„Aicea nu îl avem decît pe Dragnea. Ăsta e hoțul hoților”

Etichete:

Replica de mai sus e rostită chiar la începutul filmului pe care îl prezentăm în continuare, un documentar de călătorie prin județul Teleorman. Ce urmează este de-a dreptul halucinant. Se spune de mult timp cât de coruptă e clasa politică din România, în special PSD, dar impactul vizual al acestui documentar este devastator. Cu atât …

Replica de mai sus e rostită chiar la începutul filmului pe care îl prezentăm în continuare, un documentar de călătorie prin județul Teleorman. Ce urmează este de-a dreptul halucinant.

Se spune de mult timp cât de coruptă e clasa politică din România, în special PSD, dar impactul vizual al acestui documentar este devastator. Cu atât mai mult, cu cât clanul din Teleorman conduce toată România în prezent.

Gândiți-vă puțin: în acest an sărbătorim centenarul Marii Uniri. Dar țara noastră e furată și distrusă sistematic, de cei mai abjecți dintre noi, aleși tot de noi să ne conducă! E cea mai amară sărbătoare cu putință.

Suntem într-o situație disperată, dar acum nu e timpul de recriminări și defetism. Data viitoare nu mai votați PSD! E timpul ca acest partid de lăcuste nesătule să fie înlăturat o dată pentru totdeauna de la conducere: din cel mai mic sat, până la parlament și guvern. Se poate!

In filmul nostru, un road movie din Teleorman, vezi de ce ar trebui sa ne fie frica de teleormanizarea Romaniei. Pe strazile din Teleorman, pavate cu multe milioane de catre Tel Drum, intalnesti sate asezate in peisaje fermecatoare, dar cu jumatate dintre case goale, parasite de locuitorii care au hotarat sa dea o sansa vietii lor in alte judete sau in strainatate, pentru ca, asa cum spun cei care inca mai rezista, singurul pentru care mai pot lucra in Teleorman este Dragnea, impersonat fie de Tel Drum si companiile-surori, fie de administratia publica. Dragnea si ai lui stapanesc realmente judetul, totul trece din mana dreapta in cea stanga, si intotdeauna exista o a treia mana care se deschide la mijloc, cerandu-si partea.

. . .

Un calator naiv prin Teleorman ar putea spune, sigur, daca au atat de multe in posesie, nu sunt oare afaceristi de succes? Nu, nimic mai neadevarat. Singurul succes al celor ca Dragnea a fost ca au luat in proprietate privata, in mod legal si mai ales ilegal, ceea ce a fost proprietatea statului. Au luat ceea ce apartinea de drept romanilor, pentru bani putini spre deloc, iar acum ii fac pe locuitorii din Teleorman sa plateasca pentru servicii sub orice standard, pe care au ajuns sa detina monopol sau pur si simplu, ii fac sa platesca pentru nimic. Pentru ca pot. In aceste conditii, nu este vorba despre nici un om de afaceri de succes, caci locul economiei de piata este luat de o economie de tip mafiot, ce descurajeaza orice initiativa a celui care vine din afara la famiglia.

Dragnea s-a mutat la Bucuresti si in politica mare lasand in urma, in Teleormanul care acum ii apartine, o populatie deprimata si mult diminuata, niste oameni care au nevoie de un crampei de speranta, altul decat perspectiva de a fugi. Pentru ca oamenii din Teleorman nu pleaca – ei fug. Stim bine ca este greu pentru cei abuzati ani la rand sa se ridice impotriva agresorului. Unde este politia, v-ati putea intreba. Ei bine, totul e cu la famiglia. Dar nu totul este pierdut. Partea pozitiva – da, pozitiva – e ca nu trebuie sa petreci mai mult de cateva zile, chiar si una ajunge, pe strazile din Teleorman, si poti sa vezi cu ochii tai castelul de nisip construit de Dragnea. Acest sistem nu poate functiona, iti sare in ochi, e prea evident o structura construita de oameni fara suflet si fara imaginatie.

Un documentar de Passport Productions

Emil Borcean

Emil Borcean

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *