Partizanii eutanasiei, înfrânți în Senatul Franței

  1

  Senatul francez a respins legalizarea eutanasiei cu 170 la 142 voturi. Proiectul de lege fusese introdus de Jean-Pierre Godefroy (Parti Socialiste), Alain Fouché (UMP) si François Autain plus Guy Fischer (Parti communiste-Parti de gauche). Legea ar fi permis eliminarea pacientilor cu handicap, boli cronice si a celor considerati terminali.

  Primul ministru François Fillon s-a pronuntat impotriva eutanaziei, spunand ca o asemenea lege nu corespunde valorilor fundamentale ale societatii si ca legalizarea dreptului de a pune capat vietii cuiva este o limita care nu ar trebui depasita; el a spus ca legea este foarte periculoasa, pentru ca nu permite niciun fel de consultare a familiei. A mentionat si eforturile care trebuie continuate, pentru dezvoltarea ingrijirii paliative a pacientilor cu boli terminale.

  Cu putin inaintea dezbaterilor din Senat, in fata cladirii acestuia au manifestat cca 700 de persoane, raspunzand apelului ADV (Alliance pour les Droits à la Vie). Infasurati in giulgiuri albe, sau deghizati in uniforme de spital, ei au reusit sa creeze o imagine foarte sugestiva asupra mizei dezbaterii.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentÎnvăţământul american şi sindicatele din învăţământul american
  Articolul următorHipnoza şi mentalitatea de sclav
  Anca Cernea
  De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here