Motocicliștii lui Putin promovează Rusia prin “Balcanii rusești”

  0

  Zilele astea, începând din 19 martie, câțiva membri ai clubului motocicliștilor ruși, numit “Lupii nopții”, împreună cu câțiva membri ai filialei sârbe a aceluiași club, fac un tur de nouă zile în câteva zone din Serbia și republica Srpska, pentru promovarea imaginii Rusiei contemporane. Turul, care ar trebui să acopere de 2000 de kilometri, numit obraznic și pretențios “Balcanii rusești”, nu e practic decât o călătorie de la Belgrad la Banja Luca și retur, cu ocol prin mai multe localități unde sunt vizitate obiective culturale, biserici, muzee, cimitire. Toate astea, spun participanții la tur, au loc pentru a studia istoria comună și moștenirea lăsată de ruși și pentru a întări, astfel, legăturile spirituale dintre națiile din Balcani și Rusia. Așadar, o altă aiureală de PR rusesc-“Balcanii rusești”! Balcanii ăștia din tur nu cuprind însă Bosnia-Herțegovina, Croația, Macedonia, Kossovo, Albania, Grecia ori Bulgaria, deși numai Bosnia-Herțegovina a emis o interdicție de trecere a graniței pentru “Lupii nopții”. Referindu-se la interdicție, Evgheni Strogov, președintele federației motocicliștilor ruși și membru al clubului “Lupii nopții”, a declarat surprins că ei, participanții la tur, sunt doar niște pacifiști care vor să creeze legături între oameni, așa că nu înțelege de ce sunt respinși. http://www.balkaninsight.com/en/article/putin-s-bikers-arrived-in-bosnia-03-21-2018

  Că vor să creeze legături, e clar, dar tocmai asta e problema. Majoritatea celor care locuiesc în Balcani nu simt nevoia să refacă legăturile cu rușii, sătui fiind de istoria comună cu ei, deja trăită. Iar pacifismul “lupilor nopții” e cunoscut – clubul lor, care numără peste cinci mii de membri, este pus pe lista organizatiilor cu interdicție de intrare în Statele Unite, din 2014, pentru că mulți dinre membrii săi au luptat în Ucraina de partea separatiștilor ruși. Pe urmă,  antrenamentele cu arme de foc ale “lupilor” au fost facute cunscute chiar de ei. Așadar e vorba de o grupare paramilitară. Iar șeful grupului, care a apărut de câteva ori împreună cu Vladimir Putin, într-un proces de promovare reciprocă, nu are cum să mai apară nimănui ca promotor al păcii, prin schimburi culturale sau de orice alt fel.

  Turul ăsta de promovare a imaginii Rusiei vine la mică distanță după apariția patriarhului Kiril la festivitățile legate de sărbătorirea independenței Bulgariei, unde ierarhul rus a pretins că numai Rusiei i se datorează eliberarea Bulgariei, lucru care a iritat la maxim, pe bună dreptate, autoritățile și parte din opinia publică din Bulgaria.

  Așadar Rusia face eforturi pentru a-și promova imaginea în Balcani, în stilul cunoscut – mințind, exagerând, presând, cu agenți travestiți când în slujitori ai Altarului, când în motocicliști. Rezultatele se văd – nu se arată mulți să fie cuceriți de imaginea nouă a Rusiei. Pentru că nici nu există o imagine nouă, o evoluție, nimic. E tot țara aia condusă cu mână de fier de la Moscova, așa cum o știm de sute de ani. Iar oamenii Kremlinului și-au găsit loc în afara Rusiei numai când au venit aduși pe tancuri. În ceea ce îi privește pe “Lupii nopții”, care proclamă că “unde sunt ei, acolo e Rusia”, aceștia au probleme mari de înțelegere dacă se așteptă să fie primiți cu brațele deschise în Balcani sau oriunde altundeva.

  https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/10670244/Meet-the-Night-Wolves-Putins-Hells-Angels.html

                                              “Lupii nopții” împreună cu Vladimir Putin

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedent“Aicea nu îl avem decît pe Dragnea. Ăsta e hoțul hoților”
  Articolul următorDifuzarea socialismului prin mijloace vizuale
  Preot Alexandru Coman
  Hirotonit preot în anul 1994, Parintele Alexandru Coman este și absolvent de Psihologie, specializat cu Master în Logopedie (Terapii și compensare în tulburările de comunicare), membru în Colegiul Psihologilor, având și cursuri post-universitare de Jurnalism/Publicitate (anul 2001), timp în care a slujit neîntrerupt în Biserică.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here