Michael Moore, fabricantul de dizidenţă

  0

  George Daniel tocmai a publicat un articol despre “idiosincraziile” lui Michael Moore. El este mai direct şi pune punctul pe iIpocrizia Porcului. Cititorul DanCanada îşi aduce aminte de un film puţin circulat despre Michael Moore şi ne îndeamnă să-l vizionăm. Sugestia lui Dan este binevenită. Am văzut acest documentar la scurt timp după lansare (în 2007), iar ceea ce m-a impresionat în mod deosebit a fost onestitatea autorilor: doi cineaşti canadieni admiratori ai lui Moore demarează propriul proiect biografic al idolului lor, dar pe parcurs descoperă că Moore nu este altceva decât un propagandist bine versat în arta filmo-decepţiei. În loc să renunţe la proiect sau să măture sub preş probele acuzatoare, autorii îşi refocusează atenţia pe discrepanţele dintre aparenţele şi realitatea Moore, iar în final reuşesc un tur de forţă: o călătorie inflexibilă spre adevăr, în pofida handicapului iniţial de admiratori involuntari ai minciunii întrupate de către eroul lor.

  În final, şi un bonus: John Stossel despre minunatul sistem de sănătate cubanez, ca răspuns la serenada cântată de Moore în Sicko.

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentSoluţia biocentrică
  Articolul următorUSLaşii caută “butonul roşu”
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here