Primăvara (arabă) a sosit și în armata egipteană

  2

  Arab-Spring-RevolutionArmata era singura instituție importantă rămasă în afara controlului islamist.
  Fuse și se duse.

  Ziarul Asharq al-Awsat relatează în ediția de miercuri: general maior Esmat Murad, director al academiei militare egiptene, a dezvăluit faptul că în academie au fost acceptați studenți afiliați la facțiuni politice islamiste. Printre aceștia se află și nepotul președintelui egiptean Mohamed Morsi.

  Murad a declarat marți, cu ocazia unei conferințe de presă, că promoția de absolvenți din acest an include 109 membri ai Frăției Musulmane.

  “Ei sunt fiii conducerii Frăției Musulmane. Nu voi refuza un student calificat doar pentru că tatăl său este membru al Frăției”, a declarat generalul adaugănd că “e o diferență între cercetarea unui potențial student pentru a determina dacă are cazier la poliție și cercetarea arborelui genealogic al unei familii. Dacă îi excludem pe copiii Frăției Musulmane, ai salafiștilor, creștinilor sau jihadiștilor, atunci nu vom putea să primim niciun copil al Egiptului, deoarece toți facem parte din același țesut național.”

  Știrea îl citează și pe generalul în rezervă Sameh Seif Al-Yazel, care a afirmat că e binecunoscut faptul că personalul militar nu ar trebui să aibe niciun fel de afiliere politică. A fost citat și general maior Talat Muslim: “acceptarea de recruți din rândul Frăției Musulmane este un lucru foarte periculos și provoacă îngrijorare.”

  Un soldat egiptean anonim a declarat pentru Asharq al-Awsat că academia militară a început să primească studenți din familii active politic, ceva ce nu era permis în trecut.

  Această tendință a început să fie observată după venirea la putere a actualului președinte, Mohamed Morsi.

  Jerusalem Post

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBancuri cu Andrei Marga
  Articolul următorSunt un soldat israelian
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here