Radu Părpăuță: Da, sunt pentru graţiere!

  1

  Sunt pentru graţierea sărmanului Gică Popescu! Ce-a făcut? O ciordeală acolo de câteva milioane de euroi? O evaziune fiscală de, scuzaţi-mă, rahat, o spălare de bani tot aşa? Pentru alţii, neică, astea-s mizilic. Că a prejudiciat nişte cluburi cu zece milioane de euroi? Doar n-a dat în cap la nimeni! N-a omorât pe nimeni! Şi ce dacă, pe deasupra, a fost turnător dovedit de CNSAS? Era tânăr săracu’, nu ştia ce face, nu şi-a dat seama că roata se întoarce. Ş-apoi, câţi turnători n-au fost şi sunt în ţara asta! Numele lor e „legiune”! Dacă s-ar da o lege să intre la bulău informatorii, s-ar goli Parlamentul României, că şi aşa nu mai au destule fotolii din alea adânci, numai bune de dormit. Şi ce dacă a condiţionat venirea la „naţională” de vinderea de către stat a unor hoteluri lui? Şi ce dacă nu-şi plătea impozitele către stat? Dar el a fost „un adevărat ambasador al României”, cum a zis domnul Crin, care susţine graţierea lui. Eu zic ca, după ce-l graţiază, să-l şi canonizeze: Sfântul Gică Ambasadorul şi Ciorditorul. Şi ce dacă e un Ambasador ciorditor? Armstrong ciclistul nu a dat şi el cu joala? Tatăl lui Graff nu a înşelat statul? Ulrich nu? Şi asta la nemţi, domle! E drept, au încurcat-o după aia, dar… mă rog.

  Da, sunt pentru graţierea lui Gică Popescu pentru că a… asta, cum îi zice, la imaginea României în lume. A lustruit imaginea asta în lume că acum apare oglindă: ţara hoţilor, delicvenţilor şi a plagiatorilor! Sunt pentru graţierea lui Gică Popescu pentru că are copii mici. Gândiţi-vă: cine le va mai cumpăra maşinuţe electronice japoneze şi trenuleţe de jdemii de lei? Cine îi va mai duce cu merţanul la grădiniţele private în limba engleză? Cine le va mai plăti bona filipineză sau ce naţie o fi? A? Uite, domnul Ponta ştie foarte bine ce greu este să întreţii o bonă filipineză. Mâine-poimâine va trebui să-i întreţină la Yale, la Sorbona. Are casă grea! E greu şi pentru el, sărmanul. Ce, credeţi că numai noi? De aceea cere şi Domnul Ponta graţierea lui Gică. Amândoi au casă grea, întreţinerea, copiii. Uite domnu’ Ponta: nevasta tot plecată la hardughia aia de Parlament european, socrii, dă! ca socrii, eh, greu… Hai, faceţi un efort, trebuie să-l graţiem pe săracu’ Gică. Domnul Burleanu de la FRF s-a văzut cu sacii în căruţă şi acum îl condamnă de mama focului, pe principiul: „A căzut! Hai să-i dau şi eu o bâtă!” Dar asta-i reacţie de căpătuit şi de mediocru. Nu reacţie de milă, ca a domnului Mitică. Cum „care Mitică”? Mitică… Mitică.

  Aşa că FREE GICĂ! Uite şi doamna Paula Iacob a spus că: Da, a furat. Asta a fost conjunctura. Doamna Iacob e avocat şi nu fitecine, e bunicuţa infractorilor din România. Asta-i treaba avocaţilor până la urmă: să apere pe hoţi! Iar doamna Iacob îi apără şi după ce judecătorii s-au pronunţat. Pe la televiziuni. Că aşa-i în România noastră. Da, eterna şi fascinanta Românie, ţărişoara mea!

  Da, „conjuncturili”, cum zicea bietul Ceauşescu. Acestea l-au stricat pe bietul Gică. Acestea l-au stricat pe bietul domn Năstase, care şi el era Ambasador. Şi el era simbol naţional. Un simbol aşa de mare, că era să întunece România! Trăia bine merci cu tablourile lui câştigate prin sudoarea frunţii, cu ouăle lui câştigate prin… mă rog. Şi deodată vine conjunctura şi haţ! a băgat gabja în termopane şi în celelalte. A greşit omu’, dar să-i tăiem capu’ pentru asta?

