Confederația Caritas Româniaorganizație caritabilă a Bisericii Catolice, arătat într-un comunicat publicat pe 17 noiembrie 2015 că semnătura sa a fost adăugată “dintr-o eroare regretabilă” pe cererea mai multor ONG-uri de reanalizare a propunerii lui Marius Bostan pentru funcţia de ministru al Societăţii Informaţionale.

ONG-urile semnatare îl acuză pe Marius Bostan că susține platforma conservatoare inliniedreapta.net care, în viziunea lor, ar promova un “discurs al urii profund discriminatoriu”. Acuzația, dezmințită de acesta, este făcută în baza unui articol publicat pe  Vox Publica de Andrei Panțu, un apropiat al extremei stângi pro-ruse.

Mai mult despre acuzații, citiți: Periferia pro-rusă a spațiului public românesc a intrat în vrie |   În contra poliției gândirii politic corecteMarius Bostan: Inliniedreapta.net este o platformă antitotalitară, împotriva comunismului și fascismului

Confederația Caritas România informeză opinia publică că dintr-o eroare regretabilă a ajuns pe lista semnatarilor a unei petiții îndreptată împotriva Domnului Marius Raul Bostan, nominalizat pentru postul de Ministrul al Societății Informaționale în Guvernul propus de Domnul Dacian Cioloș. 

Comunicatul menționează că această petiție a fost semnată nu de persoana care reprezintă statutar Confederația Caritas România, ci de către o persoana din forurile executive.

Dorim să afirmăm pe această cale aprecierea noastră pentru valorile și principiile democratice, antitotalitare și anticomuniste în care Domnul Marius Raul Bostan crede și pe care le promovează in spațiul public românesc cu foarte mult curaj, se arată în comunicat.

Dorim de asemenea să informăm opinia publică de faptul că Domnul Marius Raul Bostan a dat dovadă de-a lungul anilor de o deosebită generozitate și disponibilitate pentru operele de caritate derulate de Caritas în România. Amintim faptul că Domnul Marius Raul Bostan a fost membru în Cadrul Consiliului Director al Asociației Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj și a adus o contribuție deosebită la dezvoltarea acestei asociații Caritas, menționează comunicatul.

Confederația Caritas cere organizatorilor petiției îndreptate împotriva Domnului Marius Raul Bostan să retragă semnătura acesteia de pe lista semnatarilor.

Ne cerem scuze Domnului Marius Raul Bostan pentru această greșeală regretabilă și îl asigurăm de întreaga noastră prețuire, menționează Pr. Nicolae Anușcă, Președintele Confederației Caritas România.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here