Geert Wilders: “Domnule judecător, nu lăsaţi întunericul să se aştearnă în Olanda”

  13

  Geert Wilders, politicianul olandez demonizat de toată presa europeană ca “extremist de dreapta”, este de fapt un liberal. Un liberal mai de stînga decît a fost Churchill, mai de stînga decît Reagan. Dar într-o lume în care susul e jos, jos e sus, în care Stînga e acum Centru, ce era Centru a devenit dreapta, iar ce odata a fost Dreapta s-a transformat în “Dreapta radicală”, Geert Wilders e un “extremist de dreapta”. “Extremistul” este tîrît prin tribunale de mai bine de un an din cauza declaraţiilor despre islam şi din cauza acestui film:

  “Este irelevant dacă martorii lui Wilders vor dovedi că observaţiile sale sînt corecte, ce este relevant este faptul că observaţiile lui sînt ilegale”.
  Openbaar Ministerie (Procuratura olandeză)

  În continuare ultimele observaţii formulate de Wilders în procesul lui pe 1 iunie 2011.

  Domnule Preşedinte, membri ai Curţii,

  Sunt aici din cauza a ceea ce am spus. Sînt aici pentru că am vorbit. Am vorbit, vorbesc şi voi continua să vorbesc. Mulţi au păstrat tăcerea, dar nu Pim Fortuyn, nu Theo Van Gogh, şi nici eu. Sînt obligat să vorbesc pentru că Olanda este sub ameninţarea islamului. După cum am argumentat de multe ori, islamul este în primul rînd o ideologie. O ideologie a urii, a distrugerii, a cuceririi. Am convingerea fermă că islamul reprezintă o ameninţare la adresa valorilor occidentale, a libertăţii de exprimare, a egalităţii dintre bărbaţi şi femei, dintre heterosexuali şi homosexuali, a credincioşilor şi a necredincioşilor.

  Peste tot în lume vedem cum libertatea fuge de islam. Zi de zi vedem cum libertăţile noastre se diminuează. Islamul se opune libertăţii. Academicieni renumiţi specializaţi în islam din toată lumea vor fi de acord cu asta.

  Experţii aduşi de mine ca martori subscriu părerii mele. Au fost mai mulţi academicieni specializaţi în islam pe care Curtea nu mi-a permis să îi aduc să depună mărturie. Toţi sînt de acord cu declaraţiile mele, arată că eu vorbesc adevărul. Adevărul este în proces astăzi. “Trebuie să trăim în adevăr” spuneau disidenţii din comunism, pentru că adevărul ne va face liberi.

  Adevărul şi libertatea sînt foarte strîns conectate. Trebuie să spunem adevărul pentru că altfel ne vom pierde libertatea. Acesta este motivul pentru care am vorbit, pentru care vorbesc şi pentru care voi continua să vorbesc. Declaraţiile pentru care sînt judecat sînt făcute în timpul funcţiei mele de politician participant în dezbaterea publică din societatea noastră. Declaraţiile mele nu vizau indivizi, ci islamul şi procesul islamizării. Acesta este motivul pentru care Procurorul a concluzionat că ar trebui să fiu achitat.

  Domnule Preşedinte, membri ai Curţii,

  Acţionez în interiorul unei lungi tradiţii pe care doresc să o onorez. Îmi risc viaţa pentru apărarea libertăţii în Olanda. Dintre toate realizările noastre libertatea este cea mai preţioasă şi cea mai vulnerabilă. Mulţi şi-au dat viaţa pentru libertate. Ni s-a amintit asta în ceremoniile din luna mai [ceremoniile pentru soldaţii olandezi căzuţi în războaile mondiale]. Dar lupta pentru libertate este mult mai veche.

  În fiecare zi maşinile blindate mă poartă pe lîngă statuia lui Johan de Witt şi pe lîngă Hofvijver în Haga. De Witt a scris “Manifest pentru libertate adevărată” şi a plătit libertatea cu preţul vieţii. În fiecare zi în drum spre birou trec prin Binnenhof unde Johan van Oldenbarneveldt a fost decapitat în urma unui proces politic. Sprijinit în toiagul său, bătrînul Oldenbarneveldt s-a adresat oamenilor lui cu urmatoarele cuvinte: “Am acţionat cu onoare şi cu umilinţă ca orice bun patriot.” Acestea sînt şi cuvintele mele. Nu doresc să trădez încrederea celor 1 milion şi jumătate de oameni care m-au votat. Nu vreu să îmi trădez ţara.[…] Vreau să fiu onest, vreau să acţionez onest şi acesta este motivul pentru care doresc să îmi apăr ţara de islam. Tăcerea înseamnă trădare. Acesta e motivul pentru care am vorbit, vorbesc şi voi continua să vorbesc.

  Libertate şi adevăr, plătesc preţul în fiecare zi. Zi şi noapte trebuie să mă protejez împotriva celor ce vor să mă ucidă. Nu mă plîng; a fost decizia mea să vorbesc din primul moment. Totuşi, cei care mă ameninţă pe mine şi pe ceilalţi critici ai islamului nu sînt judecaţi azi aici. Eu sînt cel judecat. Iar acest lucru îl deplîng. Consider acest proces un proces politic.

  Valorile D66 [partid de stînga oladez] şi NRC Handelsblad [publicaţie olandeză de stînga] nu vor fi niciodată aduse în faţa judecătorului în această ţară. Unul dintre acuzatori spune clar că motivele lui sînt politice. […] Cînd nu pot cîştiga în politică pentru că oladezii au înţeles agenda lor sinistră, aceştia încearcă să cîştige în tribunale. Oricare va fi verdictul dumneavoastră, aceasta este concluzia acestui proces.

  Procesul este suprarealist. Sînt comparat cu ucigaşii Hutu din Ruanda şi cu Mladic. Chiar acum cîteva minute au fost oameni care s-au îndoit de sănătatea mea mintală. Am fost numit un nou Hitler. Mă întreb dacă cei care m-au numit aşa vor fi şi ei judecaţi, iar dacă nu, dacă vor fi acuzaţi şi ei de Curte. Probabil că nu. Iar asta e corect, pentru că libertatea de exprimare se aplică şi opozanţilor mei. Dreptul meu la un proces cinstit a fost încălcat. Ordinul Curţii din Amsterdam de a mă judeca nu a fost o decizie corectă, dar un verdict prin care judecătorii m-au condamnat chiar înainte ca procesul să înceapă.

  Domnule Preşedinte, membri ai Curţii,

  Trebuie să decideţi acum dacă libertatea mai există în Olanda. Franz Kafka a spus: “Vezi cum soarele apune încetul cu încetul, dar este surprins cînd deodată se face întuneric.”

  Domnule Preşedinte, membri ai Curţii,

  Nu lăsaţi întunericul să cadă peste Olanda. Achitaţi-mă: puneţi capăt acestei situaţii desprinse din Kafka. Achitaţi-mă. Libertatea politică cere ca cetăţenii şi reprezentaţii lor aleşi să aibe dreptul să îşi exprime opiniile. Achitaţi-mă, pentru că dacă voi fi condamnat, condamnaţi libertatea de exprimare a milioane de olandezi. Achitaţi-mă. Nu incit la ură. Nu incit la discriminare, ci apăr caracterul, identitatea, cultura şi libertatea din Olanda. Acesta este adevărul. De asta sînt aici. Pentru asta vorbesc. Acesta e motivul pentru care Luther a zis în faţa acuzatorilor: “Aici stau, nu pot face altfel.” Acesta e motivul pentru care am vorbit, pentru care vorbesc şi pentru care voi continua să vorbesc.

  Domnule Preşedinte, membri ai Curţii,

  Cu toate că mă găsesc aici singur, vocea mea este vocea celor mulţi. Acest proces nu este împotriva mea. Acest proces este despre ceva mult mai mare. Libertatea de exprimare este izvorul vitalităţii civilizaţiei occidentale.

  Nu lăsaţi ca izvorul să sece doar pentru a face pe plac unui regim totalitar. “Libertatea”, a spus preşedintele american Dwight Eisenhower, “îşi ia vitalitatea din inimile, acţiunile, spiritul oamenilor şi trebuie să fie mereu cîştigată şi reînoită – altfel, asemeni unei flori tăiate din rădăcinile ei dătătoare de viaţă, se va împuţina şi va pieri.”

  Domnule Preşedinte, membri ai Curţii,

  Pe umerii dvs stă o mare responsabilitate. Nu tăiaţi libertatea din Olanda de la rădăcină, libertatea noastră de exprimare. Achitaţi-mă. Alegeţi libertatea. Am vorbi, vorbesc şi voi vorbi, este datoria mea – nu pot face altfel – decît să continui să vorbesc.

  Mulţumesc.

  citiţi şi Un avertisment pentru America

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  13 COMENTARII

  1. Halucinant.Acest om prezinta numai faptele care se insira victorios precum fringhia din jurul gitului celui spinzurat.Ce acuze i se aduc si de catre cine?De la cei care l-au despicat pe corect de legal?Si atunci cum arata justitia lor:legala si incorecta sau ilegala si corecta?Ou est tu Durandal,ma belle ,ma blanche,ma sainte sa desfaci marunt fiecare litera mincinoasa din acest proces!

  2. Open-Bar-ul ( Openbaar Ministerie ) are scris pe firma : ” Legea deasupra Adevarului “.

  3. Asta-i chiar satanic. ”Legea deasupra Adevarului “. Ma gandesc, daca Wilders o sa fie condamnat, o sa iasa oamenii in strada?…

  4. nu inteleg ce vrei sa spui in articol, “Wilders este un liberal, mai de stanga decat Reagan”. Dupa parerea ta, Reagan era de stanga?? poate liberal economic, dar tot de dreapta.

  5. acestia sint oamenii care il judeca in tribunale pe Wilders pentru parerile lui negative despre islam, pe situl Consiliului Europei, acelasi consiliul care a creat aceasta problema, vina este atribuita exclusiv pe majoritatea europeana rasista care ii resping pe musulmani, acestia find obligati sa se ghetoizeze. nu se pune in discutie nici o secunda faptul ca acele pareri negative despre islam ar putea fi indreptatite. consiliul europei traieste intr-o realitate paralela foarte indepartata.
   1948 e aici, doublespeak-ul si lupta impotriva parerilor criminale/ilegale/nefavorabile islamului (printre altele) sint prioritati ale CE.

   Puteti asculta aici un podcast.

   Xenophobic and anti-Muslim arguments are no longer confined to the fringes of society and are now embraced by mainstream politicians, Europe’s leading anti-racist body warns today.

   The annual report of the European Commission against Racism and Intolerance (ECRI), an organisation which monitors the main trends in racism, discrimination, xenophobia and anti-semitism in each of the Council of Europe’s 47 member States, declares: “Legal means alone do not seem sufficient to counter this trend. More needs to be done.”

   ECRI’s Chair, Nils Muiznieks, said: “ECRI’s investigations in all European countries are showing a worrying pattern of rising racism. Governments need to be aware of the threat, work to strengthen laws and institutions against discrimination and give a clear message that xenophobia can never be tolerated in modern society.”

   This podcast highlights a theme noted in the ECRI report – the growing prejudice against Muslims present across the region.

   Former UK government adviser Sara Khan and Umeå University historian Mohammad Fazlhashemi join Council of Europe experts to share their views on the place and role of Islam in Europe and the fight against Islamophobia. They also discuss pressing controversies within Muslim communities, how to prevent radicalisation and reclaiming the religion from conservatives through critical re-thinking.

  6. asa, intre timp a lasat wilders sa se astearna intunericul in partidul lui. a ajuns sa tina discursuri la FN-ul finantat de Putin, si nu degeaba, serviciu contra-serviciu

   https://inliniedreapta.net/partidul-alternativa-socialista-garantat-putin-bonus/#comment-93585

   PVV-ul lui wilders, un partid mai degraba liberal clasic spre stanga libertariana, pana de curand, a ajuns ceea ce vedem mai jos, aliatul comunistilor si fascistilor in Crimeea putinizata

   Lista lui Anton Shekhovtsov cu cei care au votat impotriva unei rezoltuii “referitoare la presiunea exercitată de Rusia asupra țărilor din Parteneriatul estic și, în special, destabilizarea estului Ucrainei”:

   Austria
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Franz Obermayr
   FPÖ
   Far right
   Ewald Stadler
   Die Reformkonservativen
   Far right
   Belgium
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Philip Clayes
   Vlaams Belang
   Far right
   Bulgaria 
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Marusya Lyubcheva
   Coalition for Bulgaria
    Left-wing
   Czech Republic
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Věra Flasarová
   Komunistická strana Čech a Moravy
   Far left
   Jiří Maštálka
   Komunistická strana Čech a Moravy
   Far left
   Miloslav Ransdorf
   Komunistická strana Čech a Moravy
   Far left
   Denmark
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Rina Ronja Kari
   People’s Movement against the EU
    Eurosceptic
   France
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Patrick Le Hyaric
   Front de gauche
   Far left
   Jean-Marie Le Pen
   Front national
   Far right
   Marine Le Pen
   Front national
   Far right
   Jean-Luc Mélenchon
   Front de gauche
   Far left
   Younous Omarjee
   Liste “Alliance des Outre-Mers”
   Far left
   Marie-Christine Vergiat
   Front de gauche
   Far left
   Germany
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Cornelia Ernst
   Die Linke
   Far left
   Jürgen Klute
   Die Linke
   Far left
   Sabine Lösing
   Die Linke
   Far left
   Helmut Scholz
   Die Linke
   Far left
   Sabine Wils
   Die Linke
   Far left
   Gabriele Zimmer
   Die Linke
   Far left
   Greece
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Charalampos Angourakis
   Communist Party of Greece
   Far left
   Georgios Toussas
   Communist Party of Greece
   Far left
   Hungary
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Béla Kovács
   Jobbik
   Far right
   Krisztina Morvai
   Jobbik
   Far right
   Italy
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Mara Bizzotto
   Lega Nord
   Far right
   Mario Borghezio
   Lega Nord
   Far right
   Lorenzo Fontana
   Lega Nord
   Far right
   Fiorello Provera
   Lega Nord
   Far right
   Matteo Salvini
   Lega Nord
   Far right
   Giancarlo Scottà
   Lega Nord
   Far right
   Francesco Enrico Speroni
   Lega Nord
   Far right
   Gianni Vattimo
   Italia dei Valori
   Left-wing
   Latvia
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Alfreds Rubiks
   Saskaņas centrs
   Left-wing
   Tatjana Ždanoka
   Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā
   Pro-Russian
   Netherlands
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Lucas Hartong
   Partij voor de Vrijheid
   Far right
   Cornelis de Jong
   Socialistische Partij
   Left-wing
   Patricia van der Kammen
   Partij voor de Vrijheid
   Far right
   Laurence J.A.J. Stassen
   Far right
   Daniël van der Stoep
   Artikel 50
   Right-wing
   Auke Zijlstra
   Partij voor de Vrijheid
   Far right
   Portugal
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   João Ferreira
   Partido Comunista Português
   Far left
   Marisa Matias
   Bloco de Esquerda
   Far left
   Alda Sousa
   Bloco de Esquerda
   Far left
   Inês Cristina Zuber
   Partido Comunista Português
   Far left
   Spain
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Willy Meyer
   Izquierda Unida
   Left-wing
   United Kingdom
   Name
   Party
   Ideology
   Comments
   Andrew Brons
   British Democratic Party
   Far right
   Nick Griffin
   BNP
   Far right
   Mike Nattrass
   Independence from Europe
   Eurosceptic
  7. On August 18-19, the Russian media quoted the founder and leader of the Dutch Party for Freedom (PVV) Geert Wilders calling for a Nexit referendum and then restore ties with Russia. In an interview with Russian newspaper Izvestia, Wilders said: “Brussels should not dictate who we can have economic and political relations with. Restoring ties with Russia is a priority direction for the traditionally trade oriented country which is what the Netherlands has always been. For centuries our countries have benefited from bilateral cooperation despite conflicts. And today lifting the anti-Russian sanctions is a mandatory condition for our positive future.”
   He then described the EU as an “expansionist monster” that makes decisions purely for its own intersts. Wilders predicted that the Netherland will be stronger outside the EU and via securing closer ties with Russia.

   http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/9425.htm

  8. și ce dacă rușii i-au omorât pe olandezii din avionul MH17 ?
   Wilders iubește Rusia cu atât mai mult !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here