St. Patrick’s Day îmbunătăţit

  0

  Gestapoviştii corectitudinii politice l-au dat în urmărire pe St. Patrick.

  O directoare de şcoală din Massachusetts a schimbat numele „St. Patrick’s Day” cu „O’Green Day”, în încercarea de a promova „incluziune şi diversitate”, dar unii părinţi au criticat decizia ca fiind „stupidă” şi ilogică.

  Lisa Curtin, directoare a şcolii Soule Road din Wilbraham, Mass., a hotărât să schimbe numele sărbătorii pentru a uşura disconfortul pe care unii elevi l-ar putea resimţi cu ocazia celebrării unor zile ca St. Patrick’s Day sau Valentine’s Day – care luna trecută a fost redenumită drept „Ziua Manifestării de Grijă şi Bunăvoinţă”.

  Ziua St. Patrick pică într-o sâmbătă în acest an [17 martie, n. trad.] dar elevii de la această şcoală primară au fost încurajaţi vineri să se îmbrace în verde şi să mănânce legume verzi la cantina şcolii.

  „Cred că e ridicol”, spune Dina LaMotte, a cărei fetiţă este în clasa a cincea. „Ce urmează, zilele de naştere?”
  „Ori menţin tradiţia, ori o elimină complet”, a adăugat Theresa Finnegan. „Şcoala încă sărbătoreşte această zi, dar sub un nume diferit, ceea ce nu are niciun sens. Este complet lipsit de logică. Aceste două sărbători s-au secularizat mult în toţi aceşti ani.”

  Curtin a direcţionat întrebările presei către Martin O’Shea, administrator al şcolii din Wilbraham. Acesta nu a fost disponibil pentru comentarii.

  LaMotte şi alţi părinţi au afirmat că o apreciază pe Curtin, dar decizia ei demonstrează „corectitudine politică împinsă prea departe”.

  „Este absolut stupid”, spune Janet Carlyle, ai cărei trei copii sunt elevi la această şcoală. „Toată lumea este irlandeză în ziua de St. Patrick. Nu este o sărbătoare asociată în general cu o religie anume”.

  Mai rău, a adăugat Carlyle, redenumirea acestei sărbători este insultătoare şi nedreaptă faţă de elevii catolici irlandezi, pentru care această zi are un sens deosebit.

  Massachusetts principal replaces ‘St. Patrick’s Day’ with ‘O’Green Day’

  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentPetrișor Peiu: Scrisoare de protest către Televiziunea Română
  Articolul următorHoria-Roman Patapievici despre Mihai Eminescu
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here