Acțiunea de astăzi a MOL ar putea fi considerată o acțiune de război hibrid la adresa statului român

Etichete:

Este România victima unui război hibrid? Ne întrebăm cu toții dacă nebunia cu creșterea prețului la carburanți și implicit isteria de astăzi a fost una generată de o greșeală a unui actor din piață sau a fost un act voluntar cu un scop politic precis. Nu avem niciun fel de date, ce voi scrie e …

Este România victima unui război hibrid?

Ne întrebăm cu toții dacă nebunia cu creșterea prețului la carburanți și implicit isteria de astăzi a fost una generată de o greșeală a unui actor din piață sau a fost un act voluntar cu un scop politic precis.

Nu avem niciun fel de date, ce voi scrie e doar o supoziție, însă acțiunea de astăzi a MOL ar putea fi considerată o acțiune de război hibrid la adresa statului român.

Prin această mișcare, compania maghiară a produs isterie în societate.

Scopul final al acestei acțiuni hibride este acela de a influența societatea, de a-i face pe români să nu mai susțină sancțiunile occidentale la adresa Rusiei, pentru că astfel noi am avea de suferit. Se încearcă deci influențarea deciziei politice a unui stat independent și suveran, prin acțiuni de război informațional.

Decizia MOL de astăzi nu are nicio logică economică, deoarece preţurile petrolului au scăzut miercuri cu până la 17%, în urma anunțului Emiratelor Arabe Unite și Irakului că sunt dispuse să susțină creșterea producției.

Faptul că decizia nu se susține economic este demonstrat de faptul că nicio o altă companie mare din domeniu nu a crescut prețurile.

În cazul ăsta cred că investigația trebuie să fie puțin mai complexă decât lasă Virgil Popescu să se înțeleagă. Iar dacă compania maghiară (știm că Viktor Orban joacă cartea rusească chiar și în aceste zile) se face vinovată de astfel de acțiuni, singura soluție este interzicerea acesteia în România. Sau, cel puțin, asta ar face un stat puternic.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

George Rîpă

George Rîpă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *