Odată cu Ursula von der Leyen, aşa-zisa dreaptă europeană adoptă toate temele stângii

  1

  Ursula von der Leyen, votată șefă a Comisiei Europene:
  – susține activ legalizarea căsătoriilor gay și chiar a contrazis-o public pe Merkel, care spusese în mai multe rânduri că o căsătorie poate fi doar între bărbat și femeie
  – a susținut campania refugeeswelcome, în 2015, criticându-l totodată pe Viktor Orban care folosea tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva imigranților i l e g a l i
  – a promovat cotele de gen, reuşind să impună în echipa comisarilor europeni „echilibrul de gen” maxim, sexul candidaţilor fiind deci un criteriu important pentru numirea în funcție
  – vrea ca până în 2030, mai mult de jumătate din bugetul Uniunii Europene să fie investit în protecția mediului, adică trei m i i de m i l i a r d e de euro!

  Sigur că oricine poate să creadă şi să susţină cotele de gen, justețea căsătoriei gay, deschiderea granițelor pentru imigranții ilegali sau că prima urgenţă a lumii noastre este schimbarea climatică provocată de om. Problema nu o reprezintă aceste credinţe şi nici gesturile subsecvente, ci că aceste teme au fost adoptate de aşa-zisa dreaptă europeană. Ba nici asta n-ar fi o problemă fără ieşire – că până la urmă, ar putea să-şi spună dreapta de la centru, dreapta de la stânga sau dreapta progresului -, ci că practic odată cu von der Leyen, cu CDU sau cu Partidul Popular European se închide intervalul ideologic respectabil al zilelor noastre.

  Orice personaj aflat la dreapta acestora, adică cu credinţe mai conservatoare, este deja dubios sau de-a dreptul retrograd, iar dacă activează politic se va lipi automat de el eticheta de ultra(conservator), radical (de dreapta), extremist (de dreapta) sau, ca să nu se mai încurce lumea în nuanțe, fascist. Asta ca pe de o parte să știe tot omul de cine trebuie să ia distanță, iar pe de alta, să le intre tuturor bine în cap că dacă exprimă păreri de dincolo de intervalul respectabilităţii, vor fi afurisiţi de noua societate.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  1 COMENTARIU

  1. “Orice personaj aflat la dreapta acestora, adică cu credinţe mai conservatoare, este deja dubios sau de-a dreptul retrograd” – e vorba de AfD, partid reprezentat in Bundestag, denigrat, marginalizat, diabolizat si apoi, cum era de prevazut, gratificat cu epitetul “fascist”. El reprezinta, intr-o tara care se crede democratica, singura opozitie la guvernul CDU-SPD-FDP-Grünen-Linke un fel de buluc totalitarist.
   Cand si unde a spus cancelareasa ca “o căsătorie poate fi doar între bărbat și femeie” ? Chiar nu stiu. V-as fi recunoscator pentru precizari.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here