FUNDATIA IOAN BARBUS

9 decembrie 2012 – Vot decisiv între Vest și Est

În timpul celor opt ani în care președinte al Republicii a fost Traian Băsescu, statul român a rămas fidel câtorva principii de bază: adeziunea politică, economică și militară la blocul occidental (Uniunea Europeană și NATO), parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, relația specială cu Republica Moldova și întărirea statului de drept în fața rețelelor infracționale cu origini în regimul comunist. Această consecvență s-a putut realiza numai cu prețul unor sacrificii politice și economice care nu de puține ori ne-au lăsat un gust amar. Alegerile parlamentare din această iarnă riscă să anuleze toate aceste realizări.

Până acum, de bine sau de rău, direcția statului român a rămas aceeași. Indiscutabil, meritul îi aparține președintelui Băsescu, politicianul care în acești ani a dus greul luptei, adesea lipsit de sprijinul real al propriului său partid. Condamnarea regimului comunist ca ilegitim și criminal, în baza raportului alcătuit de comisia Tismăneanu, a marcat despărțirea României de trecutul comunist și alegerea Vestului ca destinație definitivă. Din păcate, perioada de respiro pe care ne-a câștigat-o Traian Băsescu dă semne că se va încheia în curând, pe 9 decembrie.

Ajunși în acest punct, se cuvine să ne întrebăm ce trebuie să facem în această duminică, dacă mai are sens sau nu să votăm împotriva USL și cum. Înainte de a lua în calcul alternativele ce se află la dispoziția noastră, trebuie să îi privim cu atenție pe cei cu care avem de a face.

Uniunea Social-Liberală nu mai reprezintă o enigmă pentru nimeni. Liberal-socialiștii au preluat puterea prin trădare și traseism. Întăriți la nivel parlamentar, au inițiat o veritabilă lovitură de stat care urma să culmineze cu demiterea președintelui României și să se încheie cu aservirea Justiției. Forțați să respecte măcar o parte din legile statului, au eșuat în tentativa lor de a scăpa de Traian Băsescu, deși au orchestrat o fraudă masivă ce nu s-a mai văzut pe aceste meleaguri din 1946.

Nereușita lor de a scăpa de Traian Băsescu nu a modificat însă variabilele de bază ale ecuației. USL se află în continuare pe poziții de forță, deținând instituții cheie în statul român. Camera Deputaților, Senatul și Avocatul Poporului au în frunte oameni din Uniunea Social-Liberală. Curtea Constituțională abia a scăpat de intimidările liberal-socialiste ca urmare a intervențiilor făcute de aliații noștri occidentali, americani și europeni. Consiliul Suprem al Magistraturii, Agenția Națională pentru Integritate și Direcția Națională Anticorupție se află în continuare în cătarea Uniunii Social-Liberale pentru că amenințarea pușcăriei nu poate fi ignorată de către nici un infractor.

Prin excluderea oricăror voci independente, USL și-a atins visul de a-și subordona televiziunea națională și radioul public, controlând de facto întreg spațiul mediatic românesc. Consiliului Național al Audiovizualului i-au fost impuse limite pentru a i se bloca activitatea și a permite astfel nenumăratelor posturi TV ale Uniunii Social-Liberale să își desfășoare propaganda fără teama de a mai fi penalizate. Circul tentativei de privatizare a Oltchim Râmnicu Vâlcea, blocarea prin moratoriu a explorării și exploatării gazelor de șist aflate pe teritoriul României, transformarea Institului Cultural Român într-un ridicol oficiu de propagandă ceaușistă, decapitarea unor instituţii care deranjau sistemul de privilegii şi complicităţi (precum IICCMER, Arhivele Naționale, Consiliulul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) – toate acestea sunt avertismente asupra a ceea ce ne așteaptă dacă USL se va trezi în urma alegerilor din 9 decembrie cu o majoritate absolută, capabilă să exercite o dictatură parlamentară cum nu s-a mai văzut de pe vremea FSN-ului. Această super-majoritate va putea apoi să adopte o Constituție pentru o republică uselistă, realizând trecerea de la „democrația originală” a lui Iliescu la cea penală a lui Antonescu și Ponta, marcând procesul politic pentru generații de acum înainte.

Cele aproape șapte luni de guvernare USL stau mărturie pentru incompetența și reaua voință a liderilor PNL și PSD. Degradarea imaginii externe a României este doar preambulul izolării noastre de lumea civilizată și al reorientării politice externe spre Rusia și China. Incapacitatea socialiștilor și liberalilor de a administra economia națională nu va face altceva decât să acutizeze problemele structurale ale României. Introducerea așa-zisei cote regresive va fi oficializarea de facto a sistemului socialist de impozitare, cu consecințe ușor de estimat pentru economia națională. Descurajarea investițiilor străine, blocarea creării locurilor de muncă și îndepărtarea actualilor investitori vor avea urmări catastrofale pe care nu le va putea anula nici un discurs demagogic.

Asta înseamnă că pentru 9 decembrie, opțiunile sunt, aparent, trei la număr: PPDD, UDMR și ARD. Neparticiparea la vot nu poate fi luată în calcul, pentru că situația în care ne aflăm este atât de gravă, încât nu ne permite luxul de a sta pe margine și a refuza implicarea. Trecem printr-o gravă criză morală și suntem obligați să luăm atitudine.

Din capul locului trebuie spus că PPDD nu este o alternativă demnă de luat în calcul. Diaconescu și-a strâns alături o mulțime de mercenari veniți din toate partidele, uniți doar de dorința a se pune la adăpost cu ajutorul imunității parlamentare și a participa la alte „afaceri”. Pitorescul Dan Diaconescu este el însuși un mare maestru demagog ce a preluat discursul lui Vadim Tudor și l-a făcut mai ușor de vândut unui public ahtiat după luptă de clasă și comunism. El se va duce cu nonșalanță alături de cei care îi oferă mai mult, putându-se înțelege la fel de ușor și cu ARD, și cu USL.

Votul de protest acordat UDMR este un alt vot irosit. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România este eternul partid-balama din politica românească. În lipsă de alternativă va susține orice coaliție care îi permite să participe la guvernare. Bazându-se pe electoratul pe care îl ține captiv de atâția ani, UDMR nu va ezita să facă înțelegeri surprinzătoare. Să ne aducem aminte că UDMR a guvernat cu Convenția Democrată, dar imediat după alegerile din 2000 a semnat un protocol de colaborare cu PDSR, deși oamenii lui Ion Iliescu se specializaseră în anii ’90 în campanii cu accente strident anti-maghiare. Situația se poate repeta la fel de bine și astăzi. Discursul anti-unguresc al liderilor USL Antonescu și Ponta nu constituie o piedică reală în colaborarea UDMR cu Uniunea Social-Liberală, mai ales că la referendumul din această vară liderii maghiari au preferat să adopte o atitudine de neutralitate vag pro-USL, respinsă de electoratul maghiar prin neparticiparea la referendum. Pentru ca UDMR să aibe un motiv întemeiat de a refuza oferta liberal-socialiștilor, este nevoie de o alternativă la USL care să întrunească un număr important de voturi.

ARD a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-i demotiva și scârbi pe susținătorii dreptei, ai statului de drept și ai președintelui Traian Băsescu. Din luna iulie încoace, liderii Alianței România Dreaptă continuă să surprindă neplăcut. Atât Vasile Blaga, cât și Mihai Răzvan Ungureanu au ieșit în evidență numai prin slăbiciune, împăciuitorism, incoerență, ridicol, duplicitate și lipsă de idei. De la simbolurile și culorile alianței până la rugămințile fierbinți adresate grupului de trădători condus de Călin Popescu Tăriceanu, nu putem găsi nici un pic de viziune sau forță în relație cu USL, măcar un dram de inteligență politică.

Platforma ARD este prin excelență irelevantă. Nu interesează pe nimeni pentru că, asemenea manifestului ARD, nu spune nimic. Credința, patriotismul și lustrația au fost abandonate în favoarea USL pentru a simula un europenism ce ar putea avea succes numai printre birocrații de la Bruxelles. Pentru că ARD a refuzat să își asume valorile Dreptei, cel mai bun creștin este Becali, cei mai mari patrioți sunt demagogul Antonescu și mitomanul Ponta, cei mai iluștri anticomuniști au rămas intelectualii lui Voiculescu în frunte cu Marius Oprea și Zoe Petre. Mai mult, o serie de propuneri de natură economică și financiară din platformă, dincolo de limbajul dorit savant, dar în fapt ridicol, sunt de natură să creeze un hățiș și mai abscons al microadministrării economiei de către stat.

Nu există nici un motiv pentru a ignora realitatea: Uniunea Social-Liberală a întrecut toate așteptările în materie de prostie, nerușinare și ilegalități, dar ARD nu a fost în stare să se folosească de ocaziile ce i-au fost oferite pe tavă, corpul național fiind lăsat captiv propagandei grosolane a socialiștilor și liberalilor. Pentru această stare de fapt, Alianța este principalul vinovat, nu trusturile media ale USL.

Liderii Alianței România Dreaptă s-au criticat reciproc pentru tot soiul de nimicuri, de la apartenența la SIE la recitarea de poezii, dar bilanțul lor în materie de apărare a principiilor fundamentale și a instituțiilor statului român nu îi recomandă pentru vot. Pe listele lor și-au făcut loc și personaje deloc onorabile, traseiști de carieră și persoane suspecte de fapte de corupție. Sub conducerea Monicăi Macovei, ARD a instituit o comisie de integritate ale cărei decizii le-a sabotat la vot, ulterior refuzând să aplice până și hotărârile adoptate de forul chiar de ea înființat.

Și, totuși, altă cale nu există, votul trebuie acordat Alianței. Contrar sloganului ARD, nu votăm cu inima, votăm cu mintea, iar mintea ne spune că USL este otravă pentru viitorul României, al nostru și al copiilor noștri. Ne va duce înapoi cu prea mulți ani și nu ne putem permite așa ceva. Ne va falimenta economic, izola de Occident, arunca în mâinile Estului, rus sau chinez, și va consolida oligarhia securisto-mafiotă la rang de regim politic. Lista de corupți, securiști și infractori ai USL-ului o face pe cea a ARD să pară de-a dreptul ridicolă, atât este de mare pericolul care ne pândește la aceste alegeri.

Deplângem că nu există un adevărat partid de dreapta în România, dar trebuie să fim realiști. Tragedia noastră ca popor este aceea că elitele națiunii au fost măcelărite de comuniști și înlocuite cu pegra societății. Legătura cu trecutul a fost fracturată și încă nu a reușit să se sudeze la loc. Vor mai trece ani până vom putea dovedi selecția negativă din comunism. Dacă vrem o alternativă la ce există în prezent, va trebui să o forțăm.

Va fi nevoie de poziții și pretenții formulate cât mai clar de un electorat care să creadă în ele și să le apere în fața oricărei opoziții. Câta vreme națiunea noastră nu va înțelege că ideile au consecințe, nu vom putea să votăm vreodată altceva decât ARD-uri și vom fi nevoiți mereu să ne mulțumim cu acești înlocuitori de slabă calitate. În anii care vin trebuie să facem un efort real pentru a înțelege importanța ideilor și a principiilor. În lipsa acestui demers, nu vom putea ieși vreodată din cercul vicios în care ne aflăm și vom fi condamnați la repetarea acelorași greșeli.

Alianța România Dreaptă nu s-a dovedit capabilă să ne câștige respectul, dar sprijinul din afară este incert. Nu putem să nu fim îngrijorați de asigurările transmise de Barack Hussein Obama lui Vladimir Putin în privința flexibilității pe care președintele SUA intenționa să o manifeste în al doilea mandat față de pretențiile Rusiei în Europa de Est. În ceea ce privește Uniunea Europeană, este adevărat că relația Germaniei cu Rusia s-a răcit în ultima vreme, dar nu e sigur că cele două puteri nu vor reveni la apropierea de altă dată. Nimeni nu poate garanta că următorul asalt ne va găsi în aceeași postură de favoriți ai Occidentului. Avem nevoie și de o forță politică internă și, din păcate, una mai bună nu există.

Voturile pe care le va primi ARD pe 9 decembrie nu vor fi altceva decât o expresie a îngrijorării noastre pentru viitorul României, a răspunderii pe care o simțim pentru urmași și a recunoștinței pentru cei care s-au sacrificat ca noi să avem o viață mai bună decât a lor. Ne vom socoti și cu ARD, dar mai întâi trebuie să împiedicăm, pe cât se poate, totalitarismul garantat USL și recăderea în sfera de influență a Estului.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

58 de comentarii

  1. John Galt
    6 decembrie 2012

    Vine iarna. Asta e..

  2. Vlad P.
    6 decembrie 2012

    Da John, iar după ce trece iarna vrajbei noastre, avem datoria să nu uităm cheia textului:

    Dacă vrem o alternativă la ce există în prezent, va trebui să o forțăm!

    Asta nu înțelege ”dreptaciul” de tip ARD

  3. Bogdan Calehari
    6 decembrie 2012

    Dupa iarna vine primavara! Ce ne facem insa, daca am intrat intr-o epoca glaciara?

  4. Pataphyl
    6 decembrie 2012

    Dupa iarna vine primavara!

    Atunci e musai să continuăm Politica Semințelor!
    Un citat dintr-un comentariu al lui Radu la articolul respectiv:

    Da, e un fel de vrăjitorie, e misterul lumii, pe care îl uităm luaţi cu politicalele, cu vanităţile noastre… O femeie din Basarabia, care, cînd era fetiţă, a fost deportată cu mama ei în Siberia, povestea că maică-sa a furat nişte coji de cartofi de la cantină şi le-a pus în pămînt. Cînd din aceste coji au ieşit cartofi în Siberia cea de gheaţă, fetiţa spunea că a văzut însuşi misterul lumii.

  5. John Galt
    6 decembrie 2012

    Intotdeauna am ramas uimit cand ma gandeam cum un catun uitat de lume reusea in 1800 sa iasa la lumina, primavara, chiar si dupa o iarna grea ce il acoperea cu zapada de tot, chiar daca il rupea de lume luni intregi. Fara sa aiba nimeni curent electric, fara drumuri, fara bani si fonduri europene, de Craciun tot satul era luminat, VIU, cu copii care colindau..

    Acum insa nu mai exista copii. Taranii beau la birtul comunal si asteapta sa vina militarii ca sa ii scoata din noroi. Sau isi asteapta pensia de invaliditate, obtinuta cu acte false si printr-o relatie de la partid.

    Va fi greu.

  6. Riddick
    6 decembrie 2012

    Eu nu pot vota trădarea: “Sprijinirea ideii întăririi unității politice a Uniunii Europene, inclusiv în punerea bazelor creării Statelor Unite ale Europei (SUE)” – punct din programul ARD. Explicit, “cu subiect şi predicat”. Dacă nu e trădare atunci ce este – dispreţ faţă de inteligenţa noastră, servilism faţă de UE, sau ce ?

    M-am săturat de teoria “răului celui mai mic”. Parcă aud aceleaşi argumente de la turul doi din 2000 – “Votaţi-l pe Iliescu, să salvăm democraţia !”.

    Nu. A fost creată această situaţie. Toate scatoalcele politice aparent încasate de Băsescu au fost de fapt adresate dreptei, a carei reprezentare a mimat-o cu destul de mult talent: pe mine “m-a luat de cap” în 2004, cu “au venit să-şi ia tainul” şi m-a pierdut de client în 2011, cu “necesitatea Statelor Unite ale Europei”.

    Reset.

  7. Vlad M.
    6 decembrie 2012

    Riddick, de parca nu ai cunoaste ce poame-s politicienii romani! Peste tot functioneaza raul cel mai mic. Pana si conservatorii americani l-au votat pe Romney, in lipsa de mai bine. Daca vrei cu adevarat altceva, tre’ sa lupti si sa actionezi inteligent, adica sa ii cerni, in timp ce pregatesti alternativa. PPDD e doar infractionalitate mascata in comunism, atat, si vei vedea ce o sa faca DD, o sa ne dai dreptate. Nu se repeta 2000.

  8. John Galt
    6 decembrie 2012

    Vlad, si daca a venit vremea lui “ori la bal, ori la spital”..

  9. Vlad M.
    6 decembrie 2012

    Nu a venit inca, John, n-am ajuns in punctul acela.

  10. John Galt
    6 decembrie 2012

    Din punctul meu de vedere niciodata nu e prea tarziu.. ????

