R. Moldova For Dummies

  0

  Strategie: Promovarea intereselor rusești în R.Moldova. Sau cel puțin a celor germane legate de suspendarea procesului de lărgire a UE din contul ultimelor foste republici sovietice neintegrate: R. Moldova, Ucraina, (tehnic și Georgia și Armenia, dar acolo e mai complicat geografic).

  În orice caz asigurarea cordonului sanitar rusesc.

  Tactica: Întreținerea confuziei generale în rândul populației cu privire la orientarea stategică. Să nu mai știe omul încotro s-o apuce. Folosirea în continuare a confuziei pentru motivarea retoricii despre „depășirea clivajelor geopolitice”. Dacă populația e divizată sau cel puțin confuză cu privire la orientarea strategica, politicienii n-ar mai trebui să speculeze această temă. Efectul: în lipsa clarificării, populația rămane confuză și/sau divizată pe tema orientării geopolitice.

  Mijloace: Retorica „depășirii temei și a clivajelor geopolitice”, „să ne concentrăm pe rezolvarea problemelor concrete, sociale”, „geopolitica divide societatea”, „geopolitica nu repară drumuri”, „politicienii răi speculează tema geopoliticii pentru a produce și mai multă dezbinare” șamd.

  Actori: Clasa politică moldovenească și ong-iștii plătiți de statul german + Europa Liberă infiltrată de ruși.

  Ilustrări din presa de la Chișinău:

  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here