Pe scurt, CNCD e un instrument politic controlat de PSD și ar trebui desființat

  2

  – Face Times New Roman glume proaste?
  – Face, uneori, iar de multe ori face glume bune.
  – Este Times New Roman un site grobian?
  – Pe alocuri, este. Unii dintre autori, cel puțin unul, excelează în domeniu.
  – Este gluma despre nepoata, sau iubita, n-am înteles exact, celui mai puternic mustăcios din România, de prost gust?
  – Este, și ce daca?!!

  Decizia CNCD de amendare cu 16.000 de lei a TNR este abuzivă și ilegitima, o amendă care are toate șansele să falimenteze definitiv cel mai mare site de umor din România, după ce a primit plângeri de la cel mai înalt nivel al celui mai puternic și corupt partid din Romania – PSD, un „grup infracțional organizat”, descendentul direct al Partidului Comunist Român. Acel PSD care îl are drept președinte „de onoare” pe Ion iliescul, puscăriașul în devenire la ordinul căruia au fost schilodiți peste 1000 de persoane la mineriade, iar aproximativ 100 au fost uciși.

  •  Astfel de decizii, în astfel de condiții, sunt posibile în republici bananiere, nu în state civilizate. O decizie care nu ar fi fost posibilă în SUA, în care Amendamentul 1 al Constituției, primul, cel mai important și cel cu cea mai mare greutate, este despre garantarea libertății de exprimare.
  • În SUA, amenda împotriva TNR ar fi fost imposibilă, iar activitatea unei instituții ca CNCD (înființată de cunoscutul luptător pentru drepturile omulu și împotriva discriminării de pe lista lui Dughin, Adrian Năstase), ilegimimă, adica impotriva legii și a Constituției.

  Dreptul la liberă exprimare este mai important decât dreptul unor fufe de a nu se simți jignite. Pe de altă parte, ele, fufele, au dreptul să se simta jignite, pot face petiții, pot scrie articole, se pot indignam și se pot da cu fundul de pământ la televizor și prin ziare, pot să dea în judecată TNR pe persoană fizica, dacă cred că de asta e nevoie pentru a-și repera demnitatea, dar doar într-o republică bananieră conducerea de foloseste de instrumentele statului, controlate politic (CNCD este subordonat parlamentului, deci e un instrument politic al PSD, iar asta e evident din activitatea lui de până acum), ca să bage pumnu-n gură celor care nu le cântă-n strună.

  Eu mă astept că amenda va fi anulată și toata tărășenia, bagată adânc sub preș, cât de curând. Dar CNCD a mai demonstrat înca o dată ca ar trebui desființat. Ar fi trebuit să fie desființat de mult.

  —–
  Restricționarea de către guvern a libertății de exprimare din motive ce țin de „hate speech”(„discurs al urii”) a fost declarată neconstituțională de către Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii, printr-o hotărâre luată în unanimitate, în iunie 2017.

  Judecătorul Samuel Alito a scris în numele a patru judecători:

  [Ideea că guvernul ar putea restricționa] discursul ce exprimă idei care jignesc … lovește în inima Primului Amendament. Discursul care înjosește pe baza rasei, etniei, genului, religiei, vârstei, dizabilitate sau orice ale categorii similare este plin de ură; dar lucrul cu care ne mândrim cel mai tare din jurisprudența noastră este că protejăm libertatea de a exprima „gândul că urâm”.
  Judecătorul Anthony Kennedy scrie într-o notă separată scrisă tot pentru patru judecători:

  O lege care discriminează în funcție de păreri este o „formă extraordinară de discriminare [a ideilor exprimate n.m.]”, care este „prezumtiv neconstituțională”. … O lege care poate fi îndreptată împotriva discursului perceput drept jignitor de o parte a publicului poate fi întoarsă împotriva părerilor aflate în minoritare și dizidente, asta în detrimentul tuturor. Primul Amendament nu încredințează această putere benevolenței guvernului. În schimb, responsabilitatea noastră constă în apărarea solidă a discuțiilor libere și deschise dintr-o societate democratică.

  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  2 COMENTARII

  1. Si cu dreptul la demnitate cum stam? Chiar trebuie cineva, oricine ar fi el, sa îndure orice? Dreptul de a critica e tot una cu dreptul de a balacari?

  2. Rasvan Roceanu

   Demnitatea nu s-a inventat acum, de către PSD, zis și ciuma roșie.
   Și, cumva, s-a descurcat ea, de când s-a inventat și până ce lucrătorii pesedei de poliție a gândirii au început să-i stea de strajă.

   E înduioșătoare grija de demnitatea umană a moștenitorilor politici ai lui Lenin, Stalin, Ceaușescu. Dar demnității umane îi e mai bine fără ea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here