Pe 1 Decembrie sărbătorim o Românie care a fost cândva Mare

  8

  În 1918 s-a petrecut miracolul. Plătind un greu tribut în sânge, România a ieșit învingătoare la sfârșitul celui mai mare conflict pe care lumea îl văzuse până atunci, și întărită. Acum 93 de ani, elita României reușea, în vremuri incomparabil mai grele decât cele pe care le trăim astăzi, să asigure nu doar supraviețuirea statului român, ci să reunească sub același steag aproape întreaga națiune română. Basarabia (27 martie 1918), Banatul (31 octombrie 1918), Bucovina (28 noiembrie 1918) și Transilvania (1 decembrie 1918) se uneau cu Țara. În curând, Cadrilaterul va fi și el realipit Dobrogei, devenind un loc de refugiu pentru românii din Balcani, în special aromâni și macedo-români, fugiți de persecuțiile din regiune.

  O lecție de curaj și demnitate pe care, din păcate, actualii conducători ai României nu o mai pot da. Vrăjiți de falsele promisiuni ale Utopiei eurocrate, corupți și indiferenți la orice altceva decât bunăstarea proprie, cei mai mulți dintre liderii noștri sunt lipsiți de viziunea și curajul necesare pentru a mai duce o luptă în interesul națiunii pe care, cel puțin teoretic, o mai reprezintă. Nu-i interesează binele românilor din țară, ce să mai spunem despre câți bani dau pe cei din afara granițelor României! Pentru românii din Ucraina, Serbia, Macedonia și Moldova nu vorbește aproape nimeni.

  Din fericire, la începutul secolului trecut nu erau ei la conducere, mai existau și bărbați de stat, oameni care au renunțat la liniște și confort pentru a-i dezrobi pe cei aflați încă sub ocupația imperiilor vecine.

  La mulți ani, România! La mulți ani, români! Dacă aveți vreun drapel, arborați-l, și nu uitați că pe 1 Decembrie sărbătorim o Românie care a fost cândva Mare. Avem datoria morală de a ne îngriji de soarta românilor rămași în afara granițelor patriei și a încerca să îi readucem acasă pe cei care sunt doar rătăciți, nu pe veci pierduți.

  Mai jos am inclus în articol câteva fragmente despre Marea Unire, difuzate de Televiziune Română.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  8 COMENTARII

  1. Frumoasa si Mare Romanie au avut strabunii nostri timp de 22 de ani, si n-au stiut s-o pastreze! Pacat!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here