  11. John Galt
    6 decembrie 2012

    Fapt care duce automat (dupa cum cred ca poate demonstra usor Pataphyl) la concluzia ca.. nici prea devreme.. ????

  12. Pataphyl
    6 decembrie 2012

    John Galt @9-10

    Vlad a zis că nu e nici la (acel) timp. q.e.d. Și a mai zis “încă“, adică nici ieri, nici poimarți™.

  13. John Galt
    6 decembrie 2012

    Niciodata nu e prea tarziu (respectiv nici prea devreme) pentru a iesi din pacat. . Sau minciuna. Sau compromis. Daca vrei sa iesi, iesi. Si pe de-a-ntregul, in integralitate, nu pe bucati. Daca nu, nu. Cand vorbim despre idei de acest gen nu e loc pentru jumatati de masura. Altfel balul si spitalul devin acelasi loc (chiar si geometric).

  14. John Galt
    6 decembrie 2012

    1 si cu 1 is 2. Nu zice nimeni ca gata, de acum avem raspunsul magic la TOT, care se va potrivi PERFECT. Insa macar atunci cand identificam o eroare de rationament cred ca e preferabil ca ea sa fie eliminata integral, inlocuita cu un adevar (principial) intreg, nu pe sfert. Si apoi, din aproape in aproape, curatata toata teoria. Pana nu ramane nimic.

    Eu nu sunt de acord cu Raimond Aron cand spunea ca “în politică nu avem de ales între bine şi rău, ci între preferabil şi detestabil” (deh, mai e si francez pe deasupra). Premiza e gresita din start! Daca am avea de ales intre doi criminali, ce am face? Il alegem pe ala care ne promite ca ne va omora ”mai uman”, cu “mai multa dragoste”? Pentru mine “uman” e un adjectiv care exprima calitati ABSOLUTE. Si NU are grad de comparatie! Nu exista “mai putin uman”, “mai multa umanitate”, umanitatea ori E, ori nu mai e deloc. Povestea cu natura omului care e ticaloasa din fabricatie nu tine la mine deloc.

    E ca si cum as avea de ales intre unul care promite ca ma omoara prin infometare si boli vs altul care zice ca ma va impusca. Singura certitudine va fi moartea, iar in cazul asta prefer sa-l vad in fata cand va incerca sa faca asa ceva. Aici cred eu ca ar fi umanitatea adevarata, nu la el..

  15. Dinny
    6 decembrie 2012

    Eu am de ales intre Sandra Pralong si Ecaterina Andronescu :)) O sa merg totusi la vot.

  16. Silvapro
    6 decembrie 2012

    Cind esti impuscat – caput, esti mort de-a binelea. Cu infometarea si boala, mai exista o sansa de schimbare a destinului, poate sa mai intervina ceva, sa mai creasca niste cartofi din coji, sa apara un nou remediu la boala.

    Mai bine sa nu reactionam ca “taranul suparat pe satul lui”.
    Ati citit carte lui Eric Berne “Games people play?”. Recomand cartea calduros:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Games_People_Play_%28book%29
    Adoptarea atitudinii de “My cookie is broken” este cea mai proasta trazactie, mai ales cind sint at stake atitea pericole fara un ARD oarecum puternic, dupa cum sint bine explicate de Ioana H. in articolul https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/ioana-hincu-un-om-un-vot-despre-un-paradox-democratic/.

    La un adica, in orice caz e preferebil SUE decit URSS!!!

  17. Silvapro
    6 decembrie 2012

    Din desaga mea modesta, niste lozingi pentru alegeri:

    ARD, deci exist

    Daca nu ARD eu, ma ard PeSeDefilii

    La alegere: ARD sau ARS & RAS?

    ARD sa votez!

    Mai bine ARDei iute decit moscovit morcovit!

  18. Mihaela Bărbuş
    6 decembrie 2012

    Sunt superbe Silva!

  19. Silvapro
    6 decembrie 2012

    ???? ????

  20. Bogdan Calehari
    6 decembrie 2012

    @6. NU VOTATI TRADAREA! Numai asa fiecare roman ce va deschide o afacere va primi 20000 de euro (pct.1 – Platforma Program PPDD)!
    NU VOTATI DISPRETUL FATA DE INTELIGENTA NOASTRA! Numai asa se va face marirea tuturor salariilor si pensiilor, se vor anula toate taxele si impozitele actuale, se va infiinta Compania Nationala Averea Poporului, iar seful acestei companii va fi ales direct de popor; “Averea Poporului” va distribui dividende egale lunare catre toti cetatenii.(pct. 2, 3, 11, 12 – Platforma Program PPDD)!
    Repet: NU VOTATI DISPRETUL FATA DE INTELIGENTA NOASTRA! Numai asa cetatenii nu vor mai plati rate la banci timp de 12 luni( pct.16 Platforma Program PPDD)!
    NU VOTATI SERVILISMUL FATA DE U.E.! Numai asa se va putea interzice arestul preventiv si portul catuselor, cu exceptia faptelor violente si se va reduce TVA-ul la 10% (pct. 7 si17- Platforma Program PPDD)!
    SATURATI-VA DE TEORIA “RAULUI CEL MIC”!Numai asa statul va construi 200000 de locuinte care vor fi inchiriate saracilor iar simplii cetateni vor deveni jurati in instante, alaturi de judecatori; Tribunalul Poporului ii va judeca pe toti guvernanti care au jefuit Romania ( pct.14, 19 si 6- Platforma Program PPDD)!

    P.S. Einstein spunea: “Doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia omeneasca, si inca nu sunt sigur de primul”
    Eu ce sa mai zic? Reset!

  21. Silvapro
    6 decembrie 2012

    Votam votam!

    Dar eu as zice: Bem, ca sa votam

  22. Bogdan Calehari
    6 decembrie 2012

    Silvapro, daca ai fi avut vreun cuvant de spus in conducerea campaniei electorale a ARD-ului, sunt sigur ca amaratii astia ar fi luat intre 5 si 10% in plus – cel putin! Super tari “lozincile” tale !
    Buna idee ai avut cu baietii de la Susanu si “cantarea” lor rap-bazaro-manea. Sa bem si sa votam, prin urmare, pentru o Romanie aflata vesnic la periferia Occidentului si cu ochii atintiti patriotic, in cautarea Elodiei, catre mahalalele Stambulului.

  23. Riddick
    6 decembrie 2012

    @Bogdan Calehari (#20) : Fraza pusă de ARD în platforma e descalificantă, anulează orice bănuială de bună-credinţă. Şi USL vrea tot acelaşi lucru, dar n-o spune (aici n-ar fi de apreciat “sinceritatea” celuilalt). E momentul unui partid nou, nu combinaţii de FSN-uri. Acum e PP-DD. Atât ne-a dus capul, ca naţie, să facem partide.

  24. John Galt
    6 decembrie 2012

    Silvia, e ca si cum ai avea de ales intre poloniu si un glont. In primul caz mori in 2 saptamani, in al doilea mori in 2 secunde. Si crede-ma, daca analizezi statistic mai multe sanse ai in al doilea caz..

  25. Bogdan Calehari
    6 decembrie 2012

    @23 “E momentul unui partid nou, nu combinaţii de FSN-uri.” Ce dracu’ sa mai zic, si ce rost ar avea sa spun ceva, cand scrii o asemenea enormitate – PPDD partid nou! Sa-ti atrag atentia ca este format, in cea mai mare parte, din secaturile si gunoaiele provenite din celelalte “camorre”? Ar fi inutil sa fac acest lucru cu un om care crede in Poporul Dan Diaconescu! Nu poporul roman, ci Poporul Dan Diaconescu! Sunt sigur ca te crezi patriot, dar iti atrag atentia ca nu esti patriot roman, ci patriot Dan Diaconescu. Inaintea ta au fost altii care au fost patrioti pcr sau, mai bine zis, patrioti nicolae ceausescu. Din nefericire sunteti multi si, intr-adevar, spre nenorocirea acestei natii, atata va duce capul: sa faceti niste butaforii pe care le numiti partide si sa priviti ca mari oameni politici, niste smenari de doi lei.
    Spui ca ” Fraza pusă de ARD în platforma e descalificantă, anulează orice bănuială de bună-credinţă.” Nu ai nici un pic de rusine? Te intreb lucrul asta, pentru ca fituica aia( pe care unii o numesc pompos Platforma Program) scoasa de smenarul DD pentru lobotomizatii care-l vor vota, l-ar face si pe Lenin sau Stalin s-o citeasca cu admiratie!

