Nouă probă olimpică – cine lingușește mai frumos regimul de la Phenian

  0

  2018 e an olimpic: Coreea de Sud găzduiește a 23-a ediție a jocurilor olimpice de iarnă. La acest enveniment participă și vecinul coreean din nord. De aceea, comitetul de organizare s-a lăsat înduplecat de rugămințile fierbinți ale marilor agenții de presă (le știți, acelea care sunt cele mai obiective și demne de încredere, crème de la crème al jurnalisticii globale) și a inaugurat un nou sport olimpic: cine lingușește mai frumos regimul de la Phenian.

  Competiția e acerbă, așa cum ne așteptam de la cele mai prestigioase instituții de presă din lume. Vă prezentăm o selecție a celor mai reușite prestații din suita de exerciții obligatorii pe Twitter, unde concurenții trebuie să demonstreze măiestria lor în folosirea figurilor de stil standard, cum ar fi ocheada languroasă, oftatul plin de dor, sau leșinul din admirație.

  Reuters, ABC News, The New York Times și CNN demonstrează cu prisosință, încă o dată, ce înseamnă să fii un formator de opinie de top.

  North Korea judged winner of diplomatic gold at Olympics https://t.co/LZLZCnsmYf pic.twitter.com/WtAjJ69xBw

  — Reuters Top News (@Reuters) February 11, 2018

  North Korea's 200-plus cheerleaders steal spotlight at 2018 Winter Olympics with matching outfits, synchronized chants. https://t.co/ITFVvyPuIj pic.twitter.com/CWzuJMHG3Z

  — ABC News (@ABC) February 10, 2018

  Without a word, only flashing smiles, Kim Jong-un's sister outflanked Vice President Mike Pence in diplomacy https://t.co/c2gTuSTF9e

  — The New York Times (@nytimes) February 11, 2018

  Kim Jong Un's sister is stealing the show at the Winter Olympics https://t.co/1EenqF8pi7 pic.twitter.com/KULtJBtTEz

  — CNN (@CNN) February 10, 2018

  În contextul de față nu strică să ne aducem aminte de următorul lucru. Anul trecut, impresionat de parada militară din Paris, organizată cu ocazia zilei naționale a Franței, Donald Trump a declarat că anul viitor (adică anul acesta) și-ar dori ca în ziua de 4 iulie Washington să găzduiască o paradă militară americană cel puțin la fel de grand. Toată presa bună a început să se tânguiască la unison, deplângând militarismul și exhibiționismul de dictator de lumea a treia afișate de Trump.

  Însă acum, iată că aceeași presă care se lamenta că parada militară a lui Trump seamănă prea mult cu o scenetă de propagandă demnă de un dictator nord-coreean, sărbătorește cu entuziasm propaganda înscenată de dictatorul nord-corean la PyeongChang.

  O singură concluzie se poate trage de aici. În realitate, așa-zisa presă bună nu este neapărat oripilată de faptul că, vezi Doamne, Trump ar fi un dictator, ci de faptul că nu este dictatorul pe care l-ar vrea dânsa.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentLa presiunea SUA, Pakistanul taie fondurile organizatiilor teroriste
  Articolul următorSurprinzătoarea cultură transgender din Pakistan
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here