Preşedintele Iranului se încălzeşte pentru Durban II: “Israelul este principala cauză a existenţei rasismului”

  13

  Ahmadinejad işi face de cap

  Conferinţa ONU despre rasism s-a transformat, cum era de aşteptat, într-un circ penibil în care Ahmadinejad demonizează Israelul şi evreii. Cîteva ţări au părăsit sala după ce Mad-Jad a descris Israelul ca un stat rasist şi după ce a negat Holocaustul.
  Protestatarii strigau de la balcoane în timpul discursului lui Ahmadinejad:

  Ahmadinejad a numit Israelul “cel mai crud şi rasist regim”
  Apoi a continuat învinuind Statele Unite, Europa şi Israelul pentru criza financiară[…] Protestatarii au asaltat scena cînd Ahmadinejad a început să vorbească iar mai multe delegaţii occidentale au părăsit încăperea după ce preşedintele Iranului a spus că Israelul a fost creat sub “pretextul suferinţei evreilor din Al II-lea Război Mondial.”
  Ahmadinejad Attacks Israel, U.S. at U.N. Racism Conference

  ———————————————————————————————————————————

  Consiliul ONU al Drepturilor Omului a ajuns o glumă proastă. Consiuliul nu se mai ocupă de mult cu apărarea drepturilor omului pentru că este prea ocupat cu demonizarea Israelului. La Conferinţa ONU a Drepturilor Omului de săptămîna viitoare, unul dintre cei mai vizibili şi vocali participanţi va fi preşedintele statului islamic, Iran, Mahmoud Ahmadinejad, al cărui scop declarat este ştergerea Israelului de pe hartă.

  mahmoud-terrorism

  Înainte de a pleca spre Geneva, Ahmadinejad a spus reporterilor presei iraniene că Israel este principala cauză a existenţei rasismului şi că Sionismul este pionierul terorismului.

  .

  Agenţia de presă iraniană, PressTV, spune:

  Iran lambastes Israelul sionist pentru că a semănat seminţele rasimului, care a dus la creşterea vertiginoasă a “hate crimes” [a se citi, crima de a insula islamul] în întreaga lume.

  Război, agresiune, relaţii politice şi economice nedrepte, teroarea şi ocupaţia sînt rezultatele teologiei rasiste — principalul reprezentant al căreia este Israelul,” a spus reporterilor preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad în Teheran, duminică, înaintea plecării sale spre Geneva unde intenţionează să participe la o conferinţă a ONU despre anti-rasism.

  Preşedintele a descris sionismul ca o manifestare clară a rasimului şi a spus că sionismul vrea să preia controlul asupra politicii internaţionale şi a centrelor media pentru a prăda şi deprecia naţiuni”.

  Participarea lui Ahmadinejad la conferinţa “Durban II” susţinută de ONU, şi discuţiile plănuite cu preşedintele elveţian Hanz-Rudolf Merz a provocat furie la Tel Aviv, care consideră pe conducătorul iranian un “negaţonist al Holocaustului.”

  Ahmadinejad vorbeşte exact ca Hitler. Şi ce dacă?, par a spune mare parte din cei care comentează un articol de pe HotNews.ro

  ———————————————————————————————————————————

  În 2001 a avut loc in Durban, Africa de Sud, “Conferinţa Mondiala ONU împotriva Rasismului” numită şi “Durban I”. Caracterul puternic anti-israelian al şedinţelor a ieşit la suprafaţă încă din perioada întilnirilor şi forumurilor premergătoare Durban I. Retorica vorbitorilor şi moderatorilor de la deschiderea Forumului Organizaţiilor Non-Guvernamentale a clarificat faptul că suferinţa palestinienilor “de sub ocupaţia israeliană” este tema principală a întîlnirilor. Pe unul dintre cele mai întîlnite tricouri de la acele întîlniri scria: Occupation=Colonialism=Racism, End Israeli Apertheid.

  În momentul de faţă, în care cel mai puternic bloc votant din ONU este Organizaţia Conferinţei Islamice. Compusă din 57 de state arabe şi musulmane, această organizaţie a reuşit să impună în martie 2008 un amendament la regulamentul de activitate al Raportorului Special (raportorii speciali sînt funcţionari însărcinaţi cu implementarea misiunii Consiliului Drepturilor Omului) pentru libertatea de exprimare, amendament care sună cam asa:

  “…să fie raportate exemplele în care abuzurile dreptului la liberă exprimare constituie un act de discriminare rasială sau religioasă, luînd în considerare Articolele 19(3) şi 20 ale Înţelegerii Internaţionale Asupra Drepturilor Civile şi Politice şi a Comentariului General 15 al Comitetului pentru Eliminarea Tuturor formelor de Discriminare Rasială care stipulează prohibirea diseminării tuturor ideilor bazate pe superioritate rasială sau ură ca fiind compatibilă cu libertatea de opinie si expresie”
  HUMAN RIGHTS COUNCIL EXTENDS MANDATES ON FREEDOM OF OPINION AND EXPRESSION, RACISM AND RACIAL DISCRIMINATION, SOMALIA AND MYANMAR

  Ca urmare a comportamentului grupului ţărilor grupurilor islamice, Colin Powell a retras delegaţia Statelor Unite din Durban I, motivînd în felul următor:

  Nu combaţi rasismul ţinînd conferinţe în care se fac declaraţii pline de ură, unele dintre ele ducîndu-ne înapoi la zilele lui “Sionism egal rasism“; sau spunînd că am fi acordat prea multă importanţă Holocaustului; sugerînd ideea că apartheidul există în Israel; sau acuzînd o singură ţară din lume de cenzură şi abuz – Israel
  Diving into Durban II
  What Obama Democrats mean by multilateralism.

  “Întălnirea antirasism de la Geneva ia forma unui lup în blană de oaie”, a spus Hiller Neuer, directoul executiv al ONG-ului UN Watch, cu sediul în Geneva. “Toate semnele indică faptul că această conferinţă din 2009 va emula forma şi conţinutul conferinţei Durban din 2001, folosind limbajul nobil al antirasismului pentru a masca promovarea urii faţă de occident şi a propagandei anti-Semite şi anti-Israel.”

  Anne Bayefky, purtător de cuvînt al Hudson Institute, Institutul Touro Pentru Drepturile Omului şi Holocaust şi Asociaţia Avocaţilor şi Juriştilor Evrei, condamnă antisemitismul celor ce se pretind apărătorii drepturilor omului:

  Vă puteţi imagina beneficiile aduse umanităţii de cei ce neagă existenţa Holocaustului, torturii, amputărilor, lapidărilor şi a mutilarii genitale feminine? Aparent House Committee on Foreign Affairs poate. Altfel, amendamentul lor de 2000 de cuvinte ar putea fi mult mai scurt. “În nici un caz, nu mergem!” ar fi fost suficient.
  Diving into Durban II: What Obama Democrats mean by multilateralism.

  ———————————————————————————————————————————

  Pentru a vedea în întregime declaraţia făcută de Anne Bayefky şi pentru a afla mai multe despre ce a fost Durban I şi ce se pregăteşte la Durban II vizitaţi: ONU a hotărît: Israel = Genocid + Apartheid

  Declaraţie făcută anul trecut la Geneva de Mahmoud Ahmadinejad: Mad Jad în vizită de lucru la ONU

  Pentru a afla cum Carta ONU a Drepturilor omului a fost modificată pentru a fi compatibilă cu legea islamică Sharia, vizitaţi Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  13 COMENTARII

  1. Sunday April 19, 2009

   NZ pulls out of UN racism conference

   WELLINGTON, New Zealand (AP) – New Zealand won’t take part in this week’s United Nations conference on racism, which it fears could descend into the same rancor as one in South Africa in 2001, Foreign Minister Murray McCully said Monday.

   New Zealand joined the U.S., Germany, Netherlands, Australia, Canada, Israel and Italy in boycotting the conference out of concern that it could be used by Muslim countries to criticize Israel and to limit free speech when it comes to criticizing their religion.

   The last U.N. meeting in Durban called to condemn racism ended in chaos when Muslim delegates tried to insert language into a declaration defining Zionism as racist.
   ……
   “I was determined that New Zealand’s participation in the review conference would be on the basis of a draft outcome document that did not endorse the 2001 declaration and which responsibly and productively addressed racism,” he said in a statement.

  2. daca am inteles bine 23 de reprezentanti ai statelor din UE au tulit-o din cadrul conferintei ostentativ.

  3. Foarte interesant faptul ca la articolul cu miss USA sariti ca lupii la gatul oii luptand pentru dreptul de libera exprimare, insa aici il ponegriti pe Ahmadinejad pentru ca isi sustine parerile 😉

  4. da, poate ti se pare foarte interesant, si mie mi se pare foarte interesant yaaaaawwwwnn ce spui… tu domnu’ meu, nu faci diferenta intre oita gay si ahmadinejad? Cita confuzie trebuie sa fie in mintea ta ca sa spui ce spui? Da, dpdv general acceptat de oamenii de aici, poti sa spui ce vrei. Deci exact ce vrei, si in acelasi timp eu cind consideri ca gresesti pot sa spun in replica tot aia, adica exact ce vreau. Poate ti se parea impocrit sa il ponegrim pe ahmadinejad? uite, afla ca te ponegresc si pe tine… ce-oi fi intelegind tu prin a ponegri… 😆

  5. Pai mersi pentru tonul condescendent cu care imi raspunzi. Nu cumva sa imi raspunzi cu porcarii din alea rationale.. cum le zice… argumente oare?.. mai bine e sa te descrii cum casti in fata monitorului.
   Halal mod de a porni o discutie 🙂

  6. bine ravere, hai sa mai incercam odata… ce vrei tu sa spui de fapt? ce ti se pare in neregula cu ce s-a spus in miss cp, si unde este contradictia cu ce s-a spus despre ahmadinejad? am simtit un damf de echivalenta morala. mi s-a parut?

  7. Raver, sa te citez:

   Foarte interesant faptul ca la articolul cu miss USA sariti ca lupii la gatul oii luptand pentru dreptul de libera exprimare, insa aici il ponegriti pe Ahmadinejad pentru ca isi sustine parerile

   Si apoi:

   Pai mersi pentru tonul condescendent cu care imi raspunzi. Nu cumva sa imi raspunzi cu porcarii din alea rationale.. cum le zice… argumente oare?..

   Ti s-a raspuns in tonul cu care ai inceput. In ce priveste argumentatia rationala, e zero din partea ta. Reciteste-ti primul comentariu. Echivalezi critica la adresa lui Ahmadinejad cu tentativa de a-l priva de dreptul la libera exprimare. Esti absurd.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here