Jurnal Rapid

Lider al criticspanacului din Polonia, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei

kp criticatac polonia Zilele trecute, în Polonia au fost arestați doi indivizi, sub acuzația de spionaj în favoarea Rusiei.

Unul este militar, cu gradul de locotenent colonel.

Celălalt, identificat de ziariști ca fiind Stanisław Szypowski, este avocat, născut/produs în URSS, obținut cetățenie poloneză după 1990, activist Krytyka Polityczna – criticspanacul de limbă poloneză, chiar coordonator de club KP la Szczecin.

Combătea rusofobia, conferenția despre democratizarea Rusiei, înfiera SUA. Scria articole pe care le lăudau marii șefi ai KP, Sławomir Sierakowski și Cezary Michalski. Le explica polonezilor ce și cum e mai bine să facă pe relația cu Rusia. Făcea lobby intens pe la Seim, se interesa în special de lucrările comisiilor pe chestiuni de energie.

Iată ce declarase într-un interviu:

Secretarul de stat american John Kerry a numit metodele lui Putin „de secol XIX”. Dar agresiunile executate în diferite părți ale lumii de către armata Statelor Unite ale Americii deja în secolul XXI pot fi considerate mai civilizate?! (…) În Crimeea nu a existat nici o agresiune. Este un mesaj media care îi nedreptățește pe ruși. Trupelele ruse în conformitate cu acordurile (internaționale) au dreptul de a staționa în bazele lor în Crimeea, și nu există nici o dovadă că unitățile care au apărut pe străzi sunt unități rusești. Poate că acestea sunt ale separatiștilor din Crimeea. De altfel, nu a existat niciun atac armat. Nu au fost trase focuri de armă. De aceea sunt nedrepte încercările de a-l compara pe Putin cu Hitler.

surse:
wpolityce.pl
kontrowesje.net

Krytyka Polityczna Critic Atac Conform informațiilor disponibile până la ora publicării acestei știri, redacția noastră nu are cunoștință ca la criticspanacul de limbă română/moldovenească să se fi făcut astfel de arestări. Deocamdată.

Nu știm care e explicația.

Poate că băieții de la CA nu ar trăda în ruptul capului România, și nu ar face face spionaj pentru Rusia sub niciun motiv. Poate că, deși ar vrea să facă, nu sunt în stare – e totuși o diferență de QI total între tovarășii de la KP și cei de la CA.

Sau poate, cine știe, în viitor, vreun criticspanac acționând malul Dâmboviței își dă silința și ajunge totuși știre.

Poate că știrea întârzie puțin, pentru că serviciile noastre îi mai lasă un pic să se zbenguie, înainte să îi tragă pe dreapta pe acești oameni de stânga.

Vă vom ține la curent!

Un comentariu la “Lider al criticspanacului din Polonia, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei”

Citeşte sau adaugă un comentariu...

 1. Do you see CriticAtac following a similar trajectory as Krytyka Polityczna in Poland?

  Costi Rogozanu: “Yes, but they’re much bigger and are supported by more determined people. We are not in this position. CriticAtac could fail tomorrow. It is very fragile here. If some members decide not to go any further, that would be it for us. We are in a vulnerable situation because we are not well organized Still, our message has circulated. Even the Social Democratic Party (PSD) cites us” http://www.criticatac.ro/lefte.....-new-left/

  sa dea dzeu :) ))

  dar probabil ca prim-catindat la un posibil post la mititica ar fi Vasili Ernoouh.

  Kharkiv Human Rights Protection Group din Ucraina spune ca alaturi de Alexandr Dughin, si Eduard Limonov (ambii membri fondatori ai Partidului National-Bolsevic, ultimul, lider al partidului in prezent, primul, ideologul lui Vladimir Putin) sprijina activ teroristii din Ucraina.

  >>>

  “The ideologues, as well as some prominent members of the neo-Nazi Russian National Unity party [headed by Alexander Barkashov, believed to be in Donetsk at the moment], Alexander Dugin’s ultra-nationalist Eurasia Party; Edward Limonov’s Other Russia party and Black Hundred are either actively involved in the fighting in eastern Ukraine or effectively encouraging others to take part … Dugin, Barkashov and Limonov and their supporters have provided active support and training to militants in eastern Ukraine.

  Vasile Ernu se lauda in urma cu 4 ani ca l-a intalnit cu Limonov in Rusia . Asta inseamna, practic, ca Vasile Ernu are legaturi cu ideologii national-bolsevismului (nazist-comunismului), arhitectii Eurasiei pe care Vladimir Putin o construieste azi in Ucraina , cu tancurile (si prin santaj si propagandistic in Europa). Si nu cred ca orice coate goale, cum e Ernu, are acces la un astfel guru fara sa fie agreat si pretin. Limoniv e foarte activ in ultima vreme in presa ruseasca.

  >>>

  “M-am mai cunoscut cu Eduard Limonov (in foto), unul dintre cei mai iubiţi şi urîţi scriitori din Rusia. ” http://www.ernu.ro/anticasual/.....te-iegari/

  desi pozeaza in disident, marginal, asuprit etc, Ernu este invitat frecvent, de ani de zile, la televiziuni nationale, scrie in ziare, vorbeste si organizeaza evenimente, a fost trimist recent de ICR SA REPREZINTE ROMANIA, la targul de carte de la Torino.

  ICR-ul pesedist trimite bietul disident si admirator al lui Lenin sa reprezinte Romania la Torino.

  Bine, de cand au ajuns la putere, cefele late din PSD si PNL(acum opozitie) il tin pe Ernu in puf. Si dupa toate aparentele, cel numit de unii “filosof si ganditor polotic” ( :) ))))) ) e un plagiator de 2 lei.

  Cartea lui de debut, “nascut in urss”, roman curajos, controversat, oau, uuuu etc este conspectul fidel dupa grila unei emisiuni cu acelasi nume, “nascut in urss” adica, de la o televiziune specializata in cultivarea nostalgiei pentru urss (gulag si gropi comune included)

  era sa uit,in februarie Ernu a fost invitat de 2 ong-uri sa vorbeasca la o intalnire a aripii radicale (exista asa ceva) a Partidului Comunistilor din Republica Moldova. Intalnirea avea ca scop promovarea Uniunii Vamale (a Eurasiei) iar Ernu s-a dus acolo sa vorbeasca despre cat de nasoala e UE:

  din cele 2 ong-uri care l-au invitat unul e condus de un fost membru al PCRM, iar celalalt, din Lituania, este specializat in apararea drepturilor minoritatii rusesti din tara (aia pe care Putin vrea sa o apere cu tancurile).

  Ei bine, acelasi comunist declarat care cunoaste, frecventeaza si admira inamici declarati ai statului roman este invitat de “Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc” sa vorbeasca, sa cuvanteze la o inchisoare comunista.

  aici: http://inliniedreapta.net/inse.....ntisistem/

  E ca si cum ai invita un (coate goale) admirator entuziast, vocal si “prolific” al lui Hitler sa vorbeasca la Auschwitz despre caini lui Hitler.

  ca doar nu degeaba il promoveaza Vocea lui Putin :)

Comentează

*

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.