Sura 1: Fatiha sau “Deschiderea”, sau “Mama Cărții”

  69

  Comentariul aparține lui Robert Spencer de la JihadWatch.

  Fatiha (Deschiderea) este Sura (capitolul) întâi a(l) Coran-ului (Qur’an) și cea mai comună rugăciune a Islamului. Dacă ești un musulman pios, care se roagă cum cere Islamul, adică de cinci ori pe zi, trebuie să reciți Fatiha de 17 ori pe parcursul celor cinci momente de rugăciune. Conform unei tradiții islamice, profetul musulmanilor, Mohamed/Mahomed/Muhammad ar fi spus că Fatiha întrece orice altă revelație primită de la Alah (“Dumnezeu” în arabă; același teonim este folosit pentru Dumnezeu și de către creștinii și evreii arabi) în Tora, Evanghelii, sau chiar în restul Coran-ului. Și, într-adevăr, rezumă foarte elocvent și aplicat multe dintre temele principale ale Coran-ului și Islamului, în general: Allah în calitatea sa de “Domn, Stăpân al lumilor” este singurul demn de venerație și doar lui trebuie să i se ceară ajutorul, milostivul judecător al fiecărui suflet în Ziua Judecății.

  În teologia islamică, fiecare cuvânt din Coran aparține lui Alah însuși. Unora li s-a părut ciudat ca Alah să fi spus “lăudat fie Alah, Domnul lumilor”, dar în înțelegerea tradiției islamice, Alah i-a revelat lui Mohamed acestă rugăciune la începutul misiunii sale de profet (începută în 610 d.Hr., când a primit întâia revelație de la Alah prin Arhanghelul Gabriel – revelație al cărei conținut se află azi în capitolul 96 din Coran), astfel ca musulmanii să știe cum trebuie să se roage.

  Fatiha este de cel mai mare interes pentru nemusulmani tocmai datorită ultimelor sale două versete. Un imam șiit, Husham Al-Husainy, a iscat o controversă prin parafrazarea acestui pasaj în mijlocul unei rugăciuni făcute la reuniunea de iarnă a Comitetului Democratic Național, lăsând astfel impresia că se ruga pentru convertirea celorlalți la Islam. Apoi, imamul Yusuf Kavakci de la Moscheea Centrală din Dallas a recitat Fatiha la Texas State Senate, provocând aceleași îngrijorări.

  Ultimele două versete din Fatiha îi cer lui Alah: ”Arată-ne calea cea dreaptă, calea acelora pe care-i preferi; nu (calea) acelora care și-au atras mânia ta, nici a acelora care s-au rătăcit.” Înțelegerea islamică tradițională a acestui verset este că Islamul este ”calea cea dreaptă” – cf. cărții apologistului islamic John Esposito Islam: Calea cea dreaptă. Calea celor ce au dobândit mânia lui Alah face referire la evrei, iar cei rătăciți de pe Cale sunt creștinii.

  Clasicul comentator al Coranului Ibn Kathir explică faptul că ”cele două căi descrise sunt ambele induceri în eroare” și că ”cele două căi sunt căile creștinilor și ale iudeilor, o realitate de care credinciosul musulman trebuie să fie conștient pentru a le evita. Calea credincioșilor este cunoașterea adevărului și rămânerea în acesta. Comparând, evreii și-au abandonat practica religiei, în timp ce creștinii au pierdut adevărata cunoaștere. Din acest motiv ”mânia” i-a acoperit pe evrei, iar pentru creștini este mai potrivit să se spună că au fost ”induși în eroare”, rătăcind.

  Interpretarea lui Ibn Kathir a acestui pasaj nu este o interpretare ”extremistă” singulară. De fapt, cei mai mulți comentatori musulmani cred că evreii sunt cei care și-au atras mânia lui Alah și creștinii sunt cei ce au rătăcit Calea. Această viziune este comună la Tabari, Zamakhshari, Tafsir al-Jalalayn, Tanwir al-Miqbas min Tafsir Ibn Abbas, și Ibn Arabi, ca și la Ibn Kathir…. O viziune opusă, dar nu majoritară, aparține lui Nisaburi, care spune că ”cei ce au dat de mânia lui Alah sunt oameni neglijenți/indolenți, iar cei care s-au abătut sunt oameni nemoderați/intoleranți”

  Wahhabi a criticat în urmă cu ceva ani adăugarea în paranteze ”precum sunt evreii” și ”precum sunt creștinii” în Coranul publicat în Arabia Saudită. Unii comentatori occidentali au crezut că această interpretare aparține saudiților, la fel și ideea ostilității coranice față de evrei și creștini. Musulmanii din toată lumea învață ca pe o materie rugăciunea centrală a credinței lor, rugăciune ce anatemizează evreii și creștinii.

  Din nefericire, această interpretare are o vârstă venerabilă și este dominantă/tradițională în teologia islamică. Transcrierea interpretării în paranteză în cazul traducerilor ar fi prea puțin probabil să influențeze atitudinea musulmanilor, din moment ce textul arabic este întotdeauna și în orice loc/context normativ și mai ales pentru că atât de multe comentarii tradiționale conțin ideea că evreii și creștini sunt criticați în acest pasaj. De 17 ori pe zi, de către musulmanii pioși.

  Vă rog să observați acest fapt: nu spun că interpretarea anti-evreiască și anti-creștină la Fatiha este cea ”corectă”… totuși, ideea în Islam cum că evreii și-au atras mânia lui Alah, iar creștinii s-au rătăcit, nu ține exclusiv de acest pasaj. Evreii au atras asupra lor mânia lui Alah prin faptul că l-au refuzat pe Mohamed ca Profet (2:87-90), iar creștinii s-au rătăcit pentru că susțin caracterul divin al lui Hristos (5:72).

  Cărțile Hadith (tradiția cuvintele și faptelor lui Mohamed și a primilor musulmani) conțin și ele material ce îi leagă pe evrei de mânia lui Alah, iar pe creștini de blestemul său ca rezultat al rătăcirii lor de la calea adevărată. Într-una din cărțile hadith se povestește cum un musulman dintre primii convertiți s-a întâlnit în călătoriile sale cu un evreu și un creștin. Evreul i-ar fi spus: ”Nu vei putea să fii de o credință cu noi, dacă nu primești o parte din mânia lui Alah.”, iar creștinul: ”Nu vei putea să fii de o credință cu noi, dacă nu primești o parte din blestemul lui Alah”. Evident, omul a ales să devină musulman.

  În lumina acestora și a altor pasaje similare, nu ar trebui să mire pe nimeni că mulți comentatori musulmani au înțeles Fatiha ca pe o încapsulare rezumativă a acestor puncte de vedere.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  69 COMENTARII

  1. domnule vlad, incep prin a recunoaste ca sint cel mai agnostic, nihilist si ateu personaj online pe care-l cunosc. dar asta nu inseamna ca nu am indoieli si ca nu respect religia catolica in care-am fost crescut desi n-am inteles niciodata ce inseamna a fi fiul lui d-zeu atunci cind nimeni nu poate defini ce inseamna d-zeu. aparent ortodocsii cred ca pina si sfintul duh coincide cu tatal si fiul, lucru care ma lasa si mai perplex in ignoranta mea.

   de aceea ma mira putin faptul ca credeti ca chiar e important ceea ce cred musulmanii sau ortodocsii sau bushidoistii sau cei cu cultul vrajitoarelor.

   poate ar trebui sa fim mai relaxati si sa ne iubim pe tunuri.

   cu respect, lektor lektorean.

  2. @Lektor

   in primul rand, ia-ma cu Vlad, nu cu domnule 🙂

   apoi… ma bucur ca ai respect pentru crestinism, indiferent de confesiune, CHIAR DACA esti ateu. asta indica, cel putin mie, o inteligenta sensibila. crestinismul, nu obosesc sa o spun, a fost cel mai autentic vector de civilizatie, cu bunele si relele sale intelegeri. Intreaga civilizatie europeana si americana sta drept marturie. Chiar si atunci cand toata filosofia iluminista era indreptata impotriva divinitatii sub stindardul umanismului, punctul de pivotare era tot conceptul de Dumnezeu. Inepuizabil izvor, nu? 🙂

   da, ortodocsii (si catolicii au marturisit la fel timp de 1000 de ani) cred si marturisesc ca Duhul Sfant, Hristos-Fiul si Dumnezeu-Tatal sunt un unic Dumnezeu din punct de vedere substantial, adica o singura Fiinta (vezi conceptul in filozofia greaca: ousia, ea a fost instrumentarul Parintilor Bisericii primelor secole). De aceea este laudata Treimea prin cuvintele: Slava Sfintei, Celei de o Fiinta si de Viata facatoarei si nedespartitei Treimi.
   De ce exista cele trei Persoane(tot un concept din filosofia greaca: ipostas) in nucleul Fiintei divine? Pentru ca sunt identificate cu lucrarile pe care le savarsesc in lume, 3 aspecte/moduri de manifestare ale aceleasi Fiinte. Se vorbeste de un Sfat al Sfintei Treimi. Chiar in Geneza e folosit pluralul: ”Sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra”

   ”nimeni nu poate defini ce inseamna d-zeu”
   ”Un Dumnezeu inteles nu este un Dumnezeu” (Tersteegen). Dumnezeu nu este un concept abstract, rece, searbad si epuizabil intelectual. Nu-l putem circumscrie unor determinari clare si gata: iata-l pe Dumnezeu. El este insasi Viata, Iubirea. Asta incearca sa transmita Evangheliile. Un lucru foarte greu, adesea imposibil de transmis, pentru ca fiecare trebuie sa traiasca, sa simta pe el anumite invataturi. Nu e jonglare filosofica. E evident cand te gandesti doar la acest fapt: Dumnezeu se lasa omorat pentru creatia Sa. Smintitor de-a dreptul pentru ratiune. De asta se spune in Scriptura ca va face de rusine intelepciunea carturarilor.

   ”de aceea ma mira putin faptul ca credeti ca chiar e important ceea ce cred musulmanii sau ortodocsii sau bushidoistii sau cei cu cultul vrajitoarelor.”
   pe mine, sincer, ma mira cand aud pe altii ca nu ar avea importanta 🙂 s-ar putea ca tu sa poti numi ceva mai important decat problematica sufletului si a mantuirii sale, eu unul, insa, nu pot.

   ”poate ar trebui sa fim mai relaxati si sa ne iubim pe tunuri”
   de acord, partial: nu pe tunuri

  3. Credinta esentiala nu se poate dobandi rational – ea este primita de la Dumnezeu, care dealtfel este bun si deschide bratele tuturor. Dincolo de toate acestea se afla diferitele cai: Iudaism, Crestinism ( catolic, ortodox , protestant ) si Islam. Si inauntrul fiecaruia dintre acestea varii curente, dar desigur si pozitii traditionale, consecvente si dominiante mai mult sau mai putin de-a lungul anilor.
   Revenind – daca cineva se naste evreu sa zicem si crede ,e sincer in a urma traditia sa care asta ii spune – nu vad ce este in neregula. Prefer un om de religie diferita care este onest si imi spune ca suntem pe cai diferite – pana la urma chiar gresite de la un punct incolo – decat un ipocrit care sa creada oricum aceleasi lucruri si sa ma minta.
   Pai si musulmanii cum sunt pentru crestin ( ortodocsi ) , ba chiar si catolicii ori protestantii? Va raspund eu: eretici.
   La fel si crestinii si evreii sunt tot eretici sau rataciti pentru musulmani, desi veti vedea ca in ierarhia islamica a valorilor – acestia sunt pe treapta imediat de sub ei, cei mai dispretuiti sunt necredinciosii, iar chiar mai rau decat acestia se situeaza ipocritii din interiorul proprie religii. Si in incheiere va provoc sa imi aduceti citate din Coran care instiga la violente asupra ne-musulmanilor ( cu exceptia cazului de legitima auto-aparare, care principiu dealtfel este de intalnit si la celelate mari religii ).

  4. @ek,

   esti foarte politicaly correct. In viziunea ta toti au dreptate, chiar daca e limpede ca nu poate fi decat Un Adevar. Evident, vom vedea intr-o buna zi cine a avut dreptate. Acum nu putem decat dezbate, iar pe mine nu ma prea incanta ideea. Am incercat in diverse situatii si e mult prea obositor. A incerca sa-ti argumentezi credinta rational este de cele mai multe ori pierdere de vreme.

   Pe moment, un criteriu ar putea fi cuvintele: ”După roadele lor îi veţi cunoaşte”. Deci te invit sa arunci o sincera privire de ansamblu asupra istoriei crestinismului in paralel cu istoria islamului.

   ”va provoc sa imi aduceti citate din Coran care instiga la violente asupra ne-musulmanilor ( cu exceptia cazului de legitima auto-aparare, care principiu dealtfel este de intalnit si la celelate mari religii ).”

   vei primi suficiente, urmareste postarile viitoare.
   legitima aparare?? sarmanii invadatori, nu?

  5. @vlad:
   Eu nu spun nicaieri ca toti au dreptate – Adevarul e doar unul.
   Insa oamenii nu sunt perfecti,ca doar de aia se numesc oameni cunoasterea lor este intotdeauna imperfecta – asadar nu se cuvine sa lasam pe nimeni sa arda palme cuiva pentru ca nu stie limba engleza,inainte ca bietul om sa stie ca exista asa ceva si inainte ca el sa se apuce sa si invete. Desi nici macar acest exemplu nu este corect – Adevarul adevarat se reveleaza intotdeauna – e o taina. Asadar mi se pare ca cel mai corect este sa nu fii de acord cu musulmanii,evreii etc. – dar asta nu inseamna ca trebuie sa le dai la cap. Doar sa iti mentii propria pozitie e suficient. Cu atat mai mult cu cat sunt extraordinar de multi oameni cumsecade musulmani,evrei etc.
   Iar in ultima instanta mantuirea o decide Dumnezeu si nu vreun om. Dar sa condamni din 2 cuvinte miliarde de oameni mi se pare cel putin pueril. Poti argumenta ca este vorba de o ideologie criminala,cum este cazul comunismului sau nazismului – dar eu zic ca esti in offside, desi este o erezie,ceea ce oricum este suficient de grav – nu poti pune o intreaga religie in rand cu ideologiile. Islamo-fascismul lui Osama bin Laden si wahhabititlor nu este Islam asa cum protestantismul, sectele gen David Koresh nu sunt crestinism. Daca veti studia istoria sectei wahhabite, veti vedea ca are doar 200 de ani, a fost mereu si este marginala Islamului, singura problema fiind ca acum sunt foarte bogati din petrol. Ca sa nu mai socotim ca au fost si poate sunt buni prieteni cu crestina familie Bush.

  6. ”nu se cuvine sa lasam pe nimeni sa arda palme cuiva pentru ca nu stie limba engleza”

   ”asta nu inseamna ca trebuie sa le dai la cap”

   ”a condamni din 2 cuvinte miliarde de oameni mi se pare cel putin pueril”

   marturisesc, nu inteleg. am blamat eu pe cineva ca nu stie engleza, sau am condamnat miliarde de oameni din 2 cuvinte??? cui am dat in cap??? cred ca nu este foarte nobil din partea ta sa-mi pui cuvinte in gura. Cu atat mai mult cu cat am facut doar o traducere.

   ”islamo-fascismul lui Osama bin Laden si wahhabititlor nu este Islam”

   asta este opinia ta. Cat timp se conduc dupa Coran si, mai mult, aceleasi versiune traditionale (spre deosebire, crestinii eretici la care faci referire folosesc dupa bunul plac NT, fie au un alt Canon, structurat de ei, fie traduc voit fortat – vezi Martorii – fie forteaza interpretari metaforice elucubrante), sunt oameni ai Coran-ului. Deosebirea este ca unii sunt credinciosi AD-LITERAM si fac tot ce scrie acolo, iar altii isi mai folosesc mintea si se retin de la unele aberatii. Daca fundamentalistii ar aplica interpretari metaforice unor pasaje pentru a-si justifica actiunile, ti-as da dreptate. Dar aplica mot-a-mot ce scrie acolo. Si da, Islamul este mai mult o ideologie, decat o religie. O demonstreaza chiar si calendarul lor: nu e data de nastere a Profetului, sau a primei viziuni, ci data primei victorii militare.
   Dupa tine care sunt credinciosii/musulmanii adevarati in islam? Cei ce nu ies din cuvantul Coran-ului, sau cei care isi iau libertatea sa omita unele pasaje odioase, si care, daca s-ar afla in tarile Orientului ar risca sa fie ucisi pentru erezie?
   nu te grabi sa raspunzi, e retorica

   iti doresc o seara linistita si te asigur ca nu voi da in cap nimanui…

   minutul 4:09

   http://www.youtube.com/watch?v=lV1DMGyzFOw

  7. ek, uite care este esenta wahabismului: se bazeaza pe o interpretare literalista a Coranului, respinge complet orice incercari de modernizare si toate influentele straine in teoria si practica islamica si dispretuieste musulmanii non-wahabi, numiti mushrikun (politeisti in araba). Atita timp cit sursele lor sint islamice si in fond nu fac decit sa le adopte literal si in corpore, wahabismul este islam. Evident, nu este singura forma posibila de islam, nu este deloc o forma moderna de islam, dar nu ai nici un temei sa declari ca wahabismul nu ar fi islam.

  8. @vlad:
   m-am precipitat in cazul exemplului cu limba engleza, imi cer scuze – reformulez – ma refeream la chestiunea adevarului, la religie. Daca oamenii asta cred este firesc in logica lor ca sa vrea ‘binele’ aflat asupra lor sa fie si asupra altora – cred ca si crestinii vor acelasi lucru. De acolo si salutul Salam Aleykum – Pacea sa fie Asupra Ta! Eu vroiam sa spun ca tu vii si acuzi acesti oameni pentru ca vor ca si altii sa fie musulmani – eu iti raspund ca este un lucru coerent si de apreciat – chiar daca nu au dreptate sunt bine intentionati si raspunsul la o astfel de atitudine nu trebuie sa fie ‘ba pa matii’ – e dreptul tau sa raspunzi si asa,dar nu e frumos. Sunt raspunsuri mai elegante si mai inteligente este tot ce vreau sa spun. Iar daca esti un crestin pana la capat – asa si trebuie, sa incerci sa mergi pana la capat in eleganta, mai ales daca vrei sa dai altora lectii.

   @emil & vlad:
   In ce-a de-a doua chestiune cu wahabitii – daca tu spui ca sunt musulmani inseamna ca si Martorii sunt crestini. Limba Coranului este o limba veche, nu vad diferenta dintre traducerea si interpretarea ‘a la sectanti’ si intre sectele musulmane ( nu sunt numai wahabitii). Calendarul Islamic incepe de la Hegira, care este data emigrarii Profetului din Mecca la Yahtreb ( mai apoi devenit Medina – Med al Nabi=Orasul Profetului ). Ca veni vorba – a emigrat pentru ca a fost persecutat.
   Musulmani sunt cei care cred in Dumnezeul unic si il accepta pe Mohammed ca Profet si Mesager al Sau – Mesajul fiind Coranul care este revelat direct de la Dumnezeu. Echivalentul importantei intre Crestinism si Islam este Coran vs. Isus Christos.
   Dar – oricat de perfect ar fi Coranul – oamenii raman imperfecti – de aceea exista interpretari, comentarii etc. – Dupa Coran urmeaza in ordinea importantei Traditia Profetului – adica relateri despre viata Profetului – asadar faptul ca Islamul este necesarmente literal este gresit.
   Opozitia oameni care accepta integral Coranul vs. cei care omit pasaje asa-zis odioase si care ar risca sa fie ucisi este o alta eroare.
   Intai de toate – care ar fi pasajele odioase, iar apoi unde exista in Islam porunca de ucidere a celorlalti in felul indicat de tine?
   Vorbesti banuiesc de ayatollahul Komeyni si Salman Rushdie.
   Vorbesti de politica si propaganda, coruperea religiei in scopuri politice s-a vazut si in alte religii – ar trebui sa existe ucideri sistematice, sa se procedeze astfel in mod traditional pentru ca eu sa te cred – ori asa ceva nu exista.
   In plus Komeyni este shiit – nu cunosc bine interpretarea lor.
   Si iarasi revin – miscarile fundamentaliste s-au nascut ori au fost sprijinite in scopuri economice ori politice de catre puteri occidentale. Osama bin Laden a fost antrenat in taberele CIA din Afganistan, familia sa si familia Bush au relatii stranse de afaceri, la fel – Saddam a fost sprinjinit de USA pentru ca a spart embargoul din 73. Sunt cateva state artificial create in functie de interesele Frantei,Marii Britanii si USA care au trecut peste organizarea traditionala din timpul Imperiului Otoman – urmariti drama kurzilor.
   Si ca sa inchei – amintesc de evrei din Spania ( prigoniti de catolici ) refugiati in Imperiul Otoman – amintesc de sistemul de millet-uri care oferea autonomie comunitatilor crestine,evreiesti etc. si amintesc de Emiratul Andaluz. Cred ca acel emirat impreuna cu perioade ale Imperiului Otoman se apropie de ceea ce s-ar numi un Islam consecvent.
   Din pacate – orice forma traditionala de Islam a fost subminata consecvent in ultima suta de ani si ceva in defavoarea unor secte sau baieti cu solutii de-a gata ( Saddam era la inceput comunist, la fel miscarea baath – nationalista araba a fost sprijinita de sovietici s nu numai ) care puteau satisface rapid interese coloniale.
   Si eu nu spun colonialism=crestinism, doar explic de ce musulmanii cumsecade nu au putut face mare lucru – din acelasi motiv pentru care nici crestinii cumsecade nu au putut opri abuzuri ale propriilor apropiati. Pana la urma – Imparatia Domnului este dincolo,aici pe Pamant binele invinge la nivel politic doar in mod exceptional.

  9. ek, dacă insişti atîta pe ideea că wahabismul nu este islam, poate verifici şi opinia în materie a celei mai importante şcoli sunni: universitatea Al-Azhar din Cairo. Te rog să mă îndrumi către o fatwa sau o dizertaţie în care un teolog sau învăţat de la Al-Azhar conclude că wahabismul nu este islam. Nu mă interesează critici, care au existat în secolul 18, ci susţinerea afirmaţiei tale categorice. Mai ales în ultima sută de ani.

  10. Haideti sa vedem putin din profilul unor oameni care studiaza Coranul si Traditia, se inspira din ele, dar de fapt nu sunt musulmani. Textul e luat de pe blogul “Introducere la Islam”, dar e vorba de ceva special – sufismul:

   Sufismul şi islamul – Muhammad Ali El-Misri

   Întrebare: Care sunt bazele sufismului?

   Răspuns: Temeiul principal al sufismului este credinţa. Credinţa islamică (iman) are şase stâlpi. Aceştia sunt: Dumnezeu Există; Dumnezeu este Unul; Există Îngeri; Există Profeţi; Există o Zi a
   Mântuirii; Există Providenţă.

   I: Cum trebuie înţelese aceste lucruri, întrucât nici unul dintre ele nu poate fi obiectul unei verificări obişnuite de către marea majoritate a oamenilor?

   R: Ele sunt înscrise şi păstrate în minte, trăite şi realizate în “inimă”.

   I: Care este scopul sufismului?

   R: Perceperea afirmaţiilor de mai sus în “inimă”.

   I: Care e diferenţa între Cei Transformaţi şi restul omenirii?

   R: Înţelegerea Celor Transformaţi este altceva decât ceea ce oamenii obişnuiţi numesc cunoaştere.

   I: Ce este cunoaşterea în sensul pe care i-l dau în mod obişnuit oamenii de rând?

   R: Este imitaţie; învăţată prin instruirea dată de alţii, presupuşi învăţători; presupusă a fi reală, deşi nu este.

   I: Cum credeţi că se poate dezvolta credinţa adevărată?

   R: Ajungând, prin anumite practici, la Calea care e doar una din cele şaptezeci şi două de Căi posibile deschise omului. Este posibil, după ce omul a urmat o Cale imitativă, să se ridice la una reală, dar e dificil.

   I: Ce forme religioase exterioare urmează Cei Transformaţi?

   R: Majoritatea urmează riturile şi respectă legile islamului şi ale Oamenilor Tradiţiei, precum şi direcţia riturilor stabilită de Şeicul Mataridi din Samarkand. Cei care practică Islamul în cadrul celor Patru Mari Şcoli sunt în general numiţi Oamenii Mântuirii.

   I: Când a fost întrebat de ce şcoală ţine, Bayazid Bistami a răspuns, “Eu ţin de Şcoala lui Dumnezeu”. Ce înseamnă acest răspuns?

   R: Toate diviziunile confesionale pe care le-am menţionat mai devreme sunt considerate a ţine de Şcoala lui Dumnezeu.

   I: Sufiţii se referă la ei înşişi ca la nişte fenomene, idei, animale şi plante. De ce?

   R: Profetul a spus că în Ziua de Apoi, omul este rechemat în forma acelui animal care îi reprezintă caracteristica principală. Forma lui pare a se preface în aceea a animalului sau a altceva cu care el se aseamănă înlăuntrul său, mai degrabă decât în cea umană. În somn, omul se poate vedea ca om, dar se poate vedea, după tendinţa sa dominantă şi ca oaie, maimuţă sau purcel. Neînţelegerea acestui fapt este cea care a dat naştere credinţei că viaţa omului trece în cea de animal (reîncarnarea), interpretată ad litteram de către ignoranţi lipsiţi de orice intuiţie intelectuală.

   I: Sufiţii întrebuinţează simboluri şi apără idei care se opun cerinţelor aşezământului social, şi care sunt totodată străine de frazeologia folosită în mod normal pentru lucrurile înalte. Se vorbeşte în sufism de iubiţi, de cupe de vin, şi tot aşa. Cum poate fi înţeles acest limbaj?

   R: Pentru sufiţi, religia aşa cum este înţeleasă de omul obişnuit este un lucru grosolan, exterior. Simbolurile sufite indică anumite stări. Ele sunt la fel de legitime ca întrebuinţarea simbolului
   de “Dumnezeu” pentru ceva care ne este complet necunoscut, afară de iluzia de Dumnezeu pe care o creează emoţia.

   I: Cum poate fi Koranul sprânceana unei amante?

   R: Cum pot fi nişte semne făcute cu cărbune şi gumă pe nişte bucăţi de hârtie din stuful dintr-o mlaştină?

   I: Dervişii spun ca îl văd pe Dumnezeu. Cum poate fi posibil aşa ceva?

   R: Nu este o afirmaţie ce trebuie înţeleasă literal, ci ca emblemă a unor stări de conştiinţă.

   I: Poate un individ să nu fie văzut prin intermediul exteriorului său sau al manifestărilor lui?

   R: Nu un individ; numai exteriorul şi manifestările lui sunt văzute. Când vezi pe cineva venind spre tine, îţi zici: “L-am văzut pe Zaid”, dar tu n-ai văzut decât ce poţi vedea din exteriorul şi suprafaţa lui Zaid.

   I: În credinţa musulmană este o blasfemie din partea dervişilor să spună (aşa cum o fac): “Nu ne temem de iad, nu râvnim raiul.”

   R: Nu asta vor ei să spună. Ei vor să spună că omul nu trebuie antrenat să se teamă şi să dorească.

   I: Susţineţi că nu există nici o contradicţie între comportamentul şi credinţa exterioare şi percepţia interioară a sufiţilor. Dacă este aşa, de ce persistă sufiţii în a ascunde unele lucruri de ceilalţi (musulmani)?

   R: Ceea ce este ascuns nu contrazice comportamentul corect, ci înţelegerea obişnuită. Cărturarul cel mai distins nu poate înţelege ce nu a încercat el însuşi, şi de aceea lucrul acela, lui, îi e
   ascuns.

   I: Dacă cineva cunoaşte doar credinţa religioasă (exoterică) şi nu ştiinţa specială a sufismului (ezoterică), oare credinţa sa religioasă va fi inferioară celei a unui sufi?

   R: Nu, credinţa sa ar fi cea mai desăvârşită credinţă religioasă, şi n-ar putea fi inferioară credinţei unui sufi.

   I: Care e diferenţa dintre profeţi, sfinţi, cei care au înalta cunoaştere, şi iniţiaţi?

   R: Dacă au credinţă, credinţa lor este la toţi la fel. Diferenţa apare în sfera cunoaşterii şi nu a sentimentelor. Un rege seamănă cu supuşii săi prin faptul de a avea doi ochi, un nas, o gură. Diferă de ei prin caracter şi prin însărcinări.

   Fiti putin atenti la intrebarea 5. Desi sufismul pare a se recomanda doar ca o “palarie” mai mare pentru toate celelalte rituri islamice… totusi raspunsul la aceasta intrebare ii tradeaza adevarata natura, pentru ca islamul “conventional” (nu pot spune “traditional”, caci si sufismul are o traditie veche; ma refer la riturile cele mai raspandite, sunnit si siit) este inainte de orice imitatie, inca din copilaria individului, cu invatarea pe dinafara a fragmentelor din Coran, practicarea mecanica a ritualurilor, zi de zi, saptamana de saptamana, an de an… Iar cand invatati din toate religiile, dar si oameni de stiinta iluminati (sa zicem numai de Newton sau Pascal), marturisesc ca o credinta adevarata este una fundamentata pe cunoastere, rationala si nu numai, cum sa nu-i admiram pe acesti sufiti, care sunt mai cunoscuti in afara lumii islamice decat inauntrul ei, unde sunt precum un far ce tot incearca sa taie o negura inca prea deasa… Intr-o buna zi resursele materiale ale wahabitilor, ale siitilor fundamentalisti si ale tuturor satelitilor lor se vor termina, si ce credeti? atunci se vor termina si resursele lor morale, caci se vede cum acest colos e in moarte clinica, ventilat artificial. Si totul deoarece este o credinta bazata pe automatism, nu pe cunoastere, si in plus fata de alte credinte cu automatism ritualic mai are si elemente care sa distorsioneze personalitatea individului, nu era de ajuns ca toti ne nastem imperfecti si fiecare noua generatie are inca si mai multe tare, trebuind sa plateasca pentru greselile acumulate de predecesori.

   Asadar sa speram ca va veni acea zi cand, eventual prin exemplul vreunui puternic al zilei si desigur si prin propaganda orchestrata de acesta, sufismul va ajunge la marea masa si toata lumea se va putea bucura. Nici vorba de miscari de violenta impotriva nonmusulmanilor. Poate nici chiar verbala – nici vorba de vreun Mad Jad 2. Asemenea oameni nu se vor mai putea agata de putere in noul sistem.

  11. ek,

   ”tu vii si acuzi acesti oameni pentru ca vor ca si altii sa fie musulmani – eu iti raspund ca este un lucru coerent si de apreciat – chiar daca nu au dreptate sunt bine intentionati si raspunsul la o astfel de atitudine nu trebuie sa fie ‘ba pa matii’ – e dreptul tau sa raspunzi si asa,dar nu e frumos.”

   ce faci tu acum e cel putin dezonorant. cui i-am raspuns eu gen: ”ba pa ma-tii”????
   aiurezi tinere, imi pare rau sa-ti spun. faptul ca traduc un comentariu al unui foarte bun initiat in islam nu cred ca ma face ne-elegant, dupa cum imi arunci. cu atat mai putin un atacator gratuit al musulmanilor.

   din doua una, fie cauti sa agiti pentru a te amuza, fie dispui doar de informatii, pe care inca nu le-ai mestecat suficient si nu intelegi cine a fost de fapt acest ”Profet” si acolitii sai.

   numai bine iti doresc si sa ma ierti daca nu voi raspunde tuturor provocarilor tale (acuzatiile tale gratuite m-au cam lamurit). exista material informativ suficient pentru noi toti. asta fac si eu, citesc, ascult si deschid larg ochii in jur

  12. @emil:
   nimeni nu are curaj sa se ia de wahabiti pentru ca sunt bogati, violenti si tolerati de o parte din opinia publica occidentala daca la momentul respectiv sunt interese in zona ( au si americanii mogulii lor media: Turner, Murdoch etc. ) – ceea ce se cheama mainstream-media in general. In ceea ce priveste Al-Azhar – sunt 4 mari scoli de gandire sunnite: Shaafi, Maliki, Hanbeli si Hanefi. Mare parte din fostul Imperiu Otoman , mai ales din zona balcanica sunt Hanefi.
   A ajuns si Al-Azharul ce au ajuns marile universitati ca Oxford, Harvard sau Yale – adica jos ( unde se indoctrineaza studentii cu valori stangiste,de-a dreptul comuniste ). Egiptul este dominat de un Iliescu al lor aflat la putere de zeci de ani, Hosni Mubarak care cenzureaza tot ce misca pe acolo – inclusiv Al-Azhar. Impunand cu forta o asa-zisa modernitate seculara de sorginte stangista – ei persecuta oamenii de rand care sunt in majoritate conservatori ( vezi interzicerea valului islamic ), ceea ce alimeanteaza extremismul – vezi istoricul miscarii Fratii Musulmani ( fondata de bunicul lui Tariq Ramadan, Hasan al Banna ) sau Hamas. Revenind – Al Azhar are o autoritate morala indoielnica pentru acesti oameni. Nu sunt de acord cu aceste miscari ( Fratii Musulmani, Hamas etc) – doar ca tactica folosita impotriva lor este total gresita si nu le este decat prielnica. Cand Hamas a ajuns la putere pe cale democratica – au fost imediat marginalizati – pai unde mai este democratia?
   O politica neutra din partea Vestului ar scadea atat tensiunea,cat si autoritatea morala a acestor miscari. Oamenii ar vedea ca puterea corupe pe oricine si nu s-ar radicaliza si nu i-ar mai sprijini. La fel si Ahmadinejad – Vestul ii face un mare serviciu martirizandu-l. Daca sunteti conservatori crestini si va intereseaza partea politica a lumii islamice – trebuie sa intelegeti ca aliatii de nadejde cu care se poate trai in pace si prietenie sunt conservatorii liberali ( vezi cazul AKP din Turcia ), nu zic de islamo-fascisti ( adica de legionarii sau vadimii lor ), ci de ‘taranistii’ lor.Dar din pacate nu prea mai e loc de seniori in lumea de azi in nici un loc de pe glob.

  13. @vlad:

   imi cer scuze din nou – m-am lasat purtat de val cu expresia aceea – nu e frumoasa,dar exprima cum am perceput eu mesajul tau initial.
   na,nu stiu ce sa fac – daca as putea edita mesajul,l-as edita.

  14. Eu sunt ceva mai terestru, asa ca scuza-ma, EK, dar nu am de gand sa ma pierd in saluturi musulmane si alte prostioare. Nu, pe mine ma intereseaza mai tare omul islamic si comportamentul lui, nu pr-ul islamic din zilele noastre, atat de capabil in a scoate albul drept negru si negrul drept alb.

   Sunt prea multe de zis si nu prea am tragere de inima. De exemplu, imi vine greu sa repet de fiecare data ca Al Qaida era doar una dintre gruparile care luptau impotriva sovieticilor. Am obosit sa tot arat ceea ce este evident. Daca vreti sa ii scoateti pe islamisti basma curata, va rog mult nu o faceti asa, gasiti o alta cale. Prin urmare, o sa fac repede cateva trimiteri la scrieri anterioare, mesaje si articole. Daca imi aduc aminte si de altele, le voi pune in lista.

   Expansiunea islamica s-a facut cu sabia in mana
   Al Andalus, mitul tolerantei musulmane
   Jihadul violului
   Despre Saladin
   Din intelepciunea ayatollahului Khomeini
   1391 – 2006 Istoria Raţiunii (de la Manuel la Benedict)

   Si te rog, renunta la comparatiile nepotrivite. Nu mai pune semnul egalitatii intre conservatorism si primitivismul islamic si nu mai spune ca AKP este echivalentul turc al liberalismului, este ridicol.

  15. @Imperialistu’, vlad, emil:

   cati musulmani in carne si oase cunoasteti?

   @ costin – revin imediat,ii dau un copy paste fara prostii in el, desi ma tem sa nu fragmenteze discutia…apropos…sunt avertizat ca primesc un trojan de la voi de pe site [ am avast ] – moderatorul poate sa stearga aceasta parte din mesaj

  16. Tu mai bine explica, rogu-te, cum Islamul e pasnic, desi intreaga lui istorie e prin excelenta razboinica, iar Mahomed e un om sfant, desi daca ar fi trait azi ar fi fost inchis pentru crime impotriva umanitatii, talharii, viol si pedofilie 🙂 (civilizatia noastra decadenta considera ca sexul cu fetele de 9 ani este o abominatie).

   P.S. Daca ai timp, poate ne lamuresti si in privinta Hamas: de la ce punct incolo hitlerismul devine inacceptabil?

  17. Chiar ca intrebarile astea pe care si le pune Imperialistul mi le pun (dar din alta perspectiva – ce mai conteaza perspectiva cand te loveste sublimul absurd al faptelor?) si eu cand vad cate-o stire din aia beton cu executii de prin orientul mijlociu. Mi se pare ca nu-i adevarat.

  18. @deicide:
   cum vi se par stirile despre tigani din media franceza, italiana etc. – mai ales francezii ne tineau intr-una drept tigani, la campionatele mondiale din 98 ne pictasera unul pe autobuzul nationalei si in afisul de prezentare eram prezetati drept tigani. oameni buni, lasati internetul, ziarele si televiziunea si coborati in strada sa luati contact cu realitatea. nu spun ca e grozav, dimpotriva – musulmanii insisi, ca si romanii se simt rusinati de starea in care se afla – dar si unii si ceilalti au fata indreptata catre vest fara a dori sa isi piarda propria identitate insa.
   cat de edificatoare sunt stirile despre interlopii din romania pentru intreaga romanie?

  19. lasati internetul, ziarele si televiziunea si coborati in strada sa luati contact cu realitatea.

   ek, inca nu am apucat sa urmaresc toata discutia, dar iti spun ca
   impresiile celor care iti raspund aici nu sint exclusiv formate de pe interne/ziare/televiziune. coborim des in strada, daca aveai de gind un fel de turn de fildes sau o grota intunecoasa, din care care emitem impresiile lasate de umbrele lui platon pe pereti.

   musulmanii insisi, ca si romanii se simt rusinati de starea in care se afla – dar si unii si ceilalti au fata indreptata catre vest fara a dori sa isi piarda propria identitate insa.

   “musulmanii insisi” nu se simt deloc resinati – dar doar romanii, spre deosebire de musulmani, insi indreapta fata catre vest iar astea, iar nu sint impresii format doar in presa, la tv sau pe internet. si sa vb in fraze gen “romanii ca si musulmanii se simt rusinati de starea care se afla” inseamna ca tu insuti iti formezi impresiile doar pe internet/tv/ziare.

  20. @Imperialistu:

   Hamas/Fratii Musulmani etc. ca si Miscarea Legionara ( si multe alte intentii bune care au pavat drumul spre Infern: comunism etc.) a pornit ca o miscare reformatoare – o reactie la mizeria din jur si inapoierea evidenta. Au fost corupte din lipsa de baze politice solide + circumstante nefavorabile – asa se intampla daca nu citesti Adam Smith sau John Stuart Mill la timpul potrivit si cu atat mai rau daca te fascineaza Marx si Engels.

   Mai toata istoria este sangeroasa – o spune de exemplu Neagu Djuvara comparand tepele lui Vlad Tepes cu masacrul din urma unei lupte franco-britanice.Nu mai amintesc de cruciade pentru ca deja este rasuflat exemplul si nici de alte grozavii – nu sunt crestine, iar eu sunt fair-play, ceea ce va doresc si dumneavoastra.

   Sexul cu minore este o minciuna – verificati sursele si refaceti calculele, va iesi 21 de ani,nu 9,nici 12(si ca idee cititi Dante si varsta Beatricei, apoi priviti la ce varsta are loc maturizarea sexuala [din pacate] in zilele noastre si la fete si la baieti )

   Nu civilizatia europeana este decadenta,ci europenii care isi tradeaza valorile primordial crestine – au ajuns toti niste fatalai plangaciosi care intr-o confruntare unu-la-unu i-ar sterge papucii unuia cum e Gaddafi ( daca nu ma insel au si facut-o acceptand plati compensatorii pentru victimele atentatului de la Lockerbie ) – o astfel de atitudine nu face bine decat celorlalti satrapi orientali in defavoarea oamenilor echilibrati de pe acolo.

   Inchei prin a repeta apelul,rugamintea de a cunoaste Islamul si musulmanii si in mod direct – discutati cu ei, intrebati-i etc. Si eu am internet,tv,citesc ziare, ba chiar sunt mare fan TRU (i-am citit cartea si i-am si comentat-o pe cea cu Asediu islamic.Declin Occidental – inca astept raspunsul sau) – dar in chestiunile pe care nu le cunosc foarte bine nu imi permit sa dau cu fraze categorice cum ati facut dumneavoastra.

   Si inca ceva – neo-conservatorii sunt stangisti deghizati intre conservatorii autentici , ‘idioti utili’ pentru complexul militar-industrial american ( Lockheed Martin etc. ) caruia sa ii justifice ‘pacificarile’ si ‘democratizarile’ de ici si de colo. Halal asa crestini! Eu m-as bucura daca ati face o critica in spirit cordial, dar ma tem ca sunteti superficial. Faceti comparatie intre atitudinea lui George W.Bush si cea a lui Ron Paul, adevaratul conservator. Sunt dezamagit de asa-zisi europeni civilizati care doresc moartea pacatosului si nu mantuirea sa. Oricum Dumnezeu e sus – daca foloseau banii aruncati pe arme si armate pe comert sanatos – nu am fi avut aceasta criza care loveste in primul rand in americanul de rand.( se stie ca ‘baietii lor destepti’ si nici saracii nu platesc impozite ). God bless America! ( aia profunda din mid-west, nu cea stangista de pe coaste si nici cea de la washington care ucide sau lasa orfani copiii irakieni ).

  21. strict pt moderator: primesc urmatorul mesaj de avertizare de la antivirusul avast – ca as primi un troian din fisierul

   http://pbun.net/wp-content/themes/tma/foo.gif

   JS:ScriptIP-inf [Trj]

   va multumesc.


   emil

   ek, am dezactivat linkul catre foo.gif. Acest fisier nu exista pe site. Activarea acestui link mi-a deschis un program care se comporta el insusi ca o pisica plina de purici. Mai investighez, dar e ciudat catre ce m-ai trimis. Spune-mi te rog cum se numea acel troian.

   ACTUALIZARE

   Am descoperit si eliminat problema. Te rog sa verifici cu Avast. Nu stiu daca ai blog, dar retine: fisierul 404.php al temei continea o injectie de JavaScript strain, inainte de < ?php get_header(); ?>.
   Iti multumesc mult pentru avertizare.

  22. ek, eu te-am rugat o chestie simpla: adu o dovada din interiorul lumii teologice musulmane care sa sustina teza ta, conform careia wahabismul NU este islam. Poti sa te concentrezi pe acest lucru? Cel putin in conversatia cu mine… asta e, am idei putine si fixe. Si apropo de intrebarea ta, tu citi protestanti cunosti?

   PS

   ek, multam pentru atentionarea vizavi de virus… incerc sa aflu ce se intimpla. Revin.

  23. @emil:
   Structura teologica a Islamului nu este similara Papalitatii, unde acesta e infailibil si care publica edicte etc. – este mai degraba o structura asemanatoare protestantismului cu o larga autonomie – mai ales in lumea fragmentata de azi. De exemplu in Turcia exista Ministerul Cultelor ( destul de controversat pentru ca se adreseaza aproape cu precadere musulmanilor sunniti ) si cred ca pot gasi pe acolo scrieri ce condamna wahabismul, de asemenea puteti lua legatura cu Muftiul Romaniei sa vedeti parerea lui, de asemenea multi teologi de diverse curente de prin Turcia,cel putin – aproape sigur si alte locuri.
   Iata ceva si din zona francofona: http://oumma.com/Le-wahhabisme-peut-il-devenir-l scrisa de Hamadi Redissi – Le pacte de Nadj, ou comment l’islam sectaire est devenu l’islam ( The Pact of Nadj, or how the sectarian Islam became the Islam ).

   Am cunoscut multi protestanti, dar la un nivel superficial – in zonele unde am trait au fost mereu majoritari ortodocsii ( ma rog, cati or fi asa realmente, daca nu cumva si multi agnostici si atei printre ei ) si am prieteni catolici pe care ii cunosc bine. Cei mai multi dintre ei mi-au lasat o impresie buna ca oameni,chiar foarte buna – prin activitatea misionara pe care fac prin Romania – caminele pentru copiii strazii etc. Desigur asta nu ma impiedica sa cred in continuare ca protestantismul este superficial,pueril si uneori chiar unii dintre promotorii sai sunt foarte detestabili – vezi ipocrizia unora dintre teleevenghelisti ( am citit pe undeva de abuzuri facute chiar si de catre Calvin parca – in orice caz nu m-a interesat din cale afara subiectul – scopul meu in viata nu este demascarea protestantismului,ci aflarea adevarului ).

  24. “Sexul cu minore este o minciuna” Imi aduc aminte ca am vazut aici, relativ de curand, un video in care un iman sau asa ceva explica de ce casatoria lui Mahomed cu Aisha a fost ok, cu toate ca fata avea 9 ani. Mai mult, mentioneaza in mod expres ca e la fel de ok si in zilele noastre ca un barbat matur sa ia in casatorie o fata de 9 ani.
   Imi vine in minte discutia din alt topic, referitoare la faptul ca parte din occident se incapataneaza sa considere actele teroriste drept consecinte ale unor tulburari psihice individuale.
   Intr-adevar, frustrant pentru musulmani. Desi ei incearca prin toate mijloacele sa ne arate ce inseamna religia lor, noi nu si nu, o tinem pe a noastra. :mrgreen:

  25. @costin:

   In lumea musulmana a existat de vreo suta de ani incoace o admiratie mare pentru vest si cu totii au dorit o modernizare si reformare a societatii – o sustin de la oameni de rand pana la teologi si sultani ( vezi reformele Tanzimat etc. ) , ( care au in minte mai ales modelul japonez – unde acestia din urma si-au pastrat intacta identitatea culturala, dar in acelasi timp modernizandu-se ).
   Din pacate modernitatea are cel putin doua fete – cea de tip iacobin si cea de tip anglo-saxon ca de acolo vin si conceptele de stanga si dreapta dupa cum s-au asezat in parlamentul francez dupa revolutie.
   Tot de-a lungul acestor ultime doua-trei sute de ani Orientul a interactionat cu puteri coloniale care efectiv s-au jucat cum au vrut pentru a profita de criza de identitate si de putere din Orient – de aceea in detrimentul teoriilor bune – au predominat mai ales scolile propagandistice din modernitate. Miscarea palestiniana a fost initial una nationalista, ba chiar unul din lideri sai proeminenti era crestin ( nu ii retin numele ) – Hamas,ca organizatie extremista, a fost initial ajutata serios de statul Israel in mod pervers pentru a avea catre cine sa arate cu degetul – la fel cum Vadim a fost o sperietoare numai buna pentru Iliescu in 2000. Saddam a fost un fel de Ceausescu in Partidul Baas din Irak,si la fel toti baasistii cu pan-arabismul lor sunt o miscare stangista – de aceea a si esuat modernizarea-secularizarea lor cu pumnul in gura. Apogeul a fost sahul Iranului, mare prieten cu occidentalii, dar putred de corupt – asta a catalizat revolutia islamica, initial impotriva sahului ( i.e. Ceausescu ) – insa multi dintre revolutionari sunt la fel de dezamagiti ca si cei din ’89 de la noi – verdict: revolutie confiscata, coruptia a ramas la putere.
   Atitudinea constanta a puterilor occidentale de colonialism a erodat si erodeaza prestigiul valorilor occidentale si pune in dificultate musulmanii echilibrati care sunt acuzati ca sunt niste fraieri de catre extremisti.Politica Bush a fost falimentara total din acest punct de vedere.
   Cu toate acestea – admiratia pentru Vest continua – la nivel popular – vezi fotbalistii si antrenorii importati cu milioane de dolari la echipele arabe. Daca era altfel – s-ar fi ocupat de curse de camile prin desert,nu de sporturi pagane.

   Si trebuie sa stiti ca exista o tensiune intre musulmanii echilibrati si cei fundamentalisti – insa aliatii din Vest ii submineaza sistematic pe cei dintai in defavoarea intelegerilor profitabile pe termen scurt cu cei dintai.
   Urmariti interventiile media ale muftiului Romaniei si cate are de suferit din partea extremistilor ( http://www.adevarul.ro/articole/iusuf-muurat-libertatea-religioasa-de-aici-nu-o-intalnim-in-alte-state-din-ue.html ).

  26. @ek

   Am urmarit comentariile dvs. si am gasit in ele multe precizari necesare, dupa parerea mea.

   Am sa incerc sa aduc putina claritate:

   1. exista o diferenta intre Islam si islamism. Despre primul nu cred ca am putea avea indoieli ca reprezinta una dintre religiile si credintele vechi si valoroase.

   2. “islamismul” este un termen nu atit de usor de definit cum am crede. Exista mai multe forme de islamism, probabil cea mai cunoscuta in occident este fundamentalismul islamic.

   O prezentare scurta si cu multe informatii istorice extrem de clarificatoare se gaseste aici:

   http://hnn.us/articles/1671.html

   Apropierea dintre islamism si ideologie nu este un lucru tras de par.

   Nu putem respinge musulmanii pe baza ideii ca ar avea o credinta cu un continut care recomanda violenta. Este gresit.

   Dar nu putem sa nu facem legaturi intre islamism si teroristii islamici. Eu cred ca putem sa facem aceste legaturi.

   Se pune intrebarea: in ce masura islamismul NU este o ideologie? Care sint argumentele cu ajutorul carora putem sustine ca islamismul NU este o ideologie ?

   Eu cred ca islamismul (cu diferitele lui forme) se incadreaza destul de bine in definitia unei ideologii. Cind vorbesc despre ideologie, folosesc intelesul pe care il dau Arendt si Besancon.

   Cred, de asemenea, ca exista un pericol pentru Islam sa fie influentat prea mult, si nu intr-un sens religios, de catre islamism.

   Si cred ca este corect sa ne punem intrebari asupra islamismului. Este un pericol. Ginditi-va ca erati intr-unul dintre cele 2 turnuri, la ora aceea fatala …

  27. ek,
   Articolul din Adevarul l-am citit in perioada in care a aparut si este intradevar foarte interesant. pot spune ca m-am bucurat sa il citesc. Intradevar la noi au existat foarte putine probleme intre musulmani si crestini si vb oarecum in cunostinta de cauza pentru ca deseori am drum in Dobrogea. Vara asta am trecut prin Medgidia, si orasul natal al Muftiului, si un taximetris binevoitor a inceput sa imi povesteasca despre oras.

   Cind am ajuns in gara, primul lucru pe care l-am auzit a fost chemarea la rugaciune de la o geamie. aveam vreo 4 ore de pierdut asa ca am pornit inspre centru sa vad minunea 😆

   In parcul central erau banci pe care scria Sultan si doua statui, una cu Ataturk si una cu un ti caruia nu i-am retinut numele. Avea turban, ma gindesc ca era sultan otoman. Nu ar strica sa ma interesez despre cine era vb. Moscheia centrala era vis a vis de primarie. L-am intrebat pe taximetrist care este atmosfera, cum se inteleg turcii(musulmanii) cu romanii, si imi spune ca nu sint probleme deosebite dar asta pentru ca nu sint foarte multi (in jur de 15%). A mai spus ca daca ar fi mai multi ar exista probleme. Nu am insistat, nu sint reporter. Omul imi mai povestea ca era deranjat, si in general toata lumea era deranjata, de comportamentul usor arogant al musulmanilor – de ex in momentul in care intr-un grup de 3 persoane 2 sint turci si unul roman, turcii vor trece pe limba lor. Mai spunea de asemenea ca turcii se tin separati de restul populatiei. Au contacte, dar minime cu romanii. O oarecarer stare de inconfort se simtea, dar.. in mare, oamenii traiau unii cu altii intr-un multiculturalism la care occidentalii nici nu viseaza. Nu exista probleme grave si dupa cum zicea si taximetrismul, “nu sint probleme pentru ca nu sint asa de multi, daca ar fi mai multi…”. Acum imi pare rau ca nu l-am intrebat ce inseamna cele trei puncte.

  28. Ek>

   cum vi se par stirile despre tigani din media franceza, italiana etc. – […]
   cat de edificatoare sunt stirile despre interlopii din romania pentru intreaga romanie?

   Evident ca mi se par jignitoare atunci cand nu se face distinctie intre tigani si romani, numai ca aceasta comparatie este, din nou, una nepotrivita: ummah nu se confrunta cu asa o presa ostila, ci cu una extrem de servila si corecta politic ce mai degraba ar ciunti realitatea decat sa pronunte cuvantul „musulman”. Nu damnatii de kufr sunt cei care fac o reclama proasta celor care s-au supus, musulmanii insisi sunt responsabili pentru situatia in care ne aflam. Cand 95% din actele teroriste de pe lumea asta sunt savarsite de adoratorii Profetului, e foarte greu sa spui ca e o simpla coincidenta, cu atat mai mult atunci cand ii asculti vorbind si intelegi motivele pentru care actioneaza astfel.

   Hamas/Fratii Musulmani etc. ca si Miscarea Legionara ( si multe alte intentii bune care au pavat drumul spre Infern: comunism etc.) a pornit ca o miscare reformatoare

   Miscarea Legionara, cu toata nebunia ei, nu a atins niciodata gradul de dementa institutionalizata ce se regaseste in miscarea sinucigas-criminala pastorita de Fratia Musulmana si votata cu doua maini de o buna parte din asa-zisa „natiune palestiniana” iubitoare de pace. Antisemiti feroce cum erau, legionarii nu s-au dus niciodata atat de departe precum „rezistenta palestiniana” de tip HAMAS: melodii in care vorbeau despre bucati de carne evreiasca, piese de teatru in care ii instigau pe copii la crima si suicid, nici expozitii cu opere ale atentatorilor sinucigasi. Pe langa Hamas, Miscarea Legionara este o culme a decentei.

   Mai toata istoria este sangeroasa – o spune de exemplu Neagu Djuvara comparand tepele lui Vlad Tepes cu masacrul din urma unei lupte franco-britanice.Nu mai amintesc de cruciade pentru ca deja este rasuflat exemplul si nici de alte grozavii – nu sunt crestine, iar eu sunt fair-play, ceea ce va doresc si dumneavoastra.

   In caz ca nu v-ati uitat defel pe ce v-am lasat acolo, va scriu inca o data: adoratorii profetului au trecut lumea prin foc si sabie pentru a raspandi religia adevarata si pe profetul ei. In cateva secole, au cucerit aproape intreaga crestinatate orientala si din nordul Africii, au trecut in Spania, au incercat sa intre in Balcani si s-au impiedicat temporar in bizantini, s-au luptat feroce in Caucaz cu semintia razboinica a khazarilor si au dus jihadul pana in India si Afghanistan. Chiar atat de nesemnificativ vi se pare totul?

   Comparatia cu cruciadele este, va spun drept, halucinanta – cruciadele, replica la sute de ani de campanie sustinuta islamica, sursa si exemplu de diferend crestino-musulman. Daca tendinta asta de a recurge la cruciade in fiecare discutie despre Islam nu ar fi atat de trista, va asigur ca as rade copios. Cat despre fairplay, nu stiu ce fairplay e ala care trece sabia islamica la „toata istoria e violenta”.

   Sexul cu minore este o minciuna

   Nu, nu este, dar daca sunteti musulmana, va inteleg tendinta de a nega, doar este greu sa accepti ca Profetul penetra o fete de sub 10 ani (atunci cand nu era in campanie militara). Daca nu sunteti una care s-a supus, este cel putin curioasa tendinta asta de a spala de pacate profetul Sabiei.

   Nu civilizatia europeana este decadenta,ci europenii care isi tradeaza valorile primordial crestine – au ajuns toti niste fatalai plangaciosi care intr-o confruntare unu-la-unu i-ar sterge papucii unuia cum e Gaddafi

   Dar oare stiti cine este de vina pentru situatia asta? Cei ca dumneavoastra, prietenarii Islamului feroce si primitiv, cei care nu uita cruciadele, dar trec jihadul la „detalii istorice”.

   In lumea musulmana a existat de vreo suta de ani incoace o admiratie mare pentru vest si cu totii au dorit o modernizare si reformare a societatii

   Admiratie? Nici vorba de asa ceva, tot ce au vrut musulmanii a fost sa recupereze intarzierea fata de Vestul pagan.

   Tot de-a lungul acestor ultime doua-trei sute de ani Orientul a interactionat cu puteri coloniale care efectiv s-au jucat cum au vrut pentru a profita de criza de identitate si de putere din Orient – de aceea in detrimentul teoriilor bune – au predominat mai ales scolile propagandistice din modernitate. Miscarea palestiniana a fost initial una nationalista, ba chiar unul din lideri sai proeminenti era crestin

   Mi se pare ridicol sa dai vina pe Occident pentru toate belelele Orientului cand pana la sfarsitul primului razboi mondial, puterea zonei era in Imperiul Otoman. Mai subscrieti si altor teorii stangiste? Nu zic, ma distreaza bau-bau-ul colonialismului occidental, imi place, dar parca Cercul Pelikan de Studii Sociale e in alta parte, aici discutam serios si incercam evitarea ideologiei left-wing.

   Cat despre miscarea „palestiniana”, era cat se poate de araba pana sa scoata teroristul Arafat din palarie cuvantul „palestinian”: daca prin „palestinieni” intelegem cei mai frustrati si incapabili dintre toti arabii, da, sunt de acord cu dumneavoastra, dar daca prin „palestinieni” intelegem un popor, nu avem nici un punct comun.

   Hamas,ca organizatie extremista, a fost initial ajutata serios de statul Israel in mod pervers pentru a avea catre cine sa arate cu degetul

   Israelul a sprijinit Hamas pentru ca initial nu i-a vazut latura politica. A crezut ca ii va tin e in frau pe arabii lui Arafat. Chiar este atat de greu pentru un ron paulian sa traiasca pe aceeasi planeta cu noi si nu pe Palestina, lacrima teroristilor?

   Apogeul a fost sahul Iranului, mare prieten cu occidentalii, dar putred de corupt – asta a catalizat revolutia islamica, initial impotriva sahului ( i.e. Ceausescu ) – insa multi dintre revolutionari sunt la fel de dezamagiti ca si cei din ‘89 de la noi – verdict: revolutie confiscata, coruptia a ramas la putere.

   Revolutia islamica a fost starnita de aducerea Iranului in zona lumii bune si ruperea centrului siit de „traditia” islamica. Acestea au fost marele pacate ale Sahului, nu coruptia, pro-occidentalismul si alte khomeinisme bune de dat pe Al Jazeera. De aia au si admirat-o pana si pederastii anti-occidentali gen Foucalt. Rezultatul revolutiei era previzibil, ca si dezamagirea ulterioara a unei parti dintre revolutionari. Intreaga lume islamica este corupta si primitiva, de ce ar fi fost Iranul khomeinist altfel?

   Cu toate acestea – admiratia pentru Vest continua – la nivel popular – vezi fotbalistii si antrenorii importati cu milioane de dolari la echipele arabe. Daca era altfel – s-ar fi ocupat de curse de camile prin desert,nu de sporturi pagane.

   Hai punem altfel problema: daca membrii Antifa asculta Green Day admira Statele Unite?

   P.S. Mult-injuratii neoconservatori, bietii de ei, chiar si-au pus foarte serios problema aducerii tarilor musulmane in zona democratiei si a civilizatiei. Eu nu am astfel de dileme, ek, sunt perfect constient ca nu am cu cine, asa ca nu imi fac iluzii cu privire la capacitatea ummah de a iesi din groapa in care s-a bagat singura. Ma preocupa mai mult supravietuirea noastra decat problemele si sensibilitatile Islamului. Musulmanii sa stea la ei acasa unde e atat de frumos si bine.

  29. Farfuridi>

   Nu putem respinge musulmanii pe baza ideii ca ar avea o credinta cu un continut care recomanda violenta. Este gresit.

   Nu inteleg de ce nu. Cand Profetul este violent, Coranul este violent, expansiunea este violenta, guvernarea este violenta, societatea este violenta, ce te face sa crezi ca am putea indrazni a considera Islamul ca fiind o ceva (nu o pot numi religie; proiect imperial, ideologie, dar religie nu) ce nu recomanda violenta?

   Candva am crezut in distinctia Islam – islamism, dar pe masura ce am aflat tot mai multe despre trecut, mi s-a spulberat iluzia ca Islamul este doar o religie ca oricare alta. Nu mai beneficiez de un asemenea confort mental. Urmatoarele decenii vor mai scoate si pe altii din relaxare, caci pe masura ce lumea crestina devine tot mai indolenta, Islamul simte tot mai mult gustul de sange. Am senzatia ca ne indreptam spre o re-editare a luptei milenare dintre crestinism si Islam, cu observatia ca intre timp s-au schimbat prea multe pentru a mai fi siguri de victorie. Indiferent de rezultat, diferenta majora dintre trecut si prezent o constituie schimbarea directiei de asalt: nu mai vine din exterior. Nu, dusmanii au patruns deja in cetate si beneficiaza de intelegerea, apararea si colaborarea unei parti insemnate a locuitorilor.

  30. Imperialistu’,

   As face distinctia intre partea esoterica a unei religii si partea ei lumeasca. Ultima, cred, este influentata din plin de toate pacatele lumii: interpretari gresite, utilizari in scopuri politice, neintelegeri, literalism, etc.

   Nu sint un cunoscator in adincime al problemei, am citit doar citeva carti, dintre care cea mai interesanta mi s-a parut: “Istoria filosofiei islamice” a lui Henry Corbin. De asemenea, contactul pe care l-a avut Scrima cu lumea religioasa din orient m-a condus spre ideea ca lucrurile, dincolo de neintelegerile lumesti, se intilnesc sub un cer oarecum comun. Nu sint newage-ist deloc, dimpotriva. Dar cred ca este bine sa fim sceptici cu privire la intelegerile lumesti ale religiei/religiilor.

   Mistica sufita sau Sohravardi, pentru a da doar citeva exemple, mi se par a fi experiente religioase autentice.

   Altfel, sint de aceeasi parte a baricadei ca si tine. Si nu am nici un dubiu cu privire la pericolul reprezentat de islamism. Islamismul nu mai este demult o manifestare religioasa, asta e clar.

  31. Imperialistul

   Spui ca profetul si Coranul sunt violenti?

   Ai citit macar, cat de cat, ceva din Biblie? Ai citit despre pedepsele aplicate de D-zeu “muritorilor” pt ca nu s-au supus religiei crestine? Ai auzit de apocalipsa, de molime, de ploi cu sange si broaste si de invazii cu lacuste?
   Ai citit de starpirea “paganilor”, despre macelarirea tuturor celor care nu se inchina crucii?
   Ai citit de cruciade, de inchizitie, de Sodoma si Gomora, de legea talionului, de amenintarea cu iadul?
   Chiar daca nu ai citit sunt convins ca, macar din auzite, stii despre ce este vorba!

   “Cu o parte din sângele mielului sacrificat trebuia să stropească cei doi stâlpi şi pragul de sus al tocului uşii de la intrarea caselor lor. Când Dumnezeu avea să străbată ţara, el urma să treacă peste casele stropite cu acest sânge. Israeliţii au fost cruţaţi de pedeapsa morţii care a venit peste toţi întâii născuţi egipteni. Dumnezeu a instituit semnul sângelui nu fiindcă El nu ar fi putut distinge altfel pe Israeliţi de Egipteni, ci pentru că El a dorit să-l înveţe pe poporul Său importanţa ascultării şi a răscumpărării prin sânge”

   Nu cred ca este avenit sa discutam despre “violenta Coranului si a lui Allah” si totodata despre “blandetea Bibliei si a lui D-zeu”

   Putem discuta doar despre situatia in care fiecare isi ia din Biblie sau din Coran doar pasajele care-i justifica actiunile.

   Islamismul reprezinta un pericol numai si numai prin felul in care sunt manipulati anumiti oameni de catre conducatorii lor spirituali, nicidecum datorita Coranului sau a lui Allah.

  32. Cand 95% din actele teroriste de pe lumea asta sunt savarsite de adoratorii Profetului, e foarte greu sa spui ca e o simpla coincidenta, cu atat mai mult atunci cand ii asculti vorbind si intelegi motivele pentru care actioneaza astfel.

   Cum definiti terorismul? Trupele stationate in Irak, Afganistan sunt porumbei ai pacii,nu-i asa? Asa este, uitasem. Cand lupti impotriva unor straini care vin si fac legea pe pamanturile tale se cheama ca este tot terorism,nu? Conform Patriot Act – parintii fondatori americani ar intra la categoria teroristi impotriva gloriosului Imperiu Britanic.

   Mi se pare ridicol sa dai vina pe Occident pentru toate belelele Orientului cand pana la sfarsitul primului razboi mondial, puterea zonei era in Imperiul Otoman.

   Asa de puternic era Imperiul Otoman atunci ca peste cativa ani nu mai exista.
   Nu dau vina in totalitate pe acest lucru – comparati insa situatia din Romania dupa intrarea tancurilor sovietice – este corect sa spunem ca romanii sunt niste lepre, bagand sub pres repejor,repejor epurarea masiva a elitelor, Fenomenul Pitesti, anii’ 50, Securitatea, turnatorii si multe altele?

   Israelul a sprijinit Hamas pentru ca initial nu i-a vazut latura politica.

   De ce sunt ucisi copii palestinieni de catre soldatii israelieni.De ce Israel are voie sa detina arme nucleare, iar cei ce spun asta stau 20 de ani in puscarie ( Mordechai Vanunu ) ? Libertatea de expresie,nu? Si de ce Israel are voie, iar Iran nu? Da,sigur ca Israel ( statul) doreste numai binele palestinienilor.

   Revolutia islamica a fost starnita de aducerea Iranului in zona lumii bune si ruperea centrului siit de „traditia” islamica.

   Puteti explica acest lucru si iranienilor din timpul Shahului, ce bine o duceau ei si au dat cu piciorul ‘stabilitatii’ de tip iliescoid. Au stricat ‘linistea’, si erau cu totii niste fundamentalisti, asa cum studentii de la mineriade erau legionari, taranistii si liberalii tipareau bani prin sediile lor etc.

   Mult-injuratii neoconservatori, bietii de ei, chiar si-au pus foarte serios problema aducerii tarilor musulmane in zona democratiei si a civilizatiei.

   Democratia autentica nu a fost niciodata impusa cu forta – aceasta metoda este sovietica si rezultatul ei maxim este democratia de gen Iliescu de ale carei binefaceri inca mai avem parte.Este adevarat ca pretul democratiei si libertatii se castiga prin sange, insa din propria initativa a celor ce o castiga, nu una fabricata in laboratoarele unor ex-trotkisti deghizati in conservatori de bine,cum sunt neo-conservatorii.Daca vroiau sa faca un bine – puteau sa nu-l antreneze pe bin Laden prin Afganistan, sa nu finanteze si sa inchida ochii la extremisti atunci cand le-a fost convenabil sa cumpere petrol de la ei.

   Si da – farfuridi are dreptate cu distinctia dintre islam si islamism. Cred ca aici e cheia. De fapt cel mai bun lucru pentru Islam si musulmani ar fi sa clarifice limitele islamismului. Directie spre care AKP de exemplu a si facut pasi. Primii care ar trebui sa se ridice impotriva ‘legionarismului’ islamic ar trebui sa fie musulmanii in frunte cu teologii lor,ceea ce se si intampla de altfel – dar cu ii pasa? Complexul industrial-militar are nevoie de dusmani, azi sovieticii, maine musulmanii, poimaine se va gasi vreun motiv sa cheltuie cateva sute de miliarde din banul contributorilor americani pe bombardarea Chinei. Vor scapa astfel si de datorii. Cu neo-consevatorismul inainte spre noul secol american, spre o minunata lume noua in care fratii mai mari ca Cheney,Rumsfeld si Bush sa protejeze americanii cu mainile adanc bagate pana la cot in buzunarele lor! Misto,nu?

  33. ek,

   Cum definiti terorismul? Trupele stationate in Irak, Afganistan sunt porumbei ai pacii,nu-i asa? Asa este, uitasem. Cand lupti impotriva unor straini care vin si fac legea pe pamanturile tale se cheama ca este tot terorism,nu?

   ufff.. asta fuse o cugetare grea iesita din strafundurile profunzimilor relativismului zeitgeistului contemporan or smth. like that. fuse si se duse.

   carol,
   pe tine te rog sa imi explici acest reportaj:

   Nu vroiam sa il aduc in discutie acum, dar vad ca insisti in aiuristica. la inceput credeam ca intri aici dintr-un fel de moft burghez, dar acum ma gindesc… oare tu iti intretii cele doua case si 3 masini pe care le detii din ajutor social, de ai atita timp sa aiuresti pe internet?

   deci, explica-mi te rog ce este cu reportajul de mai sus. cine greseste?
   1. cei care au facut reportajul pentru ca sint prea partinitori si “rasisti”
   2. tu care nu stii sau nu vrei sa stii despre ce vorbesti, sau
   3. eu ca am postat clipul
   4. Muma Padurii

  34. ek,

   Eu nu cred ca americanii au nevoie de un dusman si ca asta explica lucrurile. E o simplificare a problemei pe care nu as comenta-o. Lupta impotriva comunismului a avut justificari certe.

   De asemenea, lupta impotriva islamismului.

   Eforturile facute de americani au fost, din punctul meu de vedere, o forma de aparare a unei civilizatii.

   Democratizarea/Modernizarea unui stat nedemocratic poate fi facuta de pe pozitii de forta. Exista literatura stiintifica pe aceasta problema. Modul cum vorbiti despre neo-conservatori este putin neserios… .

   Eu ma opresc aici.

  35. @costin

   In afara de atacurile debile la persoana mea, iti spun sincer ca nu ma intereseaza argumentele voastre de pe youtube.
   Nu pot sa explic nici clipurile in care musulmanii dau foc drapelului american, nu pot nici sa explic de ce americanii arunca in aer cate 3 teroristi si 7 civili in Afganistan sau Irak, nu pot sa explic nici de ce unii copii ii dedica melodii lui Obama cum nu pot sa explic nici filmele lui Moore, nici chefurile trase de Bush cu familia lui Ben Laden, nici discursurile lui Gadafi nici cele ale lui Ahmadinejead. Eu nu judec popoarele dupa niste clipuri luate de pe youtube si nici dupa fanatismul anumitor bloguri.

   Daca tu vii cu asemenea doleante (si argumente) inseamna ca intr-adevar habar n-ai pe ce lume traiesti. Si ca sa-ti dovedesc cat esti de imbecil, iti mai spun o data ca ceea ce am , am datorita oranduirii sociale in care traiesc, nicidecum datorita “ajutorului social”. Dar pt tine este totul prea complicat, nu-i asa? 🙂

   Sper ca am fost destul de clar.

   PS. Se pare ca Obama a reusit sa-si impuna deocamdata reforma sociala (din sanatate) cu toate impotrivirile voastre de “revolutionari de blog” 🙂

  36. parca se iroseste cam mult timp in discutii sterile cu propagandisti hamas alde ek sau cu tovarasii oranduirii ca musiu carol; nu e ca si cand ar fi capabili sa transmita vreo idee noua, vreo critica cu un sambure de realism, ceva care sa intrige; mai sunt si atat de previzibili si nerabdatori in a’si deserta rezervoarele cu injurii.

  37. carol, ca de obicei, m-ai lasat fara cuvinte. nici nu ma mai mir sau ma indispun.
   Eu iti dau un reportaj de la o televiziune germana, tu ma acuzi de youtubism. daca ti-as recomanda o carte m-ai acuza de hirtiism. daca ti-as da sa asculti un intervium m-ai acuza de mp3ism. carol, dragul meu, youtube este o platforma, nimic mai mult. e ca hirtia, pe ea poti asterne timpenii sau nu. nu hirtia este de vina ci cel care tine creionul. imi este imposibil sa inteleg cum nu poti pricepe un lucru atit de simplu.

   inteleg ca pina la urma tu nu incerci sa iti explici nimic din ce se intimpla in jurul tau, dar in nici un fel. reportajul de mai sus nu te-a interesat, nu stii de ce x face fapta y, tu nu judeci popoare dupa “clipuri luate de pe youtube”, inregistrari de la o televiziune germana, ma repet eu in gol.
   tu nu judeci, tu nu stii, tu nu iti explici. tu traiesti ca sa platesti intretinerea si sa cumperi morcovi, pentru a rezolva adevaratele probleme ale vietii. ce nu inteleg eu este ce anume mai cauti aici. la inceput credeam ca glumesti, dar nu, acum cred ca este pur si simplu peste puterile tale.

  38. @euNuke:

   multumesc pentru contrargument: deci eu sunt propagandist hamas.
   foarte inteligent.

   in rest pentru Emil,Vlad,Imperialistu’ si ceilalti care au urmarit dezbaterea – veti observa ca nu am respins absolut toate argumentele – nu sunt de acord nici cu Hamas,nici cu Ahmadinejad – dar sunt de parere ca este nevoie de o judecata corecta, alfel raul invinge – justitiarii devin la fel de rai cu cei ‘judecati’ folosind aceleasi mijloace perverse – puterea corupe. cred ca nu puteti nega influenta complexului industrial-militar american de a exagera sau crea conflicte artificiale care sa justifice o politica interna de ‘control’ al populatiei prin limitarile drepturilor civile constitutionale.iar pe de alta parte sa se cheltuie fonduri publice gigantice pe arme si altele conexe: masini etc. – tot ce are nevoie o armata pentru a crea,mentine si spori averi fabuloase. in ciuda ‘victimelor colaterale’.
   solutia pasnica este comertul, afacerile comune etc. civilizatia europeana nu are nevoie de arme decat pentru a se apara, nu pentru a deveni un imperiu al raului si a ucide oameni nevinovati in toate colturile globului. daca ar ramane fideli propriilor principii – s-ar produce procesul naturald e democratizare – toti cetatenii lumii se bulucesc la universitatile euro-atlantice, vor sa traiasca in patria libertatii si se intorc in propriile tari cu alte idei: de la capsunari pana la intelectuali.
   Va multumesc pentru atentie si va rog sa imi iertati eventualele exprimari excesive.

  39. @costin

   Nu are importanta cine publica clipul. Relevant e doar clipul in sine.
   Pe cine reprezinta acel clip? Doua femei cu baticul peste ochi reprezinta intreg orientul?
   Salbaticul ala care taie capul unui soldat american reprezinta miliardele de musulmani?
   Cei cativa soldati americani care-au chinuit ani de zile, cvateva zeci de prizonieri musulmani, in Guantanamo, reprezinta intr-adevar poporul american?

   La asta trebuie sa te gandesti, nu sa te limitezi la un grup restrans de pe blog sau din familie care-ti impartaseste ideile!
   Ti-am mai spus ca daca ar fi sa ma intereseze doar contrazicerea voastra, asa din ambitie, as putea sa gasesc la fiecare blog anti-Obama cate zece in favoarea lui.
   La ce bun?
   Se ajunge, ca aici, la niste contre exclusiv personale, nicidecum la un dialog care sa reprezinte obiectiv anumite pareri.

   Faptul ca v-ati adunat aici cativa indivizi care sunteti impotriva lui Obama sau a UE nu are absolut nicio influenta in societate.. va faceti norma si gata, mergeti linistiti la culcare. “ah, ce i-am tras-o iar lui Obama”. Maine ma mai uit pe youtube si-i mai trag una!

  40. se pare ca cei 2 impricinati pusi pe galceava sunt in post, sunt fascinat de promptitudinea replicilor si de pasiunea lor pentru dialogul civilizat. Bravo mai tovarasi! 🙂 e bine ca va tinem ocupati, este?

  41. carol,
   spui ca “Se ajunge, ca aici, la niste contre exclusiv personale, nicidecum la un dialog care sa reprezinte obiectiv anumite pareri.” Nu inteleg la ce pareri exprimate obiectiv te referi pentru ca singura ta parere despre toate lucrurile discutate aici este ca nu ai nici o insemnatate. ei bine, eu cred diferit. lucrurile au insemnatate, toate. toate inseamna ceva, mai mult sau mai putin relevant. iar sb disctuate aici sint acelea pe care le consideram noi foarte relevante. altfel nu le-am discuta. “influenta in societate” este, pentru mine cel putin, secundara. Este importanta, nu ma intelege gresit, dar secundara. mai important este pentru mine sa inteleg ce se intimpla.

  42. Carol M-aţi Plictisit Nu Am Răbdare Să Citesc Îşi Face Două Mandate Şi Gata Tu Nu Prea Intelegi Mai Nimic Din Ce Se Discuta Aici Punct   …revine in forta

  43. Lunetistul care a terorizat SUA, executat azi

   John Allen Muhammad, cunoscut în toată lumea drept “lunetistul din Washington”, după ce a ucis la întâmplare 10 oameni în trei săptămâni şi a semănat panică în capitala federală americană, executat astăzi, la şapte ani de la incidentele sângeroase.

   “Virginia va executa un bărbat bolnav psihic care suferă de sindromul Războiului din Golf”, spun avocaţii săi.

   Bărbaţi, femei, copii, negrii, albi, nimeni nu a scăpat de lunetist.

   Format în armata americană, priceput la tir, John Allen Muhammad a participat la Războiul din Golf.

   Asta pe cine-a mai reprezentat? E american, fost soldat in Golf…ce sa-i punem in cârca?.
   A fost un terorist? A fost un fanatic religios?
   Sau a fosat un simplu om care a luat-o razna?

   Ma gandesc ca precis aveti ceva pe youtube care sa demonstreze ca respectivul a actionat in numele lui Allah!

   Pt unii e vb de un musulman, pt altii e vb de un american….pt mine e vb de un simplu om cu probleme psihice.

  44. Uite Carol, deoarece vad ca esti intr-un moment in care pui intrebari tendentioase, o sa-ti raspund nu in termenii tai, ci asa cum cred ca ar trebui: Justitia si-a spus cuvantul in acest caz, punct.
   Iata ce a declarat Judecatorul Donald W.Lemons:

   “With calculation, extensive planning, premeditation and ruthless disregard for life, Muhammad carried out his cruel scheme of terror.”

   Poate nu ai incredere in X,Y,Z, Francesco sau mai stiu eu cine de aici, dar poate vrei sa intelegi cuvintele unui judecator care a vazut multe in cariera.

   Uite un link catre o sumarizare a cazului lunetistului de pe Beltway.

  45. @Francesco

   Un judecator nu are voie sa dea verdicte in functie de “am vazut multe la viata mea”.

   Faptele sunt fapte si gata. Un terorist nu e niciodata pedepsit pt religia sa ci pt actiunile sale.

   Nu stiu, am impresia ca discut aici cu niste incuiati care habar n-au ce-nseamna o democratie.

  46. @francesco

   Eu cunosc personal o multime de musulmani. Mananc in restaurantele lor, sunt invitat la petrecerile lor, unii imi sunt colegi, altii imi sunt prieteni apropiati, ii vizitez si ma viziteaza si n-am avut niciodata controverse penibile pe fond religios. Allah al lor e bun, Dzeul meu e si mai bun, dar mereu am incheiat discutiile zambind si apropiindu-ne tot mai tare.
   Ei nu ma acuza ca tiganul roman Maylat a violat si omorat o femeie in Italia, eu nu-i acuz ca Hun el Bassr a decapitat un jurnalist englez.

   Stim sa ne delimitam de astfel de clisee si ne intelegem perfect. La o adica, intr-o situatie critica de viata sau moarte n-as ezita sa apelez la ei si sunt convins ca ar face absolut tot ce le sta in putere ca sa ma ajute.

   De ce-ar fi altfel in alta parte?

  47. Carol, nu despre prietenii tai vorbeam, stai linistit.
   P.S. m-am abtinut mult, dar eu sincer cred, sincer, nu vreau sa jignesc, sa ranesc, sa batjocoresc… cred ca esti un om prost. mai multe nu iti pot explica pentru ca nu poti intelege. nimic nu ajunge la tine. ma crezi sau nu, nu e problema mea. uite, astazi ai reusit sa dai impresia asta unui om (mai multora, daca ma gindesc mai bine). te faci de rusine Carol, toata lumea ride de tine aici. Inceteaza.

   (acum emil o sa se supere pe mine)

  48. Carol, judecatorul nu a dat un verdict in functie de ce a vazut in viata sa, a hotarat ceva in functie de faptele si de declaratiile inculpatului si ale martorilor. Muhammad a fost gasit vinovat de un JURIU, iar judecatorul a aplicat legea.

   Costin, nu este cazul sa-i spui asa desi ultima sa alintare a fost ca are de-a face cu niste “incuiati”.

  49. Chiar daca nu ma mai tolerezi – presupun ca mi-ai adresat acel apelativ jignitor – eu te mai tolerez.
   Judecatorul Lemons face parte din Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite unde s-a judecat apelul lui Muhammad.

  50. 54 a fost pentru tine Carol. Cred ca ai observat ca nu ti-am adresat niciun cuvant jignitor – asta ca sa fim onesti unul cu celalalt – dar cand ai de spus ceva cuiva, fa-o direct, nu arunca sageti, dupa care sa le pui etichete. Cand Costin te-a pus la punct – un pic prea tare, ce-i drept – ai scos comentariul 53, care nu este prea viteaz, ba dimpotriva.

   Ai reusit sa deturnezi putin sensul acestui topic propus de Vlad, dar asta nu este de lauda. Nu am o confruntare cu tine ca persoana, eu discut idei, dar tu esti venit aici sa jignesti in momentul in care ti se pare ca ai gasit un punct slab. Pentru asta nu am de ce sa te felicit.

  51. pentru cei care se intreaba cati musulmani am cunoscut, tin sa precizez urmatoarele:

   am fost ca backpacker in: Maroc, Egipt, Palestina (si restul Israelului). Am cunoscut musulmani in diverse contexte, am dormit in casele lor, am servit alaturi de ei masa, cate un ceai de menta (foarte folosit in Maroc), sau o cafea in Egipt. In zona Palestiniana am trecut printre kalasnikov-urile lor, pentru a ma putea inchina locului de nastere al lui Hristos in Betlehem. Ne-am adresat unii altora, ei ca localnici, eu ca vizitator, ocheade, zambete, vorbe sau grimase, functie de situatie. V-ar surprinde foarte tare sa va spun ca sunt oameni cu bune si rele? Ca unii sunt mai ok decat altii? Nu m-am intors dintre ei demonizandu-i. Sunt oameni mai degraba care merita compasiune, cei mai multi, pentru ca au avut nenorocul sa se nasca intr-o ideologie pur si simplu demonica, deliranta, rod al unui lunatic. Dar oricata compasiune le-as oferi, daca un astfel de exponent al islamului o tine pe a lui chiar si dupa ce a trecut prin civilizatia occidentala si a urmat o facultate europeana sau americana… inseamna ca e o cauza APROAPE pierduta, iar datoria mea de exponent al culturii si civilizatiei europene (ebraico-elino-crestine) este de a-i contrapune mostenirea mea spirituala si intelectuala, crezul meu in ceea ce confera demnitate umana individului(in definitiv in libertate, drepturile omului si libera exprimare)

   Amintirile sunt cam de toate felurile, de la dezgustatoare pana la placute. Cea mai apasatoare e impresia ramasa de oameni duplicitari (taqyia la ea acasa) fata de europeni, deci greu sa inchegi o prietenie sincera. apoi, mizeria aproape suverana printre ei. Am fost ca backpacker tocmai pentru a lua contact cu modul lor de viata. Nu m-am dus ca turist cu bilet platit prin agentie de turism. Trist, dar adevarat: sunt inca in evul mediu buna parte din locurile acestea. In Medina din Fes(Maroc) iti muta nasul mizeria. Fara ghid localnic te-ai fi ratacit pe miile (in jur de 3 mii, parca)de stradute foarte inguste. Atat de inguste incat incapeau doar magarusii cu saci pentru a colecta gunoiul de peste zi, pe care il aruncau in strada. Ghizii erau adolecenti care mai faceau astfel un ban de buzunar. Ar fi multe de spus, dar va fi timp pentru toate.

  52. Azi am primit peste 40 de mail-uri doar pentru acest articol. Le-as fi citit bucuros pe toate daca mi-ar fi permis timpul si MAI ALES, daca ar fi fost on-topic si ceva mai decente. Prin urmare mi-am amanat bucuros lectura asta.
   Daca ar fi fost dupa mine, as fi sters toate off-topic-urile, pentru ca patruped merita o abordare profesionista. Exista o mana de oameni aici datorita carora este posibil acest ”proiect” de dezbatere on-line. Putina decenta pentru ”igiena” interna a site-ului nu ar strica.

   @CAROL,
   oricat i-ai persifla pe cei de aici, Costin, Francesco, Imerialistul (poate si Emil), dar cu ei am vazut fugitiv ultimele clinch-uri, sa stii ca mesajele tale au aparut DATORITA lor. Repet, daca ar fi fost dupa mine, ai fi emis DOAR in eter, nu si in casele altora.

   In fine, inchei prin a va cere sa nu va mirati daca din partea mea nu veti primi raspuns la toate divagatiile. Poate dupa ce voi termina toate traducerile, pe care mi le-am propus.

  53. @ek

   va provoc sa imi aduceti citate din Coran care instiga la violente asupra ne-musulmanilor ( cu exceptia cazului de legitima auto-aparare, care principiu dealtfel este de intalnit si la celelate mari religii ).”

   Cu cea mai mare placere; doar citeva quote alese la intimplare:

   Bukhari:V4B52N220 “Allah’s Apostle said, ‘I have been made victorious with terror.'”
   Qur’an:8:12 “I shall terrorize the infidels. So wound their bodies and incapacitate them because they oppose Allah and His Apostle.”
   Qur’an:8:57 “If you gain mastery over them in battle, inflict such a defeat as would terrorize them, so that they would learn a lesson and be warned.”
   Ishaq:326 “If you come upon them, deal so forcibly as to terrify those who would follow, that they may be warned. Make a severe example of them by terrorizing Allah’s enemies.”
   Qur’an:8:67 “It is not fitting for any prophet to have prisoners until he has made a great slaughter in the land.”
   Ishaq:588 “When the Apostle descends on your land none of your people will be left when he leaves.”
   Tabari IX:42 “We have been dealt a situation from which there is no escape. You have seen what Muhammad has done. Arabs have submitted to him and we do not have the strength to fight. You know that no herd is safe from him. And no one even dares go outside for fear of being terrorized.”
   Ishaq:326 “Allah said, ‘No Prophet before Muhammad took booty from his enemy nor prisoners for ransom.’ Muhammad said, ‘I was made victorious with terror. The earth was made a place for me to clean. I was given the most powerful words. Booty was made lawful for me. I was given the power to intercede. These five privileges were awarded to no prophet before me.'”
   Ishaq:327 “Allah said, ‘A prophet must slaughter before collecting captives. A slaughtered enemy is driven from the land. Muhammad, you craved the desires of this world, its goods and the ransom captives would bring. But Allah desires killing them to manifest the religion.'”
   Qur’an:7:3 “Little do you remember My warning. How many towns have We destroyed as a raid by night? Our punishment took them suddenly while they slept for their afternoon rest. Our terror came to them; Our punishment overtook them.”
   Ishaq:510 “When the Apostle looked down on Khaybar he told his Companions, ‘O Allah, Lord of the Devils and what into terror they throw, and Lord of the winds and what they winnow, we ask Thee for the booty of this town and its people. Forward in the name of Allah.’ He used to say this of every town he raided.”
   Bukhari:V5B59N512 “The Prophet offered the Fajr Prayer [Prayer of Fear] near Khaybar when it was still dark. He said, ‘Allahu-Akbar!’ [Allah is Greatest] Khaybar is destroyed, for whenever we approach a hostile nation to fight, then evil will be the morning for those who have been warned.’ Then the inhabitants came out running on their roads. The Prophet had their men killed; their children and woman were taken as captives.”
   Bukhari:V9B87N127 “The Prophet said, ‘I have been given the keys of eloquent speech and given victory with terror.'”
   Ishaq:517 “Khaybar was stormed by the Apostle’s squadron, fully armed, powerful and strong. It brought certain humiliation with Muslim men in its midst. We attacked and they met their doom. Muhammad conquered the Jews in fighting that day as they opened their eyes to our dust.”
   Tabari VIII:116
   Ishaq:511 “So Muhammad began seizing their herds and their property bit by bit. He conquered home by home. The Messenger took some people captive, including Safiyah and her two cousins. The Prophet chose Safiyah for himself.”
   Bukhari:V5B59N512 “The Prophet had their men killed, their children and woman taken captive.”
   Tabari VIII:129 “After the Messenger had finished with the Khaybar Jews, Allah cast terror into the hearts of the Jews in Fadak when they received news of what Allah had brought upon Khaybar. Fadak became the exclusive property of Allah’s Messenger.”
   Tabari VIII:133 “The raiding party went to Tha’labah. One of Muhammad’s slaves, said, ‘Prophet, I know where Tha’labah can be taken by surprise.’ So Muhammad sent him with 130 men. They raided the town and drove off camels and sheep, bringing them back to Medina.”
   Tabari VIII:138 “Muhammad carried arms, helmets, and spears. He led a hundred horses, appointing Bahir to be in charge of the weapons and Maslamah to be in charge of the horses. When the Quraysh received word of this, it frightened them.”
   Qur’an:33:26 “Allah made the Jews leave their homes by terrorizing them so that you killed some and made many captive. And He made you inherit their lands, their homes, and their wealth. He gave you a country you had not traversed before.”
   Qur’an:59:2 “It was Allah who drove the [Jewish] People of the Book from their homes and into exile. They refused to believe and imagined that their strongholds would protect them against Allah. But Allah came at them from where they did not suspect, and filled their hearts with terror. Their homes were destroyed. So learn a lesson, O men who have eyes. This is My warning…they shall taste the torment of Fire.”
   Qur’an:33:60 “Truly, if the Hypocrites stir up sedition, if the agitators in the City do not desist, We shall urge you to go against them and set you over them. Then they will not be able to stay as your neighbors for any length of time. They shall have a curse on them. Whenever they are found, they shall be seized and slain without mercy – a fierce slaughter – murdered, a horrible murdering.”
   Tabari VIII:143 “In this year a twenty-four man raiding party led by Shuja went to the Banu Amir. He launched a raid on them and took camels and sheep. The shares of booty came to fifteen camels for each man. Also a raid led by Amr went to Dhat. He set out with fifteen men. He encountered a large force whom he summoned to Islam. They refused to respond so he killed all of them.”
   Bukhari:V4B52N256 “The Prophet passed by and was asked whether it was permissible to attack infidels at night with the probability of exposing their women and children to danger. The Prophet replied, ‘Their women and children are from them.'”
   Tabari IX:20 “The captives of Hunayn, along with their possessions, were brought to the Messenger. He ordered that their captives, animals, and their possessions be taken to Ji’ranah and held there in custody.”
   Ishaq:576 “Allah and His servant overwhelmed every coward. Allah honored us and made our religion victorious. We were glorified and destroyed them all. Allah humiliated them in the worship of Satan. By what our Apostle recites from the Book and by our swift horses, I liked the punishment the infidels received. Killing them was sweeter than drink. We galloped among them panting for the spoil. With our loud-voiced army, the Apostle’s squadron advanced into the fray.”
   Ishaq:580 “Our strong warriors obey his orders to the letter. By us Allah’s religion is undeniably strong. You would think when our horses gallop with bits in their mouths that the sounds of demons are among them. The day we trod down the unbelievers there was no deviation or turning from the Apostle’s order. During the battle the people heard our exhortations to fight and the smashing of skulls by swords that sent heads flying. We severed necks with a warrior’s blow. Often we have left the slain cut to pieces and a widow crying alas over her mutilated husband. ‘Tis Allah, not man we seek to please.”
   Tabari IX:122 “Muhammad sent Uyaynah to raid The Banu Anbar. They killed some people and took others captive. Asma was one of the women taken prisoner.”
   Tabari IX:123 “Muhammad sent an expedition to Ghalib and to the land of the Banu Murrah. The raid on Amr and Abi was sent to the valley of Idam. Another by Aslami was sent to Ghabah. And Abd al-Rahman was ordered by the Messenger to lead an army to the seashore.”
   Tabari IX:69 “He who believes in Allah and His Messenger has protected his life and possessions from us. As for those who disbelieve, we will fight them forever in the Cause of Allah. Killing them is a small matter to us.”
   Bukhari:V5B59N516 “When Allah’s Apostle fought or raided people we raised our voices saying, ‘Allahu-Akbar! Allahu-Akbar! None has the right to be worshipped but Allah.'”
   Tabari VII:10 “In Ramadhan, seven months after the Hijrah, Muhammad entrusted a white war banner to Hamzah with the command of thirty Emigrants. Their aim was to intercept a Quraysh caravan.”
   Ishaq:281 “The Raid on Waddan was the first Maghazi [invasion]. The Expedition of Harith was second. They encountered a large number of Quraysh in the Hijaz. Abu Bakr composed a poem about the raid: ‘When we called them to the truth they turned their backs and howled like bitches. Allah’s punishment on them will not tarry. I swear by the Lord of Camels [Allah?] that I am no perjurer. A valiant band will descend upon the Quraysh which will leave women husbandless. It will leave men dead, with vultures wheeling round. It will not spare the infidels.'”
   Ishaq:285 “Then the Apostle went raiding in the month of Rabi u’l-Awwal making for the Quraysh. Then he raided the Quraysh by way of Dinar.”
   Tabari VII:11 “In this year the Messenger entrusted to Sa’d a white war banner for the expedition to Kharrar. Sa’d said, ‘I set out on foot at the head of twenty men. We used to lie hidden by day and march at night, until we reached Kharrar on the fifth morning. The caravan had arrived in town a day before. There were sixty men with it.”
   Tabari VII:11 “The Messenger of Allah went out on a raid as far as Waddan, searching for Quraysh.”
   Tabari VII:15 “Expeditions Led by Allah’s Messenger: In this year, according to all Sira writers, the Messenger personally led the Ghazwa of Alwa. [A Ghazwa is an Islamic Invasion in Allah’s Cause consisting of an army unit led by the Prophet himself.] He left Sa’d in command of Medina. On this raid his banner was carried by Hamzah. He stayed out for fifteen days and then returned to Medina. The Messenger went on a Ghazwa at the head of two hundred of his companions in October, 623 and reached Buwat. His intention was to intercept a Quraysh caravan with a hundred men and twenty-five hundred camels.”
   Ishaq:286 “Meanwhile the Apostle sent Sa’d on the raid of Abu Waqqas. The Prophet only stayed a few nights in Medina before raiding Ushayra and then Kurz.”
   Bukhari:V5B57N51 “The Apostle said, ‘Tomorrow I will give the flag to a man whose leadership Allah will use to grant a Muslim victory.”
   Bukhari:V5B59N569 “I fought in seven Ghazwat battles along with the Prophet and fought in nine Maghazi raids in armies dispatched by the Prophet.”
   Bukhari:V5B57N74 “I heard Sa’d saying, ‘I was the first Arab to shoot an arrow in Allah’s Cause.'”
   Bukhari:V5B59N401 “Allah’s Wrath became severe on anyone the Prophet killed in Allah’s Cause.”
   Bukhari:V5B59N456 “Muhammad led the Fear Prayer [Allahu Akbar!] with one batch of his army while the other (batch) faced the enemy.”
   Bukhari:V5B59N440 “Allah’s Apostle used to say, ‘None has the right to be worshipped except Allah Alone because He honored His Warriors and made His Messenger victorious. He defeated the clans; so there is nothing left.'”
   Ishaq:287 “The Muslim raiders consulted one another concerning them. One of the Muslims said, ‘By Allah, if we leave these people alone, they will get into the sacred territory and will be safely out of our reach. If we kill them we will have killed in the sacred month.'”
   Tabari VII:19 “They hesitated and were afraid to advance, but then they plucked up courage and agreed to kill as many as they could and to seize what they had with them. Waqid shot an arrow at Amr and killed him. Uthman and al-Hakam surrendered. Then Waqid and his companions took the caravan and the captives back to Allah’s Apostle in Medina. This was the first booty taken by the Companions of Muhammad.”
   Ishaq:289 “Our lances drank of Amr’s blood and lit the flame of war.”
   Tabari VII:20
   Ishaq:287 “Abd Allah told his Companions, ‘A fifth of the booty we have taken belongs to the Apostle.’ This was before Allah made surrendering a fifth of the booty taken a requirement.”
   Tabari VII:20
   Ishaq:288 “The Quraysh said, ‘Muhammad and his Companions have violated the sacred month, shed blood, seized property, and taken men captive.’ The polytheists spread lying slander concerning him, saying, ‘Muhammad claims that he is following obedience to Allah, yet he is the first to violate the holy month and to kill our people.'”
   Ishaq:288 “When the Qur’an:passage concerning this matter was revealed, and Allah relieved Muslims from their fear and anxiety, Muhammad took possession of the caravan and prisoners. The Quraysh sent him a ransom and the Prophet released the prisoners on payment. When the Qur’an:authorization came down to Muhammad, Abd Allah and his Companions were relieved and they became anxious for an additional reward. They said, ‘Will this raid be counted as part of the reward promised to Muslim combatants?’ So Allah sent down this Qur’an: ‘Those who believe and have fought in Allah’s Cause may receive Allah’s mercy.’ Allah made the booty permissible. He divided the loot, awarding four-fifths to the men He had allowed to take it. He gave one-fifth to His Apostle.”
   Ishaq:288 “Allah divided the booty stolen from the first caravan after he made spoils permissible. He gave four-fifths to those He had allowed to take it and one-fifth to His Apostle.”
   Tabari VII:29
   Ishaq:289 “The Apostle heard that Abu Sufyan [a Meccan merchant] was coming from Syria with a large caravan containing their money and their merchandise. He was accompanied by only thirty men.”
   Ishaq:289 “Muhammad summoned the Muslims and said, ‘This is the Quraysh caravan containing their property. Go out and attack it. Perhaps Allah will give it to us as prey.”
   Tabari VII:29 “Abu Sufyan and the horsemen of the Quraysh were returning from Syria following the coastal road. When Allah’s Apostle heard about them he called his companions together and told them of the wealth they had with them and the fewness of their numbers. The Muslims set out with no other object than Sufyan and the men with him. They did not think that this raid would be anything other than easy booty.”
   Bukhari:V5B59N702 “Allah did not admonish anyone who had not participated in the Ghazwa [raid] of Badr, for in fact, Allah’s Apostle had only gone out in search of the Quraysh caravan so that he could rob it. But Allah arranged for the Muslims and their enemy to meet by surprise. I was at the Aqaba pledge with Allah’s Apostle when we gave our lives in submission, but the Badr battle is more popular amongst the people. I was never stronger or wealthier than I was when I followed the Prophet on a Ghazwa.'”
   Tabari VII:29 “They did not suppose that there would be a great battle. Concerning this Allah revealed a Qur’an: Qur’an:8:7 ‘Behold! Allah promised you that one of the two parties would be yours. You wished for the unarmed one, but Allah willed to justify His truth according to His words and to cut off the roots of the unbelievers [wipe them out to the last].'”
   Tabari VII:29 “When Abu Sufyan heard that Muhammad’s Companions were on their way to intercept his caravan, he sent a message to the Quraysh. ‘Muhammad is going to attack our caravan, so protect your merchandise.’ When the Quraysh heard this, the people of Mecca hastened to defend their property and protect their men as they were told Muhammad was lying in wait for them.”
   Ishaq:290 “Some Meccans got up to circumambulate the Ka’aba…. Sitting around the mosque, they wondered why they had allowed this evil rascal to attack their men.”
   Ishaq:292 “Setting out in Ramadhan, Muhammad was preceded by two black flags. His companions had seventy camels.”
   Tabari VII:38 “I have been informed by authorities that Muhammad set out on 3 Ramadhan at the head of 310 of his companions. The war banner of the Messenger was carried by Ali. The banner of the Ansar was carried by Sa’d.”
   Ishaq:293
   Tabari VII:30 “The prophet marched forward and spent the night near Badr with his Companions. While the Prophet was standing in prayer [asking Allah to help him steal] some Quraysh water-carriers came to the well. Among these was a black slave. Muhammad’s men seized him and brought him to the Messenger’s bivouac. They ordered him to salute Allah’s Apostle. Then they questioned him about Abu Sufyan. When the slave began to tell them about the protecting force, it was unwelcome news, for the only object of their raid was the caravan.”
   Tabari VII:30 “Meanwhile the Prophet was praying, bowing and prostrating himself, and also seeing and hearing the treatment of the slave. They beat him severely and continued to interrogate him but they found that he had no knowledge of what they were looking for.”
   Ishaq:294 “The Apostle was afraid the Ansar would not feel obliged to help him fight without the enemy being the aggressor and attacking in Medina. Sa’d said, ‘We hear and obey. We are experienced in war, trustworthy in combat. Allah will let us show you something that will bring you joy. The Apostle was delighted at Sa’d’s words which greatly encouraged him. Muhammad shouted, ‘It is as if I see the enemy lying prostrate.'”
   Tabari VII:32 “When the Quraysh advanced, Muhammad threw dust in the direction of their faces, and Allah put them to flight…. The Meccan [merchant] force and the Prophet’s [pirates] met and Allah gave victory to His Messenger, shamed the unbelievers, and satisfied the Muslims’ thirst for revenge.”
   Ishaq:297 “When the Apostle saw them he cried, ‘Allah, they called me a liar. Destroy them this morning.'”
   Bukhari:V5B59N330
   Ishaq:300 “Here is Gabriel holding the rein of a horse and leading the charge. He is equipped with his weapons and ready for the battle. There is dust upon his front teeth.”
   Bukhari:V5B59N327 “Gabriel came to the Prophet and said, ‘How do you view the warriors of Badr?’ The Prophet said, ‘I see the fighters as the best Muslims.’ On that, Gabriel said, ‘And so are the Angels who are participating in the Badr battle.'”
   Tabari VII:55 “Mihaja, the mawla [slave] of Umar [the future Caliph] was struck by an arrow and killed. He was the first Muslim to die.”
   Tabari VII:55 “Allah’s Messenger went out to his men and incited them to fight. He promised, ‘Every man may keep all the booty he takes.’ Then Muhammad said, ‘By Allah, if any man fights today and is killed fighting aggressively, going forward and not retreating, Allah will cause him to enter Paradise.’ Umayr, who was holding some dates in his hand and eating them, said, ‘Fine, fine. This is excellent! Nothing stands between me and my entering Paradise except to be killed by these people!’ He threw down the dates, seized his sword, and fought until he was slain.”
   Tabari VII:56 “‘Messenger of Allah, what makes the Lord laugh with joy at his servant?’ He replied, ‘When he plunges his hand into the midst of an enemy without armor.’ So Auf took off the coat of mail he was wearing and threw it away. Then he took his sword and fought the enemy until he was killed.”
   Ishaq:301 “Muhammad picked up a handful of pebbles and faced the Quraysh. He shouted, ‘May their faces be deformed!’ He threw the pebbles at them and ordered his companions to attack. The foe was routed. Allah killed Quraysh chiefs and caused many of their nobles to be taken captive. While the Muslims were taking prisoners, the Messenger was in his hut.”
   Bukhari:V5B59N290 “The Prophet said, ‘The believers who failed to join the Ghazwa of Badr and those who took part in it are not equal in reward.”
   Bukhari:V5B59N333 “Az-Zubair said, ‘I attacked him with my spear and pierced his eye. I put my foot over his body to pull the weapon out, but even then I had to use great force. Later on Allah’s Apostle asked me for that spear and I gave it to him.'”
   Ishaq:301 “As the Muslims were laying their hands on as many prisoners as they could catch, the Prophet, saw disapproval in the face of Sa’d. He said, ‘Why are you upset by the taking of captives?’ Sa’d replied, ‘This was the first defeat inflicted by Allah on the infidels. Slaughtering the prisoners would have been more pleasing to me than sparing them.'”
   Tabari VII:59 “On the day of Badr I passed Umayyah as he was standing with his son Ali, holding his hand. I had with me some coats of mail which I had taken as plunder. Umayyah said, ‘Abd al-Ilah, would you like to take me as a prisoner? I will be more valuable to you as a captive to be ransomed than the coats of mail that you are carrying.’ I said, ‘Yes. Come here then.’ I flung away the armor and bound Umayyah and his son Ali, taking them with me. Muslims encircled us. Then they restrained us physically. One of the Muslims drew his sword and struck Ali in the leg, severing it so that he fell down. Umayyah gave a scream the like of which I have never heard. I said, ‘Save yourself, for there is no escape for your son. By Allah, I cannot save him from these men.’ Then the Muslims hacked Ali to pieces. Abd al-Rahman used to say, ‘May Allah have mercy on Bial [a slave turned Muslim marauder]! I lost my coats of mail, and he deprived me of my captives.'”
   Bukhari:V5B59N297 “The Prophet faced the Ka’aba and invoked evil on the Quraysh people.”
   Bukhari: V5B59N397 “Allah’s Apostle raised his head after bowing the first Rak’a of the morning prayer. He said, ‘O Allah! Curse so-and-so and so-and-so.’ After he had invoked evil upon them, Allah revealed: ‘Your Lord will send thousands of angels riding upon chargers sweeping down as a form of good tidings to reassure you that victory comes from Him. He will cut off parts of the unbelievers, overthrow them, and turn them back in frustration. For Allah is forgiving and kind.'”
   Ishaq:303 “A cousin and I mounted a hill from which we could overlook Badr and see who would be defeated, so that we could join in the plundering afterwards. I was pursuing one of the Meccan polytheists in order to smite him, when his head suddenly fell off before my sword touched him. Then I knew that someone other than I had killed him.”
   Tabari VII:61 “When the Prophet had finished with his enemy, he gave orders that Abu Jahl should be found among the dead. He said, ‘O Allah, do not let him escape!’ The first man who encountered Abu Jahl yelled out and I made him my mark. When he was within my reach, I attacked him and struck him a blow which severed his foot and half his leg. By Allah, when it flew off I could only compare it to a date-stone which flies out of a crusher when it is struck. Then his son hit me on the shoulder and cut off my arm. It dangled at my side from a piece of skin. The fighting prevented me from reaching him after that. I fought the whole day, dragging my arm behind me. When it began to hurt me, I put my foot on it and stood until I pulled it off.'”
   Ishaq:304 “Abd Allah bin Mas’ud said, ‘I found Abu Jahl in the throws of death. I put my foot on his neck because he had grabbed me once at Mecca and had hurt me. Then I said, Has Allah disgraced you and put you to shame, O enemy of Allah?’ ‘In what way has he disgraced me?’ he asked. ‘Am I anything more important than a man whom you have killed?'”
   Bukhari:V5B59N298 “Abu Jahl said, ‘You should not be proud that you have killed me.'”
   Ishaq:304
   Tabari VII:62 “I cut off Abu Jahl’s head and brought it to the Messenger. ‘O Allah’s Prophet, this is the head of the enemy of Allah.’ Muhammad said, ‘Praise be to Allah.'”
   Ishaq:305 “Ukkasha fought until he broke his sword. He came to the Apostle who gave him a wooden cudgel telling him to fight with that. He brandished it and it became a brilliant weapon. Allah gave him victory while he wielded it. He took that weapon with him to every raid he fought with Allah’s Apostle until he was killed in the rebellion. These were his dying words: ‘What do you think about when you kill people? Are these not men just because they are not Muslims?'”
   Ishaq:315 “It was so criminal, men could hardly imagine it. Muhammad was ennobled because of the bloody fighting. I swear we shall never lack soldiers, nor army leaders. Driving before us infidels until we subdue them with a halter above their noses and a branding iron. We will drive them to the ends of the earth. We will pursue them on horse and on foot. We will never deviate from fighting in our cause. We will bring upon the infidels the fate of the Ad and Jurhum. Any people that disobey Muhammad will pay for it. If you do not surrender to Islam, then you will live to regret it. You will be shamed in Hell, forced to wear a garment of molten pitch forever!”
   Ishaq:310 “A Meccan said, ‘As soon as we were confronted by the raiding party, we turned our backs and they started killing and capturing us at their pleasure. Some of our men turned tail humiliated. Allah smote some of us with pustules from which we died.'”
   Ishaq:311 “When the Quraysh began to bewail their dead, consumed in sorrow, one said, ‘Do not do this for Muhammad and his companions will rejoice over our misfortune.'”
   Ishaq:340 “Surely Badr was one of the world’s great wonders. The roads to death are plain to see. Disobedience causes a people to perish. They became death’s pawns. We had sought their caravan, nothing else. But they came to us and there was no way out. So we thrust our shafts and swung our swords severing their heads. Our swords glittered as they killed. The banner of error was held by Satan. He betrayed the evil ones, those prone to treachery. He led them to death crying, ‘Fear Allah. He is invincible!’ On that day a thousand spirits were mustered on excited white stallions. Allah’s army fought with us. Under our banner, Gabriel attacked and killed them.”
   Ishaq:341 “Allah favored His Apostle and humiliated the unbelievers. They were put to shame in captivity and death. The Apostle’s victory was glorious. Its message is plain for all to see. The Lord brought repeated calamities upon the pagans, bringing them under the Apostle’s power. Allah’s angry army smote them with their trusty swords. Many a lusty youngster left the enemy lying prone. Their women wept with burning throats for the dead were lying everywhere. But now they are all in Hell.”
   Ishaq:342 “I wonder at foolish men like these who sing frivolously and vainly of the slain at Badr. This was nothing more than an impious and odious crime. Men fought against their brothers, fathers, and sons. Any with discernment and understanding recognize the wrong that was done here.”
   Ishaq:344 “I wonder at Allah’s deed. None can defeat Him. Evil ever leads to death. We unsheathed our swords and testified to the unity of Allah, and we proved that His Apostle brought truth. We smote them and they scattered. The impious met death. They became fuel for Hell. All who aren’t Muslims must go there. It will consume them while the Stoker [Allah] increases the heat. They had called Allah’s Apostle a liar. They claimed, ‘You are nothing but a sorcerer.’ So Allah destroyed them.”
   Ishaq:348 “They retreated in all directions. They rejected the Qur’an:and called Muhammad a liar. But Allah cursed them to make his religion and Apostle victorious. They lay still in death. Their throats were severed. Their foreheads embraced the dust. Their nostrils were defiled with filth. Many a noble, generous man we slew this day. We left them as meat for the hyenas. And later, they shall burn in the fires of Hell.”
   Ishaq:349 “The battle will tell the world about us. Distant men will heed our warning. The infidels may cut off my leg, yet I am a Muslim. I will exchange my life for one with virgins fashioned like the most beautiful statues.”
   Ishaq:357 “Their leaders were left prostrate. Their heads were sliced off like melons. Many an adversary have I left on the ground to rise in pain, broken and plucked. When the battle was joined I dealt them a vicious blow. Their arteries cried aloud, their blood flowed.”
   Ishaq:308 “Muhammad halted on a sandhill and divided the booty Allah had given him. They congratulated him on the victory Allah had granted. But one of the warriors replied, ‘What are you congratulating us about? We only met some bald old women like the sacrificial camels who are hobbled, and we slaughtered them!’ The Apostle smiled because he knew that description fit .”
   Tabari VII:81 “The next day I went to the Prophet. He was sitting with Abu Bakr, and they were weeping. I said, ‘O Messenger of Allah, tell me, what has made you weep? If I find cause to weep, I will weep with you, and if not, I will pretend to weep because you are weeping.’ The Prophet said, ‘It is because of the taking of ransoms. It was laid before me that I should punish them instead.’ Allah revealed: ‘It is not for any Prophet to have captives until he has made slaughter in the land.’ After that Allah made booty lawful for them.”
   Tabari VII:98 “The Messenger ordered Zayd [the prophet’s former slave turned adoptive son] out on a raid in which he captured a Quraysh caravan led by Abu Sufyan at a watering place in Najd…. A number of their merchants set out with a large amount of silver since this was the main part of their merchandise. They hired a man to guide them along this route. Zayd captured the caravan and its goods but was unable to capture the men. He brought the caravan to the Prophet.”[If this isn’t piracy and terror the words need to be redefined.]”
   Tabari VII:98 “The reason for this expedition was the Quraysh said, ‘Muhammad has damaged our trade, and sits astride our road. If we stay in Mecca we will consume our capital.’ …The news of the caravan reached the Prophet, as did the information that it contained much wealth and silver vessels. Zayd therefore intercepted it and made himself master of their caravan. The fifth (khums) was twenty thousand dirhams; Allah’s Apostle took it and divided the other four fifths among the members of the raiding party. Furat was taken captive. They said to him. ‘If you accept Islam the Messenger will not kill you.'”
   Qur’an:3:150 “Soon We shall strike terror into the hearts of the Infidels, for that they joined companions with Allah, for which He had sent no authority: their abode will be in the Fire!”
   Ishaq:395 “Muslims, if you listen to the unbelievers you will retreat from the enemy and become losers. Ask Allah for victory and do not retreat, withdrawing from His religion. ‘We will terrorize those who disbelieve. In that way I will help you against them.'”
   Qur’an:33:9 “O ye who believe! Remember the Grace of Allah, on you, when there came down an army. But We sent against them a hurricane and forces that ye saw not. Behold! They came on you from above you and from below you, and behold, the eyes became dim and the hearts gaped up to the throats, stupefied with terror, and ye imagined various vain thoughts about Allah!”
   Ishaq:461 “Muhammad besieged them for twenty-five nights. When the siege became too severe for them, Allah terrorized them. Then they were told to submit.”

  54. Qur’an:2:216 “Jihad (holy fighting in Allah’s Cause) is ordained for you (Muslims), though you dislike it. But it is possible that you dislike a thing which is good for you, and like a thing which is bad for you. But Allah knows, and you know not.” [Another translation reads:] “Warfare is ordained for you.”
   Qur’an:4:95 “Not equal are those believers who sit at home and receive no injurious hurt, and those who strive hard, fighting Jihad in Allah’s Cause with their wealth and lives. Allah has granted a rank higher to those who strive hard, fighting Jihad with their wealth and bodies to those who sit (at home). Unto each has Allah promised good, but He prefers Jihadists who strive hard and fight above those who sit home. He has distinguished his fighters with a huge reward.”
   Bukhari:V4B52N44 “A man came to Allah’s Apostle and said, ‘Instruct me as to such a deed as equals Jihad in reward.’ He replied, ‘I do not find such a deed.'”
   Bukhari:V1B2N25 “Allah’s Apostle was asked, ‘What is the best deed?’ He replied, ‘To believe in Allah and His Apostle Muhammad.’ The questioner then asked, ‘What is the next best in goodness?’ He replied, ‘To participate in Jihad, religious fighting in Allah’s Cause.'”
   Qur’an:33:22 “Among the Believers are men who have been true to their covenant with Allah and have gone out for Jihad (holy fighting). Some have completed their vow to extreme and have been martyred fighting and dying in His Cause, and some are waiting, prepared for death in battle.”
   Bukhari:V4B53N412 “Allah’s Apostle said on the day of the conquest of Mecca, ‘There is no migration now, only Jihad, holy battle. And when you are called for Jihad, you should come out at once.'”
   Bukhari:V4B52N311 “Allah’s Apostle said, ‘There is no migration after the Conquest of Mecca, but only Jihad. When you are called by the Muslim ruler for Jihad fighting, you should go forth immediately, responding to the call.'”
   Muslim:C28B20N4631 “I heard Muhammad say: ‘I would not stay behind when a raid for Jihad was being mobilized unless it was going to be too hard on the believers. I love that I should be killed in Allah’s Cause; then I should be brought back to life and be killed again.'”
   Qur’an:9:111 “Allah has purchased the believers, their lives and their goods. For them (in return) is the Garden (of Paradise). They fight in Allah’s Cause, and they slay and are slain; they kill and are killed.”
   Bukhari:V4B52N196 “Allah’s Apostle said, ‘I have been ordered to fight with the people till they say,”None has the right to be worshipped but Allah.”‘”
   Qur’an:47:4 “So, when you clash with the unbelieving Infidels in battle (fighting Jihad in Allah’s Cause), smite their necks until you overpower them, killing and wounding many of them. At length, when you have thoroughly subdued them, bind them firmly, making (them) captives. Thereafter either generosity or ransom (them based upon what benefits Islam) until the war lays down its burdens. Thus are you commanded by Allah to continue carrying out Jihad against the unbelieving infidels until they submit to Islam.”
   Qur’an:9:91 “There is no blame on those who are old, weak, ill, or who find no resources to spend (on Jihad, holy fighting), if they are sincere (in duty) to Allah and His Messenger.”
   Qur’an:9:122 “It is not proper for the Believers to all go forth together to fight Jihad. A troop from every expedition should remain behind when others go to war.”
   Bukhari:V4B52N46 “I heard Allah’s Apostle saying, ‘The example of a Mujahid [Muslim fighter] in Allah’s Cause – and Allah knows best who really strives in His Cause – is like a person who fasts and prays without ever stopping. Allah guarantees that He will admit the Mujahid in His Cause into Paradise if he is killed, otherwise He will return him to his home safely with rewards and war booty.'”
   Bukhari:V4B52N50 “The Prophet said, ‘A single endeavor of fighting in Allah’s Cause is better than the world and whatever is in it.'”
   Noble Qur’an:2:190 Footnote: “Jihad is holy fighting in Allah’s Cause with full force of numbers and weaponry. It is given the utmost importance in Islam and is one of its pillars. By Jihad Islam is established, Allah’s Word is made superior (which means only Allah has the right to be worshiped), and Islam is propagated. By abandoning Jihad Islam is destroyed and Muslims fall into an inferior position; their honor is lost, their lands are stolen, their rule and authority vanish. Jihad is an obligatory duty in Islam on every Muslim. He who tries to escape from this duty, or does not fulfill this duty, dies as a hypocrite.”
   Bukhari:V4B52N65 “A man came to the Prophet and asked, ‘A man fights for war booty; another fights for fame and a third fights for showing off; which of them fights in Allah’s Cause?’ The Prophet said, ‘He who fights that Allah’s Word, Islam, should be superior, fights in Allah’s Cause.’ [Basically, Muhammad didn’t want to discourage any motivation for fighting. He just wanted to remind them that his cause was the one for which they needed to fight.]”
   Muslim:C40B20N4676 “Jihad Is Compulsory.”
   Bukhari:V4B52N284-5 “When the Divine Inspiration [Qur’an surah]: ‘Those of the believers who sit at home,’ was revealed, Maktum came to the Prophet while he was dictating the verse. ‘O Allah’s Apostle! If I were able, I would take part in Jihad.’ So Allah sent down revelation to His Apostle: ‘…except those who are disabled, blind, or lame.'”
   Muslim:C40B20N4676 “Believers who sit home and those who go out for Jihad in Allah’s Cause are not equal.”
   Bukhari:V4B52N54 “The Prophet said, ‘Were it not for the believers who do not want to be without me, I would always go forth in army-units setting out for Jihad.'”
   Bukhari:V4B52N216 “Allah’s Apostle said, ‘Were it not for fear it would be difficult for my followers, I would not have remained behind any army units. But I don’t have riding camels and have no other means of conveyance. No doubt I wish I could fight in Allah’s Cause and be martyred and come to life to be martyred again.'”
   Bukhari:V4B52N231 “Allah’s Apostle came to Mecca the day of the Conquest riding his she-camel on which Usama was riding behind him.?” [Muhammad was lying.]
   Bukhari:V4B52N59 “Allah’s Apostle said, ‘By Him in Whose Hands my soul is! Whoever is wounded in Allah’s Cause…and Allah knows well who gets wounded in His Cause…will come with his wound having the color of blood but the scent of musk.'”
   Bukhari:V4B52N45 “Someone asked, ‘Allah’s Apostle, who is the best among the people?’ He replied, ‘A believer who strives his utmost in Allah’s Cause with his life and property.'”
   Bukhari:V4B52N48 “The people said, ‘Allah’s Apostle! Acquaint the people with the good news.’ He said, ‘Paradise has one hundred grades which Allah has reserved for the Mujahidin who fight in His Cause.'”
   Bukhari:V4B52N66 “Allah’s Apostle said, ‘Anyone whose feet get covered with dust in Allah’s Cause will not be touched by the Hell Fire.'”
   Bukhari:V4B52N137 “The Prophet said, ‘Paradise is for him who holds the reins of his horse to strive in Allah’s Cause with his hair unkempt and feet covered with dust. If he is appointed in the front line, he is perfectly satisfied with his post, and if in the rear, he accepts it.'”
   Bukhari:V4B51N47 “‘What causes you to smile, O Allah’s Apostle?’ He said, ‘Some of my followers who in a dream were presented to me as fighters in Allah’s Cause on board a ship amidst the sea caused me to smile.'”
   Bukhari:V4B51N72 “Our Prophet told us about the message of our Lord: ‘Whoever amongst us is killed will go to Paradise.’ Umar asked the Prophet, ‘Is it true that our men who are killed will go to Paradise and the Pagan’s will go to the Hell Fire?’ The Prophet said, ‘Yes.'”
   Bukhari:V4B51N73 “Allah’s Apostle said, ‘Know that Paradise is under the shade of swords.'”
   Bukhari:V4B52N80 “Muhammad said, ‘Allah welcomes two men with a smile; one of whom kills the other and both of them enter Paradise. One fights in Allah’s Cause and gets killed. Later on Allah forgives the killer who also gets martyred in Allah’s Cause.'”
   Bukhari:V4B52N287 “The Emigrants and the Ansar said, ‘We are those who have given a pledge of allegiance to Muhammad that we will carry on Jihad as long as we live.'”
   Bukhari:V4B52N94 “The Prophet said, ‘Whoever spends two things in Allah’s Cause [his life and his wealth], will be called by all the gatekeepers of Paradise. They will say,”O so-and-so! Come here.” Abu Bakr said, ‘O Allah’s Apostle! Such persons will never be destroyed.’ The Prophet said, ‘I hope you will be one of them.'”
   Bukhari:V4B52N130 “Aisha said, ‘Whenever the Prophet intended to proceed on a raid he used to draw lots amongst his wives and would take the one upon whom the lot fell. Once, before setting out for Jihad, he drew lots and it fell on me; so I went with him.”
   Bukhari:V4B52N43 “Aisha said, ‘Apostle! We consider Jihad as the best deed. Should we not fight in Allah’s Cause?’ He said, ‘The best Jihad for women is the Hajj done as I have done it.'”
   Bukhari:V4B52N134 “We used to take part in holy battles with the Prophet, providing his fighters with water and bringing the killed and the wounded back to Medina.”
   Bukhari:V4B52N175 “He heard the Prophet saying, ‘Paradise is granted to the first batch of my followers who will undertake a naval expedition.’ The Prophet then said, ‘The first army amongst my followers who will invade Caesar’s City will be forgiven their sins.'”
   Bukhari:V4B52N178-9 “The Prophet said, ‘One of the portents of the Hour is that you will fight people wearing shoes made of hair. And you will fight the Turks, a broad-faced people with small eyes, red faces, and flat noses. Their faces will look like shields coated with leather.'”
   Bukhari:V4B52N182-4 “Allah’s Apostle invoked evil upon the infidels, saying, ‘O Allah! The revealer of the Holy Book, defeat these people and shake them. Fill the infidels’ houses and graves with fire.'”
   Bukhari:V4B52N259 “Allah’s Apostle sent us on a mission as an army unit and said, ‘If you find so-and-so and so-and-so, burn both of them with fire.'”
   Bukhari: V4B52N203 “I heard Allah’s Apostle saying, ‘We are the last but will be the foremost to enter Paradise.’ The Prophet added, ‘He who obeys me, obeys Allah, and he who disobeys me, disobeys Allah. He who obeys the chief, obeys me, and he who disobeys the chief, disobeys me. The Imam is like a shelter for whose safety the Muslims should fight.'”
   Bukhari:V4B52N208 “My brother and I came to the Prophet and asked to migrate. He said, ‘Migration has passed away.’ I replied, ‘For what will you accept our pledge of allegiance?’) He said, ‘I will take the pledge for Islam and Jihad.'”
   Bukhari:V4B52N220 “Allah’s Apostle said, ‘I have been sent with the shortest expressions bearing the widest meanings, and I have been made victorious with terror. While I was sleeping, the keys of the treasures of the world were brought to me and put in my hand.’ Allah’s Apostle has left the world and now we are bringing out those treasures.”
   Bukhari:V4B52N267 “The Prophet said, ‘Khosrau will be ruined. There won’t be a Persian King after him. Caesar will be ruined. There will be no Caesar after him. You will spend their treasures in Allah’s Cause.’ He proclaimed, ‘War is deceit.'”
   Bukhari:V4B53N386 “Umar sent Muslims to great countries to fight pagans. He said, ‘I intend to invade Persia and Rome.’ So, he ordered us to go to [the Persian King] Khosrau. When we reached the enemy, Khosrau’s representative came out with 40,000 warriors, saying, ‘Talk to me! Who are you?’ Mughira replied, ‘We are Arabs; we led a hard, miserable, disastrous life. We used to worship trees and stones. While we were in this state, our Prophet, the Messenger of our Lord, ordered us to fight you till you worship Allah Alone or pay us the Jizyah tribute tax in submission. Our Prophet has informed us that our Lord says: ‘Whoever amongst us is killed as a martyr shall go to Paradise to lead such a luxurious life as he has never seen, and whoever survives shall become your master.'”
   Tabari IX:49 “Muhammad urged the Muslims by way of a meeting to help cover the expenses of Jihad in Allah’s Cause. The men provided mounts in anticipation of Allah’s reward.”
   Ishaq:602 “The Apostle always referred allusively to the destination which he intended to raid. This was the sole exception, for he said plainly that he was making for the Byzantines because the journey was long, the weather was hot, and the enemy was strong.”
   Ishaq:603 “The Apostle went forward energetically with his preparations and ordered the men to get ready with all speed. He urged Muslims to help provide the money, mounts, and means to do Allah’s work. Those who contributed earned rewards with Allah.”
   Tabari IX:76 “Malik has reported to me that you were the first from Himyar to embrace Islam and that you have killed infidels, so rejoice at your good fortune.”
   Qur’an:047.033 “Believers, obey Allah, and obey the Messenger! Those who disbelieve and hinder men from the Cause of Allah, He will not pardon. Do not falter; become faint-hearted, or weak-kneed, crying for peace. You have the upper hand.”
   Muslim:C29B20N4636 “The Messenger of Allah was asked: ‘What deed could be equivalent to Jihad in the Cause of Allah? He answered: ‘You do not have the strength to do that deed.’ The question was repeated twice or thrice. Every time he answered: ‘You do not have the strength to do it.’ When the question was asked for the third time, he said: ‘One who goes out for Jihad is like a person who keeps fasts and stands in prayer forever, never exhibiting any weariness until the Mujihid returns from Jihad.'”
   Muslim:C29B20N4638 “As I was (sitting) near the pulpit of the Messenger a man said: ‘I do not care if, after embracing Islam, I do not do any good deed (except) distributing drinking water to pilgrims.’ Another said: ‘I do not care if I do not do any good deed beyond maintenance service to the Sacred Mosque.’ Yet another said: ‘Jihad in the Way of Allah is better than what you have said.’ When prayer was over, I entered (the apartment of the Prophet) and asked his verdict about the matter. It was upon this that Allah, the Almighty and Exalted, revealed the Qur’anic Verse: ‘Do you make the giving of drinking water to the pilgrims and the maintenance of the Sacred Mosque equal to (the service of those) who believe in Allah and strive hard and fight Jihad in His Cause. They are not equal. Those who believed and fought Jihad in Allah’s Cause with their wealth and their lives are far higher in degree with Allah.'”
   Muslim:C30B20N4639 “The Messenger said: ‘Leaving for Jihad in the Way of Allah in the morning or in the evening will merit a reward better than the world and all that is in it.'”
   Muslim:C32B20N4646 “Muhammad stood up among his Companions to deliver his sermon in which he told them that Jihad in Allah’s Cause and belief in Allah were the most meritorious of acts. A man stood and said: ‘Messenger, do you think that if I am killed in the Way of Allah, my sins will be blotted out?’ The Messenger said: ‘Yes, in case you are killed in Allah’s Cause and you always fought facing the enemy, never turning your back upon him.’ The man asked (again).’ The Messenger said: ‘Yes, if you always fought facing the enemy and never retreated. Gabriel has told me this.'”
   Bukhari:V4B52N104 “The Prophet said, ‘Good will remain in the foreheads of horses for Jihad for they bring about a reward in Paradise or booty.'”
   Bukhari:V4B52N105 “The Prophet said, ‘If somebody keeps a horse in Allah’s Cause motivated by His promise, then he will be rewarded for what the horse has eaten or drunk and for its dung and urine.'”
   Ishaq:470 “We attacked them fully armed, swords in our hand, cutting through heads.”
   Ishaq:385 “Amr Jamuh was a very lame man. He had four lion-like sons who were present at the Apostle’s battles. At Uhud he came to the Prophet and told him that his sons wanted to keep him back and prevent his joining the army. ‘Yet, by Allah, I hope to tread in the Heavenly Garden of Paradise despite my lameness. The Apostle said, ‘Allah has excused you, and Jihad is not incumbent on you.’ Then Muhammad turned to his sons and said, ‘You need not prevent him. Perhaps Allah will favor him with martyrdom.’ So the lame old man went into battle and was killed.”
   Tabari VII:144
   Ishaq:426 “The Muslims bivouacked for the night and were taken by surprise. So the Muslims took up their swords [not Qur’ans] to fight them, but the Lihyans said, ‘We do not want to kill you. We only want to get some money by selling you to the Meccans. We swear by Allah’s Covenant that we will not kill you.’ ‘By Allah,’ Asim said, ‘we will never accept a an agreement from an unbelieving infidel.’ They fought until they were killed.”
   Bukhari:V4B52N153 “The properties of the Nadir which Allah had transferred to His Apostle as Booty were not gained by the Muslims with their horses and camels. The properties therefore, belonged especially to Allah’s Apostle who used to give his family their yearly expenditure and spend what remained thereof on arms and horses to be used in Allah’s Cause.”
   Tabari VII:162 “There is a difference of opinion as to which of his expeditions [terrorist raids] took place after the one against the Nadir. Some say Muhammad remained in Yathrib for two months before leading a raid on Najd.”
   Ishaq:445 “The rules of the Prayer of Fear were revealed during this raid [4:102]. The Messenger divided the Companions into two groups; one stood facing the enemy while the other stood behind the Prophet. He magnified Allah by shouting ‘Allahu Akbar.’ Then he and those behind him performed a rak’ah and prostrated themselves. [Magnifying Allah is “The Prayer of Fear” – appropriate for a terrorist dogma. It is composed of shouting: Allahu Akbar – Allah is Greatest!]”
   Ishaq:455 “‘I summon you to Allah, to His Messenger, and to Islam.’ Amr replied, ‘I have no use for these.’ So Ali said, ‘Then I summon you to fight.’ Amr replied, ‘Why, son of my brother? By Allah, I do not want to kill you.’ Ali shouted, ‘But I, by Allah, want to kill you.’ Amr jumped from his horse and advanced toward Ali. The two fought until Ali killed Amr. He shouted, ‘Allahu Akbar!'”
   Ishaq:456 “As he returned to the Apostle smiling with joy [for having killed his uncle] Jumar asked him if he had stripped Amr of his armor. ‘No,’ Ali answered. ‘I saw his private parts and was ashamed.'”
   Bukhari:V4B52N68 “When Allah’s Apostle returned from the battle of the Trench, he put down his arms and took a bath. Then Gabriel whose head was covered with dust, came to him saying, ‘You have put down your arms! By Allah, I have not put down my arms yet.’ Allah’s Apostle said, ‘Where to go now?’ Gabriel said, ‘This way,’ pointing towards the tribe of Qurayza. So Allah’s Apostle went out towards them.”
   Bukhari:V4B52N280 “When the Qurayza were ready to accept Sa’d’s judgment, the Apostle sent for him. Sa’d proclaimed, ‘I give the judgment that their men should be killed and their children and women should be taken as prisoners.’ The Prophet remarked, ‘O Sa’d! You have judged them with the judgment of King Allah.'”
   Ishaq:485 “Muhammad found that the Lihyan had been warned. They had taken secure positions on the mountaintops. After he failed to take them by surprise as he intended, he said, ‘If we go down to Usfan, the Meccans will think we have come to [terrorize] them.'”
   Ishaq:486 “If the Lihyan had remained in their homes they would have met bands of fine fighters, audacious warriors who terrorize. They would have confronted an irresistible force glittering like stars. But they were weasels, sticking to the clefts of rocks instead.”
   Ishaq:489 “Do the bastards think that we are not their equal in fighting? We are men who believe there is no shame in killing. We don’t turn from piercing lances. We smite the heads of the haughty with blows that quash the zeal of the unyielding [non-Muslims]. We’re heroes, protecting our war banner. We are a noble force, as fierce as wolves. We preserve our honor and protect our property by smashing heads.”
   Tabari VIII:48 “Then he set out at full speed after the enemy – he was like a beast of prey.”
   Ishaq:490
   Tabari VIII:51 “When Allah’s Messenger heard about the Mustaliq gathering against him he set out and met them at one of their watering holes near the coast. The people advanced and fought fiercely. Allah caused the Mustaliq to fight and killed some of them. Allah gave the Apostle their children, women, and property as booty.”
   Muslim:B19N4292 “Aun inquired whether it was necessary to extend an invitation to submit to Islam before murdering infidels in the fight. Nafi told me that it was necessary in the early days of Islam. The Messenger made a raid upon Mustaliq while they were unaware and their cattle were having a drink at the water. He killed those who fought and imprisoned others. This Tradition was related by one who was among the raiding troops.”
   Tabari VIII:56
   Ishaq:493 “According to Aisha: ‘A great number of Mustaliq were wounded. The Messenger took many captives, and they were divided among all the Muslims.'”
   Muslim:C26B20N4614 “I saw Allah’s Messenger twisting the forelock of a horse with his fingers as he was saying: ‘A great benefit. A reward for rearing them for Jihad. The spoils of war have been tied to the forelocks of horses.'”
   Muslim:C28B20N4626 “Merit Of Jihad And Campaigning In Allah’s Cause: The Apostle said: ‘Allah has undertaken to look after the affairs of one who goes out to fight in His Way believing in Him and affirming the truth of His Apostle. He is committed that He will either admit him to Paradise or bring him back to his home with a reward or his share of booty. If a person gets wounded in Allah’s Cause he will arrive on the Day of Judgment with his wound in the same condition as it was when it was first inflicted; its color will be blood but its smell will be musk perfume. If it were not too hard on Muslims I would not lag behind any raid going out to fight in the Cause of Allah. But I do not have abundant means to provide them (the Mujahids [Islamic terrorists]) with riding beasts, nor have they all have the means (to provide themselves with the weapons of Jihad). I love to fight in the Way of Allah and be killed, to fight and again be killed and to fight and be killed.'”
   Tabari VIII:123
   Ishaq:515 “Allah’s Apostle besieged the final [Jewish] community until they could hold out no longer. Finally, when they were certain that they would perish, they asked Muhammad to banish them and spare their lives, which he did. The Prophet took possession of all their property.”
   Bukhari:V5B59N510 “Allah’s Apostle reached Khaybar at night. It was his habit that, whenever he reached an enemy at night, he would not attack them till it was morning. When morning came, the Jews came out with their spades and baskets. When they saw the Prophet, they said, ‘Muhammad! O dear God! It’s Muhammad and his army!’ The Prophet shouted, ‘Allahu-Akbar! Khaybar is destroyed, for whenever we approach a nation, evil will be the morning for those who have been warned.'”
   Bukhari:V5B59N516 “When Allah’s Apostle fought the battle of Khaybar, or when he raided any other people, we raised voices crying, ‘Allahu-Akbar! Allahu-Akbar!'”
   Tabari VIII:130 “The Prophet conquered Khaybar by force after fighting. Khaybar was something that Allah gave as booty to His Messenger. He took one-fifth of it and divided the remainder among the Muslims.”

  55. Tabari IX:69 “Killing disbelievers is a small matter to us.”
   Tabari VIII:141 “The battle cry of the Companions of the Messenger of Allah that night was: ‘Kill! Kill! Kill!'”
   Bukhari:V5B59N512 “The Prophet had their men killed, their woman and children taken captive.”
   Ishaq:489 “Do the bastards think that we are not their equal in fighting? We are men who think that there is no shame in killing.”
   Qur’an 2:191 “And kill them wherever you find and catch them. Drive them out from where they have turned you out; for Al-Fitnah (polytheism, disbelief, oppression) is worse than slaughter.”
   Qur’an 33:60 “Truly, if the Hypocrites stir up sedition, if the agitators in the City do not desist, We shall urge you to go against them and set you over them. Then they will not be able to stay as your neighbors for any length of time. They shall have a curse on them. Whenever they are found, they shall be seized and slain without mercy – a fierce slaughter – murdered, a horrible murdering.”
   Bukhari:V4B52N270 “Allah’s Messenger said, ‘Who is ready to kill Ashraf? He has said injurious things about Allah and His Apostle.’ Maslama got up saying, ‘Would you like me to kill him?’ The Prophet proclaimed, ‘Yes.’ Maslama said, ‘Then allow me to lie so that I will be able to deceive him.’ Muhammad said, ‘You may do so.'”
   Ishaq:368 “Ka’b’s body was left prostrate [humbled in submission]. After his fall, all of the Nadir Jews were brought low. Sword in hand we cut him down. By Muhammad’s order we were sent secretly by night. Brother killing brother. We lured him to his death with guile [cunning or deviousness]. Traveling by night, bold as lions, we went into his home. We made him taste death with our deadly swords. We sought victory for the religion of the Prophet.”
   Tabari VII:97
   Ishaq:368 “We carried Ka’b’s head and brought it to Muhammad during the night. We saluted him as he stood praying and told him that we had slain Allah’s enemy. When he came out to us we cast Ashraf’s head before his feet. The Prophet praised Allah that the poet had been assassinated and complimented us on the good work we had done in Allah’s Cause. Our attack upon Allah’s enemy cast terror among the Jews, and there was no Jew in Medina who did not fear for his life.'”
   Tabari VII:97 “The morning after the murder of Ashraf, the Prophet declared, ‘Kill any Jew who falls under your power.'”
   Ishaq:369 “Thereupon Mas’ud leapt upon Sunayna, one of the Jewish merchants with whom his family had social and commercial relations and killed him. The Muslim’s brother complained, saying, ‘Why did you kill him? You have much fat in you belly from his charity.’ Mas’ud answered, ‘By Allah, had Muhammad ordered me to murder you, my brother, I would have cut off your head.’ Wherein the brother said, ‘Any religion that can bring you to this is indeed wonderful!’ And he accepted Islam.”
   Bukhari:V1B1N6 “Just issue orders to kill every Jew in the country.”
   Ishaq: 676 “‘You obey a stranger who encourages you to murder for booty. You are greedy men. Is there no honor among you?’ Upon hearing those lines Muhammad said, ‘Will no one rid me of this woman?’ Umayr, a zealous Muslim, decided to execute the Prophet’s wishes. That very night he crept into the writer’s home while she lay sleeping surrounded by her young children. There was one at her breast. Umayr removed the suckling babe and then plunged his sword into the poet. The next morning in the mosque, Muhammad, who was aware of the assassination, said, ‘You have helped Allah and His Apostle.’ Umayr said. ‘She had five sons; should I feel guilty?’ ‘No,’ the Prophet answered. ‘Killing her was as meaningless as two goats butting heads.'”
   Bukhari:V1B11N626 “The Prophet said, ‘No prayer is harder for the hypocrites than the Fajr. If they knew the reward they would come to (the mosque) even if they had to crawl. I decided to order a man to lead the prayer and then take a flame to burn all those who had not left their houses for the prayer, burning them alive inside their homes.'”
   Tabari VIII:178
   Ishaq:550 “Muhammad ordered that certain men should be assassinated even if they were found behind the curtains of the Ka’aba. Among them was Abdallah bin Sa’d [the Qur’an’s one and only scribe]. The reason that Allah’s Messenger ordered that he should be slain was because he had become a Muslim and used to write down Qur’an Revelation. Then he apostatized [rejected Islam].”
   Tabari VIII:179 “Abdallah bin Sa’d fled to Uthman, his brother, who after hiding him, finally surrendered him to the Prophet. Uthman asked for clemency. Muhammad did not respond, remaining silent for a long time. Muhammad explained, ‘By Allah, I kept silent so that one of you might go up to him and cut off his head!’ One of the Ansar said, ‘Why didn’t you give me a sign?’ Allah’s Apostle replied, ‘A prophet does not kill by pointing.'”
   Tabari VIII:179
   Ishaq:550 “Among those who Muhammad ordered killed was Abdallah bin Khatal. The Messenger ordered him to be slain because while he was a Muslim, Muhammad had sent him to collect the zakat tax with an Ansar and a slave of his…. His girls used to sing a satire about Muhammad so the Prophet ordered that they should be killed along with Abdullah. He was killed by Sa’id and Abu Barzah. The two shared in his blood. One of the singing girls was killed quickly but the other fled. So Umar caused his horse to trample the one who fled, killing her.”
   Ishaq:551 “Another victim was Huwayrith. He used to insult Muhammad in Mecca. Huwayrith was put to death by Ali. The Messenger ordered Miqyas’ assassination only because he had killed an Ansar who had killed his brother by mistake and then became a renegade by rejecting Islam.”
   Tabari VIII:180 “Also among those eliminated were Ikrimah bin Abu Jahl and Sarah, a slave of one of Abd Muttalib’s sons. She taunted Muhammad while he was in Mecca.”
   Tabari VIII:181 “The Messenger ordered six men and four women to be assassinated. One of these women was Hind, who swore allegiance and became a Muslim.”
   Bukhari:V4B52N281 “They took Khubaib to Mecca after the battle of Badr. He had killed Harith, a Meccan nobleman. The Quraysh gathered to kill him in retribution…. Khubaib wanted to offer two Rakat (prayers). They allowed this and he said, ‘O Allah, kill them all with no exception.’ He then recited the poetic verse: ‘I’m being martyred as a Muslim. I do not mind how I am killed in Allah’s Cause. For my killing is for Allah’s Sake. If Allah wishes, He will bless the amputated parts of my torn body.’ Then the son of Harith [the man Khubaib had murdered] killed him.”
   Ishaq:597 “When the Apostle returned to Medina after his raid on Ta’if, word spread that he had killed some of the men who had satirized and insulted him. The poets who were left spread in all directions.”
   Tabari IX:76 “Malik has reported to me that you were the first from Himyar to embrace Islam and that you have killed infidels, so rejoice at your good fortune.”
   Tabari IX:121 “When it was feasible for me, I struck him with my sword and killed him. Then I departed, leaving his women to throw themselves at him. When I returned to the Prophet, he asked, ‘Is your mission accomplished?’ ‘Yes. I have killed him.'”
   Ishaq:308
   Tabari VII:65 “When the Apostle was in Safra, Nadr was assassinated. When Muhammad reached Irq al-Zabyah he killed Uqbah. When the Prophet ordered him to be killed, Uqbah said, ‘Who will look after my children, Muhammad?’ “Hellfire,’ the Apostle replied, and he was killed.”
   Tabari VII:85 “Muhammad killed many Quraysh polytheists at Badr.”
   Tabari VII:99 “In this year, the killing of Abu Rafi the Jew took place. The Messenger sent some Ansar under the command of Abd Allah and Abd Allah against the Jew. Abu Rafi used to injure and wrong the Prophet…. Abd Allah said to the others, ‘Stay where you are, and I will go and ingratiate myself with the doorkeeper to gain entrance.'”
   Tabari VII:100 “Every time I opened a door, I shut it behind me from the inside, saying to myself, ‘If they become aware, they will not have time to stop me from killing him.’ When I reached Rafi, he was in a dark room with his family. As I did not know where he was in the room, I said, ‘O Abu Rafi.’ When he replied, I proceeded toward the voice and gave him a blow with my sword. He shouted and I came back, pretending to be a helper. I said, ‘O Abu,’ changing the tone of my voice. He asked me, ‘I don’t know who came to strike me with his sword.’ Then I drove my sword into his belly and pushed it forcibly till it touched the bone. I hit him again and covered him with wounds, but I could not kill him, so I thrust the point of my sword into his stomach until it came out through his back. At that, I knew that I had killed him [in front of his wife and children]. I came out, filled with puzzlement, and went towards a ladder in order to get down but I fell into a moonlit night and sprained my foot. I bound it with my turban and moved on. I came to my companions and said, ‘By Allah, I will not leave till I hear the wailing of their women.’ So, I did not move till I heard them crying for the Jewish merchant. I said, ‘Deliverance! Allah has killed Abu Rafi.’ I got up, feeling no ailment, and proceeded till we came upon the Prophet and informed him.”
   Tabari VII:101 “The Khazraj asked the Prophet for permission to kill Sallam Huqayq, who was in Khaybar. He granted this.”
   Ishaq:482 “One of the favors which Allah conferred upon his Prophet was that these two tribes of the Ansar, the Aws and the Khazraj, used to vie with one another like stallions to carry out the will of Muhammad. The Aws did not do anything which benefited him without the Khazraj saying, ‘By Allah they will not gain superiority over us in Islam in the eyes of the Messenger by doing this.’ And they would not cease until they had done something similar. Thus when the Aws killed Ka’b Ashraf on account of his hostility to Muhammad, the Khazraj conferred to find a man comparable to Ka’b in hostility and called to mind Sallam Huqayq in Khaybar. They asked the Prophet for permission to kill him, and it was granted.”
   Tabari VII:101
   Ishaq:483 “Sallam’s wife came out and we told her that we were Arabs in search of supplies. When we entered, we bolted the door on her so she gave a shout to warn him of our presence. We rushed upon him with our swords as he lay in his bed. He took his pillow and tried to fend us off. Abd Allah thrust his sword into his stomach and transfixed him while he was shouting, ‘Enough! Enough!’ At once we went out but Abd Allah had bad eyesight, and he fell off the stairway, bruising his leg or arm. ‘How shall we know that the enemy of Allah is dead?’ one of us asked. ‘I will go and look,’ one replied. He set off and mingled with the people. He said, ‘I found him with the men of the Jews, and with his wife, who had a lamp in her hand, peering into his face. She said, ‘By the God of the Jews, he is dead.’ I never heard any more pleasing words than these. We went to the Messenger of Allah and told him that we had killed the enemy of Allah. We disagreed in his presence about the killing of Sallam, each of us claiming to have done it. The Prophet said, ‘Bring me your swords.’ We did and he looked at them. He said, ‘This sword of Abd Allah killed him. I can see the marks left by bones on it.'”
   Ishaq:483 “Allah, what a fine band you have, one willing to kill Sallam and Ashraf! We went with sharp swords, like fighting lions. We came upon their homes and made them drink death with our swift-slaying swords. Looking for the victory of our Prophet’s religion, we ignored every risk.”
   Tabari VII:112
   Ishaq:372 “When a blind Jew became aware of the presence of the Messenger and the Muslims he rose and threw dust in their faces, saying, ‘Even if you are a prophet, I will not allow you into my garden!’ I was told that he took a handful of dirt and said, ‘If only I knew that I would not hit anyone else, Muhammad, I would throw it in your face.’ Sa’d rushed in and hit him on the head with his bow and split the Jew’s head open.”
   Ishaq:403 “Allah killed twenty-two polytheists at Uhud.”
   Tabari VII:147 “Amr was sent by Muhammad to kill Abu Sufyan [the Quraysh leader and merchant]. The Prophet said, ‘Go to Abu Sufyan and kill him.’ …When I entered Mecca I had a dagger ready to slay anybody who laid hold of me. My Ansar companion asked, ‘Should we start by circumambulating the Ka’aba seven times and praying two rak’ahs?’ I said, ‘I know the Meccans better than you do.’ But he kept pestering me until in the end we went to the Ka’aba, circumambulated it seven times, and prayed.”
   Tabari VII:148 “One of the Meccans recognized me and shouted, ‘That is Amr!’ They rushed after us, saying, ‘By Allah, Amr has not come here for any good purpose! He has come for some evil reason.’ Amr had been a cutthroat and a desperado before accepting Islam.”
   Tabari VII:148 “Amr said, ‘Let’s wait here until the cry has died down. They are sure to hunt for us tonight and tomorrow. I was still in the cave when Uthman bin Malik came riding proudly on his horse. He reached the entrance to our cave and I said to my Ansar companion, ‘If he sees us, he will tell everyone in Mecca.’ So I went out and stabbed him with my dagger. He gave a shout and the Meccans came to him while I went back to my hiding place. Finding him at the point of death, they said, ‘By Allah we knew that Amr came for no good purpose.’ The death of their companion impeded their search for us, for they carried him away.”
   Tabari VII:149 “I went into a cave with my bow and arrows. While I was in it, a one-eyed man from the Banu Bakr came in driving some sheep. He said, ‘Who’s there?’ I said [lied], ‘I’m a Banu Bakr.’ ‘So am I.’ Then he laid down next to me, and raised his voice in song: ‘I will not believe in the faith of the Muslims.’ I said, ‘You will soon see!’ Before long the Bedouin went to sleep and started snoring. So I killed him in the most dreadful way that anybody has ever killed. I leant over him, struck the end of my bow into his good eye, and thrust it down until it came out the back of his neck. After that I rushed out like a wild beast and took flight. I came to the village of Naqi and recognized two Meccan spies. I called for them to surrender. They said no so I shot and arrow and killed one, and then I tied the other up and took him to Muhammad.”
   Tabari VII:150 “I had tied my prisoner’s thumbs together with my bowstring. The Messenger of Allah looked at him and laughed so that his back teeth could be seen. Then he questioned me and I told him what had happened. ‘Well done!’ he said, and prayed for me to be blessed.”
   Ishaq:434 “Amr and an Ansari waited until they were asleep. Then Amr killed them, thinking that he had taken vengeance for the Muslims who had been slain. When he came to the Messenger, he told him what had happened. The Prophet said, ‘You have killed men for whom I shall have to pay blood-money.'”
   Tabari VIII:22 “Hassan was with the women and children. A Jew passed by and began to walk around his settlement. There was no one to protect them while the Apostle and his Companions were at the Meccans’ throats. So I said: ‘Hassan, this Jew is walking around. I fear he will point out our weakness while the Muslims are too busy to attend to us. So go down to him and kill him.”
   Tabari VIII:22
   Ishaq:458 “‘Allah forgive you, daughter of Abd al-Muttalib,’ Hassan said. ‘You know that I am not the man to do it.’ When he said that to me I saw that nothing could be expected from him. I girded myself, took a club, and, having gone down from the fortress to the man, I struck him with the club until I killed him. When I had finished with him, I returned to the fortress and said, ‘Hassan, go down to him and strip him – only his being a man kept me from taking his clothes.’ Hassan replied, ‘I have no need for his spoils.'”
   Ishaq:464 “The Jews were made to come down, and Allah’s Messenger imprisoned them. Then the Prophet went out into the marketplace of Medina, and he had trenches dug in it. He sent for the Jewish men and had them beheaded in those trenches. They were brought out to him in batches. They numbered 800 to 900 boys and men.”
   Tabari VIII:40 “The Messenger commanded that furrows should be dug in the ground for the Qurayza. Then he sat down. Ali and Zubayr began cutting off their heads in his presence.”
   Tabari VIII:38 “The Messenger of Allah commanded that all of the Jewish men and boys who had reached puberty should be beheaded. Then the Prophet divided the wealth, wives, and children of the Banu Qurayza Jews among the Muslims.”
   Tabari VIII:90 “Abu Basir went out with his companions. When they stopped to rest he asked one of them, ‘Is this sword of yours sharp?’ ‘Yes,’ he replied. ‘May I look at it?’ Basir asked. ‘If you wish.’ Basir unsheathed the sword, attacked the man, and killed him. The other Muslim ran back to the Messenger, saying, ‘Your Companion has killed my friend.’ While the man was still there, Abu Basir appeared girded with the sword. He halted before Muhammad and said, ‘Messenger, your obligation has been discharged.'”

  56. Qur’an 5:33 “The punishment for those who wage war against Allah and His Prophet and make mischief in the land, is to murder them, crucify them, or cut off a hand and foot on opposite sides…their doom is dreadful. They will not escape the fire, suffering constantly.”
   Tabari VIII:122
   Ishaq:515 “The Prophet gave orders concerning Kinanah to Zubayr, saying, ‘Torture him until you root out and extract what he has. So Zubayr kindled a fire on Kinanah’s chest, twirling it with his firestick until Kinanah was near death. Then the Messenger gave him to Maslamah, who beheaded him.”
   Bukhari:V4B54N487 “The Prophet said, ‘The Hell Fire is 69 times hotter than ordinary worldly fires.’ So someone said, ‘Allah’s Apostle, wouldn’t this ordinary fire have been sufficient to torture the unbelievers?'”
   Bukhari:V4B52N260 “Ali burnt some [former Muslims alive] and this news reached Ibn Abbas, who said, ‘Had I been in his place I would not have burnt them, as the Prophet said, “Don’t punish with Allah’s Punishment.” No doubt, I would have killed them, for the Prophet said, “If a Muslim discards his Islamic religion, kill him.”‘”
   Qur’an 48:27 “If the Muslims had not been there, We would have punished the unbelievers with a grievous torture.”
   Qur’an 9:5 “When the sacred forbidden months for fighting are past, fight and kill the disbelievers wherever you find them, take them captive, torture them, and lie in wait and ambush them using every stratagem of war.”
   Ishaq:550 “The Muslims met them with their swords. They cut through many arms and skulls. Only confused cries and groans could be heard over our battle roars and snarling.”
   Qur’an 5:37 “The [Christian] disbelievers will long to get out of the Fire, but never will they get out there from; and theirs will be an enduring torture.”
   Tabari IX:6 “The chief sheep tender sent out spies to obtain intelligence. But they came back with their joints dislocated. When he asked what had happened, they said, ‘We saw white men on black horses. Before we could resist, we were struck as you see us now.”
   Ishaq:595 “The Apostle said, ‘Get him away from me and cut off his tongue.'”
   Ishaq:312 “Umar said to the Apostle, ‘Let me pull out Suhayl’s two front teeth. That way his tongue will stick out and he will never be able to speak against you again.'”
   Ishaq:316 “Following Badr, Muhammad sent a number of raiders with orders to capture some of the Meccans and burn them alive.”
   Qur’an 8:12 “Your Lord inspired the angels with the message: ‘I will terrorize the unbelievers. Therefore smite them on their necks and every joint and incapacitate them. Strike off their heads and cut off each of their fingers and toes.”
   Tabari VII:133
   Ishaq:387 “When Muhammad saw Hamzah he said, ‘If Allah gives me victory over the Quraysh at any time, I shall mutilate thirty of their men!’ When the Muslims saw the rage of the Prophet they said, ‘By Allah, if we are victorious over them, we shall mutilate them in a way which no Arab has ever mutilated anybody.”
   Tabari VIII:96 “A raiding party led by Zayd set out against Umm in Ramadan. During it, Umm suffered a cruel death. Zyad tied her legs with rope and then tied her between two camels until they split her in two. She was a very old woman. Then they brought Umm’s daughter and Abdallah to the Messenger. Umm’s daughter belonged to Salamah who had captured her. Muhammad asked Salamah for her, and Salamah gave her to him.”

  57. @carol:

   Bărbaţi, femei, copii, negrii, albi, nimeni nu a scăpat de lunetist.

   Format în armata americană, priceput la tir, John Allen Muhammad a participat la Războiul din Golf.

   Asta pe cine-a mai reprezentat? E american, fost soldat in Golf…ce sa-i punem in cârca?.
   A fost un terorist? A fost un fanatic religios?
   Sau a fosat un simplu om care a luat-o razna?

   Ma gandesc ca precis aveti ceva pe youtube care sa demonstreze ca respectivul a actionat in numele lui Allah!

   Pt unii e vb de un musulman, pt altii e vb de un american….pt mine e vb de un simplu om cu probleme psihice.

   Buna intrebare carolica. Astea sint niste “opere de arta” pe care complicele lui John Allen Muhammad, Lee Malvo le-a desenat in inchisoare.
   opera 1
   opera 2
   opera 3
   opera 4
   opera 5

   Nu stiu ce sa cred, carolica…tu ce zici? A for jihad sau nu?

  58. Transsylvania, am pus acel desen al lui Malvo, complicele lui Muhammad. Nu este clar, dar cine vrea sa il vada in amanunte sa intre aici.

   Un alt din desen al lui Malvo:

   malvo004

  59. TP,

   scrolez si scrolez si scrolez… si ma infunda rasul 🙂
   iata comentarii ce merita puse candva (dupa ce vom face si traducerile) ca postari in sine, dupa cum sustine si Costin.
   Felicitari si mersi ca m-ai scutit de munca asta.

  60. Francesco,

   foarte util link, multumiri:) un paralelism ce usureaza mult panorama. cred ca si asta e ”must-have” post

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here