Mali, noua frontieră a jihadului global

  5

  În urmă cu câteva zile Franţa a trimis o forţă armată în Mali, cu scopul de a împiedica avansul islamiştilor din nord către capitala aflată în sud. Marea Britanie şi Canada sprijină cu asistenţă logistică. SUA la fel, mai recent. Cu toate acestea jihadiştii continuă ofensiva şi se apropie de capitală. Când patru mari puteri se opintesc să stăvilească un război local într-una din cele mai prăpădite ţări de pe glob, înseamnă că miza e serioasă. În acest caz mai înseamnă şi că una dintre cele patru puteri a călcat masiv în străchini, tactic şi strategic, iar acum cioburile taie adânc şi în tălpile altora. Fructele otrăvite ale “primăverii arabe” au fost sădite de Obama şi sunt servite cu generozitate şi aliaţilor. Dupa altoirea egipteană, iată rezultatul altorii libiene:

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentDreapta, stânga și moderația
  Articolul următorCuplul Nicolăescu-Arafat și lupta socialistă contra sistemului privat
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  5 COMENTARII

  1. “Fructele otrăvite ale ‘primăverii arabe’ au fost sădite de Obama şi sunt servite cu generozitate şi aliaţilor.”
   Culmea e ca inca multi nu recunosc ca Primavara Araba a fost o nenorocire. Si fara pic de rusine Obama inca s-a mai si laudat la ultimul debate cu aducerea de democratie a acestei primaveri cu dinti. Iar Roney a reactinat ca un mototol.

  2. Katibat Moulathamine, sau Brigada Mascata, o grupare terorista afiliata Al-Qaeda a atacat la ora 2 diminata exploatarea British Petroleum Ain Amenas din Algeria omorand un petrolist britanic si luand 41 de ostateci. Jihadistii si-au motivat atacul prin faptul ca Marea Britanie sprijina interventia franceza din Mali. Primul-ministru britanic David Cameron a participat la o sedinta cu grupul de criza guvernamental Cobra si ultimele stiri vorbesc despre implicarea armatei algeriene in incercuirea gruparii jihadiste.

   Link:
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2263295/British-worker-killed-Islamic-militants-attack-BP-gas-field-Algeria.html

  3. In afara faptului ca miza este serioasa, interventia ne mai arata cat de mult au decazut marile puteri si cat de tare s-a intarit inamicul. Spun asta, pentru ca in urma cu 40 de ani ar fi fost nevoie pentru rezolvarea crizei de doar doua batalioane ale Legiunii Straine.

  4. de fapt ce se intampla cu adevarat e ca acum se impart zonele de influenta in Africa…asa ca e normal ca cine se impotriveste sa fie strivit.Vom vedea mai multe actiuni de genul asta in viitorul apropiat.Nordul Africii pt Europa,o parte din eastul Africii pt China,vestul Africi (Nigeria in special) pt SUA.

  5. Nordul pentru ala, Vestul pentru alalaltul, Estul e deja dat…si uite asa, “conjugand” punctele cardinale, am uitat de Islam; care stapaneste deja Estul Africii, a pus mana si pe Nordul ei, este in ofensiva spre Vest si detine, deja, jumatate din Nigeria! Na, ca m-am apucat sa “conjug” si eu 🙂

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here