Van Jones

  16

  Nu era secretar de stat, nu era guvernator, nu era ambasador şi nici măcar membru al Camerei Reprezentanţilor, dar căderea din grupul ţarilor Administraţiei Obama a lui Van Jones a scuturat zdravăn şandramaua democrată, ramura liberală. O particularitate a istoriei ascensiunii lui Van Jones până la un scaunul de Consilier Special pentru Green Jobs, Enterprise and Innovation, din Consiliul Calităţii Mediului – de unde porecla de Green Czar – l-a forţat să-şi dea demisia. Numit pe 10 martie 2009 prin ucazul Casei Albe, ca rezultat al amiciţiei cu Nancy Pelosi dar şi al modei activismului pentru salvarea mediului înconjurător, Van Jones şi-a presărat activitatea din Administraţie cu laude la adresa lui Obama:

  ”Barack Obama nu numai că vă va salva pe voi, dar va salva întreaga lume”.(State of the Black Union, Los Angeles Convention Center, California) ;
  “Urmăriţi-i geniul” (lui Obama, n.m); “simbolul răsăritului de soare” (Obama, n.m);
  “Îl iubesc pe Obama. Aş plăti bani numai că să-i fac pantofii fratelui” (adică fratelui Obama, între afro-americani fiind această obişnuinţă de a se numi fraţi unii pe alţii, n.m).

  Nancy Pelosi vorbea frumos de Van Jones, iată o secvenţa video:

  Prezentare Nancy Pelosi: Van Jones – “A Magnificent Disruptor”

  Pe Van Jones nu l-au dat jos republicanii, unii fiind prea ocupaţi, ca Newt Gingrich să aprobe speech-ul pentru elevi al lui Obama, alţii sunt duşi de nas, ca Olympia Snowe care lucrează pentru a găsi un compromis pentru legea asigurărilor sociale propusă de Obama. Green Czar-ul Van Jones a fost detronat de descoperirile de pe blogul Gateway Pundit.

  Dacă biografia semi-oficială a lui Van Jones (absolvent Yale 1993, studii Drept) spunea că a ajuns în lista revistei Time a celor 100 dintre cei mai influenţi oameni şi că a fost onorat cu recunoaşterea naţională a meritelor ca eco-antepreneur, latura extremistă i-a fost ascunsă cu grijă, probabil din “delicateţe”. Devenit comunist în anii ’90 ca urmare a unei experienţe din penitenciar, Van Jones s-a lansat în activităţile organizaţiei STORM – Standing Together to Organize a Revolutionary Movement -, după care a fondat Ella Baker for Human Rights, un ONG centrat pe lupta contra discriminării. În 2005, Van Jones alături de James Rucker a luat parte la fondarea Color of Change, un ONG politic al americanilor de culoare, cunoscut mai ales pentru activismul legat de cazul Jena Six.

  Ce nu s-a aflat decât în septembrie 2009 este că Van Jones a fost implicat şi în constituirea 9/11 Truth Movement, o mişcare bazată pe teoria conspiraţionistă că administraţia preşedintelui George W. Bush ar fi fost responsabilă sau a ştiut de atacurile din 11 septembrie 2001. Când Gateway Pundit a publicat lista celor care s-au aflat la originea mişcării truthers-ilor, s-a dovedit că Van Jones a minţit când spusese că petiţia pe care o semnase în 2004 (pro-Truth Movement) nu i-ar reflecta modul de a gândi, după cum arată şi Allahpundit de pe HotAir.

  van jones 911
  Imagine de pe gateway Pundit
  Van Jones
  Numele lui Van Jones

  Confruntat cu documentele care dovedeau că încă din anul 2002 a fost un activist al mişcării 9/11 Truth Movement, Van Jones a fost constrâns să-şi dea demisia pe 5 septembrie. Mainstream media a ignorat ştirile referitoare la minciunile spuse de Van Jones care susţinea că se duce o campanie de calomnie împotriva sa, iar Casa Albă s-a exprimat puţin şi neclar.

  Pe net a început să circule o fotografie a lui Van Jones cu cu pumnul strâns în salutul comunist, cum susţin unii pe baza istoriilor din anii ’90.

  van-jones-salute
  Salutul lui Van Jones

  Alţii consideră că este de fapt o reluare a salutului Black Power, formă de protest extremist-antirasistă a atleţilor Tommie Smith and John Carlos la Olimpiada din 1968.

  180px-Carlos-Smith
  Salut Black Power

  După cum a spus chiar Van Jones:

  ”Mi-am petrecut o mare parte din viaţa mea de adult tânăr fiind împotriva unei mulţimi de lucruri: antirasism, antirăzboi. Am fost acest tip de persoană anti. Şi poţi realmente să te consumi total în asta.”

  Aşa este, s-a consumat. Nu mai are cum să-i facă pantofii lui Obama, asta e sigur. Fără a fi un peşte mare, era la fel de vocal ca un batalion de propagandişti. Are totusi o realizare, a creat o slujbă green: s-a dat singur afară.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  16 COMENTARII

  1. Vad ca Obama are un talent deosebit in a se asocia cu tot felul de indivizi dubiosi. Oare in cazul Salvatorului :D, se aplica vorba “cine se aseamana, se aduna”?

  2. Van Jones era si truther (11 septembrie, teoria conspiratiei).

   Si ca sa vedeti ce preocupari intelectuale are Van Jones in timpul lui liber

   # Wednesday, Sept. 11, 5:30 AM – 7:30 PM
   ALL-DAY SEPT. 11 PEACE GATHERING
   Justin Herman Plaza, Embarcadero at Market Street
   Join us in commemorating the tragedy of Sept. 11, 2001, and envisioning a
   world free of war and violence with a full day of art, culture, spirit,
   politics, and words of hope. 5:30 AM Buddhist Peace Service
   12 Noon Break Bread for Peace Lunch Program
   5:30 PM Concert w/Holly Near, Michael Franti, Ram Dass and others
   peace [at] globalexchange.org http://www.unitedforpeace.org
   5:30 AM Buddhist Peace Service Led by the San Francisco Zen Center
   (impact time at the World Trade Center)
   12 Noon -1:00 PM Break Bread Lunch Program Music and words of
   truth from diverse communities that have experienced violence
   1-3pm United My Ass! http://www.truth-now.com
   If terrorism is a form of warfare, and war terrorizes, then what
   exactly is a war on terror? got freedom? God ‘Less America

   5:30 PM Peace Gathering & Concert
   Performers and presenters include:
   Michael Franti, Holly Near, Ram Dass
   Van Jones, Medea Benjamin, Dance Brigade
   Sat Santokh Khalsa, Guru Singh, Rabbi Michael Lerner
   Goapele, New Soul Singers, and others!

  3. Am cautat acum si nu sunt urcate inca pe youtube. Exista deocamdata doar pe site-ul fox. Cu siguranta vor fi urcate insa curand.
   Don`t congratulate me for Van Jones resignation. Asta e numele emisiunii. The One Thing din 8 septembrie.

   PS: Ai primit mail-ul?

  4. Polonezul asta pune pe YT multe emisiuni O’Reilly si Beck, asa ca merita urmarit. O sa iti raspund la mail in seara asta, George, acum nu mai pot sta, sunt frant. Lucrez la un articol care devine din ce in ce mai mare pe zi ce trece.

  5. Via George Ripa.

   The Van Jones (non) feeding frenzy

   From a Nexis search a few moments ago:

   Total words about the Van Jones controversy in the New York Times: 0.
   Total words about the Van Jones controversy in the Washington Post: 0.
   Total words about the Van Jones controversy on NBC Nightly News: 0.
   Total words about the Van Jones controversy on ABC World News: 0.
   Total words about the Van Jones controversy on CBS Evening News: 0.

   If you were to receive all your news from any one of these outlets, or even all of them together, and you heard about some sort of controversy involving President Obama’s Special Adviser for Green Jobs, Enterprise and Innovation, your response would be, “Huh?” If you heard that that adviser, Van Jones, had apologized for a number of remarks and positions in the recent past, your response would be, “What?” And if you were in the Obama White House monitoring the Jones situation, you would be hoping that the news organizations listed above continue to hold the line — otherwise, Jones, who is quite well thought of in Obama circles, would be history.

  6. Necaz mare cand pui atatea referinte! Imperialistule, link-ul catre Washington Examiner este pus unde este scris a ignorat, si sa stii ca n-am refacut articolul. Este un caz flagrant de bias pro-Obama a MSM.

  7. Dap, eu de la voi il vazusem 🙂 Francesco are dreptate. Doar ca l-am inserat intr-un comentariu si nu intr-un post, asa ca nu am dat sursa 🙂

  8. The United States Postal Service (USPS) created a stamp with a picture of Barack Obama on it. The USPS noticed that the stamp was not sticking to envelopes. This enraged Obama, who demanded a full investigation.

   After a month of testing and $11.73 million in congressional spending, a special commission presented the following findings:

   1. The stamp is in perfect order.
   2. There is nothing wrong with the glue.
   3. People are spitting on the wrong side.
   stamp malfunction 😛

  9. cum au reusit Andrew Breitbart, Glen Beck si Fox News sa distruga Acorn si despre cum cele mai importante canale de transmitere al stirilor sint complici si ignora stirile ce pun in lumina proasta pe Obama si anturajul lui Obama:

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here