FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

11 septembrie 2001, în clipuri video și audio

Etichete:

11 septembrie 2001 este o zi care va rămâne mereu în memoria celor care au trăit-o. Așa ceva nu se uită – și nu se iartă.

11 septembrie 2001 este o zi care va rămâne mereu în memoria celor care au trăit-o. A fost ziua în care islamismul a trimis un mesaj lumii euro-americane: „convertiți-vă la religia profetului Mahomed sau muriți”. Pentru că nu erau musulmani, aproape 3.000 de oameni au fost uciși, în direct, sub privirea întregii planete și în aplauzele a milioane de sălbatici. Deși cei mai mulți dintre noi nu au înțeles, atacul de pe 11 septembrie a schimbat pentru totdeauna lumea în care trăim. A readus în prezent confruntarea milenară cu islamul.

Atunci s-a pierdut încă o dată speranța ridicolă că istoria poate fi lăsată în urmă. Ni s-a reamintit, cu prețul sângelui vărsat, că este imposibil. Unele lucruri nu se schimbă, oricât de mult ne-am dori să credem contrariul. Nu toate religiile sunt la fel, nu toate comunitățile umane sunt la fel, nu toți vrem aceleași lucruri de la viață. Nu toți vrem o viață mai bună pentru noi și familiile noastre. Nu toți vrem să trăim în pace și în înțelegere. Nu toți vrem egalitate în fața legii. Nu toți suntem dispuși să îi tolerăm pe cei care sunt diferiți de noi. Încă ne pare greu a crede, dar pe lumea asta sunt mulți oameni care preferă moartea și războiul, fiind oricând gata să ucidă, să mutileze și să terorizeze în numele unui idei.

O tragedie precum cea petrecută pe 11 septembrie 2001 nu se uită – și nu se iartă.

La trecerea a 10 de la atentatele de pe 11 septembrie 2001, În Linie Dreaptă a publicat mai multe înregistrări video și audio din acea zi. Vă invităm să le urmăriți. Nu ne mai putem permite să repetăm greșelile de atunci. Nu mai putem trăi de parcă istoria nu ar exista. Au murit deja prea mulți.

 • convorbiri între unul dintre angajații de pe zborul American Airlines 11 și centrul de la sol al companiei-mamă (prima înregistrare audio); American Airlines 11 este primul avion care s-a izbit în World Trade Center;
 • convorbiri între controlorii de trafic și piloții de pe celalte zboruri (a doua înregistrare audio); de câteva ori poate fi auzită vocea islamistului Ziad Samir Jarrah, care a pus stăpânire pe zborul United 93; jihadistul îi minte pe pasageri că la bord se află o bombă și autoritățile au cedat solicitărilor; United 93 s-a prăbușit pe un câmp din Penssylvania după ce pasagerii au luat cu asalt cabina unde erau baricadați islamiștii;
 • înregistrare cu Turnul Nord arzând și impactul asupra Turnului Sud (prima înregistrare video);
 • mesaj lăsat de una dintre victime pe telefonul de acasă (a treia înregistrare audio);
 • câteva colaje video comemorative (înregistrările video 2 și 3).

11 septembrie 2001

Vlad M.

Vlad M.

Comentarii

 1. Vlad M.Spune:

  Răspunde
  septembrie 11, 2011

  Reportajul Fox News de pe 11 septembrie 2001.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *