Alexandru Ducu Hâncu și Horia-Roman Patapievici despre manipulările Stângii

Etichete:

Caută și vei afla adevărul printre minciunile larg mediatizate. Se pune problema cum. Ascultați tot interviul in interiorul postării.

Caută și vei afla adevărul printre minciunile larg mediatizate. Se pune problema cum.

Despre asta este vorba în interviul realizat de Horia Roman Patapievici cu Alexandru Ducu Hâncu. Despre Alexandru Hâncu se pot spune multe. Dar ce interesează aici se poate rezuma scurt: născut în România, în anii 60; devenit medic, în anii 80, apoi unul dintre fondatorii Academiei Cațavencu în 1991; ajuns, prin concurs, jurnalist la BBC World Service London în 1992 unde a practicat timp de 11 ani această profesie, cu entuziasm și respect pentru adevăr și, în egală măsură, pentru publicul ascultător. Acolo Ducu a învățat cum se caută adevărul și cum se extrage din realitatea mediată de mijloacele de informare în masă, atât de înșelătoare. Cu efort metodic de documentare. Și nu în ultimul rând cu responsabilitate față de publicul ( oricare) căruia ești dator, ca jurnalist, să i-l prezinți obiectiv, cu profesionalism, modestie și bun simț.

Temele pe care Horia și Ducu le ating în interviul care urmează, realizat în 2009, rămân de mare actualitate:

1. Ecologia e știință și e necesară. Ecologismul e politică, propagandă și, prea des, mistificare sau “escrocherie științifică bine recompensată … cu miliarde”. Scandalul încălzirii globale. Greenland ( Groenlanda) se numește așa pentru ca acum 1000 de ani ( perioada caldă medievală care a durat câteva sute de ani) era verde, nu înghețată; la cercul polar se făcea agricultură. Asta apropo de panica indusă cu privire la încălzirea globală și adevăruri istorice sistematic omise de militanții ecologiști.

2. Ipocrizie, neadevăruri și rezultate științifice falsificate, promovate agresiv de stânga politică, ba chiar de laureați ai premiului Nobel. Ne topim, sfârșitul lumii, panică în populație. Datele științifice ( autentic-științifice) spun altceva: că încălzirea/răcirea globală au legătură cu activitatea solară, nu cu a omului; că din 1998 încoace temperatura globală stagnează, iar în ultimii ani este în ușoară scădere. Date publice, necontestate, însă sistematic omise din discursul stângii politice occidentale și al mediilor de în informare de largă audiență (mainstream media – MSM).

3. Despre metode de manipulare a opiniei publice de către stânga politică: starea de frică indusă populației în mod deliberat, discreditarea adversarilor politici prin insulte și minciuni repetate obsesiv ( devenite clișee), despre lipsa de scrupule în denaturarea sensurilor și adevărurilor evidente printr-o complexă și costisitoare mașinărie propagandistică.

4. Despre filtrele bunului simț, aflate la îndemâna oricui. Oricui este ( se străduiește să fie) decent informat.

5. Stânga politică crede că natura umană poate fi schimbată – “omul nou”. Conservatorii (dreapta politică) nu cred în omul nou; “omu-i om”. Cred în natura umană, aceeași și imperfectă, dar pe care, prin voință și alegeri proprii,individul liber, oricare din noi, o poate îmbunătăți. Dacă vrea. Și Despre aroganța și elitismul stângii politice. Despre egalitatea mai egală pentru ei, nu pentru toți.

Despre toate astea și multe altele puteți afla ascultând acest dialog dintre Horia Roman Patapievici și Alexandru Ducu Hâncu. Dialog serios în conținut, dezbătut cu argument serios, dar și cu umor – care lui Ducu nu i-a lipsit niciodată; plus el este și un foarte talentat povestitor. Așadar, audiție plăcută, stimați cititori și ascultători.

Ioana Hâncu

Ioana Hâncu

Comentarii

 1. Lucia DumitruSpune:

  Răspunde
  august 19, 2013

  Acest interviu…acest nume Alexandru Ducu Hâncu…ma face sa cotrobai prin podul amintirilor si caut disperata o legatura cu …Teodor (Dori)Hâncu si fratele lui, medic anestezit care locuia la începutul anilor ’70 pe bd. Ana Ipatescu. Numele medicului care m-a tratat pe atunci pluteste într-o nebuloasa care s-a risipit doar pentru cateva secunde: Iurie Hâncu !?! De la Dori am auzit acest nume. Era numele tatalui sau al fratelui lui? Poate ma ajutati, d-le. Alexandru Ducu Hâncu! Dori a fost prietenul nostru, al sotului meu decedat în 1984 si al meu. L-am vizitat si în Geneva, unde locuia cu sotia si cei doi copii, cu ocazia Salonului Auto în 1983…am corespondat cu el si candva i-am pierdut urma.
  Numele Hâncu nu este un nume comun în Bucuresti si instinctiv cred ca trebuie sa existe o legatura. Cu multa consideratie, Lucia Dumitru – Germania

 2. Ioana HincuSpune:

  Răspunde
  august 19, 2013

  Doamna Dumitru,
  Din pacate nu va putem fi de folos. Este o simpla coincidenta de nume.

  Sunt sora lui Ducu si va pot spune ca tatal nostru are doar o sora vitrega mai in varsta, care n-a locuit niciodata in Bucuresti si nu avem membri ai faniliei cu numele si ocupatiile mentionate de dvs.

  Imi pare rau ca nu va pot fi de ajutor. Dar va doresc sa va regasiti prietenii vechi. Succes!

  Ioana H

  I

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *