O întrebare: Why Are You Protesting Against Israel?

  9

  Două personaje de desen animat şi o suită de întrebări şi răspunsuri. Dacă întrebările sunt de bun-simţ, răspunsurile sunt corecte politic, adică îmbrăţişează stereotipurile progresiste dragi stângii europene şi americane.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  9 COMENTARII

  1. Da, cam asa se intimpla si in realitate. Nu au raspunsuri, decit repetarea acelorasi lozinci, fara acoperire. Ma refer si la Israelii stingiste. Sint frati siamezi cu stingistii de pretudini. Pe de-o parte asta arata cit de nenationalist fscisti sintem aici, opusul la cum sintem prezentati de opinia publica, dar oricim nimic nu ajuta, si cu aitudinea aceasta ne impuscam singuri in picior si si mai mult alimentam gurile rele ale occidentului. Nimeni nu-si poate imagina situatia ceasta anormala de autoflagerare si incriminare proprie, care de fap nu se sprijina pe nimic adevarat.

   Cum incerci sa arati unui astfel de ratacit filme sau articole cu chemarea Imamilor, politicienilor, figuri religioase etc. la omorul infidelilor, homosexualilor, femeilor dezvirginate cu voia sau fara voia lor, evreilor, convertitilor la alte religii,etc. , ei stingistii imediat o apuca cu lozincile ca extremismul e rau si la musulmani si la evrei, nu sint mai buni nici rabinii fascisti, etc. Unde dai si unde crapa. In religia mozaica ca si in cea crestina, viata este sacra. Si daca a fost si la un Baruch Goldstein, sau Igal Amir, sint incidente rarissimo si nu exista popor pe lume fara citeva elemente de-astea, si la noi sint pedepsite drastic, oprite, extremistii chiar neucigatori sint scoase in afara legii, plus opinia publica israeliana iese la manifestatii s.a.m.d Pe cind la Musulmani shahizii sint imbratisati, laudati, celebrati ca cei mai sacrii oameni de pe pamint.
   Este o mica diferenta, nu gasiti? Eu una, nu vad legatura intre cele doua femomene.

   Silvapro

  2. corect silvapro, insa vina ne apartine in exclusivitate noua ca am tacut prea mult din prea mult bun simt.
   am contat prea mult pe logica de bun simt si ne’am trezit inconjurati de ignoranta, frustrari, minciuni si abjectii.

  3. Cind spuneti “noi” la cine va referiti? La Lumea Vestica sau numai la Iarael?
   In orice caz da, vina este si a noastra, si Israelul este la pamint in ceea ce priveste the Exolanatory System. Nu stiu de ce Dreapta nu sint in stare, macar in cadentele lor, sa faca ceva cu Televiziunea. Sa intruduca si alte continute, alte atmosfera, alta atitudine, alti reporteri si angajati. Este legitim, nu? Si dreapta are dreptul in aceesi masura cel putin la libertatea cuvintului. Lasa aceleasi mumii sa deschida gura si sa distruga tara.

   Dar vina nu ne apartine in exclusivitate. Antisemismul e vechi si li se potriveste sa creada in teoriile contra Israelului, oricit de puerile si mincinoase ar fi dar si mai ales le convine sa le propage..

  4. la cei ce stiu sa discearna. silvapro, multe din subiectele aduse de tine au fost deja discutate, mai stai cu noi si ai sa vezi la ce ma refer.

  5. In general, Dreapta este fie defetista, silvapro, fie prea dornica sa fie acceptata de Stanga. 🙂 Te inteleg perfect, si eu sunt satul de timoratii astia si as vrea sa existe mai mult cap si mai multa hotarare de partea noastra a baricadei. Dar asta incercam sa construim aici.

  6. La intrebarea din titlul materialului, un sondaj public ar putea da in esenta un raspuns esential simplu: pentruca Israelul este prin definitie partea raului in ecuatie. Asa, pur si simplu axiomatic.
   Pentruca o mare parte din opinia publica este puternic influentata de ani multi de propaganda araba si de propaganda pretins “neutra” ostila Israelului, sadite pe un fond traditional de antisemitism latent sau activ si cu “ajutorul” unei propagande neonaziste foarte active.
   Si sa nu uitam nici contributia de nepretuit a idiotilor utili.
   Daca de exemplu parcurgem “comentariile” postacilor de pe site-urile romanesti relativ onorabile, ca de exemplu Hotnews, la articole atingand chiar si tangential probleme israeliene sau evreiesti, putem da peste o maree de venin ce nu poate fi oprita de nicio explicare lucida a starii de lucruri.
   A cauta cauze in insuficienta explicare a lucrurilor din partea cealalta este pur si simplu pueril si dovedeste necunoasterea realitatii.

  7. Da, dar totusi nu putem sta nici cu miinile in sin. Explicarea tot trebuie s-o facem.. Daca pe cei otraviti nu-i mai putem indrepta, macar poate sa schimbab parerea celor care mai sint neutri, inainte ca sa fie spalati la creier de mareea de venim amintita mai sus.

   Imi place nespus de mult site-ul acesta. L-am descoperit numai in urma cu 3 zile si este de admirat ceea ce se incearca sa se construiasca aici. Si desigur ca am de gind sa stau cu voi in continuare si cu speranta sa se pastreze aceasta calitate rara si speciala intilnita aici. Am observat si citeva postaje rau-voitoare si cu ura. Cum ne putem apara caci s-ar putea ca anumite orientari politice sa doreasca cu intentie sa dauneze acestei platforme de o inalta dimensiune umana. Dupa datele postajelor, cu bucurie vad ca totusi se mentine bine de citiva ani.

   As dori mult daca mi-ati putea oferi citeva informatii de baza despre acest site – este “made in Romania” cred. Iar comentatotii sint si romani care traiesc in Romania, nu numai din diaspora (unii si din Israel). Va rog sa-mi scuzati curiozitatea. Mi-ar face placere sa stiu ca participa si Romani din tara de bastina, sa-mi indulceasca senzatia neplacuta pe care mi-au facut-o unele articole din diferite ziare, unele video-uri pe Youtube, etc., unele chiar mi-au facut parul maciuca. Si cu regret am descoperit un membru doi chiar din familia mea cu exprimari antisemite si fara nicio simpatie fata de soarta noastra din Israel. Ce mai incolo, pro-musulmani si chiar mai rau. Ca de exemplu am fost rugata de verisorul x sa transmit tatalui meu din parte lui cuvintul magic – Auschvitz. Cred ca intelegi dorinta mea sa descopar in Romania si o tabara de oameni curati la suflet, mai ales ca eu sint pe jumatate romanca crestinca si tin f. mult la Romania.

   Multumesc mult si scuzati-mi mica mea spovedanie!
   Silvapro

  8. Iti multumesc f. mult, EmilB, pentru lamuririle pretioase.
   Probabil ca si la arhiva s-au unit materialelele, ca am gasit si din 2007.

   Nu am destule superlative pentru a lauda acest site si proiect! Are o importanta covirsitoare pentru mine si cred ca si pentru celalti multi vizitatoti si participanti.

   Am parcurs cu sete deja f. multe articole, filmulete si comentarii. Si nu ma voi oprii, va fi site-ul meu preferat.

   Am trimis deja linkuri la citeva din articole la prietenii mei vorbitori de limba romana si le-am rrecomandat in general site-ul si sper sa le trezesc interesul.

   Tot respectul si cinstea! Stiu ca depuneti o munca titanica pe care o apreciez din suflet si va urez mult succes, ca avem nevoie cu totii sa reusiti.

  9. Silvapro, la sugestia unui coleg am transformat comentariul intr-o mica postare separata… vezi rubrica “Jurnal Rapid” de pe home page. De aceea a disparut comentariul meu, la care te referi.

   PS
   Da, arhiva a devenit comuna.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here