Sunt un soldat israelian

  5

  Iată o nouă producție a Latma TV, iar pentru cine nu știe Latma TV este o entitate media care își propune ca prin satiră să expună minciunile și exagerările stângiste cu privire la Israel. Videoul “Sunt un soldat al Israelului” se referă la jurnaliștii care vor să facă din soldații IDF – Israel Defence Force, Armata Israeliană – un soi de criminali în uniformă.

  Sunt un soldat israelian, mândru de asta

  Trăiesc zi de zi
  Mergând pe calea mea
  Început și sfârșit de zi
  Nimic nu se schimbă aici
  Ceasul vieții continuă să ticăie
  Voința de mâine vine netrunchiată
  Și noi mereu mergem înapoi
  Pe buna bandă de patrulare
  NU am o altă țară!


  Iisus a fost aici, dar mi-e silă să ți-o mai spun
  Am auzit un zvon groaznic: se spune că era evreu

  Am Yisrael Chai – Trăiește poporul lui Israel!

  Rabbi Levi Brackman

  Primul-ministru israelian Benjamin Netanyahu a fost săptămâna trecută (2009, n.t) în Germania. În timp ce se afla acolo a vizitat Villa Wannsee din Berlin, locul unde s-a planificat în 1942 Soluția Finală pentru distrugerea totală a evreilor din Europa de către Adolf Hitler și liderii celui de-al Treilea Reich. În cartea vizitatorilor Netanyahu a scris trei cuvinte în limba ebraică și apoi le-a tradus în engleză: “Ams Yisrael Chai – The people of Israel live”. Trăiește poporul lui Israel!

  Aceste cuvinte sunt foarte puternice și încărcate de înțelesuri și de emoție. Citim în noaptea de Seder la fiecare Passover (Paștele Evreiesc) că la fiecare generație cineva se ridică să îi anihileze pe evrei și că Atotputernicul ne salvează din mâinile sale diabolice. De la începuturile noastre ca popor noi am supraviețuit la numeroase încercări de a ne distruge.

  Cea mai serioasă încercare de a-i anihila pe evrei a luat naștere în Villa Wannsee din Berlin unde s-a luat decizia de a se începe Holocaustul. Dar și această încercare nu a reușit și numai 60 de ani mai târziu primul-ministru al unui stat evreiesc puternic și de succes a intrat în clădire și a declarat că au eșuat cei care au plănuit-o și a scris cu curaj cuvintele “Ams Yisrael Chai – Trăiește poporul lui Israel”.

  Două lucruri îți vin în minte când te gândești la asta. În primul rând trebuie să recunoaștem că amenințările asupra poporului evreu sunt serioase. Cei care au declarat înainte că ne vor ucide chiar au vrut acest lucru și aceia care astăzi spun acest lucru chiar vor să o facă. Trebuie să fim mereu vigilenți. Iranul trebuie să fie oprit. Dacă America n-o va face, Israelul trebuie să o facă. Nu există îndoială că noi evreii vom supraviețui Republicii Islamice Iran. Pentru asta nu trebuie să lăsăm această țară să aibă capacitatea de a ne răni când va suferi propria sa distrugere.

  Al doilea gând se referă la modul în care trăiește poporul lui Israel. Cu referire la Iudaism, viața reală transcede conceptul de respirație și de a avea un flux de sânge în vene. Viața reală înseamnă să exiști cu un scop și să te conectezi la Dumnezeu și la ceilalți. Torah are unele dintre cele mai înaintate și mai pline de compasiune legi care au devenit baza pentru orice societate morală și civilizată. Evreii au fost întotdeauna conștiința morală a lumii. Acesta este unul din motivele pentru care am fost atât de urâți de-a lungul a sute de ani.

  În original icon-caret-right Meaning of Am Yisrael Chai

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  5 COMENTARII

  1. Mai adug si eu din cintec:

   […] The name of this place – Judea – rings a bell?
   Shut down your camera and operate your cells.
   Two plus two I know it’s hard for you to beat.
   So exaggerate, manipulate, I don’t give a…
   Shift now to Samaria which you call the PA
   The place of King David, the profets and hey –
   Jesus was here and hate to break it to you
   I heard an awful rumour
   They say he was a Jew
   […]

   Iudeea si Samaria e plina de dovezi ca au fost teritorii biblice evreiesti. Si Isus Cristos a stat in Desertul Iudea pentru reculegere.
   Apoi denumirea in sine e complet graitor: Judea – Jude – jidan – Jew – Judaim
   In Ivrit: Yehuda – Yehudi (= evreu) – Yahud (= evreu pe arabeste)
   A propos, a existat si Imparatia Yehuda pe timpurile biblice.

   Mai mult de atit? Cit de prosti si ignoranti de rea credinta pot fi cei carora in ciuda ca li se dezvaluie aceste legaturi intre cuvinte si dovezile arheologice, ei continua sa o dea inainte cu “teritoriile ocupate”?

   Si cu toate acestea, si in pofida durerii adinci de a ramine ciopirtit, Israelul, care oricum e o tara mica, e de acord sa renunte la teritorii pentru o pace adevarata. Dar Palestinienii vor sa puna mina si pe teritorii si si sa nu se dedice la pace. Asa cum s-a intimplat si cu Gaza Strip.

   Chiar asa, cite celule de creier ii trebuiesc cuiva ca sa inteleaga nedreptatea ce i se aduce Israelului?

  2. Si ca sa completez si cu fapte de pe teren o sa va relatez o povestioara pe care tata a citit-o in ziar in urma cu citiva ani:
   Un arab musulman lucra la un restaurant evreiesc in Yaffo. Apoi a plecat sa studieze in Arabia Saudita. Acolo studentii erau recrutati din universitate sa faca propaganda anti-Israeliana. A observat ca nu toate verseturile din Coran sint impotriva evreilor. In acelasi timp a descoperit ca numele unei ceasornicarii din orasul in care studia purta acelasi nume cu al restaurantului din Yaffo unde lucrase’, lucru ce l-a pus pe ginduri. De-a lungul timpului ajungind sa fie mai receptiv si atent la subiect, reintors acasa in satul lui natal, a observat ca in familia sa se pastrau niste datini si traditii cu caracter evreiesc. In urma acestora a mers la rabinat sa intenteze cerere de a se intoarce prin convertire ofociala la Iudaism, lucru care i s-a si aprobat dupa ce a invatat la cursul de ghiur (convertire) la sfirsitul caruia a luat cu succes examenul. In ziar aparea poza de la ceremonia ghiurului la care a participat si familia lui si se vedea si tatal lui cu covrigul pe cap de la esarfa alba din portul arabesc traditional. A divortat de sotie, careia i-a inminat o suma de bani pentru a-i ceda copiii. Dupa un timp si-a convins si sora care a trecut apoi la Iudaism.

  3. Despre acest clip, este inca unul din seria exceptionala a lui Latma, fiecare dintre ele tragand exact la tinta, fara retineri.
   Despre cele citate de tine, Silva, din versurile clipului, este la mintea cocosului ca regiunea denumita fals Cisiordania (inchipuiti-va ca cineva ar denumi Ardealul cu numele de “Cis-Ungaria”) este inima Israelului istoric, locul in care s-a nascut statul evreiesc antic. Denumirea zonei este Iudeea si Samaria, dupa cele doua regate mici care au existat acolo , in urma divizarii regatului lui Solomon.

   In privinta originii evreiesti a unei parti ai lucuitorilor arabi de la noi (inclusiv “teritoriile palestiniene”), cunosc acest aspect mai de mult. Este oarecum logic ca o parte din evreii ramasi aici sa se fi moslemit in decursul timpului sub presiunea majoritatii musulmane patrunse in tara. Cu atat mai mult, e un argument sa ramanem pe intreg teritoriul nostru istoric (care e oricum cu totul si cu totul cam cat 4 judete romanesti). Ramane sa-i convingem sa revina la origini. Ce ne facem insa cu ceilalti, dar deveni insa o alta problema.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here