Panama Papers Leak: CV Mossak Jurgen. Experiență profesională: anii 80 – afaceri cu armament între securiștii din Est și teroriștii islamiști.

  1
  mossack panama papersDezvăluiri privind activitatea lui Jurgen Mossack au fost prezentate într-un articol din revista IPN (Institutul Memoriei Naționale din Polonia, echivalent CNSAS/IICCMER), „Memorie și Dreptate”, din anul 2014. În textul intitulat “Biznes cu teroriștii. Afaceri murdare ale serviciilor de informații militare din PRL (Republica Populară Polonă, NT) cu organizații teroriste din Orientul Apropiat”, Przemysław Gasztold-Seń descrie chestiunea comerțului cu arme.

  Teroriști din Orientul Mijlociu aveau la Varșovia încă de la începutul anilor optzeci afaceri cu Cenzin (Cenzin, firmă de armament din PRL, mai există și astăzi, NT); ei se ocupau în principal de intermedierea vânzărilor de arme din PRL. Firma aparținând grupului terorist Abu Nidal se numea SAS Investments Trading Company și avea sediul la etajul douăzeci și cinci al unui zgârie-nori, Intraco, din Varșovia. Reprezentantul firmei era Samir Hassan Najmeddin cu cetățenie irakiană și siriană.

  Numele companiei venea de la primele litere ale prenumelor celor trei membri ai celulei financiare, și anume: Samir Najmeddin, Adnan Al-Kaylani, Shakir Farhan. Acesta din urmă era, probabil, însuși Abu Nidal, care a uzat de un mare număr de identități false. Firma-mamă SAS a fost înregistrată la 29 ianuarie 1982 în Panama, cu un capital inițial de 10 mii dolari, iar agentul care îi reprezenta interesele în Panama era Jurgen Mossack, co-proprietarul firmei Mossack Fonseca & Co. Sucursalele firmei erau răspândite în întreaga lume. Biroul de la Londra a fost înscris în registrul de companii care operează în Marea Britanie în noiembrie 1982. Era condus de Adnan Ibrahim Abdulhamid Banna.

  SAS acționa, de asemenea, în Berlinul de Est sub numele de Zibado Co. for Trade and Consulting Ltd. și se ocupa cu comerțul de armament. Natura activității companiei de pe teritoriul Germaniei de Est era foarte asemănătoare cu scenariul aplicat în PRL. Compania lucra în strânsă colaborare cu serviciul Stasi al RDG, ofițeri ai acesteia fiind angajați în mod oficial la biroul Zibado.

  Contactele dintre teroriștii arabi ai lui Abu Nidal și serviciile militare poloneze erau cunoscute conducerii civile a Ministerului de Interne. Directorul Departamentului I din Ministerul de Interne Zdislaw Sarewicz îi scria directorului Departamentului al II-lea Janusz Sereda că Abu Nidal își are în Polonia baza lui principală din zona țărilor socialiste. În 1979, se pare că avusese o intervenție chirurgicală cardiacă în Suedia și din cauza condițiilor climatice, i se recomandase să-și petreacă vara într-una dintre țările din Europa de Nord, iar el alesese tocmai PRL. Organizația lui Abu Nidal – informa Sarewicz – funcționa în Polonia sub acoperirea firmei Zibado Corporation cu sediul la Varșovia; șeful ei era Abu Nabil (pseudonim al lui Najmeddin), care îndeplinea, totodată, și funcția de adjunct al lui Abu Nidal pe probleme financiare. Compania se ocupa cu „exportul de arme poloneze către țările arabe și africane.”

  http://niezalezna.pl/78536-panama-papers-wojskowy-wywiad-prl-i-sprzedaz-broni-terrorystom-zalatwial

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentPutin la Athos
  Articolul următorLecția Vietnamului contemporan
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  1 COMENTARIU

  1. Dacă Mossak vine din lumea securităților comuniste și a terorismului islamist, nici Fonseca nu e ușă de biserică.

   Fonseca a fost implicat în gigantice șpagoducte latino-americane, cel mai spectaculos fiind scandalul legat de jecmănirea marii companii petroliere de stat braziliene, Petrobras – ceea ce a declanșat, cf. poliției federale, cea mai mare anchetă de corupție din istoria Braziliei, care a dus la arestarea unor importanți lideri ai PT, partidul (comunistoid) de guvernământ, inclusiv a fostului președinte, Lula da Silva. A dus și la o serie de seisme judiciar-politice încununate prin suspendarea președintei Dilma Roussef.
   https://inliniedreapta.net/olavo-dreptate/
   O colaterală a acestui scandal duce spre președintele stângist Ollanta Humala din Peru, care ar fi primit și el o șpagă de vreo trei milioane de dolari de la unul dintre protagoniștii scandalului Petrobras.

   Tot pe la Ramón Fonseca au trecut și bani argentinieni, proveniți din zona clanului Kirchner.

   Caracatița este mare și complexă, dar pare în orice caz să reunească importante figuri ale Forului de la Sao Paulo FSP, internaționala comunistă latino-americană – foști și actuali teroriști comuniști, partide comuniste sau comunistoide legale, aflate la guvernare în multe țări latino-americane – înființată de Fidel Castro și de Lula în 1990, „ca să recupereze în America Latină ceea ce s-a pierdut în Estul Europei”. Brazilia, guvernată de PT, ajunsese un fel de finanțator al FSP.
   http://www.olavodecarvalho.org/english/other/091022interview_en.html
   În această schemă pare să fi funcționat și Ramón Fonseca.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here