Libertatea – între povară și tânjire

  1

  Pentru că a mai trecut un 23 august în care nu am fost scoși în pas de defilare pentru a cânta osanale „eliberatorilor” sosiți dinspre Răsărit, voiam doar să vă amintesc că la mai bine de un secol de când a început să „elibereze” popoarele lumii Ciuma Roșie mai bântuie în tot soiul de locuri de pe planeta aceasta. Unele mai neașteptate ca altele.

  Cele două imagini de mai sus, aparent asemănătoare și totuși atât de antagonice, au în comun un contrast aproape oximoronic, generat de aceeași ideologie. Le diferențiază contextul și răspunsul la această ideologie criminală.

  Una dintre imagini surprinde dramatic reacția de autoapărare pe care o țară care până acum două decenii se bucura de o democrație pe model Occidental o are în față brutalei imixtiuni a guvernul abuziv al unei dictaturi comuniste. Protestele care au adunat peste un milion de participanți au fost presărate de cadre ce surprind protestatari care, în fața tancurilor armatei comuniste, flutură steagul unui stat democratic care, în ciuda imperfecțiunilor, prețuiește libertatea mai presus de orice.

  Celălalt cadru este aproape în oglindă. În ceea ce a devenit aproape o obișnuiță în anumite orașe, protestatari violenți, sub pretextul luptei împotriva unei tiranii imaginare, profită de libertatea garantată de democrația în care se află, pentru a solicita instaurarea unui regim bazat pe o ideologie care, peste tot pe unde a trecut a semănat totalitarism, groază, tragedie istorică.

  Prima imagine este din Hong Kong, provincie cutremurată de proteste împotriva abuzurilor guvernului comunist de la Beijing. Al doilea cadru suprinde protestari violenți Antifa în orașul Portland. Steagul comunist este o prezență constantă la acest gen de proteste.

  Acum, că a mai trecut un 23 august pașnic, vă propun să ne amintim cu băgare de seamă că, înainte de un Decembrie ’89 în care milioane de români și-au cerut libertatea în fața tancurilor, tânjind după democrațiile imperfecte ale Occidentului, a fost nevoie ca mii de suflete smintite să fluture steagul unei ideologii criminale pentru ca în 1947 ghearele Comunismului să poată fi adânc înfipte în inima țării .

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  1. Da, cam așa se dirijează, mai pe față-mai pe din dos, lucrurile în societățile care mai acceptă demonstrații de stradă…

   De curând, am parcurs o bună parte a insulei Creta. Dacă toate graffiti-urile pe-acolo erau în limba lor, cu literele lor imposibil-chirilice, – există un înscris, mereu cu negru, care proclamă mai peste tot cu litere latine: „ANTIFA ZONE”…
   Speranța ar fi în forțele de centru-dreapta, care au înlăturat de curând prim-ministrul comunist, omul mafiei rusești la Atena !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here