Mariupol: Nu doar îngerii se plimbă printre noi, uneori o fac și satanele

  0

  Astăzi un oraș întreg încearcă să reziste în fața Răului. Mariupol, numit așa în onoarea Fecioarei Maria, a devenit simbolul acestui război.

  Mariupol avea la începutul războiului peste 430.000 de locuitori. A devenit ținta bombardamentelor rusești încă din primele ore ale conflictului, iar rachetele nu s-au oprit nicio clipă.

  În acest moment, acolo are loc o criză umanitară de proporții, ceva ce continentul european nu a mai întâlnit din al doilea război mondial.

  De 13 zile orașul nu are electricitate, nu are căldură, nu are hrană, nu are apă potabilă. Viața s-a mutat în subteran. Cu toate astea, se moare mult și se va muri și mai mult. Estimările arată că peste 2.200 de civili au fost uciși în bombardamente. Dar e imposibil de făcut o estimare corectă, căci sute de clădiri sunt distruse total sau parțial. Rachetele și bombele rusești au lovit spitalele, școlile, maternitățile, bisericile. Toate acestea sunt crime de război.

  Guvernul ucrainean încearcă să trimită ajutoare în Mariupol: hrană, apă, medicamente. Dar rușii se opun. Au înconjurat orașul și îl bombardeză din toate părțile. Mai mult, rușii au refuzat organizarea unor coridoare umanitare, astfel încât femeile, copiii și bătrânii să poată părăsi infernul.

  Nu știu cum rezistă oamenii din oraș. Poate credința, poate patriotismul, poate sentimentul că dreptatea e de partea lor. Sau poate toate la un loc. Sau poate speranța că mai devreme sau mai târziu, Cineva va face dreptate.

  Foto: Mariupol, înainte de venirea Răului.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here