15 ani de NATO, alianta militara care a ferit Romania de soarta Georgiei si Ucrainei

Etichete:

Azi s-au implinit 15 ani de cand Romania a aderat la NATO. Vedeti diferenta: Georgia si Ucraina, dupa ce Germania, Franta si stanga americana le-au refuzat aderarea in 2008, au fost pe rand invadate de Rusia lui Putin. Revolta violenta care a scos Ucraina de pe orbita Moscovei in 2014 (doar pentru a fi urmata …

Azi s-au implinit 15 ani de cand Romania a aderat la NATO.

Vedeti diferenta: Georgia si Ucraina, dupa ce Germania, Franta si stanga americana le-au refuzat aderarea in 2008, au fost pe rand invadate de Rusia lui Putin. Revolta violenta care a scos Ucraina de pe orbita Moscovei in 2014 (doar pentru a fi urmata de anexarea Crimeei si invazia estului tarii) a fost cu nimic mai putin violenta si mai putin ruseasca decat mineriada din Iunie. Diferenta e ca la noi Ianukovici era iliescu si iliescu a invins.

Daca azi nu eram membri NATO cu drepturi depline, n-am mai fi avut timp sa ne iritam ca dughinistul Ernu face turul librariilor, publicatiilor, ICR-urilor si televiziunilor pe bani de la bugetul statului roman, sau ca putinosul Capsali a ajuns sa conduca pentru o scurta perioada de timp unul din cele mai mari ziare romansesti.
N-am fi avut timp pentru ca am fi fost prinsi cu Omuletii Verzi care patruleaza prin centrul Bucurestiului pe modelul soldatilor nemarcati trimisi de Putin in Crimeea, sau eram ocupati cu sprijinirea armatei romane care lupta cu rusii prin Dobrogea si Moldova. Unde Dan Alexe impreuna cu junele Levente Viski conduceau Republica Populara Vaslui, eliberata de sub jugul fascist transilvano-valah.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Comentarii

 1. victor LSpune:

  Răspunde
  martie 29, 2019

  Corect spus.

 2. DorinSpune:

  Răspunde
  martie 29, 2019

  Noi, care urmărim astea printre picăturile unei vieți rutinate, n-ar fi trebuit să fim foarte lămuriți de evoluțiile ascunse/colaterale de după 1989.
  Dar e de mirare cum „inteligence-urile patrioate” românești, ba chiar cele vestice, ba, de ce nu?, și comentatorii „independenți” de pe Dâmbovița or Bahlui, n-au sesizat că:
  – după 80 de ani de bolșevism, în rusia s-au încoțopenit niște structuri-căpușe-de-stat care nu dispar la un râgâit de-al lui Elțân (sau Ielțîn…) și că acestea urmează să preia frâiele puterii în forme și mai agresive decât în perioada Reagan-Thatcher !
  – după mai multe mandate de președinți americani extremiști de stânga este normal ca adversarii rusoi-chinezoi-arăboi să-și scoată capetele și chiar să acționeze în interiorul lumii libere !
  – în toate țările foste satelite ale rusiei există grupuri de interese anti-naționale, sponsorizate/șantajate de kremlin, care niciodată n-au „defectat” și nici nu o vor face, pentru că n-au orizontul intelctual-afectiv-moral și Creștin ca să o facă !!

 3. TaviSpune:

  Răspunde
  martie 29, 2019

  Au fost ,sunt si vor fi carcotasi , carciobari , mofluzi ,mofturosi , stupizi ,idioti si -mai rau -tradatori de Neam si Tara. Aceste lepre viseaza ( cosmar ) ca Poporul roman sa devina aliat al rusilor …adica ”independent” Cand Romania si-a gasit locul firesc in tabara NATO ,alaturi de USA ,UK ,Franta , nu se putea sa lipseasca atacul rusofililor . E de inteles …cum spuneam ,intotdeauna vor exista bestii cu chip de om si pseudonationalisti duhnind a mahorca si vodki .

 4. Sergiu SimionSpune:

  Răspunde
  martie 29, 2019

  ” „Vă pot spune că am văzut România cu ochii mei şi era complet diferită la sfârșitul anilor ’80 și la începutul celor ’90. Dacă îmi spuneați atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, v-aş fi spus că trebuie să vă internaţi la ospiciu, era imposibil ca aşa ceva să se întâmple. Dar poporul român a făcut acest lucru posibil. Și restul Uniunii Europene a făcut acest lucru posibil. Și a fost un eveniment istoric. Nu este niciun dubiu pentru mine: dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, ar fi făcut și în România”.
  Frans Timmermans.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *