Orientul Mijlociu, de la leviatan la purgatoriu

  6

  Știri la zi: au început pregătirile pentru o intervenție în Siria; Rusia reacționează prompt.

  syria

  Perspectivă de ansamblu: Ezra Levant, jurnalist canadian la SunTV, arată cum Orientul Mijlociu s-a transformat din leviatan (o serie de organizații statale și politice absolutiste) în purgatoriu (în sens figurativ, de loc și timp de suferință). În sens literal purgatoriul creat de incompetența monumentală a administrației Obama nu are nicio calitate purificatoare și nu duce spre paradis, ci direct în iadul războiului tuturor împotriva tuturor. Iar în sens pervers ne aducem aminte că drumul e pavat cu medalia Nobel pentru Pace.

  Comitetul norvegian a decis ca premiul Nobel pentru pace din 2009 să fie decernat președintelui Barack Obama, pentru eforturile sale extraordinare de întărire a diplomației internaționale și a cooperării între popoare.

  Președintele Obama a creat un climat nou în politica internațională. Diplomația multilaterală a redobândit o poziție centrală, punându-se un accent deosebit pe rolul pe care îl pot juca Națiunile Unite și alte organizații internaționale. Dialogul și negocierile sunt instrumentele preferate de rezolvare până și a celor mai dificile conflicte internaționale.

  The Nobel Peace Prize for 2009

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  6 COMENTARII

  1. Americanii nu au nici un interes in a-l da jos pe Bashar al Assad, presedintele sirian, dar tocmai de aceea Barack Obama sustine activ rebelii islamisti care se opun puterii de la Damasc. Nu va lasati pacaliti de mass-media: Occidentul inarmeaza opozitia Al Qaida din Siria asa cum a inarmat opozitia Al Qaida din Libia, iar in fruntea tuturor se afla Obama.

   Barack Hussein Obama:

   1. Ignora programul nuclear iranian;
   2. sprijina infrangerea din Afganistan;
   3. impreuna cu imbecilii francezi si britanici, a participat activ la aruncarea in haos a Libiei.
   4. in Egipt l-a abandonat pe Mubarak si apoi l-a dus la putere pe omul Fratiei Musulmane, Morsi, pentru ca dupa lovitura de stat data de armata sa protesteze si sa ceara reinstalarea liderului islamist.
   5. de la bun inceput a fost ostil Israelului, cel mai important aliat american din Orientul Mijlociu, si a incurajat agresivitatea „palestiniana”.

   Nu este intamplator. Obama doreste sa sprijine fortele antiamericane pentru ca este convins ca lumea va fi mai buna daca Statele Unite ale Americii decad. Da foc lumii pentru a o purifica de influenta negativa a americanilor.

   Este extraordinar ca un asemenea ticalos a putut castiga un al doilea mandat. Sta marturie pentru lipsa de discernamant a politicienilor americani, de stanga si de dreapta, si a credulitatii impardonabile a unor segmente importante din electoratul americn.

  2. @Emil & Vlad: Dumnezeu nu bate cu paru’. Au fost multi care au avertizat inca de la primul term ca Obama e un musulman care pretinde ca e crestin doar ca sa fie ales. Ei as! a zis turma de idioti utili, uite ce frumos vorbeste!
   Ironic e faptul ca armata americana o sa ajute acum de-alde Al-Qaeda/Fratia Musulmana sa mai puna mina pe-o tara din Orientul Mijlociu – Siria. Totul pe miliarde de dolari din taxele muritorilor de rind si sub behaiturile demagogice de ‘democratie’ si ‘libertate’ ale lui The One si ienicerii lui.

  3. Aicea este vorba de chestii grele, complicate, care ne depaseste. Cu echilibru’ geo-politic si geo-strategic nu te joci! Chestia, pe care numai Obama a observat-o, este ca echilibrul asta tragea de ceva timp intr-o parte…spreLibia. O tara, dupa sodomizarea si linsarea dictatorului, neguvernabila. Scuze, LGBT! Asa ca, Obama s-a gandit bine cand a hotarat sa transforme si Siria intr-o tara la fel. Sa vedeti ce echilibru o sa fie acum!

  4. A fost ales pentru ca media l-a promovat. Mai nou nu trebuie sa fi competent, mass media creeaza imaginea de star si apoi o vinde publicului.

  5. Intre timp, “The Senate Foreign Relations Committee has passed a resolution approving military force in Syria by a 10-7 vote. […] The resolution states military action will not include boots on the ground and has a 90-day time frame.”

   Asta e un frumos exemplu pentru bizonii nostri din Parlament: bai nesimtitilor, deci au fost republicani care au votat CU (PENTRU). De ce? Simplu! Nu se cade sa-ti faci de kko presedintele intr-o chestie de diplomatie. Doar aduc aminte – anul trecut dragii nostri tovarasi au inventat o ‘incalcare flagranta a constitutiei’ ca sa se joace de-a referendumul. Trebuiau boii sa plateasca toate cheltuielile din buzunarul lor, nu sa behaie ca asta e democratie. Chestia cu tentativa de mazilire a lui Base a fost tupeu si nesimtire. Luati exemplu de la americani, asa cum sint ei inculti si nu atit de rafinati ca de-alde Muget-Pipi, Rogo, Ernu si toata gradina zoologica romaneasca.

   Nu prea s-a vazut din cauza hais-cea-ului cu Rosia Montana si maidanezii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here