Pesediștii sunt niște canalii timide, dar din când în când lasă rușinea și strigă: China este şansa noastră!

  0

  Pesediştii sunt nişte canalii timide. Ei ne-ar fi dus de mult în Uniunea Vamală Eurasiatică sau ne-ar fi prins la ştanga Chinei, dar s-au jenat deoarece în România încă ieşi şifonat electoral dacă strigi în gura mare că te-ai săturat de spaţiul occidental. Prin urmare, PSD n-are încotro şi deşi când e la guvernare trage de volan spre Est, semnalizează Vest.

  Din când în când însă, lasă ruşinea deoparte şi o spune în gura mare: China este şansa noastră etc., cum mi-a zis şi Ponta într-un interviu în urmă cu vreo 15 ani.

  Acum, PSD Constanţa, condus de Felix Stroe – fost ministru şi turnător cu acte la Securitate – simte că este momentul să mai testeze ideea reorientării României şi reia retorica din peşterile spaţiului public: să ne îndreptăm spre China, acolo unde suntem respectaţi – asta cu respectul prinde teribil la nătărăi; că doar se ştie că Beijingul îşi respectă partenerii, în sensul că îi cumpără bucată cu bucată fără să îi întrebe de drepturile omului sau de abuzurile statului. Japonia sau Coreea de Sud au fost şi ele pomenite în mesaj doar ca să nu spui de pesedişti că ne-ar împacheta să ne livreze chinezilor.

  sursa: Facebook

  Şi chiar dacă n-o spune aici, PSD n-are o problemă de fapt cu UE sau nu doar cu UE, ci în general cu tot spaţiul democratic capitalist de la Pacific încoace şi cu NATO, adică cu cei care îţi pretind nişte standarde etice şi de performanţă ca să te bage în seamnă.

  PS. Şi informaţia din imagininea postata de PSD Constanța e falsă. Franţa a avut nevoie de aprobare de la UE pentru a-şi ajuta companiile cu 300 de miliarde. Nu e vorba deci despre bani europeni

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here