Maidanul neimpresionat de concesiile lui Ianukovici

  3

  Kiev, 21 februarie. Parte din înțelegerea negociată de UE și convenită azi între regim și opoziție constă în organizarea de alegeri anticipate. Textul parafat de cele două părți nu specifică o dată. Klichko spune că alegerile ar putea avea loc în perioada septembrie-decembrie.

  Deci după ce Ianukovici căsăpește propria populație fără să clipească din ochi, paparudele din opoziție acceptă un troc strigător la cer: sângele vărsat folosit ca monedă de schimb pentru alegeri anticipate în șapte sau zece luni. Ianukovici rămâne nepedepsit, în continuare la putere și cu timp berechet la îndemână ca să organizeze niște alegeri așa cum știe el mai bine.

  În aceste condiții este evident că Maidanul ar trebui să se autodesființeze ușor-ușor, sau mai repejor. Mesajul transmis de UE este suflecați mânecile, e mult de lucru la construirea democrației cot la cot cu Ianukovici!

  Însă Maidanul nu se arată impresionat de concesiile lui Ianukovici. Astăzi s-au adunat peste 50.000 de demonstranți în Piața Independenței, cerând ca Ianukovici și cei răspunzători de masacrele din zilele recente să fie pedepsiți. Nu s-a murit pentru ca o mână să spele pe alta (în speță UE pe Ianukovici), ci pentru libertate și dreptate.

  Reportajul realizat de postul tv britanic Channel 4 sintetizează situația la ora de față.

  Maidan-50thou

  Maidan-50thou-1

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentOameni care mor pentru țara lor
  Articolul următorSute de statui ale lui Lenin distruse în Ucraina
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  3 COMENTARII

  1. Intr-o singura zi sunt impuscati de catre lunetisti 100 de oameni, si ala care a dat ordinul organizeaza alegeri anticipate! Ceausescule, ce ghinion ai avut!

  2. tactica tipic MDV, incerca sa dilueze centru dur al miscarii, prin promisiuni pe termen cat mai lung. Daca protestatarii ar face greseala sa cedeze, s-ar intampla ca in ’77 la Lupeni, la noi. Dupa ce minerii au cedat promisiunilor, au fost luati rand pe rand si distrusi de ceausescu. Asa s-ar intampla si aici, odata cedat in fata lui Ianukovici, SBU ar cauta pe rand liderii si membrii activi ai protestelor si i-ar elimina pe rand.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here