  Să fim miloşi, cum sunt conducătorii noştri. Milosul domn Antonescu, ahtiat să câştige electoratul celor de la brazdă. Milosul domn Dragnea, Resuscitatorul Electoratului de sub brazdă! Milosul Domn Zgonea, care şi el ar semna petiţia de graţiere. Şi, mai ales, milosul domn Ponta! Dumnealui iarăşi se divide în două ca şi în problema de la Roşia Montană. Periodic domnul Ponta se divide prin sciziparitate ca şopârla, ca euglena verde şi alte moluşte: “Ca premier nu mă pot pronunţa. Ca simplu cetăţean al Romaniei, sigur că susţin cererea de graţiere”. Iar pe urmă tot domnul Ponta ne luminează: “Problema se pune în felul următor: Ce câştigă statul român, dacă Gică Popescu stă în închisoare?” Vedeţi? Asta ne spune chiar el: primul ministru, parlamentarul, şeful de partid, PROCURORUL! De fapt, ce ne spune cu aceasta? Haideţi să-l graţiem pe săracul Gică. Şi după aceea să-i graţiem pe Gigi, pe Giovanni, pe Adrian, pe Relu şi aşa mai departe. Toţi au părţi bune, negreşit! Şi domnul Ponta are părţi bune, chiar dacă a plagiat. Şi Ceauşescu avea părţi bune! Uite, politica lui cu „esternili” a fost de te doare mintea. Să-l graţiem! Doar suntem un popor creştin, ce dreacu’! Daaa, să-l graţiem şi pe el! La asta se gândeşte, de fapt, domnul Ponta. Să-l graţiem, de ce nu? şi pe Ţepeş-Vodă, că la ultima analiză a sângelui a reieşit că avea şi el părţi bune.

  Aşa că să fim solidari, aşa cum conducătorii USL sunt instinctiv solidari cu prăduitorii de lux. Prăduitor la prăduitor nu-şi scoate ochii! Să strigăm deci cu toţii: Free Gică! Free Giovanni! Free Adi! Free Dănuţ (uite cât suferă domnii Gâdea, Badea şi toţi în păr)! Free Relu! Free pentru toată ţopenclatura! Eu zic să-i graţiem pe toţi infractorii, iar pe gardieni să-i lăsăm în şomaj cu acordarea de recompense. De altminteri, domnul Ponta şi domnul Antonescu s-au gândit deja la această greţiere: Legea graţierii şi amnistierii, alcătuită cu ajutorul prietenilor lor apropiaţi Ghiţă, Fenechiu şi ceilalţi. O aşteptăm cu nerăbdare! Atunci vom fi liberi cu toţii. FREEEE!

  Radu Părpăuță – preluat din Ziarul de Iaşi

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentBoicotează Lukoil!
  Articolul următorCum pierd Antenele bani dacă Felix ajunge la brutărie
  Născut - da, 30 nov. 1948 Mort - nu (încă) ... Mai întîi a fost Phylopat care scria cronici de bridge la Cronica din Iași prin anii '70, apoi exotismul neprincipial fu pedepsit prin suspendare, drept care s-a comis inversiunea rivuluționară din dechemvre '89 cînd s-a născut tête-bêche Pataphyl. Sînt două particule: dragoste - philo exotizat ridicul-pretențios cu "y", dragoste copulată cu pata - ce vrea să zică bolnav ca în patologie dar și anormal în sensul lui Alfred Jarry, care descria patafizica (pataphysique) ca fiind bazată pe următoarele şapte propoziţii fundamentale: 1. Patafizica este ştiinţa acestui domeniu ce se întinde dincolo de metafizică; ea depăşeşte metafizica atât cât aceasta depăşeşte fizica - în toate sensurile ad libitum. 2. Patafizica este ştiinţa particularului, a legilor ce guvernează excepţiile. 3. Patafizica este ştiinţa soluţiilor imaginare. 4. Pentru ea toate sunt acelaşi lucru. 5. Patafizica este de alură imperturbabilă. 6. Totul este patafizic; totuşi, puţini oameni pun conştiincios patafizica în practică. 7. Dincolo de ea nu este nimic. "Patafizica este instanţa supremă".

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here