Revelion à la française: 1147 de maşini incendiate

  9

  burning_cars_0102În Franţa, de anul nou, nu se dă foc numai la artificii, ci şi la maşini. Criza financiară a lovit Franţa destul de serios, dacă oamenii trebuie să îşi dea foc la maşini, pentru că nu îşi mai permit artificii şi petarde. E anul nou, trebuie sărbatorit, e musai!

  1147 de maşini, un nou record pentru un eveniment devenit deja tradiţie în Franţa, ţară în care 15% dintre cetăţeni sînt de origine musulmană. Oamenii îşi mai amintesc probabil de revoltele imigranţilor musulmani din 2005 care au ţinut două săptămîni, revolte în care au fost distruse mii de maşini. Cu asta în minte, putem înţelege de ce Le Post spune că atmosfera a fost de calm relativ. “Calmul relativ” în care 1147 de maşini au fost incendiate, cu 30% mai mult ca anul trecut, şi 280 de persoane au fost arestate. Maşinile au fost incendiate în suburbiile marilor oraşe locuite majoritar de musulmani, astfel în jurul Parisului, unde au fost mobilizaţi 7000 de poliţişti, jandarmi, soldaţi şi pompieri, nu a fost nici un “incident notabil”, a explicat directorul siguranţei publice Jean-François Herdhuin. “Incidentele mai puţin notabile” au fost că în Seine-Saint-Denis au fost incendiate 130 de maşini, apoi în Bas-Rhin 91 de maşini, Val-de-Marne 80, Val-Oise ,68 şi Nord, 65 de maşini incendiate. În total în Franţa, cu ocazia revelionului, a fost mobilizată o forţă de 35.000 de oameni.

  În mare, autortăţile franceze sînt mulţumite de cum au decurs lucrurile. Mă gîndesc, pentru ca un accident să fie întradevăr notabil este nevoie de bătăi între poliţie şi imigranţi şi/sau anarhişti (noua degenraţie de ’68-işti. Nişte idealişti, domnule!) Sau Doamne fereşte! Să fie aruncată vreo clădire în aer.nouvel-an-30-de-vehicules-incendies-en-plus_img_234_199

  Preşedintele Sarkozy a anunţat că se vor lua măsuri dure spre pedepsirea incendiatorilor: Li se va reţine persmisul de conducere pîna cînd victimele vor fi compensate. Asta înseamnă că imediat după ce proprietarii automobilelor îşi primesc banii, vandali îşi vor primi carnetele de conducere înapoi. Şi la anu’ la mai mare!!

  Record de voitures brûlées le 31 décembre: Sarkozy veut interdire de permis les incendiaires

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  9 COMENTARII

  1. Oueee!! Les voitures brulees, mais, ouis… pentru ca les musumannes tin din tot din-adinsul sa-si faca simtita prezenta in tara care le ofera libera trecere fara viza si ajutor social neconditionat. Vive la France, n’est pas? Asta in timp ce un profesor universitar cu cetatenie romana sta de 10 ani cu titre de sejour (viza de lucru anuala) si an de an necontenit se prezinta la “Prefecture” pentru a cershi inca un an de sedere ca sa poata preda in continuare. Dar nu profesorii, doctorii, sculptorii, muzicienii sau inginerii sunt importanti, nu? Sunt importanti maturatorii de strata, spalatorii de vase sau bude sau in cel mai bun caz vanzatorii de kebab. Ei sunt viitorul Frantei, ei tre sa intre fara viza, ne-controlati, ne-numarati. Pentru ei, plateste Franta (si mai nou Europa) ajutorul social, caci deh, au 5 copii la o familie saracii si nu muncesc nimica.

  2. Sindicatele din Politia franceza (UNSA) au anuntat ca vor dispare 4000 de posturi de politist pana in 2011.

   Atunci sa vezi distractie pe strazile Frantei! Si asa erau prea putini politisti…

  3. Francesco, se pare ca lucrurile isi urmeaza logica implacabila. ce e deja rau, are toate sansele sa fie mai rau si mult mai rau. La fel se intimpla in Suedia, unde orasele sint inconjurate de suburbii de genul celor din Franta, iar politistii sint prost platiti si fortele sint reduse continuu.
   Lucrurile se degradeaza, exagerat si inainte sa fie mai bine va fi mult, mult mai rau. Acum mai ramine de vazut cit de rau va fi, unii au previziuni foarte sumbre.

  4. salut fish 🙂
   ti-am promis citeva linkuri dar in ultimele zile nu prea am avut timp. ma gindesc ca vrei ceva linkuri despre previziunea ca inainte de a fi mai bine va fi mult mai rau.
   ziceam de Suedia in care situatia este cam dintre cele mai degradate din Europa in ce priveste imigratia musulmana. La sfirsitul lui decembrie, chiar inaintea incursiunii israeliene in Gaza, Malmo a avut citeva zile de revolte ale imigrantilor musulmani. Malmo este unul din orasele cu cel mai mare porcentaj de musulmani. Citeste un articol mai vechi de-al lui emil despre situatia din Suedia si comentariul depre revoltele din decembrie. Clipurile youbube de aici a fost nevoie sa le inlocuiesc pentru ca cele originale au fost sterse. Youtube face asta de mult timp cind vine vorba de clipuri care ar ofensa fandoselile musulmane, mai ales ca clipurile sint in marea lor majoritate cu propriile lor declaratii.

   Apoi pentru o previziune, nu stiu daca ai prins articolul din Il Giornale. Articolul este foarte bine continuat de comentariile lui Francesco si ale Israliancei.
   Mai mai sint posturile recente despre protestele pro hitleriste din UK, Danemarca, Norvegia, SUA, etc.
   Urmareste toate linkurile. Multe din clipuri au fost sterse de youtube dar o sa imi fac timp zilele astea sa le gasesc in alte parti.

   Daca mai ai nevoie spune-mi.

  5. salut costine 🙂

   ma gindeam ca ai niste linkuri cu statistici/previziuni bazate pe statistici. articolele le-am citit don’t worry

   daca nu ai timp, nu-i bai, era doar o curiozitate

   regards

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here