România nu îl merită, Remus Cernea ne părăsește! O viață de roman

  6

  Greu încercat de sistemul din România, care l-a obligat toată viața să stea departe de muncă, Remus Cernea s-a hotărât să plece din sărăcia asta de țară și să se dedice întregii omeniri.
  Rămâne în urma lui o viață de roman.

  *** Primele amintiri despre care povestește sunt din vremea lui Ceașcă, când asculta, zice el, Europa Liberă și Vocea Americii de la vârsta de 12 ani; de atunci a înțeles că lumea în care trăiește este profund injustă. Revoluția l-a prins așadar clocotind; avea 15 ani în 1989, când a vrut să iasă în stradă cu pieptul gol și să înfrunte regimul totalitar; maică-sa însă, probabil ceaușistă că altfel nu-ți explici, i-a retezet aripirile: l-a închis în casă și i-a luat cheia (vezi foto); în săptămânile următoare însă, a fost martor ocular la marile demonstrații din 90, la mineriade și a inhalat ca un erou mic gazele lacrimogene ale puterii feseniste; cam ca în Forrest Gump, care a asistat la o bună parte din istoria Americii, doar că Forrest cunoscuse o fată mult mai devreme;

  *** Prin 2008, gutuia s-a decis să intre în politică, să rupă gura târgului cu Mișcarea Verzilor. De la oamenii care strângeau semnături atunci pentru înființarea partidului a rămas o vorbă: proiectul a dat chix și pentru că Remus nu se implica deloc;
  Din aceeași perioadă, am reținut tactica de om politic a lui Clorofilă: a creat zeci de conturi de facebook de organizații locale ale unui partid al neantului, conturi prin care distribuia tot ceea ce-i trece prin cap: ba că a devenit consilierul lui Ponta, ba despre un concert cu Slayer etc. (vezi foto);

  Între timp, Cernea a candidat la președinție, a tot promis că se luptă cu dictatura Băsescu, iar în finală de la prezidențiale din 2009, l-a susținut pe Geoană. Asta nu îl va împiedica mai târziu să fie nelipsit de la recepțiile date la Cotroceni de dictatorul Băsescu.

  *** În iunie 2012, Cernea ajunge consilierul lui Ponta. La puțin timp după aceea, merge la o reuniune ONU. Este momentul să-i explice unui fan de ce nu l-a abordat pe Ahmadinejad: Președintele Iranului era înconjurat de gărzi de corp (vezi foto). Altfel, sigur Cernea i-ar fi zis vreo două de-i crăpa obrazul satrapului.

  *** Ponta reușește să-l impună pe Cernea drept candidat USL la Constanța, la alegerile din 2012 pentru Camera Deputaților. Urmează o campanie în care gușterul pisălog a fost mai mereu în trena infractorilor de la Constanța, Mazăre și Nicușor ( M&N), s-a gudurat, a râs slugarnic de câte ori a fost nevoie, a mers cu mafia la cumetrii, la tăieri de panglici, de moț și de fren, la pomeni electorale vomitive, girându-i prin prezența sa pe borfașii care au nenorocit orașul și județul Constanța. La unul dintre evenimente, inagurarea ghetoului Henri Coandă, Cernea doar că nu și-a încurcat barba în cea a IPS Tomitanul, mai cunoscut ca Șpagoveanu. La alte acțiuni electorale, în alai era și Popacabana – popa care sfințise Copacabana lui Mazăre, de unde și numele. Prin urmare, ateul militant și integru Cernea nu era deranjat nici de proximitatea toxică a hoților și nici de cea a prelaților dubioși.

  *** În decembrie 2012, Cernea ajunge deputat. Nu, n-a avut un birou de parlamentar, de unde să fi acordat audiențe constănțenilor pe care îi reprezenta. Și nimeni nu poate să-ți spună ce a făcut Delfinache pentru Constanța. Presa locală a reținut însă o acțiune de mare impact pentru oraș și județ: a salvat un castan.

  *** Activitatea sa parlamentară ne arată că Cernea nu este un idealist năuc, ci o pușlama în toată regula: se lăuda că nu lipsește niciodată de la ședințele plenului, dar în statistici apare cu peste 18% absențe (vezi foto).
  Ia încearcă, dacă ești angajat la privat, să lipsești de la serviciu o cincime din timp.

  *** Când Mazăre și PSD s-au lepădat de el, deci Cernea nu mai pupa loc eligibil, fiori reci a simțit pe șira mlădioasă a spinării: se apropia ziua când trebuia să se apuce de muncă. Fiind o căpușă inventivă – e drept că și perspectiva îngrozitoare a muncii l-a motivat -, Cernea nu se lasă și lansează tot felul de cioace: propune un pol politic alături de Nicușor Dan și de Monica Macovei (el având în spate o zestre de like-uri pe facebook și cam atât), zice că-și face partidul MONA, în care să înghesuie deopotrivă oameni și jivine, amenință chiar că se retrage din viața publică sau anunță o relansare politică printr-un mozol la tv cu o damă republicană ultraprogresistă și ea, pe care în cele din urmă a iubit-o, dar ea nu i-a meritat iubirea, dacă mă-nțelegi.

  *** Acum Cernea dă de știre că și-a luat bilet spre Finlanda doar dus. Românii vor trebui să ducă deci povara acestui drum fără întoarcere, să gândească unde au greșit de l-au pierdut pe Cernea. Eventual să-i doneze niște bani, că el n-are o jenă să ceară, după cum vede pe pagina lui de Facebook, la rubrica activități (vezi foto). El zice că are niște proiecte în Finlanda. Dă bine când n-ai nicio treabă pe lume: – Și cu ce te mai ocupi? – Am niște proiecte. – A, bun așa.

  PS: Să nu care cumva să-l compătimim: pensia pentru cei care au un singur mandat de parlamentar este de aproape 3.500 de lei; te-ai gândit cât muncești și cât cotizezi ca să beneficiezi de o pensie de vreo 750 de euro?

  ____________________

  Citiți și: Rusia infiltrează ONG-urile și partidele ecologiste din România. Vizita la Moscova

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  6 COMENTARII

  1. Ati uitat detaliul cel mai relevant => familie de privilegiati ai sistemului dinainte de ’89.

   PS: Problema insa e cu RC. El este doar unul dintre cei care au invatat cum sa foloseasca sistemul pentru a-si asigura un venit lunar. Fortele politice nu au altii pe care sa-i propuna si nici criterii viabile de selectie.

  2. 1600 va fi pensia special pt un mandat de parlamentar, nu 3500. (Daca avea două mandata era vreo 3000, daca avea 3, vreo 4500)
   Când s-a votat asta, a scris că el s-a opus și a votat contra.
   Dar acum ii va prinde bine.

  3. Familia Cernea si Neconsolata Ioana S. anunta cu regret trecerea la Cele Progresiste in Finlanda a mult iubitului nostru Remus Cernea (pentru apropiati ‘Delfinache’ sau ‘Clorofila’) , tovaras de inalta probitate morala , iubitor al cuvintatoarelor progresului si necuvintatoarelor, precum si ,sprijin de nadejde al PSD( atunci cind interesul si LGTQ au cerut-o). Sa-i fie Finlanda usoara . Amin !
   P.S. Donati lovele calicilor !!

  4. Mare ” pierdere” , fratilor! Ma tot gandesc ce-o sa faca Rares Bogdan cand n-o sa mai aiba pe cine invita dinspre stanga la discutiile cu distinsii profesori , fireste de “dreapta si fascisti”, Gheorghe si Chirila!? Cine va mai bate apa in piua cu ”drepturile ” homosexualilor si promovarea ”comunitatii” LGBT? Chiar ca-mi vine sa ”vars” o lacrima cu plecarea in autoexil a acestui golan progre cu fatza de musulman ”moderat”!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here