De Învierea Domnului

  0
  Era în Ierusalim, atunci, tulburare mare – evrei, elini, romani, perși, egipteni și din ce alte neamuri mai erau, aflaseră depre moartea celui despre care se spunea că e chiar Fiul lui Dumnezeu. Lucrurile erau complicate cu Cel despre care se vorbea că făcuse minuni mari, înmulțind mâncarea și hrănind mulțimi de oameni, vindecând boli incurabile și înviind, da, înviind chiar câțiva oameni. Fusese dus în piață și lăsat de autorități la mila mulțimii, care mulțime știa despre proorociile care anunțau venirea Sa și despre minunile Lui, ba chiar unii fuseseră martori la acestea, ba chiar unii primiseră ajutorul Lui. Mulțimea doar ce îl primise cu bucurie de Florii. Așa fiind, în piață unde i s-a hotărât soarta s-au auzit numai cei câțiva care strigaseră să fie răstignit, plătiți să facă asta și probabil încă doi trei gură căsca, din prostie. Ceilalți tăcuseră cumva încurcați, rezervați, întristați dar decenți. Și astfel fusese condamnat Cel fără vină. Și apoi văzuseră mulți cum Cel care înviase oameni și despre care se spunea că e Fiul lui Dumnezeu, fusese omorât. Da, nimic nu se putea face împotriva morții, iar răul, întunericul, câștigau, până la urmă, de fiecare dată, după cum se văzuse iarăși. Dumnezeu era în cer, oamenii singuri pe pământ, gândeau atunci în Ierusalim. Iisus Hristos a fost dus la groapă, prohodit, poveste încheiată!
  Și, spune Sfânta Evanghelie:
  Capitolul 16
  1.
  Şi după ce a trecut ziua sâmbetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salomeea au cumpărat miresme, ca să vină să-L ungă.
  2.
  Şi dis-de-dimineaţă, în prima zi a săptămânii (Duminică), pe când răsărea soarele, au venit la mormânt.
  3.
  Şi ziceau între ele: Cine ne va prăvăli nouă piatra de la uşa mormântului?
  4.
  Dar, ridicându-şi ochii, au văzut că piatra fusese răsturnată; căci era foarte mare.
  5.
  Şi, intrând în mormânt, au văzut un tânăr şezând în partea dreaptă, îmbrăcat în veşmânt alb, şi s-au spăimântat.
  6.
  Iar el le-a zis: Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Iisus Nazarineanul, Cel răstignit? A înviat!
  Hristos a Înviat! Și dacă Hristos a înviat, știm că toți vom învia prin puterea Lui! Și copiii și părinții noștri, și toți ceilalți pe care îi iubim și care ne dau sens vieții! Tot și toate cele bune au acum un sens real!
  Să ne bucurăm așadar, Hristos Domnul e viu, și noi vom învia! Înțelegem sau nu Învierea acum, această ni se va descoperi fiecăruia pana la urma. Acum să le lasam pe toate ale lumii acesteia si sa ne bucurăm de Învierea de Fiului lui Dumnezeu!  

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here