#Where_Is_She: Vida Movahed e tânăra iraniană arestată și dispărută din 27 decembrie 2017

  2

  Are 31 ani, un copil de un an și jumătate și se numește Vida Movahed. A fost identificată femeia iraniană care a protestat în centrul Teheranului dându-și basmaua de pe cap și agățând-o într-un băț. Evenimentul s-a petrecut chiar în ajunul protestelor soldate cu zeci de morți.

  În 27 decembrie 2017, în cadrul campaniei Miercurea Albă – #whitewednesday ,Vida Movahed a sfidat regulile stricte vestimentare impuse de regimul dictatorial islamist din Iran. A fost arestată și de atunci, de aproape o lună, este dispărută.

  #Where_Is_She

  Sfidare și supunere la Teheran: tânăra iraniană și Mogherini

  Obama, basmaua și Ayatollahul. Feminism en retard

  10 fapte despre protestele din Iran

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentMogherini lovește din nou: Abbas obține și o îmbrățișare drept recompensă
  Articolul următorProgresul nebuniei
  Gelu Trandafir
  Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

  2 COMENTARII

  1. stai ca o sa zica ziaristii romani ca merkel e liderul lumii libere, desi merkel nu a zis NIMIC despre protestele din iran, iar macron le-a luat apararea mullahilor asasini de la teheran. europenii sunt prietenii dictatorilor. iar trump , sustinand lupta pentru libertate a iranienilor si venezuelenilor a dovedit ca el si america sunt “A Shining City upon a Hill”

  2. E absolut infiorator de dureros. Dinsa a simbolizat revolta, ne e mai familiara cumva, ne simtim mai aproape de ea si cu atit mai mult ne plinge sufletul pentru aceasta eroina.

   In plus poate au mai apucat sa aresteze si altele, ca ea, care in timpul manifestatiilor, si-or fi scos hijabul, sau multi altii cu pancarte sau care au strigat impotriva guvernului.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here