FUNDATIA IOAN BARBUS

NATO, 1957: “Să ținem rușii afară, americanii înăuntru și germanii jos”

La origine, scopul NATO, declarat în 1957 de Lordul Ismay, primul Secretar general al NATO era „să ținem rușii afară, americanii înauntru și germanii jos”.

La origine, scopul NATO, așa cum a fost declarat în 1957 de Lordul Ismay, primul Secretar general al NATO era “to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down”, “să ținem rușii afară, americanii înauntru și germanii jos”. 

Acum, aproape 60 de ani mai târziu, când Rusia a redevenit agresivă și își invadează, din nou, vecinii, declarația Lordului Ismay a devenit mai actuală mai actuală ca oricând.

Costin Andrieș

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

  1. Frau Merkel, noi rămânem cu americanii, mulțumim pentru întrebare - În Linie DreaptăSpune:

    Răspunde
    iunie 26, 2016

    […] este acum nucleul care înțelege cel mai bine motto-ul NATO, așa cum a fost el exprimat de Lordul Ismay, primul Secretar General NATO. NATO a fost conceput ca […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian