Unde era Dumnezeu la Auschwitz?

  2

  Cu ocazia celor 70 de ani împliniți de la eliberarea lagărului de exterminare de la Auschwitz, vă trimit un documentar făcut la Yad Vashem, în Ierusalim, care încearcă să răspundă unei întrebări incomode, folosită masiv de propaganda ateistă atât din spațiul „creștin”, cât și „iudaic”:

  Unde era Dumnezeu la Auschwitz?

  Dincolo de ororile legate de acest nume, nu trebuie să uităm că acolo au murit și martiri creștini (unii dintre ei chiar evrei fiind, care au dorit să fie urmași ai Mântuitorului pentru a scăpa de persecuția antisemită), cot la cot cu evrei iudaici… dar și polonezi, ruși, țigani, comuniști sau martori ai lui Iehova…

  În ciuda degradării abisale prin care a trecut acolo umanitatea să nu uităm că tot acolo au fost culmi ale măreției umanității explicabile doar prin prezența acolo a Mântuitorului!

  Cu durere și sfială, cu dragoste și cu smerenie,
  dar și cu înfrigurare,

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  2 COMENTARII

  1. Poate problema prezentei lui Dumnezeu ar trebui mutata spre Iasi, Dorohoi, Cernauti, Odessa, Transnistria in cazul romanilor. Am avut curiozitatea morbida sa frunzaresc prin zona de comment-uri la articolele pe tema holocaustului din presa romana si m-am ingretosat. Preponderente erau negationismul sau si mai scarbos, justificarea genocidului prin natura evreilor. Impresia poate fi inselatoare, dar chestiunea antisemitismului la romani se impune sa fie pusa. Mizerabilul Antonescu se bucura in continuare de o impresie per total pozitiva la romani. Unii chiar pretind ca evreii sa-i fie recunoscatori.

  2. “Unde era Dumnezeu la Auschwitz?”
   : Era tot pe cruce, asteptandu-i sa-L recunoasca ca Mesia, ca Mantuitor al lor. Si de doua mii de ani EL inca asteapta si pe Israel si lumea intreaga sa-L recunoasca , ca fiind ,,Calea, Adevarul si Viata”. Noi ca si copii ai lui Dumnezeu, trebuie sa mijlocim in rugaciune, cu staruinta si lacrimi fierbinti, atat pentu Israel cat si pentru lumea intreaga, ca toti sa-L accepte ca Mantuitor, sa se impace cu Dumnezeu, cat inca mai este Har.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here