Oportunism, gargară, escrocherie. Let the good times roll

  19

  Episodul X din foiletonul plin de grozăvii al unui consigliere la pensie. Un best of aniversar și omagial.

  Se împlinesc zece ani de la apariția lui Dorin Tudoran în studioul Antenei 1, la emisiunea lui Marius Tucă. Donul Felix rămâne îndatorat consilierului care i-a apărat onoarea în fața națiunii, conform contractului.

  Pilda frumoasă constă în faptul că serviciile prestate nu au avut la bază recompensa financiară, ci convingeri și simțiri genuine și confluente.

  De asemenea, nu uitați să vă indignați la cote sporite față de grozăviile de pe acel site spăimântător, numit ILD. Și consilierii sunt sensibili și fragili, au nevoie de tăria confluenței dumneavoastră. Dar să fiți genuini, precum Maestrul însuși!

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentAllah, ich liebe dich!
  Articolul următorGoing Galt
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  19 COMENTARII

  1. Maestrul Tudoran surprins chiar in timpul mesei, mai exact spre sfarsitul ei, la desert. Minciunele si rahat. Mult.

  2. Din mare disident anticomunist, Dorin Tudoran a ajuns un mare mâncător și „regurgitant” de rahat. Probabil că nici n-o fi fost disident cu adevărat. După copilăria în care-și dădea pumni în cap cu Dan Voiculescu, o fi urmat tinerețea când au început să-și împartă tot pumni, dar plini cu dolari. Sau cu altceva. E pur și simplu penibil și grotesc. Și târâtura asta are tupeul să înjure ÎLD cu grimase de pamfletist spiritual… Cât de idiot este oare încât să-și închipuie că poate avea priză și la alți oameni decât la cei la fel de ticăloși sau idioți ca el?

  3. Mircea Kivu, apropiat al USL-ului via relatia indecent de apropiata dintre el si Claudiu Craciun, da like pe facebook la ultimul articol incredibil de prost scris si chinuitor de plictisitor al lui Dorin Tudoran impotriva ILD si a lui Vladimir Tismaneanu (din seria de 9 episoade! 😛 ) – o devalmasie de lipsa de idei, asocieri aberante si pur si simplu, dovada de lipsa totala de bun simt si inteligenta.

   Printre comentatorii entuziasmati de opera lui Tudoran sunt si alti importanti uslamisti: Florin Iaru, Liviu Antonesei si insusi Zoe Petre.

   Entuziasmat de isprava s-a aratat si Razvan Martin de la echidistantul (intre victima si agresor) ActiveWatch. Asta ca sa stim cam cum curg simpatiile si antipatiile.

   Eu ii sunt recunoscator pentru munca depusa gratuit in promovarea ILD. Nu stiu in ce relatii mai este acum cu Dan Voiculescu, dar se simte varanul si ii face cadou o vacanta undeva insorit.

  4. Pe langa Mircea Kivu, Zoe Petre, Florin Iaru, unul dintre cei care lauda articolelele lui Dorin Tudoran impotriva ILD si a lui Vladimir Tismaneanu, la Liviu Antonesei pe facebok, este Coman Norbert, comunist asumat care ofera asistenta unui partid comunist de la Cluj, “Partidul Alianta Socialista” (detalii: http://citynews.ro/eveniment/foto-cu-un-picior-ilegalitate-comunistii-din-cluj-se-bat-pentru-secera-si-ciocan-1235799 ), de dragul “libertatii de exprimare”, or smth.

   Have fun! https://www.facebook.com/liviu.antonesei/posts/603850266356732?stream_ref=10

  5. Pe langa Mircea Kivu, Zoe Petre, Florin Iaru, unul dintre cei care lauda articolelele lui Dorin Tudoran impotriva ILD si a lui Vladimir Tismaneanu, la Liviu Antonesei pe facebok, este Coman Norbert, comunist asumat care ofera asistenta unui partid comunist de la Cluj, “Partidul Alianta Socialista” (detalii: http://citynews.ro/eveniment/foto-cu-un-picior-ilegalitate-comunistii-din-cluj-se-bat-pentru-secera-si-ciocan-1235799 ), de dragul “libertatii de exprimare”, or smth.

   Have fun! https://www.facebook.com/liviu.antonesei/posts/603850266356732?stream_ref=10

  6. 😆 N-are decat. Nici nu ma asteptam la altceva din partea unui liberal care este ostil neoconservatorismul fara a avea pic de habar despre principiile sale.

  7. Cred că l-am cunoscut pe amărâtul ăla de Norbert. Din câte am reușit să-mi dau seama, tipu’ e cam… „plutaș”. If you know what I mean. Asta o fi terapia lui…

  8. pentru un om de “centru dreapta”, asa cum s-a proclamat de vreo 10 ori in aceste zile, cu articole publicate in criticatac si cu astfel de fani, pot spune ca Dorin Tudoran este un etalon al echidistantei. Dintre suporterii lui DT impotriva ILD (il vedeti aici https://www.facebook.com/liviu.antonesei/posts/603850266356732?stream_ref=10 ):

   http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/copilul-pcr-de-la-cluj-populat-cu-piese-de-muzeu-cum-asculti-cantece-patriotice-la-magnetofonul-kashtan-si-iti-scrii-textele-la-masina-de-scris–97111.html

   “Nu suntem relicve”, ţine să precizeze preşedintele PAS Cluj, Gheorghe Oros, şef de filială de patru ani, membru în PAS din 2003 şi membru de partid în precursorul Partidul Socialist al Muncii de după Revoluţie, fost membru al Partidului Comunist Român (PCR) de la 25 de ani. Subliniază şi evidenţa, de pe scaunul vechi de lemn de la masa de consiliu a partidului: “am aderat din convingere, nu din obligaţie”. În stânga sa, pe un dulap, stă un aparat radio Electronica, “mai ascultăm la el din când în când”, iar în dreapta sa zace, într-un colţ, un magnetofon Kashtan. Pare stricat şi uitat de toată lumea, dar Oros ţine să precizeze că aparatul e funcţional: “dacă ştiam pentru ce veniţi aici, aduceam de acasă benzi de magnetofon cu cântece patriotice”, îi spune el reporterului ziuadecj.ro.

   În anticamera sălii de şedinţe, pe una dintre cele trei mese fabricate în mod evident pe vremea regimului comunist, în jurul cărora sunt puse scaune de lemn din acelaşi regim, e pusă o maşină de scris pe care a fost aşezat, cochet, un mileu. Privirilor intrigate le răspunde Oros atunci când spune că maşina de scris e funcţională şi folosită cam în fiecare zi: “doamna care o foloseşte e obişnuită cu maşina de scris”.

   Oros spune şi cum a ajuns sediul de partid să fie populat cu obiecte care amintesc de regimul a cărui ideologie a preluat-o PAS: “niciodată nu am fost un partid bogat”, spune el. “Când am înfiinţat partidul am adus fiecare ce am putut: cineva o maşină de scris, altul un magnetofon”.

   PAS nu a fost scutit, însă, de tentaţiile capitalismului: câştigă un ban din fotocopiile executate la cele două copiatoare mari şi moderne de un metru cub care contrastează cu restul mobilierului din sediul de partid. Cum PAS funcţionează chiar în clădirea Primăriei Cluj-Napoca din piaţa Unirii, muşterii nu se lasă aşteptaţi: pentru 25 de bani pe pagină, copiatoarele sunt folosite la fiecare câteva minute.

   Ca ideologie, PAS este succesorul Partidului Comunist Român. A fost înfiinţat în 2004. De altfel, la congresul din 2010 membrii partidului au decis schimbarea denumirii în Partidul Comunist Român, hotărâre respinsă însă de instanţele de judecată.

   http://citynews.ro/eveniment/foto-cu-un-picior-ilegalitate-comunistii-din-cluj-se-bat-pentru-secera-si-ciocan-1235799

   Membrii Partidului Alianţa Socialistă, filiala Cluj, au marcat azi, fără prea mare fast, instaurarea Guvernului Petru Groza. Au trecut 68 de ani de când Petru Groza a reformat agricultura, prin recompensarea militarilor și a țăranilor, iar asta îl face să fie regretat printre unii clujeni. În Partidul Alianţa Socialistă nu e însă numai bucurie – formaţiunea încă așteaptă undă verde din partea Curții Europene a Drepturilor Omului pentru a putea folosi simbolurile socialiste, în timp ce autorităţile vor să le scoată în afara legii.

   Gheorghe Oros, preşedintele filialei clujene a PAS, explică ce s-a întâmplat în 1945, când Petru Groza a reformat agricultura.

   “Azi e un motiv de bucurie, să zicem, deoarece în ’45, încă în plin război, să nu uitam că trupele române încă se aflau pe front, această reformă a presupus o primă împroprietărire a țăranilor săraci din multul pământ existent în ţară”, povesteşte Oros.

   Chiar dacă actualul Guvern se pregătește să scoată în afara legii simbolurile comunismului, membrii Partidului Alianţa Socialistă din Cluj se zbat la CEDO pentru a putea păstra emblema fostului partid Ceaușist.

   “Este posibil ca acest partid, dacă ar lua acel nume de PCR şi ar aborda emblema, să aibă la alegeri o cotă mult mai mare. Poate de asta le este şi frică, pentru că prin aceste simboluri am face o revenire la memorie”, e de părere Norbert Coman, membru al Partidului Alianţa Socialistă.

   Clujenii au însă păreri împărțite când aud de perioada comunistă. Unii nostalgici s-ar înscrie oricând într-un partid care promovează ideologia, pentru că “era mai bine”, după cum recunoaşte o clujeancă. Alţii, mai tineri, nu cred că un partid comunist ar fi o idee bună. Însă, în acelaşi timp, tinerii recunosc că şi-au pierdut încrederea în toate partidele.

   În prezent, Partidul Alianța Socialistă din Cluj numără aproximativ 500 de membri.

  9. Dacă CEDO le dă verde, ar trebui să se găsească cineva să reînființeze și partidul nazist, cu platformă program antisemită și rasistă, cu zvastică, tot tacâmul. Măcar să știm de-o treabă.

  10. Va mai aduceți aminte de “patrulaterul rosu” de pe vremea lui Nea (hic!) Vacaroiu?
   PSM, PDAR, PUNR & PRM?! Era cel mai vechi truc din lume. Când comparai FSN (FDSN, etc…) cu aceste gunoaie, ți se părea ca sunt parfumați, curatei, democrați și pluraliști! Si cine făcea parte din FDSN? Brucan, Vacaru, Dumitrascu, Iliescu si toata gasca de “frecventabili”.
   Asa si cu partiduțele astea exotice: trebuie musai sa abata privirea de la mazetele nazional-komuniste ale USL -ului.

  11. 10Radu Humor
   10 februarie 2014 la ora 14:07 (Editează)
   Obama, Cameron, Hollande şi Merkel au găsit de cuviinţă să facă şi din cea mai nobilă şi veche competiţie sportivă, una politică :mrgreen:
   Şi asta, pentru că Putin, ca un adevărat creştin, interzice dezmăţul unor handicapaţi cu grave dizabilităţi cerând bun simţ şi bună cuviinţă.
   Deci pentru ăştia, nişte poponari şi lesbiene, erijate mai nou în activiste politice, înseamnă mai mult decât spiritul unei competiţii sportive de o asemenea amploare şi o asemenea grandoare festivistă, cum s-a putut observa încă de la deschidere !
   Dar când bagi zilnic câte 20 milioane de dolari pentru a întreţine haosul din Ucraina, dar ai neobrăzarea de a-l acuza pe Putin că a cheltuit 50 de miliarde pentru un scop de asemenea nobleţe, fariseismul şi nesimţirea ating cote maxime.
   De unde vor veni de-adura toată stima, respectul şi bruma de credibilitate de care se mai bucura careul de aşi cu dama-n coadă.
   Respekt Putin !

   comentariul de mai sus a fost lasat la o postare despre glorificarea comunismului in Rusia. Ca replica la secera si ciocanul care au fost punct central in ceremonia de deschidere a jocurilor de la Soci, Radu Humor ne vorbeste despre “crestinul Putin” si occidentalii aia care politizeaza tot ce prind, care arunca Ucraina in haos etc etc.

   Radu Humor a venit de pe blogul lui Dorin Tudoran, unde are sute de comentarii.

   un alt comentariu util puteti citi aici:

   8Radu Humor
   10 februarie 2014 la ora 14:06 (Editează)
   Ruşii au (re)construit cu banii ăştia un întreg oraş, nu doar Satul Olimpic cum se obişnuieşte peste tot 🙄
   De altfel, costurile strict legate de Olimpiadă nu depăşesc 8 miliarde, dar se trezesc nişte ovreiaşi să comenteze cheltuielile, ei, care doar pentru anchetarea relaţiei dintre Bill şi Monica au cheltuit 400 milioane de dolari. În timp ce pentru raportul despre 9/11 cu turnurile gemene s-au mulţumit cu doar 600.000, că tot nu avea rost să intre în amănunte, deoarece s-a dovedit clar că a fost o lucrătură necurată, necesară pentru obţinerea aprobării de a începe atacurile cunoscute sub pompoasa denumire de “Primăvara arabă”.
   (se trece sub tăcere revolta familiilor victimelor şi cererea de redeschidere a dosarului, venită din partea americanilor)
   Totul, cu preţul a vreo 3.500 de oameni nevinovaţi la WTC şi câteva milioane, dincolo !
   E o plăcere să te citesc depănându-ţi amintirile, mai ales că şi eu
   citeam L’Umanite Dimanche, sau Paris Match.
   P.S.

   Putin îşi joacă acum o carte mare, de care depinde nu numai soarta lui, ci şi a Rusiei ( ba, aş zice chiar şi a Ortodoxiei !).
   Iar ca bun creştin, nu pot decât să mă rog Bunului Dumnezeu să-l ajute să reuşească !

   Ca bun crestin, ca sa scape de americani si de evrei, RH il prefera pe Putin, care il prefera pe Stalin.

   Deci, avem un membru marcant al “societatii civile”, Mircea “jos Dumnezeu!” Toma, avem un membru marcant al ULS, Zoe Petre, avem un comunist, membru in ce s-ar numi “Partidul Comunist Roman”, daca ar fi legal si pe Radu Humor. Pe blogul lui DT intervine, aducand comentarii utile, si ortodoxistul antiamerican, anticapitalist, dughinist, Mircea Platon.

   Pe blogul lui Dorin TUdoran sunt tolerate astfel de comentarii:

   Tovarasului neomarxist Tismaneanu ar trebui sa-i fie interzis accesul in Romania din motive de igiena si sanatate publica. Ca tuturor comerciantilor de otravuri.

   Ma rog lui Dumnezeu ca Basescu sa plateasca intr-o zi pentru insulta incalificabila de a-l numi pe fiul bolsevicului in fruntea comisiei aleia al carei rol primordial fost sa ascunda si stearga urme, nu sa caute criminaii. Si sa fie strins cu usa pina spune cine i l-a recomandat.”
   http://www.dorintudoran.com/oportunism-garagara-escrocherie-iii/#comment-34177

   Probabil ca motivul pentru care DT acuza ILD de “extremism” e ca se simte cu musca pe caciula.

  12. Hei-hei-hei… Vad ca l-au descoperit si altii pe pamfle-tarele mofluz de la Certocratia (aka conul Dorin), sustinut si din fata si din coaste (si poate si din alte puncte cardinale) de catre Sancho Panzaeaua sa “esei” de la Iasi, palarierul nebun, aflat mereu cu capul gol, la datorie (promotor) de la atat de multul (imediat in permanenta) “chapeau bas in sus si chapeau bas in jos, si-n culcare si-n sculare, ba maitre, ca esti genial”. Da, asa este, maestrul Tudoran cenzureaza (in stilul care l-a consacrat: comunistoidul-ante-comunist) tot ce nu-i pica bine, dar promoveaza si incurajeaza pe blogul sau (printre unele comentarii neutre si/sau oneste) o multime de porcarii, ofense, atacuri la persoana, mesaje xenofobe si antisemite, manipulari, speculati, calomnii.

   P.S. Voi mentiona text de pe aceasta pagina la rubrica “Lecturi suplimentare… obligatorii” (sic)… pentru cei interesati de consoloidarea intelegerii fenomenului Dorin : Gargara, Oportunism, Escrocherie… 🙂 pe scut GOE, caci asta este in fond intelectualul de la Aruba, un mare GOE cu un mare EGO, care abuzeaza de notorietate pentru a-l uzurpa pe bietul dl.Goe cel anonim, pana si-n acest mic insemn al identitatii sale… anonime.

  13. Asta ar fi o explicatie a atacurilor asupra acestui blog care este varf de lance in lupta Noii Eurasii a lui Vladimir Vladimirovici parintele jocurilor de la Soci! Tudoran nu e decat o coada de topor care a fost instigata de maestrii papusari. Blogul lui este o hazna unde se regasesc antisemiti, putinisti, fascisti si comunisti de toate felurile. Este o chintesenta a noului concept propagandistic. Faptul ca a lucrat sub steagul lui varanic nu este decat o etapa. Acum joaca in alta liga mai mare cu aspiratii de universalitate. Felicitari ILD, asta arata ca sunteti importanti si contati in acest razboi cu Raul.

  14. Oameni buni, mai lasati-l in plata lui Belzebut pe micul si penibilul certocrat…..prea multa atentie i se da, o sa aiba pe urma impresia ca e chiar important…..mai interesant ar fi sa mai preluati stiri despre Ucraina, ce se mai intampla pe acolo…..aia realmente ne doare, sunt frati de-ai nostri care sufera acolo. Stiu, suna patetic, dar e adevarat.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here