asta; voi pe cine aveți? pe amârâții pe care-i încărcați cu șantaj în autobuze?

  Klaus putea să inspire și să dea elan protestelor, să dea sentimentul că ieșirea în stradă este doar o etapă în articularea unei societăți sănătoase, în care oamenii să aibă poftă să trăiască, să aibă chef de muncă și de făcut bani, în care gesturile spontane de bunătate să fie la tot pasul.

  Klaus ar fi putut, dar a ales să mai fie încă o dată laș.
  Degeaba ești cât ușa și te umfli în costume, dacă ai prestație de țârcovnic.

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  10 COMENTARII

  1. Nu stiu de ce va puneti prea multe sperante in Klaus (?) Pt ca e doar non-Ponta, eu cel putin doar pt asta l-am votat. Da, stat la coada, bataie/stres, dar in definitv nu e nimic mai mult decat non-Ponta. Nu ca e Reagan, pt ca nu e. Sa ne amintim ca a facut parte din USL, care e un organism largit al PSD. Deci va asteptati la prea multe din partea lui.

   E cumva similar cu alegerea lui Trump: ca e mincinos, panglicar etc. Bineanteles, dar e mai bun decat Hillary! 🙂 Meciul n-a fost intre Einstein si Trump. La fel si aici, intre Ponta si Klaus.

   Plus, Romania e republica parlamentar-prezidentiala. Adica Parlamentul e mai tare decat presedintele. Asa ca sa privim putin lucrurile in perspectiva.

   Si mai e ceva: cu o floare nu se face primavara. E trist sa speram la ultima ‘aparare’: LCK la DNA, Iohannis ca Presedinte. In timp ce la vot ies tot PSD&co in proportie majoritara. Adica vrem progres/civilizatie, dar numai intre alegeri. Si la vot votam tot ca sa iasa Mitica/Vasilica/etc ca n-o fi foc.

   Fanarioti-comunisti de fapt, dar cu coada pe sus si ne dam drept victime cand se filmeaza 🙁

  2. N-a fost nicio surpriză acum, după cum n-a fost nicio surpriză nici atunci când putea să numească un guvern minoritar.Surpriza, pentru mine cel puțin, a fost wishfull thinking-ul practicat de mai marii analiștilor când dădeau că sigură oprirea lui dragnea ba din proprie inițiativă, ba de către”oamenii de valoare”(care or fi ăia)ai pesedeului, ba de unguri, ba de americani ba de aia,de ailaltă și de campionul campionilor, Klaus însuși, în demna-i și nemțeasca-i persoană, total opusă șmekeriei oltenești tradiționale.Acu se vede klar că pesedeului a jucat și joacă și acum la două capete, Iancsi fiind doar, așa cum a spus băse, un produs marca”grivco”, nimic mai mult, proptit în funcție pe post de campion de mucava.De-a lungul timpului pcr a infiltrat tot ce însemna opoziție și asta este o explicație necesară și suficientă a situației în care ne aflăm Kovesi și băse au fost doar accidente.

  3. Pai la ce valoare are Opozitia din Romania, m-as mira sa fi gasit oameni cu care sa faca un guvern minoritar. Mie sincer mi-e frica de oameni gen Orban, Gorghiu, Petrache, Turcan. Oamenii astia sunt atat de incompetenti incat pur si simplu nu-mi pot imagina un guvern cu astfel de oameni, reprezentanti de vaza ai PNL. Nu cred ca actuala Opozitie are sanse sa castige alegerile in urmatorii 10 ani cu astfel de oameni.

  4. Dar oare a fost pentru ultima oara? Cite surprize din astea vom mai avea?

  5. Iohanis nu mai are sustinerea multora, datorita faptului ca i-a luat in brate pe lgbt-isti.Daca ar fi fost de partea ,rezista oricarui asalt.Prost inspirat,prost sfatuit sau mai degraba ordine <!

  6. Poponauții românești sunt , în majoritatea lor, discreți și cuminței din cauza faptului că își pot pierde pâinea dacă sunt identificați, (majoritatea fiind funcționari sau corporatiști în colective nu prea prietenoase din principiu)și deci, nerelevanți pe plan intern.În rest, vezi commdntul meu de mai sus și așteaptă alte confirmări ulterioare care , negreșit, vor veni.

  7. Cat de usor puneti etichete!Sunt un „tanar” pensionar, neafiliat politic,cititor constant al ILD,cu care simpatizez, fara a fi, intotdeauna, in totalitate de acord,crestin neoprotestant practicant,comentez foarte rar! Din ratiuni personale, numele si adresa sunt fictive!In rest …”tot ce este adevarat,tot ce este vrednic de cinste,tot ce este drept,tot ce este curat,tot ce este vrednic de iubit,tot ce este vrednic de primit,orice fapta buna,…aceea sa va (ne) insufleteasca.(Filipeni,cap 4 vers 8,trad.D.Cornilescu~citat partial)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here