Vai, dar cum se poate aşa ceva?!

  0

  Abdel-Hakim al-Hasidi este un comandant al forţelor libiene opuse lui Gaddafi. O rachetă Tomahawk costă un milion şi jumătate de dolari. Americanii au torpilat pînă acum, în sprijinul lui Abdel-Hakim şi compania, în jur de 120 bucăţi în valoare totală de 180 milioane dolari.

  Dar mai e ceva. Abdel-Hakim al-Hasidi este un jihadist cu vechime, iar în rîndurile rebelilor sunt mulţi că el. Rivuluţia libiană este populată de meseriaşi în ale căsăpitului de americani în Irak şi Afganistan, pe care SUA îi ajută acum în Libia.

  Şi totuşi Obama rămîne consecvent. Preşedinţia sa este definită în opoziţie cu cea a lui Bush. Bush a dat jos regimul islamist de la Kabul, deci ar fi normal ca Obama să reuşească instaurarea unui regim islamist la Tripoli. Desigur că el doreşte, ca tot omul bine intenţionat, numai libertate şi democraţie pentru poporul libian. Reuşita depinde însă nu de intenţiile lui Obama, Sarkozi sau Cameron, ci de luptători determinaţi ca Abdel-Hakim al-Hasidi, care nu au jihădit ani şi ani ca să rateze ocazia de a ajunge la putere – ce dulce ar fi pentru ei, cu sprijinul Occidentului pe care îl urăsc.

  Iar cele 180 de milioane sunt împrumutate de la chinezi. Iată ce înseamnă sa faci o investiţie cu cap: finanţezi adversarul ca să îşi bată singur cuie în talpă. Şi plăteşte şi dobîndă de 3%.

  Dl. Abdel-Hakim al-Hasidi a recunoscut într-un interviu cu ziarul italian Il Sole 24 Ore faptul că a recrutat “în jur de 25 de oameni” din zona Derna a Libiei de Est, pentru a lupta în Irak împotriva forţelor de coaliţie. Unii dintre ei, a declarat el, sunt “în prezent pe linia de front de la Adjabiya”.

  Dl. al-Hasidi a insistat asupra faptului că luptătorii săi sunt “patrioţi şi buni musulmani, nu terorişti”, şi a adăugat că “şi membrii Al-Qaeda sunt buni musulmani, care luptă împotriva invadatorului”.

  Această revelaţie s-a produs în timp ce Deby Itno, preşedintele Ciadului, a afirmat că Al-Qaeda a reuşit să jefuiască arsenale militare din zonele deţinute de rebelii libieni şi a intrat în posesie de armament, “incluzând rachete sol-aer care apoi au fost transportate clandestin în sanctuare Al-Qaeda.”

  Dl. al-Hasidi a admis şi faptul că în trecut a luptat împotriva “invaziei străine” din Afganistan, înainte de a fi fost “capturat în Peshwar, Pakistan, în anul 2002”. Apoi a fost înmînat Statelor Unite şi apoi deţinut în Libia, pînă la eliberarea sa din 2008.

  Surse guvernamentale britanice şi americane au declarat că al-Hasidi a fost un membru al organizaţiei Grupul de Luptă Islamic Libian, care a ucis zeci de soldaţi libieni în atacuri de guerrilla din proximitatea Derna şi Benghazi, în anii 1995 şi 1996.

  Cu toate că GLIB nu face parte din Al-Qaeda, academia militară americană West Point este de părere că cele două se află “într-o relaţie accentuată de cooperare”. Documente capturate în 2007 de forţele aliate din oraşul irakian Sinjar arată că membrii GLIB au ocupat locul secund ca număr dintre toţi luptătorii străini din Irak, după Arabia Saudita.

  La începutul lunii martie, Al-Qaeda a transmis un comunicat către susţinătorii ei cerindu-le să sprijine rebeliunea din Libia, deoarece va duce la impunerea islamului în această ţară.

  Islamiştii britanici susţin de asemenea rebeliunea, iar fostul şef al organizaţiei interzise al-Muhajiroun a proclamat: “chemarea pentru islam, sharia şi jihad în Libia i-a zdruncinat pe duşmanii islamului şi ai musulmanilor mai mult decât tsunamiul pe care Allah l-a trimis impotrivia prietenilor lor, japonezii”.


  Libyan rebel commander admits his fighters have al-Qaeda links – The Telegraph

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentUnirea Basarabiei cu România
  Articolul următorTelegramele ambasadei SUA, un bisturiu prin inima Sistemului. Cristian Câmpeanu despre “cartea rusească”
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here