Kremlin: Creștinismul e o îngrijorătoare sursă de destabilizare

  0

  Încă o doză de stalinism putinist

  Una din cele mai importante publicații de propagandă și control rusești, care prezintă explicit poziția regimului Putin față de Europa și Asia, numită pretențios “Katehon” după un termen neo-testamentar, este și purtătoarea drapelului tradiționalist “creștin”, în știuta variantă KGB/FSB. Numai că tradițonalismul ăsta este câteodată într-un acord perfect cu noul curent stângist al progresismului occidental.

  Andrei Korybko (katehon.com, sputnik.com)
  Andrei Korybko (katehon.com, sputnik.com)

  Zice Kremlinul că Rusia apără interesele creștinilor? Zice! Dar mai zice și altceva, cum se poate descoperi la o analiză atentă. Un articol din data de 28 septembrie 2016 al cvasi-oficiosului “Katehon”, scris de un analist de curte al Kremlinului, Andrei Korybko, vorbește despre cât de e rău e creștinismul în Asia, deși acesta e aparent benign! Și asta pentru că acest creștinism, zice autorul, “integrat într-o perspectivă regională bogată în evenimente, devine o ingrijorătoare sursă de destabilizare”. Ei? E clar – autorul descoperă felul în care creștinismul e periculos pentru regimurile din China și Coreea de Nord. Și urmează mai apoi: “creștinii radicali încă nu au început să recurgă la tactici teroriste, dar ei sunt, cu toate acestea, definiți ca fiind teroriști”.

  Asadar, e clar! Creștinii nu sunt teroriști, dar ar trebui priviți ca fiind, pentru că, cine știe, ar putea deveni, sau ceva asa… Iar prozelitisul creștin e agresiv anti-comunist, ceea ce e sursă de destabilizare și o treabă urâtă pentru China și Coreea de Nord, ceea ce e un lucru rău! Mai ales că, spune iar autorul articolului, “istoria arată că aceste organizații (creștine) și liderii lor au fost des folosiți ca o a cincea coloană a campaniilor coloniale ale europenilor.

  Concluzia lui Andrei Korybko? Creștinismul sud-coreean este un element armat (sic!) al războiului hibrid purtat împotriva Chinei și Coreei de Nord!

  http://katehon.com/article/east-asia-greater-eurasia-scenarios

  Autorul articolului editorial, Andrei Korybko, băiat subțire din noul val de geo-politiceni rusi.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here