  26. Riddick
    6 decembrie 2012

    Ce ar fi (sau nu) adevărat vis a vis de PP-DD nu scuză fraza cu pricina.

  27. euNuke
    6 decembrie 2012

    Bună seara, domnilor!
    Sper să nu vă fie cu bănat că am revenit atît de tîrziu şi pe deasupra ca să semnalez o eroare de raţionament geopolitichios: răspîntia pe care o semnalaţi şi o utilizaţi ca argument nu mai există; a rămas doar o nălucire izvorîtă din inerţia unei concepţii confortabile asupra re-aşezării noastre pe calea Occidentului. Susţineţi că:
    “În ceea ce privește Uniunea Europeană, este adevărat că relația Germaniei cu Rusia s-a răcit în ultima vreme, dar nu e sigur că cele două puteri nu vor reveni la apropierea de altă dată”
    …dar relaţia celor 2 mari puteri este mai fierbinte ca niciodată, mai strînsă şi mai punctată de duioase întîlniri de alcov chiar decît in perioada amantlîcului socialist dintre iosif şi adolf [se pot număra întîlnirile recente la nivel de şefi de state între Germania, Rusia, Franţa şi compara cu cele din interbelic]. Rusia tocmai şi-a inaugurat larga îmbraţişare a Europei centrale, cu concursul suratei germane. Nu mai putem să ne amăgim: braţele ruseşti încolăcite pe industria europeană nu-s semne ale unei prietenii frăţeşti, ci manifestările unei lighioane demonice cu acelaşi cuget şi acelaşi instinct de constrictor ca şi in trecutul rece al comunismului.

    Germania negociază, tratează şi deliberează împreună cu Rusia asupra unor chestiuni strategice europene mai des chiar decît o face cu Franţa, nu mai vorbesc de ceilalţi “parteneri” europeni. Vedem astăzi cum retragerea componentei germane din Nabucco era premeditată, pregătită cu grijă spre a fi anunţată concomitent cu lansarea celui de-al doilea braţ rusesc peste Balcani. Italienii au fost şi ei cooptaţi in acest mega-aranjament fascist de modă nouă. Acum cercul energetic s-a închis, iar România, Polonia, Ukraina, Austria, ba chiar şi Turcia au fost lăsate pe din afară. Mai putem vorbi de o opţiune politică între Est şi Vest in contextul fuziunii fascistoide între corporaţiile franco-germane şi companiile gigantice ale imperiului rus renăscut? Nu cumva marşul politic in direcţia “Vestului” este o cale întortocheată de întoarcere către răsărit?

    Să mai pomenesc de minunata Uniune Europeană -pasămite chintesenţa democraţiei, a statului de drept, a civilizaţiei iudeo-creştine, a economiei libere, a drepturilor şi libertăţilor- şi de evoluţia fulminantă la paralele socialismului a unor comisari tot mai puternici, ce nu se mai sfiesc să uzurpe public competenţele autorităţilor naţionale? A alege fără niciun murmur calea Europei sub bagheta comisarilor actuali este echivalent cu capitularea fără condiţii in faţa socialismului continental. Mai spun doar atît, că oricum cunoaşteţi opinia mea despre UE: Uniunea Europeana a fost proiectată şi se comportă ca o cooperativă supra-statală [“interguvernamentala”], non-federativa, integrist-imperialista la un nivel ideologic, non-democratica şi, mai puţin deranjant pentru mine, dar să nu uităm: ateistă. Este ceva ce îşi poate dori un partid de dreapta? Chiar fără nicio îndoială? Fără nicio voce contra? Fără niciun ghimpe in inimă?

    Asta nu înseamnă că nu există motive pentru a opta pentru ARD. Alianţa cuprinde şi cîţiva oameni de valoare care merită votul oamenilor de dreapta, măcar pentru a salva ceva din parlamentarismul autohton.

  28. ioana h
    6 decembrie 2012

    Daca-mi permiteti: situatia e clara. Cine mai are acum dileme… ar fi bine sa stie ca USL calare peste noi cu majoritate absoluta d’aia nu mai poate de dilemele lui. Zicea Lordul Acton pe la 1880 si ceva ( si nu era tocmai original, ci doar mai celebru decat alti antecesori de-ai lui care tot cam asa strigau pe unde puteau) ca Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.” Asta ca să vedeți că problema nu-i nouă, e doar omenească. De aia e bine să n-o scăpam din vedere și s-o rezolvăm.
    As vrea eu sa cred ca acum suntem intr-o situatie similara cu cea din 2000. Bad news: nu suntem; acum e mai rau; situatia tinde catre mai 90. In cifre si date , iata de ce:
    http://ihincu.wordpress.com/2012/12/07/pentru-ca-istoria-neagra-sa-nu-se-repete/

  29. ioana h
    6 decembrie 2012

    Si ca sa inchei pe o nota ceva mai vesela in legatura cu votul de duminica:
    Un îndemn de la săptămânalul Kamikaze pentru duminică:

    Prima pagină: “Sunt morți, dar mulți, și nu doar din Teleorman. Dacă nu ți-e frică de ei, ieși duminică din casă! NU LĂSA DUHURILE RELE SĂ VOTEZE PENTRU TINE”

    Pe ultima pagină ne lămurește tot Kamikaze cine sunt ăia care ne bântuie – Nicolae și Elena Ceaușescu, Adrian Păunescu, Ion Dolănescu, Preafericitul Teoctist și alți doi( nu vă spun care, citiți singuri că găsiți ediția online pe net) Și ne transmite de la ei:

    “Mesaje de dincolo, de la cetățeni care vor veni dincoace, la vot
    Participarea la vot nu mai e doar o obligație cetățenească. E și o ocazie de a ne întâlni cu străbunii noștri mai tineri sau mai bătrâni, fără a merge noi la dânșii. Să ne prezentăm dar la vot duminică, fiindcă trecutul ne cheamă să i ne alaturăm. Dar să avem mare grijă: dacă ne întâlnim cu Țepeș, să nu-l lăsăm să pună mâna pe noi. Că după aia știți ce face: ne împarte în două cete, în băsiști și în uselei.”

    Io aș râde ( chiar am râs) , da’ nu sunt sigură că-i de râs. Mai bine ne băgam mințile-n cap și votăm naibii ceva acceptabil ( la acest moment ARD a devenit acceptabil), că altfel votează entuziaștii și iese cu 85% ( ca Ion în ’90) USL. Serios acu’, ce naiba, da’ chiar am înnebunit de tot??!!

  30. Vlad M.
    6 decembrie 2012

    euNuke, stii prea bine ca acest 9 decembrie ai de ales intre eurocrati si socialismul lor, pe de o parte, si rusi si chinezi si socialismul lor, pe de alta parte. Una este sa te vanda Germania incet-incet si cu totul alta e sa fii condus direct de niste cretini care se consulta cu ambasadorul rus de fiecare data cand fac cate o tampenie. In varianta 1, mai ai o oarecare libertate de miscare; in varianta 2 ai doar pacea tip Iliescu: nu o sa se mai auda o vrabie. Deja au acaparat atatea institutii in statul asta si nu zice nimeni nimic, ce se va intampla mai incolo, daca vor avea super-majoritate? A, ca putem sa vorbim frumos, asa cum faci mai sus, despre ce bine ar fi sa nu ai de ales intre unii si altii, despre cat de bine ar fi sa putem vota oameni de dreapta si nu nevertebrate stangiste care se fac de rahat de trei ori pe zi si pun in oras postere gay, da, putem, dar nu vad cum rezolva asta problema USL. Ce ar mai ramane de facut, eunuke, sa ne tragem una in cap? Nu, asta nu e o optiune, sa-si traga ei una in cap, tovaraseste, unul cate unul.

    Acestea fiind zise, fiecare este liber sa voteze dupa cum il lasa constiinta. Asta este pozitia noastra si nu obligam pe nimeni sa o adopte, dar sa nu-si imagineze cineva ca neparticiparea la vot sau votul protestatar valoreaza macar cat hartia buletinului de vot. Si noua ne este sila, si noi ne-am saturat de tampiti, tradatori si stangisti, dar asta este situatia in care ne aflam, atata libertate de miscare avem. Cu cat ne obisnuim mai repede cu ideea, cu atat mai bine pentru toti.

  31. Silvapro
    6 decembrie 2012

    Ioana H: subscriu!

  32. ioana h
    6 decembrie 2012

    Corect Vlad. Si tocmai de aia, eu nici macar nu mai folosesc ( de cand cu evenimentele de asta vara si cu campania asta) dihotomii gen stanga /dreapta. Stim prea bine care-s bubele UE, vedem incotro patineaza – m-am saturat de “derapeaza”- marile puteri occidentale, constatam lesne cum cuprinde stanta ( moale, molicica, mai putin molicica, mai taricica) Occidentul, etc. Stim ( mie cel putin mi-e evidetn) ca asa-zisa dreapta romaneasca e inca la nivel de caricatura ( naiba stie daca mai apucam noi s-o vedem si altfel). Dar acum, strict acum, nu asta-i problema. Ci una mult mai brutala: inapoi la dictatura parlamentara, obtinuta prin vot democratic de USL, sau nu. Atat. Restul? Sunt chestiuni pe care le vom tot dezbate si combate, cu conditia sa ne mai lase careva i sa mai avem cum. Ca nu-i greu sa cenzurezi inclusiv internetul, CU LEGEA IN MANA, ATUNCI CAND AI PUTEREA ABSOUTA ( REPET, ASTA INSEAMNA DOAR 1/2 PLUS 1 DIN LOCURILE DIN PARLAMENT, NU MAI MULT) DE A FACE SI DESFACE CE LEGI POFTESTI.
    Si eu n-as avea naivitatea sa sper ca USL ( mai mult decat oricare alt partid din romania) se va pocai brusc, si va incepe sa aibe limite, asa…de teama UE sau a occidentului. Ar fi un non-sens. Care teama? Ne tot arata de asta vara incoace ca de aia nu mai pot ei , de occident. Apai de ce s-ar mai jena cu putere absoluta in mana?
    Zau, sa speri asa ceva e pur si simplu un non-sens.
    Sa lasam deci dezbaterile ideologice ( stanga/dreapta) si politice si strategice pentru viitor. Daca avem ezitari duminica si nu votam….sufletu’ viitor. O sa ne trimitem mesaje cu porumbei voiajori si o sa intalnim probabil conspirativ sa punem tara la cale…degeaba, ca tara va fi a lor.

  33. Vlad M.
    6 decembrie 2012

    Stangistii nu trec de partea dreptei, tampitii nu devin mai destepti, coruptii nu devin mai sfinti, iar lasii nu capata mai mult curaj. Suntem in rahat si nu cred ca trebuie sa uitam nici un moment de ce am ajuns aici, din vina cui. Complicitatile si lipsa de judecata nu pot si nu trebuie trecute cu vederea, atata ca problema urgenta e ce iese la vot duminica.

  34. Silvapro
    6 decembrie 2012

    SOS !
    Pe site-ul ambasadei apare:

    Duminică, 9 decembrie 2012, vor avea loc, între orele 07.00 – 21.00, alegeri pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României.

    Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în Israel îşi pot exercita dreptul de vot in localitatile […]

    Daca nu ma insel, inteleg de aici ca se desfasoara un vot dublu: unul pentru Camera Deputaţilor si al doile pentru Senatul României.
    Deci in pozitia mea de dreapta pe care o stiti, ce pun colo si ce pun dincolo?
    In plus de asta, mai e ceva ce trebuie sa stiu din p.d.v. al procedurii?

  35. Anca Cernea
    6 decembrie 2012

    @ Silva
    Da. Sunt alegeri pentru ambele camere. Deci vei primi două caiețele.
    Trebuie să cauți în fiecare caiețel catindații ARD. Apoi, ȚINÂNDU-TE BINE DE NAS, ștampilezi în spațiul ARD.
    Pentru că, vorbe aceea, mai bine ARD decât ARS sau RAS!!!!
    Atenție: ștampila trebuie pusă toată în interiorul cadrului. Dacă e pe linia de margine, sau în afară, dacă sunt mai multe ștampile puse în acelaș caiet, votul se anulează.

  36. Riddick
    6 decembrie 2012
  37. Silvapro
    6 decembrie 2012

    Sa speram ca asta este wishful thinking on part of Russia, and less on part of the West.

    Rusii, daca ar putea, nu cred ca ar ezita sa indeplineasca asa un plan, doar le e dor de-un Imperiu rusesc.
    Daca este adevarate existenta acestui plan, si este oarecum dezvoltat chiar si la nivel operativ, cu atit mai mult este necesara intarirea dreptei in tarile vestului, atit cit si in Romania si in statele europene din fostul bloc comunist.

    Nu ajuta la nimic daca romanul se descurajeaza, zicindu-si ca oricum Romania nu este in liga celor mari, si ca nici macar ARD-ul nu este puternic pe plan de tara, asta nu constituie un pretext pentru a nu merge la vot miine. Omul trebuie sa faca chiar pasi mici, cei care sint necesari si in cadrul puterii lui la momentul respectiv. eci miine ARD, pentru nu a avea de regretat si mai mult dupa aceea.

  38. Florin Cojocariu
    6 decembrie 2012

    Dragii mei dreptaci,

    Pot să v-o spun ca unul care a fost în stafful de campanie ARD de la început la sfârșit: ați refuzat orice dialog, n-ați pus nici o întrebare, ați intrat în asta cu adevărul vostru și ați ieșit cu el de o mie de ori întărit. Ați trăit în propriul delir, asta în timp ce, fizic, vă despărțeau mai puțin de 100 m de noi. Da, eram pe aceeași stradă la mai puțin de 100 de metri distanță. Era atât de simplu să veniți la o cafea să ne întrebați, personal, față în față, ce credem. Să vă luptați pentru ideile voastre. Nu, e preferabil să vitriolăm pe blog și să excomunicăm tot pe blog. La întâlnirea cu blogerii, ați spus pas. Fără nici o explicație. N-ați avut chef, n-ați vrut să cauționați cu imensul vostru prestigiu pe nimenii din PDL. Pentru mine, ați fost cea mai mare dezamăgire a campaniei. Sunt sigur că vă găsiți repede aliați prestigioși care să depună mărturie (minicinoasă, după cum le e caracterul) despre mine sau despre alții. Adevărul însă rămâne: ați refuzat orice dialog. Iar asta vă cam descalifică.

    Așa că, votul vostru e nul ca semnificație. Nimeni nu are nevoie de el. Stați mai bine acasă sau votați USL. Mila voastră prin care salvați niște nenorociți care habar n-au ce-i cu ei, nu e dorită. Idealurile voastre înalte nu valorează două parale dacă se rezumă la orgoliul vostru. Votați USL cu amândouă mâinile. Sau stați în plm acasă. Plângeți de emoție pentru puritatea sentimentelor voastre și mizeria pedeliștilor, în timp ce votați pe useliști. În particular, îi cam meritați. Să fie PDL în opoziție și USL la putere. Poate vă dați și voi seama, între timp, unde vă sunt prietenii și unde inamicii. Deși, cam încep să am dubii

    Oricum, e de repetat, ca să ne fie bine la toți, votați USL și scutiți-ne de morală, dacă se poate. Sunt oameni care și-au dat sufletul pentru campania asta și nu merită scuipații voștri. Chiar deloc. Repet, votați USL și scutiți-ne de morală. E mai bine pentru echilibrul universului.

  39. Silvapro
    6 decembrie 2012

    @ Anca si / sau cine este disponibil pe blog, sper sa primesc raspuns inainte sa ies la alegeri.

    Nu seamana absolut de loc cu metoda de la noi. La noi alegi partidul cutare si cu asta basta. Nu sint colegii. Toata tara e o singura regiune. Inainte de alegeri se fac primaries si se stie cine este in fruntea fiecarui partid. Simpu.

    Am citit pe net toata brosura Ghidul alegătorului român din străinătate, dar nu a explicat ce e cu candidatii. La votantii din strainatate sint 4 colegii pentru camera deputatilor (eu fac parte din al patrulea cu toti musulmanii :-)) si 2 colegii delimitate pentru Senat – eu fac parte din al doilea. Mai mult de-atit nu detaileaza.

    Am vorbit cu un verisor din Rom. care mi-a spus ca sint candidati diferiti pe colegii. Deci nu ma putea lamurii despre candidatii de la colegiile mele. El ii stie pe aceia din colegiul sau.

    Intrebarea mea este daca la fiecare dintre cele doua colegii relevante mie sint mai multi candidati la acelasi partid (sau alianta de partide). Daca imi apar mai multe nume sub ARD nu o sa stiu care e mai bun. Iar voi nu cred ca stiti cine apar in colegiile mele pentru a putea sa-mi recomandati pe cei mai merituosi.

    Sper ca cel putin sa fie clar din ce partid fac parte candidatii. Ca daca imi apar numai nume fara apartenenta la partid, voi fi nevoita sa renunt. Logica totusi impune ca va fi mentionat partidul fiecaruia.

    Eu inca nu am siguranta ca ma vor lasa sa votez. In brosura explica ca strainii trebuie sa prezinte dovada unde au resedinta, dar nu spuneau despre ce dovada e vorba. Buletinul meu nu poate fi util, deoarece e scris numai pe ivrit. Daca le ajunge pasaportul israelian e bine, da nu, ramin devotata dar nevotata. ????

    Sper ca Noua Dreapta nu face parte din alianta ARD. La Wikipedia aparea ca ARD contine Partidul Democrat Liberal, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat și Forța Civică. N-am vazut Noua Dreapta printre partide. De fapt nu sint sigura ca au statut de partid ci de miscare / organizatie. In Wikipedia scria “Noua Dreaptă is not registered as a political party and therefore can not run in elections”. In orice caz, ceea ce scrie despre ei, in mare parte, mi se pare opus la ideile pe care le promoveaza ILD.

    Mi s-a parut ciudat ca din Romania mi s-a spus ca ARD s-a aliat si cu dreapta extrema, chiar cu Noua Dreapta. Nu este adevarat, nu-i asa?

  40. Daniel Mircea
    6 decembrie 2012

    Si totusi, de ce merita sa votezi pentru Blaga & Co cand afirma inaintea alegerilor de astazi: “Basescu……Îi reproşez că a luat pe umerii săi acţiunile guvernului în timp de criză. A pierdut din popularitate şi asta s-a răsfrânt asupra noastră”, a spus Blaga.”? Sunt multi candidati ARD care spun la fel, inclusiv cei din colegiul meu.

    Sursa: http://www.gandul.info/politica/ce-ii-reproseaza-vasile-blaga-lui-traian-basescu-plus-nu-vad-posibila-o-alianta-a-pdl-cu-psd-sau-ppdd-10378265

  41. Vlad M.
    6 decembrie 2012

    Silva, ARD sunt aia cu simbolul inimii pe ei, ar trebui sa fie destul de clar. Nu au nici o legatura cu Noua Dreapta sau cu cine stie ce alta extrema, dreapta sau stanga.

    Daniel Mircea> Din motivele enumerate mai sus: cea mai putin proasta dintre variantele proaste/ cea mai buna dintre variantele proaste. Asta nu inseamna ca atacurile la Basescu si Boc pot fi trecute cu vederea. Nici vorba de asa ceva. Le tinem minte si le folosim la vremea potrivita, se apropie si scadenta. Acum trebuie mers la vot si votat impotriva USL.

  42. Silvapro
    6 decembrie 2012

    Multumesc pentru ajutor.

    Cu bucurie va anunt ca am reusit sa VOTEZ !!!

    ARD era primul din coltul sting de sus in ambele caietele.
    Nu mi-au cerut decit pasaportul romanesc.

  43. Daniel Mircea
    6 decembrie 2012

    Tocmai votai cu inima îndoită.

  44. Pataphyl
    6 decembrie 2012

    Trăiască victoria în alegeri a Frontului Unității Socialiste…

  45. Vlad M.
    6 decembrie 2012

    Era previzibil, asa ca sa multumim celor ca Silva si Daniel Mircea si sa ne apucam de treaba. ???? Multumim! Acum, la treaba! ????

  46. DanCanada
    6 decembrie 2012

    Hai ca nu-i chiar asa rau. Cu impotenti ca cei de la ARD si totusi sa cistigi 19% nu-i rau deloc. Deci boii de la USL au putin peste 50%. Dupa un an-doi de magarii din partea la de-alde Ponta & KKrau si au sa inceapa sa schimbe taberele. Dupa care o pun baietii de- coalitie cu PPDD si UDMR si gata. S-ar putea ca insusi Basescu inainte de sfirsitul mandatului sa legifereze schimbarea asta ????

  47. Vlad M.
    6 decembrie 2012

    Asta zic si eu, ar trebui sa spunem mersi. Da’ nu, deja au inceput sa-si smulga parul din cap. E sfarsitul lumii, poporul e plin de prosti, vai de noi etc.

  48. Bogdan Calehari
    6 decembrie 2012

    Stai sa vezi de maine incolo cati or sa inceapa iar sa puna placa veche cu plecatul in Congo. Mi se face si greata.

  49. Pataphyl
    6 decembrie 2012

    Hei, întrebarea zilei e (pentru mine cel puțin): unde-s cele 7,4 milioane din vară? ????

  50. eu_nuke
    6 decembrie 2012

    Bună seara, Vlad. Nu am vrut să-ţi răspund mai devreme…ca să nu adîncesc sentimentul de amărăciune.

    stii prea bine ca acest 9 decembrie ai de ales intre eurocrati si socialismul lor, pe de o parte, si rusi si chinezi si socialismul lor, pe de alta parte.

    Nu există aceste două ramuri distincte in socialismul modern. Există un singur plan şi o singură internaţională. Mai există şi disidenţe şi eretici. Dar, cel puţin momentan, situaţiunea nu mai seamănă cu cea din interbelic, cînd relaţiile intre statele Europei erau marcate de o aparentă ruptură între socialismul vestic fascist şi cel estic bolşevic [şi astăzi ştim cu certitudine că, pînă la un punct, gîlceava dintre nazişti şi sovietici era doar de faţadă].

    Este adevărat că există mai multe tipuri de socialism, in mod clar fabianismul este diferit de maoism, ca exemplu. Dar in esenţă, toate comportă un anumit grad de etatism şi dirijism economic, iar atunci cînd o platformă ideologică socialistă dobîndeşte puterea acţiunile sale distructive converg cu cele întreprinse de partidele înrudite din occident sau orient. Nu există socialism bun şi socialism rău sau mai puţin dăunător. Toate partidele roşii sînt axate pe distrugerea ordinii proprietăţii private, diferă doar etapizarea şi gradul de violenţă statală. Astăzi trebuie să admitem că nu poţi guverna prin intermediul unui aparat de stat socialist şi in virtutea unor politici deterministe social şi să pretinzi că eşti de dreapta. PDL a fost contaminat definitiv de socialism, iar orientarea politică externă este irelevantă in contextul actual global. Ori îţi propui ca formaţiune politică reforma radicală a aparatului de stat, a mecanismelor sale de socializare a riscurilor şi pierderilor, ori te laşi ispitit de compromisul convenabil şi amâni la nesfarşit reforma erodînd şansele de dizlocare a socialismului pe cale democratică.

    Ce ar mai ramane de facut, eunuke, sa ne tragem una in cap? Nu, asta nu e o optiune, sa-si traga ei una in cap, tovaraseste, unul cate unul.

    Cum vine asta…să orientăm violenţa tot asupra noastră? E oare aşa ruşinos să ne gîndim la rezistenţa anticomunistă şi să urmăm pilda strămoşilor? nu că ar fi venit vremea pentru asta, dar, la nevoie, trebuie să fim pregătiţi şi pentru riposta la agresiunile unui stat reintrat pe calea totalitarismului.

    Serios acum: ne rămîne să construim încet, cu răbdare şi luciditate o mişcare politică veritabil de dreapta, orientată din start, in mod programartic, împotriva socialismului. Bănuiesc că rostul platformei voastre are legătură cu acest deziderat, nu? [apropo: felicitări pentru cele 2 excelente documente programatice: o platformă şi argumente]

    Şi incă ceva: să descoperim căi de atragere a populaţiei de partea capitalismului, de dislocare a electoratului captiv stîngii. Poate că, in aceste condiţii, o să conştientizăm că rîca dintre conservatori şi libertarieni este contraproductivă [e drept, mulţi libertarieni îs prea de stînga, prea anarhişti pentru a fi luaţi in seamă şi in calcul pentru o alianţă, dar nu e cazul celor din Ro] şi că, pentru multă lume simplă, mai de la ţară sau de prin mahalale, termenii ăştia nu prea niciun sens sau dacă au e ceva dubios [da: deja am întîlnit intelectuali urbani care au impresia că libertarianismul este o sectă].
    [m’am reinregistrat astfel pt ca pierdusem parola la vechiul mail]

  51. John Galt
    6 decembrie 2012

    @9 Vlad, la bal sau la spital? Nici acum nu a venit momentul?

  52. Pataphyl
    6 decembrie 2012

    @50 Iulian Chifu (consilier la Cotroceni) zice pe FB că nu-i convins că USL are 50%, să așteptăm să se numere ultimul vot. Îl știu de la Iași (a absolvit matematica, parcă am avut și niște ore, nu-s sigur – era un student eminent). Cred că el a inventat la mișto chestia cu găina cu pui vii la “Bulina roșie” locală (nu-s absolut sigur, dar a scris o vreme acolo, mă știam cu subredacția evz). De data asta cred că puii vii sînt Blaga & Co.

  53. Silvapro
    6 decembrie 2012

    John Galt,

    E ca si cum as avea de ales intre unul care promite ca ma omoara prin infometare si boli vs altul care zice ca ma va impusca. Singura certitudine va fi moartea, iar in cazul asta prefer sa-l vad in fata cand va incerca sa faca asa ceva.

    Acuma ai ocazia sa-l vezi in fata… ca si noi dealtfel

  54. Silvapro
    6 decembrie 2012

    #21,

    Bea, bea, nu te lasa!

    Bem, votam si iara bem. Va trebui sa bem cam mult timp…

  55. Silvapro
    6 decembrie 2012

    Ce-i cu TVR International?!
    La noi, ca si La TVR I, la incheierea votului se dau exit polurile, dar f. repede incep sa curga rezultate reale, pe parcurs ce le numara, care continua toata noaptea. In schimb, astia de la TVR I, reiau relatarile de la ora 9 seara.

    A fost o data ca lumea n-a mai asteptat continuarea relatarilor, rezultatul fiind clar – s-a culcat cu Partidul Muncii si s-a sculat cu Bibi :-).
    Eu in schimb, am petrecut mai toata noaptea cu Bibi…

    Ceea ce nu este cazul acum – tot cu Ponta ne vom trezi si miine dimineata. Si inca multe dimineti. Si tot cu el vom trai. In cel mai bun caz, vom avea un menage a trois, daca nu-l demite din nou pe Basescu. Daca Basescu nu rezista, a treia latura din menage va fi Crin, cu care sa tot dormim…

  56. Liv STOmer
    6 decembrie 2012

    Gata. Vorba lui JGalt, iarna a venit. Deja ninge.

    De la simbolurile și culorile alianței până la rugămințile fierbinți adresate grupului de trădători condus de Călin Popescu Tăriceanu

    – acum inteleg si eu ce vroia Anca sa spuna prin “tradarile si lasitatile ARD-istilor”. Sunt 1000% de acord.
    Fraza cheie –

    Dacă vrem o alternativă la ce există în prezent, va trebui să o forțăm.

    . De azi, incepe razboiul de gherila. La baioneta. We’ll take no prisoners. We shall fight on the beaches, on the fields, and on the hills. And on the streets. And we shall NEVER surrender!!!!!!!!!

  57. John Galt
    6 decembrie 2012

    Cred ca ne luam dusi de val fara sa fie cazul. Nu e nici o infrangere zdrobitoare, nu e nici o victorie a stangii, de fapt. USL- ul a fost votati de 4 milioane de oameni. Pensionari, de la tara, medie de varsta 55 de ani in sus. Plus bugetari (*majoritatea in Bucuresti, atentie), securisti, lingai si aternatori “din sistem” cu pensia taiata.

    Ce sa va povestesc, spuneti-mi ceva nou..

    Romania are 18,5 milioane persoane cu drept de vot. Cam 5 milioane sunt plecati afara. Diferenta de 10 milioane NU a gasit mesajul dreptei suficient de convingator. Ar trebui sa ne supere? DIN CONTRA! Pentru mine acesta e un semn ca ceea ce spuneam noi pe aici (cu privire la Blaga, europenismul/relativismul lui MRU samd) se regaseste si “in teren”. Chiar daca nu ne-a citit mai nimeni. ???? Adica lumea s-a prins ca astia umbla cu cioara vopsita, si le-au zis tuturor PAS..

    Din punctul meu de vedere, noi, cei care ne consideram de dreapta, avem acum CALE LIBERA. Paradoxal pentru unii, votul de duminica a fost cel mai bun lucru care se putea intampla dreptei romanesti, de cand e ea. S-a curatat de la sine de oportunisti. Iar acum tine numai si numai de noi daca vom sti cum sa folosim acest moment in favoarea noastra.

    Cand putem incepe? ORICAND!! Vedeti discutia de mai sus dintre mine si Vlad, exact aici e ceea ce ne deosebeste de ceilalti. Stanga trebuie sa pregateasca terenul zeci de ani, sa intoxice cu prostii si relativisme inca de la gradinita, si tot nu are certitudinea ca va reusi. Pe cand dreapta, INDIFERENT de conditii, moment, conjuntura samd, (poate) CASTIGA. Chiar usor, uneori chiar fara sa vrea. Pentru ca are DREPTATEA de partea ei.

    E o simetrie foarte simpla. Stanga chiar si atunci cand isi strange toate efectivele ca sa “fie puternica” si “victoriosa” inca mai are dubii si dileme existentiale cu privire la orice se petrece in jur (vedeti nesiguranta TUTUTOR celor din studioul Antenei3 cu privire la rezultat in seara alegerilor – a doua zi au si recunoscut ca “se asteptau la orice” din partea dictatorului, ba chiar Gadea zicea ca se astepta la o fraudare imensa si intoarcere de scor ca atunci cu victoria infranta a lui Geonel / fapt ce mie imi zice ca pe langa faptul ca inca ii ustura, exact acesta e modul lor de a actiona – micutii se dau de gol foarte usor si la multe altele, in caz ca nu ati observat). Ei nu pot fi SIGURI de nimic. De ce? Pentru ca nu gandesc deloc rational. Le este IMPOSIBIL. Totul este un miracol pentru ei, si nu glumesc. Ei nu pot fi siguri nici macar de rezultatul unei simple apasari pe intrerupator, la aprinderea unui simplu BEC. Vorbesc serios! Pentru ca “totul e relativ”..

    Da, corect, exista o gramada de variabile si lebede negre care pot schimba rezultatul, poate pica reteaua electrica in cartier, sau in bloc, poate exploda chiar in acel moment o centrala nucleara, poate intra un tir in stalpul de inalta tensiune de langa autostrada samd, si FIX in acel moment sa nu mai fie curent. Asa e.

    Insa aici vorbim despre cu totul altceva: ei nu sunt capabili sa faca NICI UN RATIONAMENT. Ei nu inteleg ca daca elimini toate cauzele OBIECTIVE mentionate mai sus, uite cum CU CERTITUDINE si DE ABSOLUT FIECARE DATA cand apesi pe buton, rezultatul va fi ACELASI -> adica se aprinde becul! Pentru ei inca e un mister..

    De ce se intampla asta? Pentru ca sunt prea lenesi ca sa verifice fiecare “amanunt nesemnificativ” si abstract pe care nu poti sa pui mana. Ei vor sa vada “concret”! FIZIC. Nu-i intereseaza miracolul tehnologic (dar mai ales teoretic) prin care curentul electric aprinde acel filament. Nu sunt curiosi sa afle de ce Edison a preferat wolframul, abia descoperit in Islanda. E complicat, trebuie sa tina minte o gramada de date fara legatura ce nu le spun nimic.. Ei vor doar sa apese pe buton si sa apara tot ce au “nevoie”. Trebuie doar “sa vrea”, nu ati observat? “Vom da o lege si vom relansa economia”.. Cade bursa? “Nu-i nimic, un ordin si gata, nu mai cade, am rezolvat”..

    Socialistii nu pot anticipa aceste lucruri, absolut nici un rezultat nu poate fi dedus rational cu certitudine. Pentru ca “totul e posibil” (cand vine Mos Craciun), nu? Aici e punctul lor de plecare, din cauza asta nu functioneaza inductia matematica nu functioneaza in mintea lor absolut deloc. Aici este si nevoia de “tatuc suprem” care ii va duce pe toti spre victorie. O minciuna repetata suficient devine adevar. Important e sa fie destui oameni care sa creada in ea. Aici este motivul pentru care ei gandesc numai in “numere mari” – pentru ca de acolo vine “siguranta, PUTEREA spre care tind toti ca o musca spre bec. 7,4 milioane de oameni nu pot gresi, nu?

    De ce ajung ei in aceasta situatie? Pentru ca studiile lor au fost de mantuiala, pe furt, impostura si copy/paste, in ORICE domeniu (dovada ca absolut TOTI ministrii educatiei pusi de Ponta au avut aceasta problema a plagiatului – altii CHIAR nu aveau). Credeti-ma ca nu glumesc deloc cand spun ca incompetenta lor este atat de profunda. ????

    ..

    Sa va dau un exemplu: dupa referendum discutam la un restaurant cu niste amici ce erau in favoarea suspendarii, toti persoane importante, “informate la zi” si “de incredere” in urbea in care stau, si toti la fel de revoltati in fata “aranjamentelor” facute de Basescu la CCR, cum a fortat el pe toata lumea ca sa accepte acel numar mare necesar cvorumului, cum sunt toti la mana lui samd. Discutii despre judecatorul ala senin care calculase populatia cu drept de vot pe baza procentului de minori dat de sondaje la 15 milioane, si nu 18, argumentele lui Dragnea, estimarile sefului de la INS.. Le-am zis ca toti sunt niste incompetenti, ca habar nu au pe ce lume sunt, si ca daca vor neaparat le demonstrez ca eu stiu care e populatia cu drept de vot, fara sa am nevoie de nici un sondaj masluit. Reactia lor a fost previzibila – “cum, tu te dai mai destept ca oamenii aia care asta fac toata ziua, adica toti acei experti seriosi dau gres si tu aici stii mai bine?” – “Da, evident. Uitati-va aici DE CE”. SI le-am explicat ca daca adunam numarul tuturor nasterilor din fiecare an din 1900 si pana azi si il scadem pe cel al tuturor mortilor din 1900 si pana azi, uite ca avem populatia totala a Romaniei. Daca ii adunam pe toti cei nascuti din 1900 si pana in 1994 si ii scadem pe cei morti, uite ca avem totalul populatiei intre 18 si 112 ani, adica exact cei cu drept de vot, indiferent unde s-ar afla ei acum, indiferent daca au fost luati in calcul de vrun sondaj de opinie facut vrodata (boicotat si el la randul lui sau nu).

    Au ramas ingroziti. Initial nici nu m-au lasat sa imi termin ideea, pentru ca oricum nu erau interesati de argument, insa dupa ce au vazut ca eu continui, parca ceva ceva incepea sa prinda forma si in capul lor. Apoi s-au prins! SOC SI GROAZA. Nu isi puteau imagina ca cineva putea sa calculeze atat de usor si de simplu, in fata lor si pe un servetel, ce nu reusisera LIDERII SUPREMI la Bucuresti.. Mintea lor refuza pur si simplu aceasta varianta (desi era evident ca e corect). Expresia fetelor imi aducea aminte de Dana Grecu, dupa intalnirea lui Gadea cu MRU in acea emisiune din studio, care chiar recunoscuse (in sinceritatea ei) ca: “de cate ori in aud pe Razvan Ungureanu vorbind, eu ma simt proasta”. Pastrand proportiile, exact acelasi lucru se intamplase si la masa, atunci!! Ei erau ingroziti ca cineva GANDESTE. Iar ei nu sunt in stare, si prin urmare pot fi luati prin surprindere in orice lucru, indiferent de moment. Eu eram pentru ei “teroristul care trage din orice pozitie”, care apare din senin oriunde are chef..

    Aici este arma cu care pot fi batuti. Oricand..

    ..

    Revenind la cei 4 milioane de votanti, unii poate au mai avut dubii, prin tinerete lor la un moment dat, insa pentru ca totul in jur este muult prea complicat ajung sa prefere sa asculte orbeste de SEF si de ce se zice la “partid” (de la Bec vine lumina). Si cu asta basta. Se uita la tv, isi traiesc viata privind la o telenovela (uneori chiar discuta cu voce tare cu cei de la televizor), si o data la 4 ani ies pe strada incolonati frumos ca sa-si asigure inca o perioada in care nimeni si nimic din lume nu le va deranja (non) existenta. Mobilizarea e lege! “Nimeni nu musca mana care il hraneste“, nu-i asa? In plus, “ordinul nu se discuta ci se executa”..

    Cu ei “ne luptam” noi acum (pff, m-am virusat si eu – nici macar lupta nu e). Ei sunt cei care voteaza stanga, ei sunt cei direct responsabili de ce e prin parlament, acum. Desi am votat, uite ca n-as fi avut nici o problema in a vedea USL-ul la 90%. Ba culmea, sa fi fost asa le-as fi dat si votul meu! De ce? Pentru ca sunt atat de sigur ca toate aceste alegeri castigate “zdrobitor” (cu 25% din total populatie cu drept de vot) li se vor intoarce impotriva incat nu pot decat sa ma amuz.

    Singurul lucru pe care il are de facut dreapta e sa reziste la locul ei, nemiscata, SIGURA ca ceea ce spune este corect, si ADEVARAT. Sa nu intre in hora nebunilor. Sa se curete de impostori, de “pacate”. Si de compromis. Atat. Nu trebuie sa faca absolut nimic altceva, “Victoria” va veni singura, de la sine..

    Nu e o atitudine defetista, pasiva, cum poate pare la prima vedere. E nevoie de foarte mult efort si determinare ca sa “fortam acea alternativa” de care zicea Vlad si Liviu STOmer mai sus, si sa ne tinem de ea. Erorile trebuie curatate foarte adanc, si e greu sa ajungem la ele. Multe poate dor. Mai ales ca acest lucru se intampla INDIVIDUAL, adica fiecare in parte trebuie sa faca asta, pentru ca aici treburile nu merg lasate pe umerii altora, si nici o multime de 1 milion de oameni nu va putea face ceea ce doar fiecaruia din noi poate rezolva.

    Votul de duminica arata dintr-un anumit punct de vedere ca aceasta curatire (repet – dureroasa, dar necesara) deja a inceput. Daca peste 2 3 ani acesti oameni (care NU au votat) vor ajunge sa fie la fel de indiferenti cu privire la tara lor, sau vor da din nou vina pe Basescu/ ridica statui lui Ilici samd, atunci inseamna ca isi vor merita soarta. Care nu va fi deloc blanda cu ei. Nu mai suntem in anii 60 ca oamenii sa poata fi pacaliti cu un apartament in oras, sa aiba impresia ca “partidul” i-a scos din noroi sau ca le-a tras curent electric (miracolul) la sat. Acum toti au vazut ce inseamna cat de cat civilizatia, s-au obisnuit la un standard de viata ce NU poate fi mentinut in alt sistem economic absolut deloc. Cu certitudine nu poate fi mentinut. In plus (si foarte important), informatia circula altfel.

    Trecerea va fi ca una de la Mercedes inapoi la Dacie, sau mai exact inapoi la caruta. Nu va fi invers, unde te obisnuiesti imediat, cum a fost prin “Epoca de Aur” din 70. Din punctul acesta de vedere e chiar indicat ca la guvernare sa fie cati mai multi socialisti, pentru ca toate oalele se vor sparge in capul propriilor lideri, alesi evident intr-o euforie generalizata, chiar de ei.

  58. Daniel Francesco
    6 decembrie 2012

    Excelent John G:

    Din punctul meu de vedere, noi, cei care ne consideram de dreapta, avem acum CALE LIBERA. Paradoxal pentru unii, votul de duminica a fost cel mai bun lucru care se putea intampla dreptei romanesti, de cand e ea. S-a curatat de la sine de oportunisti. Iar acum tine numai si numai de noi daca vom sti cum sa folosim acest moment in favoarea noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian